Interviuri
INTERVIU Valeriu Bordeanu : „Aş juca orice, numai să fie în folosul echipei”
După mai bine de un deceniu Valeriu Bordeanu, cel mai titrat fotbalist botoşănean de după revoluţie, a revenit acasă. Deşi a avut oferte de la mai multe cluburi din prima ligă, a preferat să semneze cu FC Botoşani deoarece aici are posibilitatea de a debuta şi în antrenorat, ca secund al principalului Marius Popescu. Faptul că nu mai evoluează la echipe precum Steaua, Rapid, Dinamo, Universitatea Craiova sau Unirea Urziceni, unde a cunoscut gloria sportivă, nu îl face să evolueze mai relaxat. Dimpotrivă, simte o presiune suplimentară întrucât este şi antrenor secund, dar şi pentru că acţionarii, colegii, suporterii, aşteaptă foarte mult de la el.
„Am simţit un gol în stomac”
-    Cum te-ai adaptat la FC Botoşani dat fiind faptul că până acum două-trei luni te antrenai la una dintre cele mai titrate echipe din România, iar acum evoluezi la o echipă care nu a avut nici un meci în prima ligă?
-    Nu a fost prea uşor, trecerea nu a fost prea uşoară, chiar uitându-mă la foştii mei colegi, la echipa Dinamo, în prima etapă chiar am simţit un gol în stomac. Îmi dau seama că e o schimbare, dar trebuie să mă adaptez cât mai repede, nu ar trebui să fie probleme cu adaptarea.
-    Regreţi alegerea făcută?
-    Nu, nu regret pentru că am foarte multe lucruri de învăţat, eu sunt şi antrenor secund şi chiar îmi place cum jucătorii răspund la antrenament, la comenzile mele şi asta îmi face plăcere.
„Vreau să fac o carieră din antrenorat”
-    Este presiunea mai mica în nordul Moldovei decât în capitală? Te simţi mai relaxat?
-    Eu personal simt o presiune mai mare pentru că ştiu că se aşteaptă mai mult de la mine. De unde am plecat, trebuia să îmi fac doar treaba, aici trebuie să fiu şi un exemplu, eu trebuie să fac cel mai bine, să le explic exact ce trebuie, ca antrenor secund. Presiunea e mult mai mare, iar în cazul în care vom avea şi meciuri mai proaste, îmi dau seama că o să se spargă foarte multe în capul meu, dar îmi asum această responsabilitate.
-    Este o noutate pentru tine să fii şi jucător şi antrenor secund, cum reuşeşti să împaci ambele roluri?
-    Crede-mă, am foarte mare poftă de muncă şi chiar mă simt bine în ambele roluri. Pentru mine e o premieră să fiu şi antrenor secund, acesta e şi unul din motivele pentru care am ales Botoşaniul, mi s-a oferit şi postul de antrenor secund. Am de învăţat, eu vreau să fac o carieră din antrenorat şi să mă specializez, vreau să fac chiar şi câteva cursuri.
„Obiectivul meu personal este să ajungem pe primul loc”
-    După ce tu ai anunţat că o sa vii la Botoşani s-a scris şi că ai avut oferte de pe prima scenă fotbalistică. Nu crezi că te-ai grăbit alegând Botoşaniul?
-    Ca fotbalist am avut cam tot ce mi-am propus, în afară de o convocare la echipa naţională. Cel puţin, ultimul eşec, cu finala Cupei României pierdute a durut, am jucat la echipe mari precum Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, dar şi la echipe mici. În momentul în care am ajuns la Botoşani şi am început antrenamentele, au mai sunat doua echipe, dar am refuzat pentru că îmi doresc să fac chiar ceea ce fac acum.

-    La majoritatea echipelor din capitală la care ai evoluat, obiectivul principal era de fiecare dată câştigarea titlului de campion, pe care l-ai şi obţinut de două ori. La Botoşani care este obiectivul tău?
-    Obiectivul meu personal este să ajungem pe primul loc. Am dobândit cultul performanţei şi îmi doresc să îl menţin, să fiu mereu pe primul loc.
-    Ai şi un orizont de timp, o dată limită până când să îndeplineşti obiectivul acesta?
-    Cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar îmi dau seama că este foarte greu. Am văzut şi simt diferenţa de organizare, de condiţii, diferenţa de la liga I la liga a II-a. Mai ales, că şi Popescu, antrenorul principal, ştie ce înseamnă condiţii pentru un fotbalist.
„Daca voi găsi un post în care să mă simt bine, voi sugera”
-    Tu spuneai că ţinta ta este să ajungă echipa pe locul întâi. Este promovarea un obiectiv realizabil la Botoşani?
-    Ţi-am mai spus, sunt mai mulţi factori care se iau în calcul. Eu aştept, mi s-au promis mai mulţi jucători şi sunt câţiva pe care i-am văzut şi cred că ne-ar ajuta. Până atunci, e devreme să discutăm despre aşa ceva.
-    Toată lumea se întreabă pe ce post va juca Vali Bordeanu? Unde te-ai vedea tu dând un randament maxim?
-    Asta decide antrenorul în primul rând şi daca voi găsi un post în care să mă simt bine, voi sugera, dar antrenorul decide.
-    Te-am întrebat deoarece acum cred că ţi-ai făcut o idee despre lotul de jucători, te-ai antrenat, chiar ai evoluat şi în câteva amicale, ştii ce jucători sunt.
-    Eu aş juca orice, numai să fie în folosul echipei, asta mai puţin contează. Gloria personală nu mai e de actualitate.
„Îmi doresc să vină lumea la stadion”
-    Cum vezi tu primul meci jucat de tine pe teren propriu după un deceniu? Ştiu că ai mai fost pe Municipal, acum 12-13 ani, cu Politehnica Iaşi.
-    A fost debutul meu la FC Botoşani, eu am promovat atunci cu Unirea, dar am înteles că s-a schimbat echipa, nu mai e aceeaşi echipă. Am rămas puţin dezamăgit la amicalul de acasă cu Poli Iaşi, mă aşteptam să vină mai multa lume. Sper că în campionat publicul să ne ajute, pentru că e o echipă care are nevoie să fie împinsă de la spate.
-    Pe de altă parte, probabil că ştii, FC Botoşani s-a aflat mereu în topul echipelor din liga a II-a ca număr de spectatori pe teren propriu, la meciurile oficiale cel puţin.
-    Da, am auzit, dar ţi-am spus spus, îmi doresc să vină lumea la stadion. E o echipa bună care are nevoie să fie împinsă de la spate şi plus că stadionul care arată bine, eu am rămas uimit, cred că e cel mai frumos din liga a II-a.
Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU


FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Loading...
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Loading...
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
mult noroc vali bordeianu!
15 august 2011, 16:57
Sondaj
Sunteți de acord cu accesarea de către Primăria Botoșani a unui credit de 13 milioane de euro pentru cofinanțarea proiectului european privind refacerea căii de rulare și cumpărarea unor tramvaie noi?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Nu are nicio legătură culoarea politică referitor la mine, eu nefăcând parte din niciun partid politic. Pur și simplu am văzut anunțul pe internet și am încercat. Să lucrez mai mult, totul este spre binele meu, spre a avea ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9483 lei
USD
Dolarul SUA
4.3786 lei
CHF
Francul elveţian
4.7500 lei
GBP
Lira sterlină
5.8051 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8668 lei
XAU
Gramul de aur
250.8945 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2470 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3562 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0780 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4205 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1945 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6654 lei
Vremea
astăzi
Botosani
2.6 o C
Dorohoi
2.0 o C
Bucecea
2.0 o C
Darabani
1.2 o C
Saveni
2.6 o C
Ştefăneşti
6.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.