Interviuri
Marian Murariu, adevărul despre postul de viceprimar : Nu sunt un vânător de funcții!

Tânărul viceprimar Marian Murariu a bifat deja în calendarul de pe birou două luni de zile de când s-a așezat efectiv pe fotoliul administrativ. Cât de mult sau cât de puțin a reușit să se integreze în administrația publică locală de la Botoșani știe doar domnia sa. În exterior, este persoana care în momente oficiale nu schițează nici măcar o umbră de zâmbet și care, cel puțin pentru moment, își tratează misiunea din fruntea Primăriei cu extrem de mare seriozitate.

Deocamdată nu am întâlnit nimic dificil

Cum vă simțiți la două luni de zile de la instalarea pe funcție?

M.M. - Mă simt foarte bine, îmi place ceea ce fac, recuperez repede lipsa de experiență în administrație pe care o aveam și mi se pare că am intrat destul de repede în atribuțiile pe care le am.

 

Care parte vi s-a părut cea mai dificilă în activitatea desfășurată până la momentul prezent?

 

M.M. - Nu mi s-a părut că ar exista o parte mai dificilă decât cealaltă, fiecare atribuție are caracteristicile si gradul ei de complexitate. Mi se par lucruri normale, deocamdată nu am întâlnit  nimic dificil de făcut în exercitarea atribuțiilor de viceprimar.

 

Asta înseamnă că ați reușit cumva să vă acomodați…

 

M.M. - Da, am reușit să mă acomodez și îmi place ceea ce fac. Îmi plac in special subiectele legate de construcții unde am cunoștințe în domeniu.

 

Există vreo diferență între ceea ce vă imaginați că va fi aici înainte de a veni efectiv și ceea ce ați găsit?

 

M.M. - Nu mi-am imaginat prea multe înainte, iau lucrurile ca atare…

 

Dar v-ați gândit cum o să fie la momentul în care veniți în Primărie, având în vedere că era un domeniu nou de care în trecut nu v-ați lovit

 

M.M. - Eram foarte curios cum o să fie. Cu toate astea am încercat să nu îmi imaginez prea mult, ci să iau lucrurile pur si simplu așa cum sunt. Nu îmi fac o idee preconcepută dinainte. Colaborez foarte bine cu toată lumea, să dea Dumnezeu să fie așa și de acum înainte.

 

Nu o să vă întreb cum este colaborarea cu primarul Flutur, pentru că știu deja răspunsul..

 

M.M. - Adică…

 

O să spuneți că este foarte bună..

 

M.M. - Deocamdată este foarte bună și sper să rămână așa.

 

PSD are legătură mai strânsă cu oamenii

 

De ce PSD?

 

M.M. - Pentru că este un partid aproape de oameni, mi se pare partidul cel mai aproape de oameni. Și cred că doctrina de stânga mi se potrivește mai bine. Partidul vine în întâmpinarea problemelor oamenilor, a oamenilor de rând, în special,  prin politici sociale. Consider că, dintre  toate partidele, PSD are legătura cea mai strânsă cu oamenii.

 

Dar cum ați ajuns efectiv în PSD?

 

M.M. - Există și o tradiție la mine în familie, tatăl meu este membru PSD, dar pe lângă tradiția din familie, au fost convingerile mele personale de a ajuta oamenii, in special pe cei cu nevoi, de a le oferi sprijin, de a face bine societății , în general.

 

Și v-ați regăsit efectiv în acest partid?

 

M.M. - Da. Repet, este partidul cel mai aproape de oameni și de nevoile lor.

PSD-ist de doi anișori

Când ați semnat adeziunea pentru a intra în PSD?

 

M.M. - În urmă cu doi ani de zile. Dar cu toate că adeziunea am semnat-o acum doi ani, prin intermediul tatălui meu, care este de mult timp membru PSD si a fost consilier local și consilier județean, am ținut legătura cu politica mult. Sunt la curent cu multe lucruri. Pe de o parte păstrez tradiția din familie, dar pe lângă tradiția din familie, este vorba despre convingerile mele personale. Dacă nu aș fi crezut, nu aș fi intrat aici. Îmi doresc să ajut oamenii cât mai mult.

 

Și cum s-a ajuns ca dv. să fiți în cărți pentru funcția de viceprimar, bănuiesc că au fost niște negocieri interne la PSD pentru desemnarea celui de-al doilea viceprimar?

 

M.M. - Am fost plăcut surprins să fiu propus de colegii mei. Eu nu mă gândisem la lucrul acesta. A venit propunerea din partea colegilor mei. Le-am cerut timp de gândire, nu am acceptat imediat. Am analizat foarte atent ceea ce presupune aceasta funcție, abia apoi am făcut pasul decisiv.

Nu sunt un vânător de funcții

De ce?

 

M.M. - Pentru că implică multe responsabilități, trebuie să îți asumi multe lucruri în momentul în care intri pe o funcție de genul acesta.

 

V-ați consultat și cu familia în luarea deciziei?

 

M.M. - Evident. În primul rând cu tatăl meu care are experiență în politică, cu sora mea care a studiat la  Facultatea de Științe Politice din București și este o persoană foarte inteligentă, cu mama mea care de asemenea are o viziune foarte amplă asupra vieții, cu alți  prieteni, persoane foarte capabile, inteligente, cu multă experiență de viață care m-au sfătuit în acest sens. Nu am luat decizia întâmplător, m-am consultat foarte mult și cu colegii mei din partid, apoi am acceptat. Nu sunt un vânător de funcții. Am cumpănit foarte mult înainte de a accepta.

Ideal era ca dl. Portariuc să fie primar

 

Pe perioada campaniei s-a stabilit?

 

M.M. - La începutul campaniei electorale nu am știut lucrul acesta și nici nu-mi imaginam în acel moment că voi ajunge în postura de viceprimar. Credeam că voi rămâne să lucrez la firma mea și voi fi și consilier local. A trebuit să renunț la firmă. Stau până târziu la Primărie, am avut seri în care am plecat și la ora 22:00 de aici. Caut să fac totul la timp și îmi place să analizez fiecare document, pagină cu pagină. La început mi-a luat ceva timp ca să fac lucrul acesta, apoi am căpătat viteză. Îmi place să fiu un adevărat profesionist. Pe măsură ce am asimilat responsabilitățile funcției lucrurile au căpătat deja un alt elan. Pot afirma că deja am intrat în treapta a doua de viteză și sper ca în scurt timp să ajung în viteza a cincea.

 

Dv. cum ați resimțit noaptea de 5 iunie când Ovidiu Portariuc a pierdut Primăria în condițiile în care probabil v-ați gândit că veți veni aici din postura de viceprimar al primarului Portariuc?

 

M.M. - Ideal era ca dl. Portariuc să fie primar. Ideal. Am fost supărat pentru dlui. Supărarea pentru dlui a fost mai mare decât bucuria că am intrat consilier local. Dar, asta este politica.

 

Îmi propun să fiu foarte profesionist

Ce ați reușit să realizați până la momentul actual din postura de viceprimar?

 

M.M. - Prin atribuțiile pe care le am, mă ocup îndeaproape de urbanism, pe partea de întreținere și reparații străzi coordonez lucrările și urmăresc să se facă totul de calitate și la timp.Sunt foarte atent la toate aspectele și sper ca în momentul în care se vor termina lucrările să mă mândresc cu cartierul Maxim Gorki. Este prima lucrare mai mare. Au mai fost și lucrări de plombări, dar acestea sunt operațiuni curente, normale. De asemenea, acord mare atenție tuturor atribuțiilor pe care le am.

 

Ce vă propuneți să realizați în continuare în acest mandat?

 

M.M. - Îmi propun să fiu foarte profesionist și să rămână lucruri bune în urma mea. Sunt conștient că activitatea de viceprimar este o chestiune temporară. Dar, când voi privi în urmă, să spun și toată lumea confirme că viceprimarul Murariu a făcut doar lucruri bune.

 

loading...
A venit asfaltul!!!! Circulație blocată într-un cartier, oamenii eu ieșit în fața blocului, a ajuns și viceprimarul – FOTO & VIDEO

 

INTERVIU Constantin Iftime: Mi-au dat o chițibișcă, are 40 de metri pătrați. Cum pot să organizez eu acolo un muzeu al comunismului? - VIDEO
Sunt aproape cinci ani de când poetul, prozatorul, jurnalistul și eseistul Constantin Iftime încearcă să înființeze la Botoșani Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism. Deși pare de neînțeles într-un oraș cu atâtea relicve PCR-iste, Asociația CulturEst la care și-a unit eforturile împreună cu Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură, nu reușește să găsească o hală industrială pentru amenajarea obiectivului.
INTERVIU Procurorul amenințat cu moartea: Trăim într-o lume care o ia razna, unde mulți nebuni sunt în libertate
Nicoleta Arpinte este procurorul care, dacă nu era cunoscută din postura de purtător de cuvânt, a obținut fără să urmărească acest lucru, o notorietate de neinvidiat.
INTERVIU cu argentinianul care trăiește la Botoșani: Grătarele sunt geniale
Un flash interviu a fost publicat într-un ziar de profil de la nivel național și îl are în centru pe un ”botoșănean adoptat” din Argentina.
Cel mai original INTERVIU: Antrenorul care l-ar refuza pe Ronaldo la… FC Botoșani :))
Costel Enache, antrenorul celor de la FC Botoșani, a acordat un interviu în exclusivitate pentru unul dintre cele mai cunoscute ziare sportive din România.
INTERVIU Fetița din Botoșani deșteaptă foc și pianistă în devenire : Mă văd ca pe un ”extraterestru”VIDEO
Eliza este o fetiță din Botoșani cu o minte sclipitoare și cu un viitor în față, asemenea. A promovat examenul de evaluare națională cu nota maximă, 10, medie obținută de altfel și la admiterea computerizată de la liceu.
FLASH INTERVIU: Alma, cea mai frumosă liceană cu 10 pe linie – CE carieră dorește să urmeze – FOTOGALERIE
Despre Alma Iuliana Grosu au auzit mulți locuitori ai acestui orășel din nordul țării, după ziua de 5 iulie, cea în care s-au afișat rezultatele de la examenul de bacalaureat. Este singura liceană de la Botoșani care a promovat acest examen cu 10 pe linie.
FLASH INTERVIU: Funcționarul public al anului, 40 DE ANI de muncă în același loc
15 persoane din întreaga țară au fost premiate pentru rezultate meritorii la locul de muncă, printre care și doi botoșăneni. Premiile au fost acordate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).
INTERVIU ministrul Gabriel Petrea: Fiind membru în Guvern pot să vă spun exact ce s-a întâmplat / Niciodată nu sunt destule doamne
În decembrie tocmai a împlinit 32 de ani, iar în ianuarie a devenit unul dintre cei mai tineri miniştri de după revoluţie. Este întruchiparea visului social-democrat, al junelui care a urcat în ierarhie nu pe trepte, ci cu liftul, ajungând să conducă Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, calitate în care în luna martie a fost prezent la Botoşani, unde a participat la o întâlnire cu parlamentarii, şefii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, patronate şi sindicate.
INTERVIU Răzvan Rotaru: Conducerea partidului ar putea să dea mai multe explicații. Am votat pentru, este un vot public, am înțeles că sunt înregistrări
În doar două luni de la debutul mandatului de parlamentar, Răzvan Rotaru a reușit să intre în atenția presei naționale printr-un punct de vedere mai... aparte privitor la proteste, față de al majorității colegilor. Iar la Botoșani a fost unul dintre cei care în interiorul filialei a criticat vehement refuzul unor lideri ai organizației PSD de a-i da ”undă verde” lui Cosmin Andrei să ocupe funcția de secretar de stat. Cum a gândit deputatul Răzvan Rotaru în aceste două probleme, dar și alte lucruri poate inedite, le aflăm în rândurile următoare.
FLASH Cine este anonimul care a preluat Cornișa : Așteptările sunt foarte mari, este foarte dificil
Despre Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa nu s-a mai vorbit de câteva săptămâni de zile iar așteptările privitoare la o eventuală deschidere a obiectivului care a suscitat atâta interes, s-au disipat odată cu venirea toamnei. Însă, serviciul care va administra acest complex are deja trei salariați care și-au început activitatea de o săptămână de zile.
INTERVIU Mihai Venedict – WorkTape Medical: Alimentele reprezintă carburantul nostru esențial și contează enorm calitatea și cantitatea
După un periplu prin Bucureşti şi Anglia s-a întors la Botoşani unde şi-a deschis un centru de recuperare cum nu se prea întâlneşte prin zonă. Este fiziokinetoterapeut şi la nici 30 de ani a hotărât să îşi ia destinul în propriile mâini şi să îşi iniţieze propriul business. Cel puţin declarativ este însă mai puţin interesat de afacere şi mai mult de recuperarea botoşănenilor. Şi pentru aceea a venit cu câteva noutăţi pe… piaţa serviciilor de aces tip.
INTERVIU : Mihaela Huncă, despre clișee și ipocrizie - Nu am habar la ce fel de „vedete” faceţi trimitere
Este șefa Inspectoratului Școlar Județean Botoșani de deja patru ani de zile și unii ar spune că i se potrivește de minune sintagma ”doamna de fier a învățământului botoșănean”. A atras și simpatii și antipatii și nu de puține ori a ținut prima pagină a ziarelor. După patru ani de zile în fruntea educației botoșănene, Mihaela Huncă face un bilanț al realizărilor, dar și al eșecurilor.
Botoșăneanul care își ia doctoratul pe băncile unei universități de prestigiu din Anglia: DESCOPERĂ-l pe Andreas, un tânăr cu o minte strălucită
Andreas Zimmermann este un tânăr de 21 de ani, născut și format la Botoșani. A absolvit Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și a plecat să studieze în cadrul unei universități de prestigiu din Anglia. Este pasionat de tot ceea ce ține de automobile și își dorește pe viitor o carieră în domeniu. Nu a rămas în România pentru că străinătatea l-a primit cu brațele deschise și i-a oferit mai multe posibilități.
FLASH INTERVIU : CINE este Bogdan Cărăușu, liderul protestatarilor de la Botoșani?
Cine ești tu? – Un om obișnuit. Un om obișnuit, dar un om neobișnuit de nemulțumit.Aproape toată suflarea din Botoșani a stat cu ochii pe tinerii care au ieșit în stradă într-unul din cele mai mari mitinguri din ultimii 15 ani. În fruntea lor, un alt tânăr, necunoscut opiniei publice până de curând. Iar întrebarea unanimă a fost, evident, cine este Bogdan Cărăușu?
FLASH INTERVIU: Cerșetoria înflorește la Botoșani - DE CE stau cu mâna întinsă tinerele nimănui : FOTOGALERIE & VIDEO
Majoritatea botoșănenilor le știu pe fetele cu haine murdare și rupte care stau în intersecții și cer câte un ban de la șoferi dar și pe cele care stau în fața supermarketurilor mult vânata fisă de 50 de bani de la coșul de cumpărături. Există totuși un lucru pe care puțini îl știu, pe unii nici nu-i interesează, alții n-au timp să asculte. Și anume povestea acestor sărmane, în cazul în care ele, spun adevărul.
INTERVIU Francezul care a dat luxul din Paris cu Lara Fabian sau Yves Saint Laurent, ca să bage bani în Botoșani: Aș putea trăi aici o viață, dar iernile sunt prea grele!
S-ar muta cu totul în colțul Moldovei de care atâția oameni fug, și ar da cu dragă inimă mâncarea cu nume greu de pronunțat din Franța pentru o porție zdravănă de sărmăluțe cu mămăliguță caldă. Asta dacă nu ar fi iernile atât de grele, ierni care lui Mickael Sejourne nu îi plac de nicio culoare. Cum de s-a rătăcit atunci în Botoșani? Pentru că a căutat un colț de rai unde să-i crească și inima, și afacerea. Și l-a găsit.
INTERVIU Mirela Saucă: Un liberal botezat în marxism-leninism, care se gudură în fața lui Ponta ca un cățel
Este mamă a două fete, este întreprinzător privat, iar de vreo doi anide zile este şi om politic. Pe scurt, ea este Mirela Saucă, unul dintrefoştii lideri ai Partidului Forţa Civică Botoşani, care prin succesiuneade fuziuni şi alianţe din Dreapta eşichierului politic face acum partedin Alianţa Creştin Liberală. Cum este văzută campania electorală pentruprezidenţiale prin ochii unei figuri relativ noi din politicabotoşăneană şi ce aşteptări are de la turul al doilea citiţi înrândurile următoare.
INTERVIU Florin Ghiorghiţă, dezvăluiri de la HSR, la… duş: Am stat fărăun loc de muncă aproape doi ani şi jumătate, nu a interesat pe nimeni
Fostul, timp de 12 ani, viceprimar al municipiului Botoşani, este figuracentrală a lumii politice locale de două săptămâni. După ApR, PRM şiPDL, după ce a declarat că preferă să se retragă din politică decât săpărăsească rândurile democrat-liberalilor, după ce în nenumărate rândurii-a adus laude publice lui Cătălin Flutur, Florin Ghiorghiţă a votatpentru demiterea propriului coleg de partid, Eugen Ţurcanu, care îi este şi rudă, din funcţia de viceprimar şia contribuit decisiv la desemnarea unui viceprimar de la PSD. Înaceastă mişcare s-a aliat cu Ovidiu Portariuc şi Cosmin
Interviu Elena Udrea: N-am fost un ministru care a stat la cafele, ciunul care a încercat să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din Botoșani
Dacă nu a fost prezentă săptămâna trecută la Botoşani, când s-aulansat şi aici candidaţii de la Partidul Mişcarea Populară pentrualegerile europarlamentare, în schimb Elena Udrea a acordat un interviuîn care face mai multe referiri la judeţul Botoşani. Printre altele,fostul ministru al Dezvoltării, care a vizitat judeţul în perioada2010-2011, a trecut în revistă proiectele din judeţ la care a contribuitîn timp ce făcea parte din precedentul Guvern.
kalapod.net%20
INTERVIU Roxana Vașniuc: De când sunt eu pe lumea asta mi-am dorit săfiu la televizor / Doar pentru că e nu ştiu ce milionar nu e suficientpentru mine - FOTOGALERIE
Apare mai mereu la posturile centrale de televiziune şi în tabloide, dareste o apariţie relativ rară prin Botoşani. Roxana Vaşniuc a revenitînsă acasă pentru câteva zile, cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi apurtat cu reporterul Botoşăneanul o discuţie despre cariera sa, desprelumea mondenă, despre cum a plecat din judeţ şi a ajuns la posturilecentrale TV. Toate acestea înaintea relansării sale într-o emisiune careva începe să fie difuzată în aproximativ o lună.
Baiatul asta cred ca nici nu cunostea usa partidului desi era vizavi de La Strada unde isi face veacul.El stie prin ce conjunctura a ajuns viceprimar,dar interesant este cum a inşfacat el functia ca un bulimic.Portariuc a gresit ca s-a hazardat cu el,noroc ca-l are in coasta pe vicele Andrei ca altfel...cine stie ce-i dicteaza taticul sa faca.Il cunoaste lumea ca mare combinator.In rest,nasul jos baiete si cu pupat de maini ca ai ajuns unde ai ajuns!
30 august 2016, 21:04
Frustratii au iesit la aruncatul laturilor...Rusine celor ce in viata nu au ales decat sa stea in spatele calculatoarelor si ,sub anonimat,sa pateze imaginea unor tineri educati,cu bun simt!Poate veți creste in ochii sefilor vostri(la rândul lor cu mari lacune),dar cand va priviti in oglinda va place ce vedeți?Nu va pacaliti!Sunteti doar niște sarmane marionete ...Pacat de voi!
30 august 2016, 18:28
Nu a vanat functia ... functia l-a vanat pe el. El nevinovat a luat-o ... s-a trezit asa cu ea in brate. Noroc chior , nici el nu stie ce l-a lovit. Curat murdar!!! Bravo ! Un interviu "echidistant" cinste "reporterului" -ne lumineaza in fiecare zi !!!
30 august 2016, 16:59
el se pricepe cel mai bine la lovitura de berbec. are și fruntea lată
30 august 2016, 15:35
Dupa logica unora se pare ca sa intri in politica trebuie sa cazi din cer, sa nu te sustina nimeni, daca se poate sa te alegi singur. Insa politica reprezinta tocmai sustinerea unui anumit grup de oameni a unui ales pentru a ajunge intr-o functie in slujba si interesul cetatenilor. Si deocamdata din ce se vede tocmai asta s-a intamplat si in cazul asta. Eu cred ca cei care l-au promovat sunt de apreciat ca au reusit in sfarsit sa sustina un om integru. Nu ajung foarte multi.
30 august 2016, 11:36
....se stie clar cum a intrat Murariu in PSD cine l-a adus si promovat ca sa fie viceprimar, pe tat su nu-l mai baga nimeni in seama la psd...inainte de campania de la locale se stia doar cu tinerelul de la TSD ieseaau la beri si apoi acesta l-a impins in fata...sa ne mai lase cu traditia din familie...
30 august 2016, 10:48
Bravo Marian! Un tanar inteligent, decent si de perspectiva!
30 august 2016, 08:58
un adevarat caracter acest Muraru Junior, dintr-o familie foarte inteligenta, dar daca nu era taica-su cu deschisul usilor pe la toate partidele nu era nici macar membru PSD sau consilier local
30 august 2016, 08:35
Felicitari!
30 august 2016, 08:23
zenda.ro
astratex.ro
Sondaj
Vă place cum a fost împodobit municipiul Botoșani de sărbători?
Da
Parțial
Nu
Declaraţia zilei
„Cred că în primul rând background-ul, CV-ul meu este relevant, domeniul acesta al îmbunătățirilor funciare, în mod special irigațiile sunt eligibile pentru fondurile europene, ori conform CV-ului meu am experiență mare în ...
StarShinerS.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6605 lei
USD
Dolarul SUA
4.1120 lei
CHF
Francul elveţian
4.1368 lei
GBP
Lira sterlină
5.1580 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.6250 lei
XAU
Gramul de aur
164.5916 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2375 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.4403 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9652 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0743 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1801 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6243 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-1 o C
Dorohoi
-1 o C
Bucecea
-1 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-1 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.