Interviuri
INTERVIU Rodica Huţuleac : „S-ar putea să mă văd şi în Parlament”
Membră a fostului PD de un deceniu, Rodica Huţuleac a surprins lumea politică botoşăneană în luna februarie, când a renunţat, de bună voie cel puţin oficial, la mandatul de consilier judeţean. Gestul vine după mai mult de un deceniu de activitate în administraţia publică locală. A fost consilier municipal de Dorohoi în perioada 2000 – 2004, consilier judeţean în mandatul 2004 – 2008 şi apoi din 2008 şi până în 2011, când a demisionat. Director al Casei de Asigurări de Sănătate în mai multe rânduri, Rodica Huţuleac a candidat, fără succes însă, la Primăria Dorohoi şi la Parlament. Acum conduce organizaţia de femei a PDL, este vicepreşedinte naţional al structurii de profil şi se pregăteşte de alegeri.

„Avem foarte multe femei, după cum vedeţi doresc să se implice în politică”
-    Săptămâna aceasta tocmai s-a sărbătorit Ziua Femeii. Credeţi că la Botoşani femeile sunt destul de bine reprezentate în viaţa politică, în viaţa publică?
-    Consider că nu, dar organizaţia de femei a PDL tocmai pentru acest lucru luptă. De altfel, aţi văzut când a avut loc şi şedinţa de alegeri a biroului permanent municipal al femeilor din PDL, tocmai acest lucru l-am subliniat şi acolo, avem foarte multe femei, după cum vedeţi doresc să se implice în politică şi din punctul nostru de vedere vor fi susţinute.

-    Am auzit de multe ori o afirmaţie de genul „dacă vrei ca femeie să ajungi într-o funcţie publică de conducere, să fii şef pe undeva, trebuie neapărat să intri în politică”. Aşa este?
-    Nu ştiu dacă aşa este. Din punct de vedere politic nu cred că, faptul că o femeie intră undeva într-o instituţie publică asta înseamnă o realizare politică.

„Ţelul meu nu este să fiu la CAS”

-    Mă refeream la funcţii de conducere.
-    Eu văd altfel lucrurile, deci politica este politica, iar ceea ce înseamnă administraţie este administraţie. Dacă ne referim la politică, atunci vorbim de consilieri locali, consilieri judeţeni, de primari, de deputaţi, miniştri, secretari de stat. Nici într-un caz nu vorbim de funcţii de conducere la instituţii.

-    Dar mai sunt şi aceste funcţii de la deconcentrate. Dvs., sincer acum, aţi fi reuşit să ajungeţi director la Casa de Asigurări dacă nu eraţi membră a unui anumit partid?
-    Deci când am plecat de la Casă am spus că am venit politic şi plec politic… Şi tot la fel de sincer vă spun că ţelul meu nu este să fiu la CAS. S-a întâmplat să ajung acolo, din câte am înţeles eu cei din jurul meu sunt mulţumiţi de activitatea pe care o desfăşor acolo, dar asta este altă treabă. După cum v-am spus, politica nu înseamnă aceste funcţii în administraţia locală.

-    Dar ce înseamnă atunci?
-    V-am spus: consilieri locali, judeţeni, primari, femei care să îşi asume răspunderea să candideze, parlamentari, ş.a.m.d.

„De la un an la altul evoluţia este înspre bine, cel puţin pentru femei”

-    Se tot discută, şi nu numai la PDL ci şi la alte partide, de o anumită normă de reprezentare a femeilor pe funcţii, pe locurile eligibile de pe listele de candidaţi, 30%, 15%, 20%. Sunteţi adepta unor procente fixe sau a promovării femeilor exclusiv pe calităţile lor profesionale?
-    Atâta vreme cât în politică există votul uninominal consider că promovarea se face pe calităţile personale. Faptul că se impune să existe pe liste sau ca şi candidaturi 30% femei este cu totul altceva pentru că există vot uninominal şi nu automat eşti şi în Parlament, dar, ca impunere este aceea ca partidul sau partidele să aibă şi candidaţi femei. Nimeni nu impune însă că acei candidaţi trebuie să şi reuşească, asta hotărăşte electoratul. Este o diferenţă.

-    Este mai greu unei femei în politică decât unui bărbat?
-    Cred că da.

-    Şi de ce?
-    În primul rând pentru că este vorba de mentalitate, dar şi mentalitatea asta se schimbă de la un an al altul. Este adevărat că mentalităţile se schimbă în zeci de ani, dar de la un an la altul evoluţia este înspre bine, cel puţin pentru femei.

„Am avut foarte puţine candidate femei la funcţia de primar”
-    Sunteţi mulţumită cu ce aţi realizat ca lider al organizaţiei de femei, aici la PDL? Sau dacă ar mai fi fost anumite lucruri pe care aţi vrut să le faceţi şi nu aţi reuşit?
-    Am avut foarte puţine candidate femei la funcţia de primar şi, de altfel, avem şi o singură primăriţă care a şi reuşit, este vorba de d-na primar Toma de la George Enescu.

-    Venită de la PSD.
-    Nu, a candidat pe listele PDL.
-    Da, şi a avut alte mandate la PSD.
-    Bun, asta este altceva. Ea nu a ieşit primar pe listele PSD şi a trecut la PDL, este o diferenţă.

-    Nici nu ar mai fi fost posibil fiindcă şi-ar fi pierdut mandatul.
-    A candidat pe listele PDL, da? Consilieri judeţeni femei practic a rămas acum numai una, cel puţin la PDL. Ar putea fi şi mai multe. În orice caz, organizaţia de femei a PDL s-a consolidat, şi-a mărit numărul de membre şi sper ca la viitoarele alegeri, atât locale, cât şi parlamentare, să avem un număr mai mare de femei care vor candida.
Hutuleac la PDL
„M-am tot săturat să votez vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean”

-    Aţi spus că în Consiliul Judeţean a mai rămas o singură femeie…
-    De la PDL.

-    Da, da, de la PDL, faceţi parte din PDL, care a mai rămas cu o singură reprezentantă. Atunci de ce aţi demisionat?
-    Pentru că am zis aşa: 1 - m-am tot săturat să votez vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean, este mult prea mult. Puteţi să luaţi şi ca o formă de protest. Şi 2 - chiar sunt foarte ocupată, atât în activitatea pe care o am la CAS, cât şi politic, astfel încât nu mai reuşesc să fac faţă.
-    Foarte ocupată bănuiesc că eraţi şi acum un an, doi, trei. Tot director la CAS, consilier judeţean şi preşedinte la organizaţia de femei eraţi.
-    Nu, acum s-au schimbat lucrurile, sunt atâtea modificări legislative, atâtea noutăţi, atâtea probleme încât, într-adevăr, timpul alocat este mai mare.

„Poate pentru unii a fost din senin, pentru mine nu”

-    Să fi plecat demisia dvs. de la o relaţie mai încordată cu preşedintele Consiliului Judeţean?
-    Nici într-un caz, deci am mai spus-o, a fost o decizie personală, v-am explicat cele două motive şi atât.

-    Vă întrebam fiindcă au apărut tot felul de zvonuri pe această temă.
-    Nu, nici pe departe, nu.

-    A fost o demisie aşa, din senin.
-    Nu, nu, nu… Eu am gândit-o foarte bine. Poate pentru unii a fost din senin, pentru mine nu.

„Încă nu ştiu cine va candida”
-    Aţi vorbit de acţiuni derulate de 8 Martie, aţi mai menţionat de acţiuni desfăşurate când au fost inundaţii, dar nu prea se fac publice aceste acţiuni, ca la alte partide.
-    După cum vedeţi, după ce le-am făcut, le-am făcut şi publice, iar acum chiar mizăm pe sprijinul presei la această acţiune de conştientizare a riscului consumui de etnobotanice. Pentru că este o acţiune de conştientizare chiar mizăm pe sprijinul presei şi este o acţiune foarte bună cu atât mai mult cu cât avem această adresă de mail prin care vom încerca să ajutăm persoanele aflate în dificultate.
-    O să urmeze alegeri la municipiu şi la judeţ în cadrul filialei PDL. Femeile de la PDL pe cine sprijină?
-    Pe cine sprijină unde, la ce şi cum? Ca să înţeleg şi eu…
-    Păi, pe cine sprijină pentru preşedinţia organizaţiei municipale şi pentru preşedinţia celei de la judeţ?
-    Eu încă nu ştiu cine va candida la organizaţia municipală. Deocamdată şi-a anunţat candidatura dl.Ghiorghiţă, o să mai vedem.

-    Şi-a anunţat şi dl.Alexa.
-    Deci uite că eu nu ştiam chestia asta. O să discutăm, nu este o decizie pe care o ia o singură femeie. Apoi, dacă este vorba de preşedinte Biroului Permanent Judeţean al partidului, iarăşi este prematur, o să vedem, nu este stabilită nici data alegerilor. Eu cred că va fi o singură candidatură la preşedinţia judeţeană a PDL, aşa că… (interviul a fost realizat joi 10 martie - n.r.)

„Sulfina Barbu, şi Elena Udrea au calităţi (…) pe care femeile ar trebui să le analizeze”
-    Ce model de femeie politician preferaţi, Sulfina Barbu sau Elena Udrea?
-    Dar de ce Sulfina Barbu şi de ce Elena Udrea?

-    Pentru că sunt cred că două dintre cele mai mediatizate femei din PDL.
-    Cred că şi Sulfina Barbu, şi Elena Udrea, au calităţi foarte bune de oameni politici pe care femeile ar trebui să le analizeze şi nu sunt singurele reprezentante ale sexului frumos în Parlament, mai există politicieni de valoare şi la celelalte partide. Hutuleac lidera femeiCel puţin, cu toate mediatizările, Elena Udrea este un ministru care îşi face foarte bine treaba şi la sfârşitul mandatului o să demonstreze chiar că a fost un ministru foarte bun şi când spun asta mă refer la fondurile europene pentru că, din câte am înţeles eu, există contracte semnate, deci toate fondurile alocate pe agenţiile de dezvoltare regională sunt contractate, urmând acum implementarea, ceea ce până acum nu s-a făcut şi este un lucru foarte bun. Dacă ne referim la Sulfina Barbu, este una dintre cele mai active reprezentante ale PDL pentru că, fiind şi lidera organizaţiei de femei, a avut foarte multe acţiuni prin care a susţinut PDL. Şi să nu uităm că este vicepreşedintele organizaţiei de femei a Partidului Popular European.

„Mă văd oriunde”

-    Unde vă vedeţi peste doi ani de zile, tot la Casă sau practicând din nou medicina în mod curent.
-    CAS este o instituţie care are foarte multe activităţi, face ceea ce face şi ANAF-ul, adică recuperări de la persoane fizice, face încasări, nu mai zic de toată activitatea de contractare, supraveghere şi plată a activităţii medicale din judeţ, nu mai zic că avem şi formularele europene, nu mai zic că este implementat şi trebuie să mă laud un pic, că avem implementat un sistem informatic, sistem unic integrat la nivel naţional, iar judeţul Botoşani este pe primul loc în ceea ce înseamnă implementarea modulelor din sistemul informatic şi lucrăm în acest sistem unic integrat. Urmează o serie de paşi, de la 1 aprilie raportările online cu furnizorii, este ceea ce se doreşte de foarte mult timp, urmează apoi acea reţea electronică când pacientul se va duce numai cu cardul la farmacie şi va ridica medicamentele, adică evoluţia este spectaculoasă şi fascinantă, activităţile sunt foarte multe, cel puţin mie îmi ocupă foarte mult timp.

-    Întrebarea era dacă peste doi ani vă vedeţi tot la Casă sau practicând din nou medicina în mod curent.
-    Mă văd oriunde, şi practicând medicina în mod curent, şi la Casa de Asigurări, dar s-ar putea să mă văd şi în Parlament.

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU


Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Ba nene Balascau eu as dori sa vad aceasta jigodie intr=o casa de nebuni,nu in parlament
27 decembrie 2011, 13:21
Ti-au cam murit laudatorii.....daca nu te lauzi tu cine sa te laude.O personalitate stearsa, care in afara de a zbiera pe la CAS nu are nimic de spus. E in afara de tot in ceea ce priveste administratia. Apoi in plan profesional ce mari realizari a avut. Daca nu flutura steguletzul portocaliu nu pupa un asemenea post nici intr-o suta de ani. Cat despre Parlament sa fim seriosi.....portocalii botosaneni nu cred ca mai prinda vreun scaun.
13 martie 2011, 12:38
Nu ati avut si nici nu aveti nimic de spus in politica. Nu stiu de ce va mai bagati in seama. Organizatia de femei pe care o conduceti nu face nimic, nu are vizibilitate. Functiile pe care le ocupati politic sunt prea comode si salariile prea bune, de ce sa faceti ceva si pentru botosaneni. Doriti sa ajungeti in parlament. Chiar credeti ca o sa va mai voteze cineva pe voi cei de la PDL? Ati adus oamenii in pragul disperarii, ati saracit populatia pentru a-i putea manipula cumparind voturi, oare nu va este rusine. Unde erati cind s-au taiat indemnizatiile pentru mame pentru ca nu am vazut sa aveti o pozitie publica in acest sens. Va ascundeti in spatele mizeriilor pe care le faceti. Sincer va spun luativa la revedere de la aceste posturi calde ca nu le ve-ti mai ocupa mult timp. RUSINE
13 martie 2011, 11:42
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.