Interviuri
INTERVIU Valeriu Bordeanu : „Aş juca orice, numai să fie în folosul echipei”
După mai bine de un deceniu Valeriu Bordeanu, cel mai titrat fotbalist botoşănean de după revoluţie, a revenit acasă. Deşi a avut oferte de la mai multe cluburi din prima ligă, a preferat să semneze cu FC Botoşani deoarece aici are posibilitatea de a debuta şi în antrenorat, ca secund al principalului Marius Popescu. Faptul că nu mai evoluează la echipe precum Steaua, Rapid, Dinamo, Universitatea Craiova sau Unirea Urziceni, unde a cunoscut gloria sportivă, nu îl face să evolueze mai relaxat. Dimpotrivă, simte o presiune suplimentară întrucât este şi antrenor secund, dar şi pentru că acţionarii, colegii, suporterii, aşteaptă foarte mult de la el.
„Am simţit un gol în stomac”
-    Cum te-ai adaptat la FC Botoşani dat fiind faptul că până acum două-trei luni te antrenai la una dintre cele mai titrate echipe din România, iar acum evoluezi la o echipă care nu a avut nici un meci în prima ligă?
-    Nu a fost prea uşor, trecerea nu a fost prea uşoară, chiar uitându-mă la foştii mei colegi, la echipa Dinamo, în prima etapă chiar am simţit un gol în stomac. Îmi dau seama că e o schimbare, dar trebuie să mă adaptez cât mai repede, nu ar trebui să fie probleme cu adaptarea.
-    Regreţi alegerea făcută?
-    Nu, nu regret pentru că am foarte multe lucruri de învăţat, eu sunt şi antrenor secund şi chiar îmi place cum jucătorii răspund la antrenament, la comenzile mele şi asta îmi face plăcere.
„Vreau să fac o carieră din antrenorat”
-    Este presiunea mai mica în nordul Moldovei decât în capitală? Te simţi mai relaxat?
-    Eu personal simt o presiune mai mare pentru că ştiu că se aşteaptă mai mult de la mine. De unde am plecat, trebuia să îmi fac doar treaba, aici trebuie să fiu şi un exemplu, eu trebuie să fac cel mai bine, să le explic exact ce trebuie, ca antrenor secund. Presiunea e mult mai mare, iar în cazul în care vom avea şi meciuri mai proaste, îmi dau seama că o să se spargă foarte multe în capul meu, dar îmi asum această responsabilitate.
-    Este o noutate pentru tine să fii şi jucător şi antrenor secund, cum reuşeşti să împaci ambele roluri?
-    Crede-mă, am foarte mare poftă de muncă şi chiar mă simt bine în ambele roluri. Pentru mine e o premieră să fiu şi antrenor secund, acesta e şi unul din motivele pentru care am ales Botoşaniul, mi s-a oferit şi postul de antrenor secund. Am de învăţat, eu vreau să fac o carieră din antrenorat şi să mă specializez, vreau să fac chiar şi câteva cursuri.
„Obiectivul meu personal este să ajungem pe primul loc”
-    După ce tu ai anunţat că o sa vii la Botoşani s-a scris şi că ai avut oferte de pe prima scenă fotbalistică. Nu crezi că te-ai grăbit alegând Botoşaniul?
-    Ca fotbalist am avut cam tot ce mi-am propus, în afară de o convocare la echipa naţională. Cel puţin, ultimul eşec, cu finala Cupei României pierdute a durut, am jucat la echipe mari precum Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, dar şi la echipe mici. În momentul în care am ajuns la Botoşani şi am început antrenamentele, au mai sunat doua echipe, dar am refuzat pentru că îmi doresc să fac chiar ceea ce fac acum.

-    La majoritatea echipelor din capitală la care ai evoluat, obiectivul principal era de fiecare dată câştigarea titlului de campion, pe care l-ai şi obţinut de două ori. La Botoşani care este obiectivul tău?
-    Obiectivul meu personal este să ajungem pe primul loc. Am dobândit cultul performanţei şi îmi doresc să îl menţin, să fiu mereu pe primul loc.
-    Ai şi un orizont de timp, o dată limită până când să îndeplineşti obiectivul acesta?
-    Cu cât mai repede, cu atât mai bine, dar îmi dau seama că este foarte greu. Am văzut şi simt diferenţa de organizare, de condiţii, diferenţa de la liga I la liga a II-a. Mai ales, că şi Popescu, antrenorul principal, ştie ce înseamnă condiţii pentru un fotbalist.
„Daca voi găsi un post în care să mă simt bine, voi sugera”
-    Tu spuneai că ţinta ta este să ajungă echipa pe locul întâi. Este promovarea un obiectiv realizabil la Botoşani?
-    Ţi-am mai spus, sunt mai mulţi factori care se iau în calcul. Eu aştept, mi s-au promis mai mulţi jucători şi sunt câţiva pe care i-am văzut şi cred că ne-ar ajuta. Până atunci, e devreme să discutăm despre aşa ceva.
-    Toată lumea se întreabă pe ce post va juca Vali Bordeanu? Unde te-ai vedea tu dând un randament maxim?
-    Asta decide antrenorul în primul rând şi daca voi găsi un post în care să mă simt bine, voi sugera, dar antrenorul decide.
-    Te-am întrebat deoarece acum cred că ţi-ai făcut o idee despre lotul de jucători, te-ai antrenat, chiar ai evoluat şi în câteva amicale, ştii ce jucători sunt.
-    Eu aş juca orice, numai să fie în folosul echipei, asta mai puţin contează. Gloria personală nu mai e de actualitate.
„Îmi doresc să vină lumea la stadion”
-    Cum vezi tu primul meci jucat de tine pe teren propriu după un deceniu? Ştiu că ai mai fost pe Municipal, acum 12-13 ani, cu Politehnica Iaşi.
-    A fost debutul meu la FC Botoşani, eu am promovat atunci cu Unirea, dar am înteles că s-a schimbat echipa, nu mai e aceeaşi echipă. Am rămas puţin dezamăgit la amicalul de acasă cu Poli Iaşi, mă aşteptam să vină mai multa lume. Sper că în campionat publicul să ne ajute, pentru că e o echipă care are nevoie să fie împinsă de la spate.
-    Pe de altă parte, probabil că ştii, FC Botoşani s-a aflat mereu în topul echipelor din liga a II-a ca număr de spectatori pe teren propriu, la meciurile oficiale cel puţin.
-    Da, am auzit, dar ţi-am spus spus, îmi doresc să vină lumea la stadion. E o echipa bună care are nevoie să fie împinsă de la spate şi plus că stadionul care arată bine, eu am rămas uimit, cred că e cel mai frumos din liga a II-a.
Interviu realizat de Sergiu BĂLĂŞCĂU


Gelu Graur, posibil candidat la Primăria Botoșani din partea USR (?!): Degeaba ne revoltăm pe Facebook, degeaba ridicăm pumnii către cerGALERIE FOTO
La nivel de Botoșani, când vine vorba despre ieșit în stradă, ne vine în minte cuplul Gelu Graur – Sînziana Secrieru. Nu a fost protest împotriva vreunei ordonanțe (de orice fel) la care să nu fi fost în stradă în semn de revoltă. Cei doi au fost printre botoșănenii gazați anul trecut pe 10 august 2018. Tot ei au aprins o lumânare și au plâns în față la Colectiv. Iar exemplele pot continua.
FEMEI PUTERNICE de la Botoșani! Mirela Saucă, femeia politician cu carieră proprie și familie: În spatele unei femei de succes stă un bărbat flămând :))
O femeie cu o voce este în definitiv o femeie puternică. Într-o lume care le aparține încă bărbaților, mai ales la nivel de decizie, există femei care le sunt adversari egali și care pot face față oricăror provocări. În unele cazuri, mai bine chiar decât sexul tare. Și la Botoșani sunt femei puternice. Pe multe dintre ele avem ocazia să le vedem și să le ascultăm. Altele preferă să strălucească în propriul con de umbră, mai puțin expus ochiului critic al societății.
INTERVIU: Cristian, inspector de 30 de ani într-o instituție (încă) îndrăgostit de Cenușăreasa pe care i-au interzis-o și părinții – GALERIE FOTO
Se poate spune că a iubit-o încă de când nici nu știa ce înseamnă iubirea. I-a intrat pe sub piele, direct în sânge, ca un microb de care nu te mai poți descotorosi și nu l-a mai părăsit nicio clipă. I-a simțit prezența prima dată pe când avea probabil patru ani. Atunci și-a privit prima dată, în ochi, pasiunea.Pictura!
INTERVIU: Dr. Bogdan C.S. Pîrvu: Până să ajungă la psiholog sau la medic, preotul este foarte important
De foarte multe omul își creează boala, se spune, iar adevărul nu este departe. Medicul psihiatru Bogdan C.S. Pîrvu, de la Secția de Psihiatrie a Spitalului Mavromati, spune că atât psihologii, cât și medicii și preoții, trebuie să fie pregătiți pentru a prelua problemele complexe cu care se confruntă societatea de astăzi.
INTERVIU Tânărul de la alianța care a produs marea surpriză a alegerilor: Am vrut să emigrez de vreo două ori. Așa am ajuns în politică
Marea surpriză a alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019 au fost tinerii din Alianța 2020 USR – PLUS care s-au clasat pe podium și au fost la un pas să depășească partidele istorice de pe eșichierul politic românesc.
INTERVIU: Învățătoarea din municipiu care de peste 20 de ani merge zilnic la țară, și-n cizme de cauciuc,pentru a forma generații – Sunt fiica satului
Cineva spunea că învățătorii au trei iubiri: iubirea de a învăța, iubirea față de elevi și iubirea de a le aduce pe cele două împreună. Ana - Maria Zbanț este învățător de 25 de ani, iar de 21 de ani face zilnic naveta. Iubește copiii cei mici și susține că acum nu îi mai este greu să parcurgă zilnic aproape 20 kilometri. 
INTERVIU: CINE este cu adevărat botoșăneanul care a fost văzut de peste 1 milion de oameni – GALERIE FOTO  
Daniel Câșlariu a ieșit din mulțime pentru prima dată la marșul auto care a avut loc pe 9 aprilie 2019 în județul Botoșani. Are 29 de ani și s-a născut în comuna Trușești. S-a evidențiat în urma mesajelor pe care le-a transmis la manifestații publice și care au prins mai ales în rândul tinerilor. Deși, spune el, au fost și botoșăneni cu ani mulți în buletin care l-au oprit pe stradă pentru a-l felicita pentru curajul de a se implica.  
INTERVIU cu una dintre cele mai iubite profesoare din Botoșani, care de 12 ani colorează viața elevilor: Îmi imaginez că în bănci sunt copiii meiFOTOGALERIE
„Felul cum este profesorul este mult mai important decât ceea ce predă el" – anonim.Astăzi este despre un profesor iubit de elevi poate și prin prisma materiei pe care o „predă”. Talida Grunzac este profesor de Arte Plastice la Colegiul AT Laurian și de-a lungul anilor a înțeles că elevii trebuie respectați, sprijiniți și iubiți.
Să nu ne răzbunațiINTERVIU cu actrița care joacă într-o piesă unică: Am fost botezată pe ascuns, într-un ceaun, acasă
Weekendul acesta botoșănenii își pot petrece timpul liber la Cinema Unirea. De data aceasta nu la un film, ci la o piesă de teatru ce se joacă în premieră.
EXCLUSIV  în INTERVIUL săptămânii: Tânărul din Botoșani captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani: Uneori făceam rost de la șeful meu
Fenomenul consumului de droguri este din ce în ce mai îngrijorător la nivelul județului Botoșani. Și nu numai. De cele mai multe ori tinerii sunt cei care cad în capcana acestui flagel. Gabriel, un botoșănean în vârstă de 29 de ani, a fost captiv în lumea drogurilor timp de 12 ani. Acum, spune el,  a renunțat pentru că pur și simplu se săturase să trăiască așa. 
INTERVIU în IMAGINI cu botoșăneanul director care intră pe aceeași ușă de 29 de ani de zile – FOTOGALERIE
Sunt aproape trei decenii de când, în fiecare dimineață, un director de instituție de la Botoșani parcurge același drum și intră pe aceeași ușă. Urcă aceleași trepte până la etajul doi al instituției, apasă clanța aceleiași uși și se așază molcom la biroul peste care și-a așternut gândurile și munca oră de oră, în fiecare dintre cele peste 7.000 de zile de când parcurge această rutină.
INTERVIU „Mămica de aur” a bebelușilor de la Maternitatea Botoșani: Poți surprinde într-o singură zi prima respirație a unui copilaș, dar și ultima
Carmen Zaboloteanu este medic în cadrul Secției de Obstetrică-Ginecologie de patru ani. Iubește bebelușii și și-a dorit încă de mic copil să devină medic. Vrea să crească nivelul Maternității Botoșani, iar pentru asta își dorește o echipă cât mai tânără.
SPORTUL după sărbători, cum scăpăm de kilogramele în plus: INTERVIU cu instructorul sportiv a mai multor botoșănence - FOTOGALERIE
M-am îngrășat este probabil expresia cea mai folosită după trecerea sărbătorilor de iarnă. Bucatele tradiționale au fost de nerefuzat, iar kilogramele și-au făcut apariția în diferite zone ale corpului.
INTERVIU cu un creator de modă din Botoșani: Ce purtăm de Crăciun și Revelion? CULOAREA care a devenit… tabu - GALERIE FOTO
Perioada sărbătorilor este cu siguranță una în care botoșănencele vor să fie cele mai frumoase. Pe lângă faptul că își fac programare din timp la saloanele de înfrumusețare, acestea își pregătesc cu grijă ținutele, atât pentru cele trei zile de Crăciun cât și pentru Revelion.
INTERVIU medic nutriționist despre lăcomia de sărbători: Cum putem repara greșeala? / Nu mai mâncăm deloc
Masa de Crăciun, un „boom” culinar: RECOMANDĂRI de la un medic nutriționist de la Botoșani pentru cei lacomi și nu numai
INTERVIU Dimitrie Sturdza, milionarul campion botezat de Regele Mihai: Marea Unire în ziua de astăzi este Marea Rușine / Noi moldovenii am devenit un fel de rezervor de vot
Eroul nostru de astăzi are o viață care n-ar putea fi cuprinsă fidel nici într-un film și nici chiar într-o carte. Face parte din celebra familia Sturdza care i-a dat Moldovei, printre alții, pe Ioniță Sandu Sturdza și Mihail Sturdza, domnitori în secolul al XIX - lea.
Video INTERVIU: Îngerul din Botoșani care salvează vieți la Fundeni, mărturisiri din tinerețe și sala de operații - GALERIE FOTO
Doina Hrehoreț este singurul medic chirurg din România și Europa de Est care face transplanturi de ficat. S-a născut la Botoșani, pe 26 noiembre 1967 şi este absolventă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”.
INTERVIU: Femeia din spatele celui mai puternic om al județului
„În spatele unui bărbat puternic se află o femeie puternică” – autor necunoscut.
INTERVIU Minodora Vasiliu: Nu am avut niciodată probleme cu politica / Nu trebuie creată panică
Minodora Vasiliu este de aproape zece ani de zile directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani. Este una din puținele reprezentante ale sexului frumos din fruntea serviciilor publice deconcentrate din Botoșani și are în subordine aproximativ 200 de salariați. Medic veterinar de profesie, șefa DSVSA este și una dintre cele mai elegante apariții de la Botoșani. 
Flash INTERVIU: Costel Enache, antrenorul de la FC Botoșani: Adversarii sunt foarte puternici
Antrenorul principal de la FC Botoșani a oferit un interviu din cantonamentul pe care roș-alb-albaștrii îl au în Austria.
mult noroc vali bordeianu!
15 august 2011, 16:57
kalapod.net%20
starshiners.ro%20
Sondaj
Cu cine votați în turul II al alegerilor prezidențiale?
Klaus Iohannis
Viorica Dăncilă
Declaraţia zilei
”Încrederea și votul cetățenilor din comuna Păltiniș înseamnă enorm pentru mine și nu face decât să-mi întărească convingerile că vom izbăvi împreună pentru comunitatea noastră. Mulțumesc tuturor pentru încredere, ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.7667 lei
USD
Dolarul SUA
4.3224 lei
CHF
Francul elveţian
4.3685 lei
GBP
Lira sterlină
5.5647 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9774 lei
XAU
Gramul de aur
203.6272 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2467 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4239 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9313 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.2621 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1864 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6379 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2019 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.