Interviuri
INTERVIU Silvana Tudorache : „Dl. prefect îmi trasează foarte multe sarcini”
De circa trei luni de zile Instituţia Prefectului are un nou subprefect în persoana medicului Silvana Tudorache, după ce Daniel Moruzi a demisionat din această funcţie. Fosta şefă a Direcţiei de Sănătate Publică este sprijinită în ocuparea postului de Uniunea Naţională pentru Progresul României, deşi susţine că nu a fost membră a acestei formaţiuni. În trecut a făcut parte din PSD şi a obţinut un mandat de consilier judeţean la care a renunţat pentru a putea ocupa postul de director al Spitalului de Copii. Momentan se ocupă de o serie de sarcini trasate de prefectul Cristian Roman şi este o prezenţă mai palidă în mass-media locală.

„Nu pot să spun că m-am confruntat cu ceva care mi s-a părut greu”
-    Se împlinesc trei luni de când aţi fost învestită în această funcţie. Cum v-aţi acomodat?
-    Sinceră să fiu perioada de acomodare pentru mine a fost uşoară şi vă spun şi de ce. M-am acomodat uşor pentru că sunt o persoană comunicativă, care mă adaptez uşor, deci nu am probleme de adaptare şi am ajuns şansa să găsesc în această Instituţie a Prefectului un colectiv de profesionişti, persoane disciplinate, persoane care îşi fac meseria cu foarte multă rigurozitate. Sigur că, pe parcursul vieţii fiecare se confruntă cu noi provocări, cu noi experienţe şi categoric fiecare individ, normal şi în cazul meu, desăvârşirea pregătirii profesionale este continuă.

-    Ce vi se pare cel mai greu în funcţia actuală?
-    Este greu de spus că mi se pare greu sau mi se pare uşor. Eu consider că important este ca tu ca persoană să îşi doreşti să facă, să te achiţi de sarcinile de serviciu, asta este foarte important pe de o parte, iar pe de altă parte un element esenţial consider că este accesul la informaţie. Acces la informaţie pe care îl ai foarte uşor în condiţiile de azi, accesezi internetul şi din discuţiile pe care le ai cu persoanele care sunt pe diferite domenii de activitate. De exemplu pe compartimentul juridic, pe compartimentul de resurse umane şi sigur cu nu pot să spun că m-am confruntat cu ceva care mi s-a părut greu sau mi s-a părut uşor. În momentul în care stăpâneşti un anumit domeniu nu ţi se pare greu. Eu ca şi meserie fiind chirurg pediatru am fost educată în spirit de disciplină, care începe cu punctualitate şi să ştiţi am fost plăcut impresionată să regăsesc în această instituţie şi faptul că funcţionează spiritul de echipă.

„Relaţia mea de colaborare cu prefectul este o relaţie bună”

-    Cum colaboraţi cu prefectul?
-    Relaţia mea de colaborare cu prefectul este o relaţie bună. Este o relaţie de colaborare, avem un dialog continuu, putem comunica, este un element esenţial şi vedeţi dvs., indiferent de instituţia în care te afli, nu poţi să faci ceva, sau să realizezi ceva, să îţi atingi ţinta şi obiectivele pe care ţi le propui dacă spiritul de echipă lipseşte.
-    Şi atunci cum vă explicaţi că predecesorii dvs,. Paul Popa, Viorica Afrăsânei, Daniel Moruzi nu au reuşit acest lucru?
-    Nu pot să fac referiri vis-a-vis de persoane care anterior venirii mele în instituţie au deţinut această funcţie. Nu mă aflam în instituţie şi nu pot să fac referiri asupra unor relaţii profesionale care au existat înaintea venirii mele în această instituţie.
sefi Prefectura
„Politica se face pe timpul tău liber, se face pe banii tăi”

-    Aţi fost membră UNPR?
-    D-nă dragă eu nu sunt membru de partid. Mi s-a mai pus această întrebare şi ţin să subliniez încă o dată. Nu fac parte din nici un partid politic. Nici din PDL, nici din UNPR, nici din alt partid politic. Într-adevăr, în viaţa mea am făcut politică cu ani în urmă, dar de ceva timp nu mă mai regăsesc în nici un partid politic. Decizia îmi aparţine pentru că vedeţi dvs. politica se face pe timpul tău liber, se face pe banii tăi, deci te implică atât financiar cât şi ca timp pe care sinceră să fiu nu îl am.

-    V-am întrebat în contextul în care cei de la UNPR v-au nominalizat pe dvs. pentru preluarea acestei funcţii.
-    Una este nominalizarea şi alta este să faci politică. Sigur că fiecare este nominalizat de către un partid. Este un aspect, dar ca să faci parte dintr-un partid este cu totul şi cu totul un alt aspect. În momentul de faţă sunt apolitică, deci nu fac parte, nu sunt înregimentată politic.

-    Nici nu vă permite funcţia, subprefectul trebuie să fie apolitic.
-    Dar nu, nici anterior venirii mele aici nu făceam parte din vreun partid politic.

„Eu am multe atribuţii de serviciu”

-    Spuneţi-mi vă rog o sarcină trasată de prefect şi pe care aţi dus-o la îndeplinire.
-    Dl. prefect îmi trasează foarte multe sarcini, deci eu am multe atribuţii de serviciu. Şi aproape toate au caracter permanent. Dar ceva ce am finalizat, a fost o videoconferinţă cu ministrul Sănătăţii cu eradicarea substanţelor etnobotanice. TudoracheCa urmare a acestei acţiuni întreprinse de ministru s-a luat decizia să se realizeze la nivel de judeţ un plan de acţiune cu eradicarea substanţelor etnobotanice. Pot să spun că acest plan a fost elaborat cu instituţii deconcentrate implicate în acest proiect, dar şi aici activitatea continuă pentru că se face o raportare lunară la minister, există o monitorizare, există un control continuu, deci toate planurile acestea şi toate acţiunile care sunt implementate la nivel judeţean sunt monitorizate periodic, ele fiind şi actualizate periodic în funcţie de legislaţia nouă care apare.

-    Mai exact cum se concretizează acest plan la nivel local?
-    S-au făcut nişte echipe mixte care vor derula controale în principalele locaţii care se consideră a fi vizate în legătură cu comercializarea sau cu consumul de etnobotanice şi ulterior, la finele fiecărei luni, se face o raportare către minister.
„Vă asigur că voi ieşi şi în presă”
-    Şi dvs. coordonaţi această activitate…
-    Eu coordonez această activitate. Vedeţi dvs., aici majoritatea activităţilor sunt cu caracter permanent. Deci nu pot să spun că am făcut… şi toate aceste activităţi sunt actualizate pentru că apare legislaţie nouă şi atunci noi ne pliem pe noua legislaţie, actualizăm totul în funcţie de legislaţia în vigoare.

-    De ce nu ieşiţi mai des în faţă, să vorbiţi cu presa locală?
-    Am să ies, deci nu este nici o problemă, deci vă asigur că voi ieşi şi în presă, este un început categoric, eu vă asigur că toate lucrurile au un început. Sigur că a fost şi pentru mine perioada de început, perioada de acomodare care este normală pentru fiecare, că te adaptezi mai uşor, mai greu, dar există o perioadă în care tu ca individ te integrezi în colectiv.

„Îmi propun să fac aceste curs de perfecţionare de înalţi funcţionari publici”
-    Aţi fost învestită în această funcţie iniţial pentru o perioadă de şase luni de zile, mai aveţi circa trei luni de stat la Prefectură, ce veţi face mai departe?
-    Sunt în posesia unui calendar de desfăşurare a concursului naţional de admitere la programul formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici. Începând din luna aprilie, mai precis din data de 18, se va proceda la înscrierea candidaţilor pentru efectuarea acestui curs, urmează apoi proba de selecţie a dosarelor de concurs, interviul ca atare şi către finele lunii mai, completarea dosarului personal şi achitarea taxei de şcolarizare de către candidaţii admişi. Deci eu îmi propun să fac aceste curs de perfecţionare de înalţi funcţionari publici în prima serie.

-    Urmând ca ulterior să vă înscrieţi la concurs…
-    Sigur şi mă voi înscrie. Pe 18 aprilie începe înscrierea candidaţilor şi se străbat toate etapele şi sigur am înţeles că derularea acestui curs se întinde pe mai multe luni.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
esti membra PDL, recunoaste, din ianuarie 2009, din interviul matale, nu s/a inteles nimic, "esprimarea" este fara sens, atata ca iti doresti sa produci flatulenta pana la pensie acolo, uitand ca pe unde ai fost, tot cam asta ai facut, da na...daca nu/ti spune nimeni nimic, chiar ajungi sa crezi ca "esti buna".....da buna tare la diverse "partide". Succesuri madam ca sunt vremurile unora ca dumneata.
27 martie 2011, 22:48
undei rezultatul muncii talentatei doamne
27 martie 2011, 17:26
e tare greu subprefecta....exact cum miam imaginat.....munceste de slabeste....stresata fiind si nebagatan seama....apunencet...incet....si vai ....curand ea o sa dispara.....politica o pierde..politica o coboara....si ceo sa mai opereze...spitalui comasat.....profesionalismul ei nu vrea....sa fie pus iarasi la treaba.......multperfectai multumita.....nimicul o aduce nimicul o reia
27 martie 2011, 17:23
Doamna draga, habar nu ai ce se intampla in prefectura si cu ce se ocupa aceasta institutie.Nu ti se dau sarcini decat intr-o proportie de 3-5% din ce se intampla acolo. Ori chiar nu realizezi, ori te faci ca ploua...
27 martie 2011, 14:07
Cine te crede? Cata dezamagire pentru oamenii cinstiti! Niciodata n-ai iubit oamenii! Te iubesti prea mult, tradatoareo! Ce cauta hoasca de Contac acolo? Oameni egali cu zero barat! La plimbare cu voi!
27 martie 2011, 08:49
27 martie 2011, 08:45
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Mergeți duminică la vot?
Da
Nu
Încă nu m-am hotărât
Declaraţia zilei
“Atenţie la propaganda electorală în şcoli! Solicităm inspectorilor şcolari, directorilor de şcoli şi cadrelor didactice să respingă orice formă de propagandă electorală în unităţile de învăţământ. Ne-a fost ...
fashiondays.ro
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7759 lei
USD
Dolarul SUA
4.3145 lei
CHF
Francul elveţian
4.3522 lei
GBP
Lira sterlină
5.5810 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9646 lei
XAU
Gramul de aur
203.3031 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2462 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4262 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9420 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2666 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1868 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6391 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.