Interviuri
Primul INTERVIU Dănuţ Prisecariu după deschiderea Uvertura : Suntem peste aşteptări
La exact o săptămână de la data în care Uvertura Mall şi-a deschis porţile pentru oficialităţi propietarul a purtat o discuţie cu jurnaliştii din Botoşani în care şi-a exprimat primele impresii de la inaugurare. Dănuţ Prisecariu a dezvăluit câteva din planurile de ocupare a spaţiilor încă libere şi a evitat să vorbească despre amortizare, susţinând că acest tip de calcule le va face după trei luni de activitate. În schimb a declarat ferm că, „suntem peste aşteptări, inclusiv în momentul de faţă”, exemplificând cu cifre: dacă în alte centre comerciale din Botoşani intră zilnic în jur de 3.000 – 4.000 de oameni, pragul Uvertura Mall a fost călcat în fiecare zi de cel puţin trei ori mai multă lume.
 interviu Danut Prisecariu proprietar Uvertura Mall Botosani

"Am fost nevoiţi o anumită perioadă de timp să închidem intrarea în centrul comercial"

-    Ce impresie v-a creat ce a fost aici sâmbătă seară, cu năvala de la Alex Velea?... Noi glumeam şi spuneam că, în curând, o să fie un anunţ: mall-ul se închide pentru reparaţii.
-    Nu cred că se pune problema de reparaţii. Noi am reuşit să facem faţă, lumea a fost destul de bine organizată şi nu s-a spart nici un geam, nu s-a aruncat nimeni, deci fără probleme majore. E adevărat, am fost nevoiţi o anumită perioadă de timp să închidem intrarea în centrul comercial.
-    E adevărat că a fost o strategie cu Alex Velea, să tragă poporul în Uvertura Mall?

-    Nici pe departe, nici pe departe. Pentru că nu se puteau da autografe afară şi pentru că exista această dorinţă din partea botoşănenilor de a primi autografe, atunci am zis hai să mergem într-un loc cât de cât civilizat, în care să se poată sta la un rând, să se intre pe o parte şi să se iasă pe partea cealaltă şi se pot da autografe într-un mod normal. A fost o îmbulzeală, că s-a stat la rând într-un stil mai mult sau mai puţin european e cu totul altă problemă.

-    Dvs. v-a bucurat sau v-a mâhnit ceea ce s-a întâmplat? Sau şi una, şi alta?
-    Să zicem că am zâmbit.

-    Aţi luat autograf de la Alex Velea?
-    Nu.

"Munca mea se vede"

 
-    V-aţi confruntat cu o problemă, în zilele astea de la deschidere, la care nu vă aşteptaţi?

-    A fost ceva, dar nu pot să declar.

-    Off the record.
-    Nici off the record.

interviu Danut Prisecariu proprietar Uvertura Mall Botosani 2  -    Din partea unei autorităţi sau...

-    Nu pot să declar.

-    V-au dezamăgit autorităţile cu unele declaraţii prin care şi-au asumat meritele, de parcă era mall-ul lor?
-    Nu pot eu să cenzurez ce declară un politician sau un altul, e declaraţia lui, şi-o va asuma, cu rezultate mai apropiate sau poate de viitor. Nu e treaba mea să cenzurez ce declară fiecare.

-    E ceva de genul că s-a lăudat altcineva cu munca dvs.
-    Munca mea se vede, rezultatele de acum încep să apară.

"Orice cetăţean al unei urbe, atât timp cât trăieşte în urbea aceea şi plăteşte o taxă, are dreptul să întrebe"


-    N-aţi avut oarece temeri înainte de susţinerea discursului, care a fost unul deosebit de critic la adresa clasei politice din Botoşani. Noi chiar am scris că nici un om de afaceri nu a mai avut curajul în prezenţa atâtor oameni, oameni importanţi din Botoşani, să le adreseze asemenea cuvinte.
-    Deci nu trebuie să fii om de afaceri, orice cetăţean al unei urbe, atât timp cât trăieşte în urbea aceea şi plăteşte o taxă, indiferent ce taxă, că e pe teren pe casă, pe apartament, pe maşină, are dreptul să întrebe unde se duc banii lui fiindcă de asta îi plăteşte. Atât timp cât banii lui nu se văd în nimic care să îi ajute pe ei, are dreptul să întrebe: dom’le, totuşi de ce? În clipa în care plăteşti, în cazul nostru, multe milioane de euro, direct sau indirect la buget, şi vii pe acelaşi drum care era din 2006 - cred chiar că era un pic mai bun ca acum - înseamnă că pot să întreb: dom’le, ce se întâmplă?

-    Şi nu v-aţi gândit la represalii? E o chestie practică.
-    Nu, cred în responsabilitatea unor oameni şi într-un mod raţional de gândire. Represaliile sunt nişte chestii, aşa, mai de oameni mai nepregătiţi, care pot să facă represalii, oameni care au puţină şcoală nu ar trebui să se gândească la aşa ceva.

"Multe alte firme care stăteau într-o anumită expectativă (...) doresc să vină aici"


-    Spuneaţi că veţi face primele calcule privind amortizarea după cel puţin trei luni de activitate. Deja Primăria şi-a făcut calculele, cât va încasa direct, indirect.
-    E relativ simplu pentru ei deoarece au o valoare, o înmulţesc cu valoarea impozitului şi află exact ce sumă intră, la ei e cât se poate de simplu. Îţi merge, nu-ţi merge, ei oricum îşi încasează banii.

-    Aveţi temeri că n-o să meargă?
-    Nu, în momentul de faţă nu mai am.

-    Înseamnă că aveţi totuşi ceva elemente încurajatoare.
-    Să zicem că, după deschidere, multe alte firme care stăteau într-o anumită expectativă au pus mâna pe telefon, au sunat şi doresc să vină aici.

-    Ce faceţi la demisol?
-    Ăăăă...

-    Club sau Altex?
-    Va fi un magazin de electrocasnice şi sunt şanse foarte mari să fie şi un club.

interviu Danut Prisecariu proprietar Uvertura Mall Botosani 3

"Am apreciat că e mai bună oferta Carrefour decât altă variantă"


-    Pe partea de supermarket aţi negociat şi cu altcineva în afară de Carrefour şi care nu este prezent în Botoşani?
-    Da.

-    De ce nu s-a concretizat?
-    Pentru că am apreciat că e mai bună oferta Carrefour decât altă variantă.
-    Ce s-a întâmplat, ai anunţaseră că deschid magazinul cu o zi înaintea mall-ului. A fost doar o eroare şi atât sau aţi negociat până în ultima clipă?

-    Magazinul s-a deschis cu o zi înainte, dar bănuiesc că cei de la marketing, de la ei, nu au fost atenţi întrucât cu o zi înainte era deschiderea pentru oficialităţi şi bănuiesc că nu au fost atenţi. Data deschiderii se ştia de mult. De altfel, dacă vă uitaţi în toate declaraţiile noastre de la începutul anului, am spus: luna martie, în ultima parte a lui martie. Am fost constanţi.
VEZI ŞI:
Patronul de la mall izbeşte oficialii: VIDEO Botoşani are taxă de turism cât Mamaia
CITEŞTE UN INTERVIU REALIZAT ÎN 2006 CU DĂNUŢ PRISECARIU:
N-am venit în Botoşani cs să-mi schimb maşina
INTERVIU Fetița din Botoșani deșteaptă foc și pianistă în devenire : Mă văd ca pe un ”extraterestru”VIDEO

Eliza este o fetiță din Botoșani cu o minte sclipitoare și cu un viitor în față, asemenea. A promovat examenul de evaluare națională cu nota maximă, 10, medie obținută de altfel și la admiterea computerizată de la liceu.

FLASH INTERVIU: Alma, cea mai frumosă liceană cu 10 pe linie – CE carieră dorește să urmeze – FOTOGALERIE

Despre Alma Iuliana Grosu au auzit mulți locuitori ai acestui orășel din nordul țării, după ziua de 5 iulie, cea în care s-au afișat rezultatele de la examenul de bacalaureat. Este singura liceană de la Botoșani care a promovat acest examen cu 10 pe linie.

FLASH INTERVIU: Funcționarul public al anului, 40 DE ANI de muncă în același loc

15 persoane din întreaga țară au fost premiate pentru rezultate meritorii la locul de muncă, printre care și doi botoșăneni. Premiile au fost acordate de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).

INTERVIU ministrul Gabriel Petrea: Fiind membru în Guvern pot să vă spun exact ce s-a întâmplat / Niciodată nu sunt destule doamne

În decembrie tocmai a împlinit 32 de ani, iar în ianuarie a devenit unul dintre cei mai tineri miniştri de după revoluţie. Este întruchiparea visului social-democrat, al junelui care a urcat în ierarhie nu pe trepte, ci cu liftul, ajungând să conducă Ministerul Consultării Publice şi Dialogului Social, calitate în care în luna martie a fost prezent la Botoşani, unde a participat la o întâlnire cu parlamentarii, şefii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean, patronate şi sindicate.

INTERVIU Răzvan Rotaru: Conducerea partidului ar putea să dea mai multe explicații. Am votat pentru, este un vot public, am înțeles că sunt înregistrări

În doar două luni de la debutul mandatului de parlamentar, Răzvan Rotaru a reușit să intre în atenția presei naționale printr-un punct de vedere mai... aparte privitor la proteste, față de al majorității colegilor. Iar la Botoșani a fost unul dintre cei care în interiorul filialei a criticat vehement refuzul unor lideri ai organizației PSD de a-i da ”undă verde” lui Cosmin Andrei să ocupe funcția de secretar de stat. Cum a gândit deputatul Răzvan Rotaru în aceste două probleme, dar și alte lucruri poate inedite, le aflăm în rândurile următoare.

FLASH Cine este anonimul care a preluat Cornișa : Așteptările sunt foarte mari, este foarte dificil

Despre Parcul de agrement turistic și sportiv Cornișa nu s-a mai vorbit de câteva săptămâni de zile iar așteptările privitoare la o eventuală deschidere a obiectivului care a suscitat atâta interes, s-au disipat odată cu venirea toamnei. Însă, serviciul care va administra acest complex are deja trei salariați care și-au început activitatea de o săptămână de zile.

Marian Murariu, adevărul despre postul de viceprimar : Nu sunt un vânător de funcții!

Tânărul viceprimar Marian Murariu a bifat deja în calendarul de pe birou două luni de zile de când s-a așezat efectiv pe fotoliul administrativ. Cât de mult sau cât de puțin a reușit să se integreze în administrația publică locală de la Botoșani știe doar domnia sa. În exterior, este persoana care în momente oficiale nu schițează nici măcar o umbră de zâmbet și care, cel puțin pentru moment, își tratează misiunea din fruntea Primăriei cu extrem de mare seriozitate.

INTERVIU Mihai Venedict – WorkTape Medical: Alimentele reprezintă carburantul nostru esențial și contează enorm calitatea și cantitatea

După un periplu prin Bucureşti şi Anglia s-a întors la Botoşani unde şi-a deschis un centru de recuperare cum nu se prea întâlneşte prin zonă. Este fiziokinetoterapeut şi la nici 30 de ani a hotărât să îşi ia destinul în propriile mâini şi să îşi iniţieze propriul business. Cel puţin declarativ este însă mai puţin interesat de afacere şi mai mult de recuperarea botoşănenilor. Şi pentru aceea a venit cu câteva noutăţi pe… piaţa serviciilor de aces tip.

INTERVIU : Mihaela Huncă, despre clișee și ipocrizie - Nu am habar la ce fel de „vedete” faceţi trimitere

Este șefa Inspectoratului Școlar Județean Botoșani de deja patru ani de zile și unii ar spune că i se potrivește de minune sintagma ”doamna de fier a învățământului botoșănean”. A atras și simpatii și antipatii și nu de puține ori a ținut prima pagină a ziarelor. După patru ani de zile în fruntea educației botoșănene, Mihaela Huncă face un bilanț al realizărilor, dar și al eșecurilor.

loading...
Botoșăneanul care își ia doctoratul pe băncile unei universități de prestigiu din Anglia: DESCOPERĂ-l pe Andreas, un tânăr cu o minte strălucită

Andreas Zimmermann este un tânăr de 21 de ani, născut și format la Botoșani. A absolvit Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și a plecat să studieze în cadrul unei universități de prestigiu din Anglia. Este pasionat de tot ceea ce ține de automobile și își dorește pe viitor o carieră în domeniu. Nu a rămas în România pentru că străinătatea l-a primit cu brațele deschise și i-a oferit mai multe posibilități.

FLASH INTERVIU : CINE este Bogdan Cărăușu, liderul protestatarilor de la Botoșani?

Cine ești tu? – Un om obișnuit. Un om obișnuit, dar un om neobișnuit de nemulțumit.
Aproape toată suflarea din Botoșani a stat cu ochii pe tinerii care au ieșit în stradă într-unul din cele mai mari mitinguri din ultimii 15 ani. În fruntea lor, un alt tânăr, necunoscut opiniei publice până de curând. Iar întrebarea unanimă a fost, evident, cine este Bogdan Cărăușu?

FLASH INTERVIU: Cerșetoria înflorește la Botoșani - DE CE stau cu mâna întinsă tinerele nimănui : FOTOGALERIE & VIDEO

Majoritatea botoșănenilor le știu pe fetele cu haine murdare și rupte care stau în intersecții și cer câte un ban de la șoferi dar și pe cele care stau în fața supermarketurilor mult vânata fisă de 50 de bani de la coșul de cumpărături. Există totuși un lucru pe care puțini îl știu, pe unii nici nu-i interesează, alții n-au timp să asculte. Și anume povestea acestor sărmane, în cazul în care ele, spun adevărul.

INTERVIU Francezul care a dat luxul din Paris cu Lara Fabian sau Yves Saint Laurent, ca să bage bani în Botoșani: Aș putea trăi aici o viață, dar iernile sunt prea grele!

S-ar muta cu totul în colțul Moldovei de care atâția oameni fug, și ar da cu dragă inimă mâncarea cu nume greu de pronunțat din Franța pentru o porție zdravănă de sărmăluțe cu mămăliguță caldă. Asta dacă nu ar fi iernile atât de grele, ierni care lui Mickael Sejourne nu îi plac de nicio culoare. Cum de s-a rătăcit atunci în Botoșani? Pentru că a căutat un colț de rai unde să-i crească și inima, și afacerea. Și l-a găsit.

INTERVIU Mirela Saucă: Un liberal botezat în marxism-leninism, care se gudură în fața lui Ponta ca un cățel
Este mamă a două fete, este întreprinzător privat, iar de vreo doi anide zile este şi om politic. Pe scurt, ea este Mirela Saucă, unul dintrefoştii lideri ai Partidului Forţa Civică Botoşani, care prin succesiuneade fuziuni şi alianţe din Dreapta eşichierului politic face acum partedin Alianţa Creştin Liberală. Cum este văzută campania electorală pentruprezidenţiale prin ochii unei figuri relativ noi din politicabotoşăneană şi ce aşteptări are de la turul al doilea citiţi înrândurile următoare.
loading...
INTERVIU Florin Ghiorghiţă, dezvăluiri de la HSR, la… duş: Am stat fărăun loc de muncă aproape doi ani şi jumătate, nu a interesat pe nimeni
Fostul, timp de 12 ani, viceprimar al municipiului Botoşani, este figuracentrală a lumii politice locale de două săptămâni. După ApR, PRM şiPDL, după ce a declarat că preferă să se retragă din politică decât săpărăsească rândurile democrat-liberalilor, după ce în nenumărate rândurii-a adus laude publice lui Cătălin Flutur, Florin Ghiorghiţă a votatpentru demiterea propriului coleg de partid, Eugen Ţurcanu, care îi este şi rudă, din funcţia de viceprimar şia contribuit decisiv la desemnarea unui viceprimar de la PSD. Înaceastă mişcare s-a aliat cu Ovidiu Portariuc şi Cosmin
Interviu Elena Udrea: N-am fost un ministru care a stat la cafele, ciunul care a încercat să îmbunătăţească viaţa locuitorilor din Botoșani
Dacă nu a fost prezentă săptămâna trecută la Botoşani, când s-aulansat şi aici candidaţii de la Partidul Mişcarea Populară pentrualegerile europarlamentare, în schimb Elena Udrea a acordat un interviuîn care face mai multe referiri la judeţul Botoşani. Printre altele,fostul ministru al Dezvoltării, care a vizitat judeţul în perioada2010-2011, a trecut în revistă proiectele din judeţ la care a contribuitîn timp ce făcea parte din precedentul Guvern.
INTERVIU Roxana Vașniuc: De când sunt eu pe lumea asta mi-am dorit săfiu la televizor / Doar pentru că e nu ştiu ce milionar nu e suficientpentru mine - FOTOGALERIE
Apare mai mereu la posturile centrale de televiziune şi în tabloide, dareste o apariţie relativ rară prin Botoşani. Roxana Vaşniuc a revenitînsă acasă pentru câteva zile, cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi apurtat cu reporterul Botoşăneanul o discuţie despre cariera sa, desprelumea mondenă, despre cum a plecat din judeţ şi a ajuns la posturilecentrale TV. Toate acestea înaintea relansării sale într-o emisiune careva începe să fie difuzată în aproximativ o lună.
INTERVIU Amitabh Vardhan, director Cine Grand: Este cu mult peste așteptările noastre / Am făcut ca Botoșaniul să nu mai meargă la culcare înainte de 1 noaptea
INTERVIU Mihai Ţâbuleac : Este grav ce se întâmplă la Botoșani, dar mă opresc aici
vivacredit.ro
INTERVIU Cătălin Flutur : Sunt la o vârstă la care nu mă mai joc cu viaţa mea / Sunt şi regrete
Păcat că nimeni nu are in vedere cine e acest prisacariu danut.cat privește mall-ul sau,cred ca n-are viitor.
30 aprilie 2013, 18:02
Adi mama draga, stergatoare de dosuri e mamica ta draga.
13 aprilie 2013, 22:16
Am fost aseara !Toti tiganii din centru s-au adunat acolo !Puradeii se "dadeau" huta cu liftul de sticla de sus-jos si invers iar pirandele cu fuste largi se plimbau cu scarile rulante .In loc sa fim degajati prin mall, ne uitam cu ingrijorare in jurul nostru si eram atenti la portofele !!!FIASCO TOTAL !Ca sa nu mai zic de Karaoke care spargea timpanele clientilor de la parter pana la ultimul etaj !!!Am fost nevoiti sa ascultam ( cat timp faceam cumparaturi ) toate falsitatile si behaiturile celor ce incercau sa cante live !Nu credem ca mai calcam pe acolo !
6 aprilie 2013, 15:21
Singura luna in care vor fi ceva vanzari, va fi august, cand marii stranieri, stergatori de dosuri se vor da in figuri prin orasul asta.
6 aprilie 2013, 09:25
Bravo, sa vina zara, sa vina il passo, sa vina guara, toate firmele mari, vor avea vanzare, botosanenii si nu numai, chiar si "vecinii" au nevoie de asa ceva
5 aprilie 2013, 22:15
TIGANIE CURATA ,KICIURI ,NIMIC SPECTACULOS ,BOARFE CA DE MANA A DOUA .
5 aprilie 2013, 20:39
a ales carrefour pentru ca nu a venit altcineva si doar nu era sa ramana cu spatiul neinchiriat
5 aprilie 2013, 09:39
Da' mai dati-va naibii cu Kfc si Mec! Va rugati toata ziua ca niste sclavi
4 aprilie 2013, 21:03
una din firmele care stateau in expectativa tine de food court?ca e cam putine pe acolo...si nu ar strica un kfc sau mc.donald s
4 aprilie 2013, 17:56
iarena.ro
loading...
loading...
Sondaj
Se califică FC Botoșani în play-off?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Roțile tuturor utilajelor, camioanelor și vehiculelor care vor ieși din șantier vor fi spălate în așa fel încât să nu murdărească străzile din municipiu”, Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani ...
astratex.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.6614 lei
USD
Dolarul SUA
3.7984 lei
CHF
Francul elveţian
3.9727 lei
GBP
Lira sterlină
5.2814 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.4322 lei
XAU
Gramul de aur
163.0820 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2250 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.5077 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0446 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.0592 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1834 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6259 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-2 o C
Dorohoi
-2 o C
Bucecea
-2 o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
-2 o C
Horoscop
astăzi
web site traffic statistics
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2018 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.