Interviuri
INTERVIU Vasile Chiru : 'De două ori mi s-a propus un loc eligibil în Parlament'

De aproape două decenii, Vasile Chiru şi-a canalizat o bună parte din timpul şi energia sa pentru apărarea drepturilor unor oameni simpli din judeţul Botoşani, care din nefericire nu pot face ei înşişi acest lucru. A organizat zeci sau poate sute de acţiuni de protest, a înfruntat regimul, a luptat contra valului şi s-a dedicat total misiunii sale. După aproape 20 de ani, munceşte ca oricare dintre noi, pe un salariu „de juma de lună”, cu gîndul la viitorul care pentru noi, oamenii obişnuiţi nu este conturat în culori tocmai vii. A refuzat de nu mai puţin de două ori confortul care îl oferă din plin un fotoliu de parlamentar, pentru munca monotonă a unui simplu funcţionar. Mai tresare exaltat după program, cînd vocea sa de sindicalist îşi recapătă din tonul puternic şi cînd se poate face din nou auzit.

Salariaţii de azi muncesc de frică

Vă mai implicaţi în ultima perioadă în activităţi sindicale?
Da, normal, pentru că reprezint Filiala BNS la nivel de judeţ şi ne implicăm în mod real şi normal în mişcarea sindicală. Ne interesează care este starea de spirit a membrilor de sindicat din fiecare sindicat afiliat pe plan local, care sunt afiliate la rîndul lor la nivel de Confederaţie. Chiar am purtat discuţii pe tema asta, probleme sau nemulţumiri cu domnul prefect, chiar acum o săptămînă, cînd a fost informat de starea de nemulţumire în general asupra a ceea ce se întîmplă în fiecare unitate, săptămîna asta am avut o discuţie cu Sindicatul Medicilor Specialişti, tot cum domnul prefect, legat de perspectiva de viitor de unificare a Spitalului de Copii şi a Maternităţii la tutela Spitalului Judeţean, activitate este. Monitorizăm mai tot timpul ceea ce se întîmplă în jurul nostru legat de problemele sociale, facem treabă, numai că nu prea se vede…de ce?…industria a fost decapitalizată, nu, a fost distrusă cu bună ştiinţă, asta a fost politica Guvernului care s-a perindat de la revoluţie pînă acum de a distruge economia, inclusiv capitalul social, de a nu avea o poziţie, zis fără ruşine, clasa muncitoare şi atît timp cît ai decapitalizat clasa muncitoare, deci nu mai este cultul muncii cum era înainte, ca un punct strategic, normal că acum e poate mai mult de înjumătăţită populaţia activă, că pasivă avem destulă. Atunci cu ce avem, cu aia luptăm.
Spuneaţi că vă interesează în mod deosebit starea de spirit a membrilor de sindicat, în prezent care sunt principalele nemulţumiri ale oamenilor?
În primul rînd salarizarea, condiţiile de muncă sub stres, să nu spunem că peste tot se lucrează lejer, vorbim de starea de spirit şi de nemulţumirile legate de drepturile salariale, de teama că se pot trezi oricând fără loc de muncă, pentru că acum se duce o politică de restrîngere a activităţilor chiar pe unde se mai lucrează şi nicidecum a relansării industriei. Nu mai putem vorbi de industrie la Botoşani. Cînd ne uităm în spate vedem că numărul şomerilor creşte, asistaţii social cresc, pensionari vedem că sunt foarte mulţi, greutate suportată de noi, pentru că sunt mulţi care au plecat din judeţ, iar cînd s-au pensionat s-au întors acasă. Suportul financiar este greu de dus în spate, suntem un judeţ unde predomină pensia.

Oamenilor le este frică să mai iasă în stradă

În prezent cam cîţi membri mai are Filiala Judeţeană BNS?
La nivel de Filială în jur de 1.500.
Cîţi dintre aceştia provin din mediul privat?
Din mediul privat…în procent de 20%.
Doar atît?
Da, pentru că dacă este să facem o informare mai reală, să o luăm din Zona Industrială, care este cu amintire putem spune, zona fantomă, punem Eltrans, mergem mai jos Poşta Română, un pic mai jos este IRE-ul , mai jos avem CEC-ul, teatrele, Statistica, Casa de Asigurări de Sănătate, Sindicatul Penitenciarelor, Sindicatul Medicilor Specialişti la nivel de judeţ, sunt puţine oricum. Avem sindicate dar care nu sunt active, care la toate acţiunile prea puţini au participat. S-au împuţinat, omul se teme, îşi păstrează locul de muncă, nu este cu răspuns pozitiv la acţiunile noastre. Greu facem mobilizare şi atunci cînd ne deplasăm la Bucureşti, la mitingurile mari, pe plan local, ceea ce se întîmplă zi cu zi. Nu poţi scoate în stradă acum sute de oameni, nu este industrie, înainte ieşeam în stradă cu 5-6.000 de oameni, acum dacă se adună 2-300, mai vorbeşti cu presa să zică că erau 500. Asta e realitatea. E o realitate crudă, pentru că, să ne aducem aminte după revoluţie aveam foarte mulţi muncitori, acum avem o industrie energofagă, toate s-au închis cu acceptul tacit al Guvernului.
Acesta să fie motivul pentru care nu mai vedem oameni în stradă, cu excepţia celor de la Direcţia Copilului?
Nu vreau să fac comentarii la ceea ce aţi pomenit, ar fi multe de discutat dar nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Asta e, adică sunt mulţi şi din aceste instituţii care au plecat, oamenii sunt, un om la două, trei atribuţii de serviciu, volumul de muncă este mare, stresul este mare şi atunci cînd te uiţi în spate şi vezi că ai datorii la bănci, copii de crescut şi de dat la şcoală, te gîndeşti că trebuie să tragi cu dinţii să îţi păstrezi locul de muncă. Guvernul profită de această situaţie şi îşi face treaba, iar noi suferim. Pînă la o dată cînd va exploda mămăliga, asta este o vorbă mai veche şi atunci se va schimba situaţia. Dar atît timp cît nu avem o perspectivă de dezvoltare economică, a agriculturii sectoriale, ni se răspunde că avem proiecte, pînă la proiecte e cum ai spune „Pînă la Dumnezeu te mănîncă sfinţii”, trăim cu ceea ce avem în jur. Cum să ai agricultură dacă pe piaţă găseşti doar produse din afară. Cum să ai industrie dacă vinzi numai produse chinezeşti, sau dacă avem second-hand-uri, asta denotă încă o dată gradul de sărăcie şi către ce ne îndreptăm, nu ştiu. Acum sunt asaltate magazinele de second hand.

Am fost mereu indignat de cei cu fundul în două luntre

Aş vrea să vă întreb domnule Chiru, ce părere aveţi despre politizarea unor lideri sindicali, un exemplu ar fi domnul Ştefan Ţarcă, care s-a alăturat PSD-ului.
Iar nu vreau să fac comentarii la adresa…pe mine totdeauna m-a indignat acest lucru şi am fost împotriva acestor variante, adică lider de sindicat implicat politic, atunci dacă aş fi eu persoana, ar trebui să fiu cu poziţia partidului..nu?..şi să dau cu stîngul în dreptul, nu ştiu, a avea coloană vertebrală cred că trebuie să te dedici mişcării sindicale, eu m-am dedicat sindicatului, că am făcut-o bine, că am făcut rău sunt colegii care mă pot analiza şi atunci am avut şi eu de două ori posibilitatea să fiu parlamentar, pe post eligibil. Am refuzat, de ce, de prost ce sunt cred, stăteam şi mă gîndeam cum ar fi fost să stau într-un scaun acolo în Parlament, nu, mai moţăiam, mîncam un covrig, mai citeam un ziar, mai apăsam pentru X sau Y la vot, îmi era bine, îmi rezolvam problema familiei şi am zis nu. Aşa am fost noi, de multe ori am văzut că şi la nivel naţional se întîmplă lucruri care pur şi simplu îi aranjează pe mulţi din teritoriu, inclusiv oameni simpli, membri de sindicat, ceea ce se face. Nu vedem acum, mişcări sindicale legate doar de bugetari. Eu nu zic că nu ar trebui să iasă în stradă. E de unde…dacă este atunci înseamnă că avem un Guvern care ne fură banii şi nu vrea să dea. Dacă nu este, nu putem vorbi de creşteri salariale. Aşteptăm să vină să ne facă investiţii indianul, chinezul, am ajuns de rîsul lumii. Eu nu mă mai pot considera că sunt român cu adevărat atît timp cît aştept să îmi vină nu ştiu ce investitor care trage ţeapă după cîţiva ani şi pleacă. Aşa s-a întîmplat chiar şi la Botoşani.
Cîţi ani de activitate sindicală aveţi dv.?
Am cît un tînăr care se apucă acum să termine şcoala. Din 92, sau mai bine zis din 90 fac mişcare sindicală dar din 94, fac mişcare la nivel de judeţ, adică pe linie de BNS.
Şi dacă ar fi să daţi timpul înapoi aţi opta spre aceeaşi direcţie, aceea de a apăra drepturile oamenilor?
Da, dar nu mai să ai credibilitate că oamenii din spatele tău sunt solidari pentru lupta sindicală, pentru bunăstare. Cred că ar trebuie să luăm exemple de ceea ce se întîmplă în Occident. Noi încă nu putem vorbi de Comunitate Europeană, noi încă nu suntem europeni. Eu aş merge pe un model mai dur, lupta sindicală, tip sud-corean. Poate i-am trezi la realitate, poate ne-am trezi. Cred că aţi văzut de multe ori cum luptă sindicatele în Coreea de Sud, pentru un drept al lor. Pentru că sindicatele nu fac acolo „Jos Guvernul”, ei se leagă de drepturile lor. Atît timp cît eu vin şi vreau astăzi pe lîngă drepturile mele sociale legate de nerespectarea locului de muncă, de neşansele din România, ar trebui să mă leg de astea, eu strig „Jos Guvernul” şi totul are o tentă politică. Noi vrem să muncim, să cîştigăm un ban cinstit, iar cei care vin acum şi ne dau lecţii de economie, au trăit necinstit, au făcut fraude şi vor să ne înveţe democraţie. Se îmbolnăvesc foarte repede, legiuitorul îi iartă, iar pe mine Chiru, dacă aş face o greşeală invoit, în 48 de ore aş fi judecat, condamnat, că aş fi un instigator sau nu ştiu ce.Asta este România deocamdată, eu din punctul meu de vedere nu pot garanta pentru siguranţa mea, pentru că dacă ridici tonul împotriva sistemului, să vedem ce se întîmplă. Atît timp cît cei din UE îmi dau nişte verdicte legate de justiţie şi apare mereu pe tapet încrederea omului în anumite instituţii ale statului care se pierde pe zi ce trece, ziariştii şi cei care fac acest lucru nu îi iau pe chiaburi, că avem chiaburi, cu averi nejustificate, ilicite, şi atunci eu ce încredere să mai am, pe mine cine mă apără…nimeni. Aşa ne-am obişnuit noi românii, să trăim din ce în ce mai prost, se scumpeşte energia, se scumpesc gazele, pe mine mă doare în suflet cînd văd oamenii bătrîni, pensionarii, cu bidonul de 5 litri că se duc la fîntîni şi iau apă, fîntîni la care apa nu este potabilă, este cu nitriţi, ei nu îşi consumă apa de la robinet, asta denotă gradul de sărăcie, mergi la unul în casă, becul este din ce în ce mai slab şi atunci sunt nostalgic, pe timpul lui Ceauşescu, nu aveam lumină, acum renunţ de bună voie, atunci aveam apă caldă cu porţia, acum o drămăluiesc, nu că aş fi eu un economist, omul nu mai are posibilitatea să îşi plătească datoriile către prestatorul de servicii. Ştii ce am cîştigat de la revoluţie? Libertatea de a bîrfi.

Din banii mei plătesc utilităţile la Filiala BNS

Oferă munca de sindicalist satisfacţii materiale sau de alt fel?
Materiale pentru mine, nu. De ce pentru mine, pentru că eu la nivel de preşedinte Filiala BNS nu primesc nici un salariu, singurul avantaj pe care îl am este că sunt într-un consiliu de administraţie la AJOFM, iar bănuiţii ăia care îi iau de acolo îi plătesc la Filiala BNS, ce am pe acolo, fax, telefon, internet sau mai ştiu eu ce. Asta e tot şi deocamdată merg pe varianta că, nu pot fi dat aşa uşor afară din instituţia în care lucrez, chiar dacă am păreri pro şi contra legat de ceea ce se întîmplă în viaţa politică, pentru că vrînd nevrînd, suntem legaţi de viaţa politică a României, chiar dacă suntem sindicalişti sau nu. Dar încă o dată, chiar dacă mi s-ar oferi nu ştiu ce, nu m-aş dedica, nu m-aş pune în fundul în două luntre şi în partid şi la sindicat. Ori aş renunţa în totalitate la mişcarea sindicală şi m-aş dedica activităţii politice, pentru că aş putea să o fac foarte bine, am ceva ani de experienţă, am avut ocazia să discut cu foarte multă lume, am multe seminare legate de domeniul social şi în străinătate. Dar demult, pentru că atunci erau bani, s-au terminat banii, confederaţiile au grijă mai mică faţă de filialele din teritoriu, faţă de alţii care sunt plătiţi din munca sindicală, noi la BNS, după program ne facem munca sindicală, sau dacă sunt acţiuni la care trebuie să lipseşti de la unitate, facem cerere şi luăm cîteva zile de concediu. Asta e doctrina, asta este politica noastră a BNS-ului, o accept, îmi place ce fac şi am facut-o cu suflet şi cu multe sacrificii.

Interviu realizat de Gabriela ERDIC

”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
Loading...
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Loading...
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Sondaj
Pe cine votați la funcția de președinte al Consiliului Județean?
Mihaela Huncă – Pro România
Bogdan Dăscălescu – ALDE
Doina Federovici – PSD
Corneliu Popescu – PMP
Costel Șoptică – PNL
Constantin Rotaru – PPU-SL
Daniel Doctorescu – PRM
Corneliu Furtună – Alianța Partidul Verde - PNȚCD
Andrei Drancă – Alianța USR-PLUS
Declaraţia zilei
”Performanța școlară nu va fi niciodată o povară ci un motor pentru învățământul și în perspectivă pentru economia acestei țări. Suntem binecuvântați cu copii capabili, inteligenți, geniali și avem obligația să îi ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8590 lei
USD
Dolarul SUA
4.1404 lei
CHF
Francul elveţian
4.5183 lei
GBP
Lira sterlină
5.2910 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9604 lei
XAU
Gramul de aur
253.3349 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2474 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3419 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9854 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1101 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1793 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6529 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.2 o C
Dorohoi
10.3 o C
Bucecea
10.4 o C
Darabani
10.6 o C
Saveni
10.2 o C
Ştefăneşti
12.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.