Interviuri
INTERVIU Silvana Tudorache : „Dl. prefect îmi trasează foarte multe sarcini”
De circa trei luni de zile Instituţia Prefectului are un nou subprefect în persoana medicului Silvana Tudorache, după ce Daniel Moruzi a demisionat din această funcţie. Fosta şefă a Direcţiei de Sănătate Publică este sprijinită în ocuparea postului de Uniunea Naţională pentru Progresul României, deşi susţine că nu a fost membră a acestei formaţiuni. În trecut a făcut parte din PSD şi a obţinut un mandat de consilier judeţean la care a renunţat pentru a putea ocupa postul de director al Spitalului de Copii. Momentan se ocupă de o serie de sarcini trasate de prefectul Cristian Roman şi este o prezenţă mai palidă în mass-media locală.

„Nu pot să spun că m-am confruntat cu ceva care mi s-a părut greu”
-    Se împlinesc trei luni de când aţi fost învestită în această funcţie. Cum v-aţi acomodat?
-    Sinceră să fiu perioada de acomodare pentru mine a fost uşoară şi vă spun şi de ce. M-am acomodat uşor pentru că sunt o persoană comunicativă, care mă adaptez uşor, deci nu am probleme de adaptare şi am ajuns şansa să găsesc în această Instituţie a Prefectului un colectiv de profesionişti, persoane disciplinate, persoane care îşi fac meseria cu foarte multă rigurozitate. Sigur că, pe parcursul vieţii fiecare se confruntă cu noi provocări, cu noi experienţe şi categoric fiecare individ, normal şi în cazul meu, desăvârşirea pregătirii profesionale este continuă.

-    Ce vi se pare cel mai greu în funcţia actuală?
-    Este greu de spus că mi se pare greu sau mi se pare uşor. Eu consider că important este ca tu ca persoană să îşi doreşti să facă, să te achiţi de sarcinile de serviciu, asta este foarte important pe de o parte, iar pe de altă parte un element esenţial consider că este accesul la informaţie. Acces la informaţie pe care îl ai foarte uşor în condiţiile de azi, accesezi internetul şi din discuţiile pe care le ai cu persoanele care sunt pe diferite domenii de activitate. De exemplu pe compartimentul juridic, pe compartimentul de resurse umane şi sigur cu nu pot să spun că m-am confruntat cu ceva care mi s-a părut greu sau mi s-a părut uşor. În momentul în care stăpâneşti un anumit domeniu nu ţi se pare greu. Eu ca şi meserie fiind chirurg pediatru am fost educată în spirit de disciplină, care începe cu punctualitate şi să ştiţi am fost plăcut impresionată să regăsesc în această instituţie şi faptul că funcţionează spiritul de echipă.

„Relaţia mea de colaborare cu prefectul este o relaţie bună”

-    Cum colaboraţi cu prefectul?
-    Relaţia mea de colaborare cu prefectul este o relaţie bună. Este o relaţie de colaborare, avem un dialog continuu, putem comunica, este un element esenţial şi vedeţi dvs., indiferent de instituţia în care te afli, nu poţi să faci ceva, sau să realizezi ceva, să îţi atingi ţinta şi obiectivele pe care ţi le propui dacă spiritul de echipă lipseşte.
-    Şi atunci cum vă explicaţi că predecesorii dvs,. Paul Popa, Viorica Afrăsânei, Daniel Moruzi nu au reuşit acest lucru?
-    Nu pot să fac referiri vis-a-vis de persoane care anterior venirii mele în instituţie au deţinut această funcţie. Nu mă aflam în instituţie şi nu pot să fac referiri asupra unor relaţii profesionale care au existat înaintea venirii mele în această instituţie.
sefi Prefectura
„Politica se face pe timpul tău liber, se face pe banii tăi”

-    Aţi fost membră UNPR?
-    D-nă dragă eu nu sunt membru de partid. Mi s-a mai pus această întrebare şi ţin să subliniez încă o dată. Nu fac parte din nici un partid politic. Nici din PDL, nici din UNPR, nici din alt partid politic. Într-adevăr, în viaţa mea am făcut politică cu ani în urmă, dar de ceva timp nu mă mai regăsesc în nici un partid politic. Decizia îmi aparţine pentru că vedeţi dvs. politica se face pe timpul tău liber, se face pe banii tăi, deci te implică atât financiar cât şi ca timp pe care sinceră să fiu nu îl am.

-    V-am întrebat în contextul în care cei de la UNPR v-au nominalizat pe dvs. pentru preluarea acestei funcţii.
-    Una este nominalizarea şi alta este să faci politică. Sigur că fiecare este nominalizat de către un partid. Este un aspect, dar ca să faci parte dintr-un partid este cu totul şi cu totul un alt aspect. În momentul de faţă sunt apolitică, deci nu fac parte, nu sunt înregimentată politic.

-    Nici nu vă permite funcţia, subprefectul trebuie să fie apolitic.
-    Dar nu, nici anterior venirii mele aici nu făceam parte din vreun partid politic.

„Eu am multe atribuţii de serviciu”

-    Spuneţi-mi vă rog o sarcină trasată de prefect şi pe care aţi dus-o la îndeplinire.
-    Dl. prefect îmi trasează foarte multe sarcini, deci eu am multe atribuţii de serviciu. Şi aproape toate au caracter permanent. Dar ceva ce am finalizat, a fost o videoconferinţă cu ministrul Sănătăţii cu eradicarea substanţelor etnobotanice. TudoracheCa urmare a acestei acţiuni întreprinse de ministru s-a luat decizia să se realizeze la nivel de judeţ un plan de acţiune cu eradicarea substanţelor etnobotanice. Pot să spun că acest plan a fost elaborat cu instituţii deconcentrate implicate în acest proiect, dar şi aici activitatea continuă pentru că se face o raportare lunară la minister, există o monitorizare, există un control continuu, deci toate planurile acestea şi toate acţiunile care sunt implementate la nivel judeţean sunt monitorizate periodic, ele fiind şi actualizate periodic în funcţie de legislaţia nouă care apare.

-    Mai exact cum se concretizează acest plan la nivel local?
-    S-au făcut nişte echipe mixte care vor derula controale în principalele locaţii care se consideră a fi vizate în legătură cu comercializarea sau cu consumul de etnobotanice şi ulterior, la finele fiecărei luni, se face o raportare către minister.
„Vă asigur că voi ieşi şi în presă”
-    Şi dvs. coordonaţi această activitate…
-    Eu coordonez această activitate. Vedeţi dvs., aici majoritatea activităţilor sunt cu caracter permanent. Deci nu pot să spun că am făcut… şi toate aceste activităţi sunt actualizate pentru că apare legislaţie nouă şi atunci noi ne pliem pe noua legislaţie, actualizăm totul în funcţie de legislaţia în vigoare.

-    De ce nu ieşiţi mai des în faţă, să vorbiţi cu presa locală?
-    Am să ies, deci nu este nici o problemă, deci vă asigur că voi ieşi şi în presă, este un început categoric, eu vă asigur că toate lucrurile au un început. Sigur că a fost şi pentru mine perioada de început, perioada de acomodare care este normală pentru fiecare, că te adaptezi mai uşor, mai greu, dar există o perioadă în care tu ca individ te integrezi în colectiv.

„Îmi propun să fac aceste curs de perfecţionare de înalţi funcţionari publici”
-    Aţi fost învestită în această funcţie iniţial pentru o perioadă de şase luni de zile, mai aveţi circa trei luni de stat la Prefectură, ce veţi face mai departe?
-    Sunt în posesia unui calendar de desfăşurare a concursului naţional de admitere la programul formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici. Începând din luna aprilie, mai precis din data de 18, se va proceda la înscrierea candidaţilor pentru efectuarea acestui curs, urmează apoi proba de selecţie a dosarelor de concurs, interviul ca atare şi către finele lunii mai, completarea dosarului personal şi achitarea taxei de şcolarizare de către candidaţii admişi. Deci eu îmi propun să fac aceste curs de perfecţionare de înalţi funcţionari publici în prima serie.

-    Urmând ca ulterior să vă înscrieţi la concurs…
-    Sigur şi mă voi înscrie. Pe 18 aprilie începe înscrierea candidaţilor şi se străbat toate etapele şi sigur am înţeles că derularea acestui curs se întinde pe mai multe luni.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Loading...
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Loading...
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
esti membra PDL, recunoaste, din ianuarie 2009, din interviul matale, nu s/a inteles nimic, "esprimarea" este fara sens, atata ca iti doresti sa produci flatulenta pana la pensie acolo, uitand ca pe unde ai fost, tot cam asta ai facut, da na...daca nu/ti spune nimeni nimic, chiar ajungi sa crezi ca "esti buna".....da buna tare la diverse "partide". Succesuri madam ca sunt vremurile unora ca dumneata.
27 martie 2011, 22:48
undei rezultatul muncii talentatei doamne
27 martie 2011, 17:26
e tare greu subprefecta....exact cum miam imaginat.....munceste de slabeste....stresata fiind si nebagatan seama....apunencet...incet....si vai ....curand ea o sa dispara.....politica o pierde..politica o coboara....si ceo sa mai opereze...spitalui comasat.....profesionalismul ei nu vrea....sa fie pus iarasi la treaba.......multperfectai multumita.....nimicul o aduce nimicul o reia
27 martie 2011, 17:23
Doamna draga, habar nu ai ce se intampla in prefectura si cu ce se ocupa aceasta institutie.Nu ti se dau sarcini decat intr-o proportie de 3-5% din ce se intampla acolo. Ori chiar nu realizezi, ori te faci ca ploua...
27 martie 2011, 14:07
Cine te crede? Cata dezamagire pentru oamenii cinstiti! Niciodata n-ai iubit oamenii! Te iubesti prea mult, tradatoareo! Ce cauta hoasca de Contac acolo? Oameni egali cu zero barat! La plimbare cu voi!
27 martie 2011, 08:49
27 martie 2011, 08:45
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Dacă nu ai credință, nu poți face această lucrare. Doar nădăjduind în mila lui Dumnezeu îi putem ajuta pe cei care ne solicită sprijinul. Eu nu fac nimic deosebit. Aici e lucrarea lui Dumnezeu!”,Vlad Plăcintă, preș ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.3853 lei
CHF
Francul elveţian
4.7366 lei
GBP
Lira sterlină
5.8544 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8663 lei
XAU
Gramul de aur
253.3079 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3432 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1350 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4429 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1925 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
1.8 o C
Dorohoi
1.2 o C
Bucecea
1.1 o C
Darabani
0.8 o C
Saveni
2.1 o C
Ştefăneşti
4.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.