Interviuri
INTERVIU V.Şerbănoiu : Aţi vrea ca inspectorul şef să meargă în tenişi şi pe bicicletă?

Comisarul şef Viorel Şerbănoiu a împlinit deja doi ani de cînd conduce Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Venit de pe funcţia de inspector şef al IPJ Vrancea, acesta este la bază economist. A absolvit ASE-ul în capitală şi a lucrat mai întîi ca inspector la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea. În 1995 s-a angajat la IPJ Vrancea, unde a primit direct gradul de căpitan. A activat la serviciul de investigare a fraudelor, pe care ulterior l-a şi condus.

”Dacă mergeţi prin România găsiţi comerţ ilicit cu ţigări din Moldova sau Ucraina”

- Aţi împlinit în primăvară doi ani de zile de cînd vă aflaţi în fruntea Inspectoratului de la Botoşani. Cum e Botoşani faţă de judeţul Vrancea din punct de vedere infracţional, un judeţ cuminte, mai puţin cuminte?
- Am să fac o paranteză. Pe 25 aprilie 2005 am fost numit inspector şef la Vrancea, pe 25 aprilie 2008, în aceeaşi zi, am fost numit inspector şef la Botoşani, deci exact trei ani de Vrancea, iar acum merg pe trei ani la Botoşani. Judeţele diferă ca situaţie operativă, diferă foarte mult. Uite, noi vorbim de judeţul Botoşani, e judeţ de graniţă a Uniunii Europene, cu influenţă pe ceea ce înseamnă contrabanda cu produse accizabile, ceea ce la Vrancea presupune o influenţă mai mică pe domeniul ăsta. Pe partea judiciară, vorbind de infracţionalitatea cu violenţă sau alte apecte, să ştiţi că nu diferă. Ce observ eu la Botoşani, ca evenimente înregistrate, majoritatea sînt pe fondul consumului de alcool în rîndul tineretului şi, în general, în perioada de week-end.

- Aţi adus aminte de faptul că Botoşani este judeţ de graniţă. Cum se face că avem Poliţie de Frontieră, avem vameşi şi aşa mai departe, şi, de exemplu, în Piaţa Centrală de Botoşani continuă să se vîndă ţigări de contrabandă? În ciuda mulţimii de confiscări care se fac...
- Deci, în pieţele centrale din municipiile reşedinţă de judeţ, deci vorbesc la nivel naţional o să găseşti o mică activitate, la limita contravenţiei, pe comerţul acesta ilicit. Asta a existat şi există, să fim realişti acum. Cu ţigări, normal că există influenţă fiind judeţ de graniţă, dar dacă mergeţi prin România găsiţi comerţ ilicit cu ţigări din Moldova sau Ucraina. Într-adevăr, ar fi şi o scăpare a autorităţilor şi menirea noastră este să intervenim şi să aplicăm legea. Nu ştiu în ce măsură putem spune că este un fenomen la noi, la Botoşani.

- La cîte confiscări se fac aproape zilnic bănuiesc că e un fenomen, nu?
- D-le, nu putem să îl numim chiar un fenomen. Există, menirea noastră este să intervenim şi vă spun sincer că avem şi rezultate.

„E o pată neagră, într-adevăr, pe activitatea noastră”

- Au fost implicaţi inclusiv poliţişti în fenomenul ăsta.
- Avem cazuri despre care s-a comentat şi nu mai vreau să comentez, am luat şi măsuri ca atare, drept dovadă foştii poliţişti şi-au încetat raporturile de activitate cu Poliţia Română. E o pată neagră, într-adevăr, pe activitatea noastră şi am prelucrat destul de serios cazul, cu toţi subordonaţii mei şi gîndesc că a fost o pildă ca noi să fim mult mai în spiritul legii, să aplicăm legea, nicidecum să fim de partea cealaltă.

- Au mai fost în schimb şi poliţişti implicaţi în accidente rutiere, chiar acum vreo lună de zile a fost acel caz prin zona gării, a mai fost şi iarna trecută pe la Albeşti...
- Ca să fii implicat într-un accident rutier nu contează că ai statut de poliţist, indiferent ce-ai fi... eşti conducător auto categoria B, participant în trafic şi oricînd se poate întîmpla un eveniment nefericit de genul ăsta.

- Dar ce fac după accident poliţiştii implicaţi?
- Asta-i altceva. Dacă vorbim de partea cealaltă, cu acel consum de alcool, înainte de a te urca la volan, aici într-adevăr am luat atitudine şi vă mai dau un exemplu. Am avut un poliţist cu probleme la municipiu, care, la fel, şi-a încetat raporturile de serviciu cu Poliţia tot motivat exact pe problema asta: consum de alcool şi după aceea s-a urcat la volan şi ştim ce a făcut.

- Problema e a restului participanţilor la trafic, care spun «d-le, dar dacă poliţiştii beau la volan, noi ce să mai facem»?
- Da, da, da, păi oamenii gîndesc sănătos, «păi cel care aplică legea şi îmi cere mie să o respect, el face... ?» Dar acum, vorbind, serios, ştiţi foarte bine ce măsuri am luat. Deci n-am fost indiferent la ceea ce s-a întîmplat, am luat măsuri.

„Poliţia, la Botoşani, în vara aceasta, a avut cîteva rezultate foarte bune”

- Cînd aţi trecut ultima oară seara, noaptea, prin centrul vechi?
- Centrul vechi...? Sincer, noaptea mai puţin, dar am văzut ce e acolo. Acum, mai discutăm cu comanda municipiului pentru că ei sînt responsabili, dvs. ne cunoaşteţi foarte bine responsabilităţile. Eşti comandant de municipiu? Răspunzi pe domeniul tău şi e logic. Şi discut zilnic cu cei din comanda Poliţiei Municipiului, mi s-a prezentat situaţia de acolo. Este o situaţie mai delicată, dar în măsura în care să ştiţi că nu înregistrăm fenomene deosebite, adică situaţia e sub control.

- Dvs. v-aţi lăsa copilul să treacă singur seara pe acolo?
- Esenţialul este să vină copilul la Botoşani, că îl am la Focşani şi după aceea mai vorbim.

- E o adevărată ofensivă împotriva găştilor din Botoşani, mai mult sau mai puţin de cartier, mai mult sau mai puţin orientate în ...
- Grupări de violenţă, care dau aşa o stare...

- Ce v-a determinat să declanşaţi această ofensivă?
- Părerea mea este că trebuie să o declanşezi din faşă ca să nu se întîmple altceva în perspectivă pentru că este şi o activitate de prevenire. Eu zic că a dat roade şi e bine venită, nu? Consider că Poliţia, la Botoşani, în vara aceasta, a avut cîteva rezultate foarte bune şi las şi cetăţenii să vorbească acum. Menirea dvs. e să faceţi sondaje şi să vedeţi ce spun.

V.Serbanoiu

„Ştiţi cum e, şi bătut, şi cu banii luaţi”

- Menirea noastră este să scriem pînă la capăt...
- Corect, corect.

- Şi scriem că unii sînt reţinuţi...
- Menirea dvs. este să fiţi şi obiectivi în ceea ce scrieţi.

- Încercăm să fim.
- Aşa e.

- Spunem deci că menirea noastră este să scriem pînă la capăt şi să fim şi obiectivi şi urmărind acest cazuri, de multe ori se întîmplă ca membri ai diverselor găşti să fie reţinuţi, chiar arestaţi, însă mai mereu, după o lună-două de zile sînt liberi.
- Nu, nu neapărat. Deci, să nu le confundăm aici. S-a luat măsura reţinerii de către Poliţie şi mai departe de arestare prin instanţă. Chiar dacă sînt puşi ulterior în libertate pentru că nu ar reprezenta un risc major la siguranţa cetăţeanului, asta nu înseamnă că dosarul nu merge mai departe. Dosarul merge.

- Pe de altă parte, nu ştiu să avem în închisoare un şmecher dintr-ăsta. Asta nu ar fi menirea doar a Poliţiei, într-adevăr, sînt mai multe instituţii care trebuie să colaboreze aici, dar nu avem nici unul condamnat pentru un an, pentru jumătate de an.
- Acum depinde şi ce faptă face, să fim realişti.

- Mai îmi povestea cineva vis-a-vis de scandalurile acestea de noapte că în sîmbăta spre duminica în care a avut loc acel incident de la Casa Sindicatelor, reacţia organelor de Poliţie a fost cam întîrziată, adică au ajuns cam greu la faţa locului, după ce s-au consumat evenimentele.
- În general ajungi după ce se consumă evenimentul. De ce? Pentru că eşti tu sesizat ca instituţie a Poliţiei, ai timpul acela de reacţie, pînă în 10 minute, care este stabilit pe urban şi pe rural avem 15 şi normal că există posibilitatea ca evenimentul în sine să se finalizeze şi Poliţia vine şi face cercetări pentru ce este abilitată. Deci, în general, cam aşa se întîmplă. Acum, sincer, sînt atîtea obiective dintr-astea de alimentaţie publică, de distracţie pentru tineret, mai ales în perioada de week-end, pentru mine ar fi extraordinar să ai obiectivul şi echipajul de poliţişti acolo, dar obligaţia celor care dezvoltă aceste afaceri este să-şi asigure securitatea. Sînt atîtea firme private.

- Ei aveau asigurată paza, numai că bodyguarzii au cam luată bătaie.
- Nu ştiu, e obligaţia lor să aibă pază. Şi Poliţia mai aplică şi sancţiuni indiferent că eşti parte vătămată, dacă nu ţi-ai îndeplinit anumite criterii pentru care eşti autorizat, mai eşti pasibil şi de o amendă. Ştiţi cum e, şi bătut, şi cu banii luaţi.

„Primarul e naşul meu şi îl respect foarte mult”

- Mai mult sau mai puţin oficial, mai mult sau mai puţin voalat au fost voci mai ales din spectrul politic care v-au pus la îndoială obiectivitatea dat fiind faptul că aveţi acum o relaţie de rudenie cu primarul municipiului Botoşani.
- Şi care e problema? Da, e naşul meu şi îl respect foarte mult.

- Dar cum aţi ajuns la această relaţie de rudenie, vă cunoşteaţi înainte de a veni la Botoşani?
- Nu aici, la Botoşani, ne-am cunoscut.

- Şi cît de întemeiate sînt aceste reproşuri? Ultimul a venit din partea unui fost viceprimar dacă îmi aduc aminte bine.
- Haideţi să discutăm foarte logic. Ce face Şerbănoiu în dauna cuiva? Eu dacă fac ceva în dauna cuiva răspund. Ne jucăm aşa ... ? Aşa se trezesc mulţi vorbind. Eu am o expresie a mea, «vorbesc vorbe». Păi cum adică? Cum mi-ar sta mie să fac ceva în dauna cuiva la ordinul nu ştiu cui? Dar eu nu răspund în faţa şefilor mei? Am şi eu nişte şefi, nu sînt chiar singur pe lume. Nu serios, hai să o luăm logic. Au apărut vorbe şi în perioada alegerilor. Demonstraţi-mi ce a făcut Poliţia, a sprijinit pe careva anume? Am înregistrat toate plîngerile, indiferent pe ce palier au venit, au fost aceleaşi cercetări procedurale pentru fiecare segment în parte. Eu nu ştiu... aşa sînt vorbe că Poliţia ar face şi nu ştiu ce. Nu, Poliţia chiar munceşte în perioadele acelea şi ascultă pe unii care... nici nu ştii cîte îţi trec pe la ureche. Menirea ta este să fii lucid, să intervii prompt şi să stăpîneşti fenomenul că altfel se întîmplă altele.

„Depinde acum şi de calitatea omului, nu neapărat că ai sau nu ai nu ştiu ce studii”

cms.sef Serbanoiu- S-a realizat o statistică acum o lună-două de zile din care reieşea că o bună parte dintre poliţiştii cu problemă, dar nu numai ei, şi poliţişti de frontieră şi pompieri, care au comis acte de indisciplină, nu au academie, facultate de poliţie, sînt ingineri, economişti şi aşa mai departe. Cît de mult contează asta în activitatea de zi cu zi?
- Deci noi vorbim strict de Poliţie, la ISU, eu ştiu, e treaba dînşilor, au responsabili să discute subiectul ăsta. Eu sînt încadrat din sursă externă, economist de profesie. Am intrat în Poliţia Română, mi-a plăcut foarte mult să muncesc pe economic, la structura de investigare a fraudelor... Da, sînt din sursă externă şi cred că prin ceea ce am făcut pot spune că am dat un exemplu. Mai depinde acum şi de calitatea omului, nu neapărat că ai sau nu ai nu ştiu ce studii, mai depinde cu ce intri în acest sistem, dacă îţi place s-o faci, dacă ai calităţi, e o chestie... Nu, hai, mă duc la Poliţie că, eu ştiu, gîndeşti că ai un serviciu sigur. Dacă ai plecat de la premisa asta s-ar putea să greşeşti.

„Sînt şi eu om şi poate îmi permit unele lucruri”

- Şi un salariul bunicel...
- Şi un salariu nu neapărat bunicel. Vă spun eu, că s-a mai cochetat şi cu ideea că Poliţia e îmbuibată de bani, nu e chiar aşa, hai să fim realişti. Ne cunoaştem şi noi standardele şi măsurile. Mai vorbeau unii: «inspectorul şef şi-a făcut, şi-a luat, şi-a dres». Chiar mai discutam pe la Vrancea cu colegii ziarişti. «Fraţilor, aţi vrea ca inspectorul şef să meargă în tenişi şi pe bicicletă şi eventual să aibă tenişul ăla rupt?». Dar sînt şi eu om şi poate îmi permit unele lucruri. Dar e logic, nu? Şi cînd vezi şi pe altul că ar vrea să se îmbrace, să... şi atunci eu de să nu am voie? Sînt şi eu om.

- Apropos de Serviciul de Investigare a Fraudelor, sînt destul de puţine cazurile de infracţiuni economice pe care le faceţi publice. De ce?
- Da, aşa este, pentru că nu au o finalitate. Deci, ele se fac publice în măsura în care au ajuns la instanţă şi instanţa a dat o hotărîre. Pentru că e vorba de o firmă, de nişte oameni care o reprezintă şi n-ar fi corect, deci trebuie să aibă o finalitate. Deci, noi am probat infracţiunea la momentul respectiv. Pleci din faza actelor premergătoare, s-a început urmărirea penală sub supravegherea unui procuror că asta-i procedura, probăm foarte bine, mergi la Parchet cu rechizitorul către instanţă şi atunci, cînd instanţa a hotărît... Că ştiţi, dacă vorbim de anumite indisponibilizări de bunuri, de nu ştiu ce, de bani la buget, sînt anumite chestii care implică. La urma urmei, cînd vorbeşti de infracţiuni economice, vorbeşti de un prejudiciu adus unei persoane private, dar şi implicit statului. Şi atunci trebuie să ai o finalitate şi cînd o ai comentezi.

- Spuneaţi că pe 25 aprilie 2005 aţi fost numit şef la IPJ Vrancea, iar pe 25 aprilie 2008 la IPJ Botoşani.
- Da.

- Pe 25 aprilie 2011 unde o să mai fiţi?
- La Botoşani (rîde).

Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU

Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
inpuff.ro
Loading...
FEMEI PUTERNICE: Polițistă din Botoșani SINGURA din țară premiată la 21 de ani cu Emblema de Onoare, cea mai înaltă distincție din Poliția Română: FOTO&VIDEO
Probabil că talentul de a ieși în evidență și tăria de caracter a unor persoane nu țin cont de vârstă. Sunt calități native. La doar 21 de ani, o polițistă din Botoșani este singura din România care a fost premiată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) cu „Emblema de Onoare”, cea mai înaltă distincție din Poliția Română.
FEMEI PUTERNICE din Botoșani: Cornelia Bordianu, antreprenoarea cu hotel în Lisabona care a condus afaceri din Cipru până în Brazilia: Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj - FOTOGALERIE
”E o rușine pentru mine să spun că sunt din Portugalia. Sunt din Botoșani dragii mei. Bine v-am găsit, este o plăcere, este un moment emoționant. Am început după revoluție cu mici companii, testând, încercând și luptând bineînțeles. Am ieșit din zona de confort. Trebuie să ne înarmăm cu mai mult curaj, cu mai multă flexibilitate”. Au fost cuvinte spuse cu lacrimi în ochi de Cornelia Bordianu, o femeie de afaceri plecată în 1997 din Botoșani și revenită în oraș cu ocazia lansării filialei județene a Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani: Daniela Șfaițer, doamna etalon a Botoșaniului: Dacă nu ai suflet, nu faci nimic GALERIE FOTO
Din seria femeilor puternice de la Botoșani, astăzi este despre Daniela Șfaițer. O doamnă care probabil nu are nevoie de foarte multe cuvinte de prezentare. Este recunoscută dacă apare în public și asociată cu imaginea soțului. Cei care au cunoscut-o personal cunosc sentimentul pe care-l oferă Daniela Șfaițer, femeia care te hipnotizează prin felul ei de a fi.
Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
Loading...
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
melimeloparis.ro%20
inpuff.ro
Sondaj
Credeți că se va găsi vaccin contra coronavirusului?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
 „Nu am stat mai mult de 10 minute și am mâncat o felie de tort. Îmi pare rău că am participat în birou la ziua premierului. Îmi cer scuze de o sută de ori. Am plătit amendă, eu am plătit 1.000 de lei pentru că ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8423 lei
USD
Dolarul SUA
4.2788 lei
CHF
Francul elveţian
4.5427 lei
GBP
Lira sterlină
5.3932 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9963 lei
XAU
Gramul de aur
248.9131 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2497 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3687 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9816 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1547 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1815 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6504 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.