Interviuri
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO

Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.

Ce fac aleșii noștri la București?

 

 

Și tocmai de aceea ne-am gândit să realizăm aceste video-interviuri cu aleșii noștri, axate pe activitatea lor din Casa Poporului. Și pentru că avem o singură d-nă în această legislatură, începem cu ea.

 

Alexandra Huțu.

 

Are 32 de ani și este cea de-a opta femeie din istoria județului care accede în Parlamentul României. Probabil și cea mai tânără. Alexandra Huțu este de departe modelul de succes al ascensiunii rapide de pe rampa politicii. Numele său a apărut în spațiul public relativ recent și nici bine nu a fost învățat că Alexandra a bifat câteva funcții importante în administrația publică de la Botoșani. De la director al Cancelariei Prefectului la o cochetare cu cea de administrator public la Consiliul Județean.

 

S-a oprit la Camera Deputaților.

 

Este printre puținele femei din Parlamentul României în actuala legislatură, în care sexul frumos este slab reprezentat în Legislativ. Din 466 de deputați sau senatori doar 82 sunt doamne.

 

Alexandra Huțu este și ea acolo.

 

 

Care este secretul Alexandrei Huțu, în urmă cu 4 ani aproximativ, nimeni nu cunoștea acest nume, acum sunteți deputat în Parlamentul României? Cărui fapt se datorează acest lucru?

 

 

Alexandra Huțu: Nu cred că putem vorbi despre un secret în mod deosebit. E vorba despre foartă multă muncă la mijloc și de seriozitate și când aplici aceste principii în orice domeniu ai activa, este imposibil să nu te faci remarcat. Mai mult decât atât, primarii și președinții noștri de organizații din cadrul PSD mă cunosc de 8 ani, de când sunt membru foarte activ al PSD și vin în permanență la sediul nostru, pentru că am colaborat foarte bine în ceea ce privește probleme identificate, statutare, de organizare, inclusiv cele legate de alegerile care au loc o dată la 4 ani. Și cred că și de aici se trage sprijinul pe care l-am avut anul trecut când s-a votat ordinea pe listă în interiorul partidului nostru.

 

A început cu munca „de jos”

 

Deci, se poate spune că Alexandra Huțu a pornit în politică de la munca de jos până la accederea pe funcția de secretar executiv al PSD Botoșani?

 

Alexandra Huțu: Sigur. Evident. Am început cu organizarea echipelor sau făcând parte de fapt și de drept, din echipele de campanie din teritoriu, din județ, cu plecările noastre dimineața în campanii și ușor, ușor lecturând foarte mult legislația în vigoare, am ajuns să coordonez în anul 2020 ambele tururi de scrutin. În 2019, la fel, să coordonez organizarea în ceea ce privește partea asta legislativă, juridică, sesizări, contestații șa.m.d... dosarele de candidatură...

 

 

Cariera politică a mamei dv poate fi un motiv pentru care ați ales cumva aceeași cale?

 

 

Alexandra Huțu: Trebuie să recunosc că, atunci când am ales specializarea la facultate, când mi-am dorit specializarea Administrație publică, ceea ce făcea mama mea și ceea ce am văzut că desfășoară în viața ei profesională, a fost o influență suficient de mare. Ulterior mi-a plăcut foarte și din simpatizant am devenit membru de partid, deși erau anumite aspecte care nu prea îmi conveneau la partidele politice și criticam la un moment dat...

 

Ce anume?

 

Alexandra Huțu: Trebuie să fac anumite compromisuri ca lucrurile să funcționeze. Însă, de când sunt în PSD am înțeles despre ce compromisuri este vorba și despre faptul că, dacă un membru acceptă mai greu unele decizii, acestea sunt până la urmă luate de majoritate. Și atât timp cât faci parte dintr-o echipă, dacă vrei să ai succes trebuie să rămâi în acea echipă. De unul singur nimeni nu face nimic.

 

 

Și ce compromisuri a făcut Alexandra Huțu?

 

 

 

Alexandra Huțu: Cred că cel mai important lucru de spus aici este faptul că mi-am dedicat foarte mult timp, din timpul liber până la urmă, pentru partid.

 

 

O altă enigmă, ca să-i spunem așa, ar fi obținerea mandatului de parlamentar prin demisia colegului Costel Pătrăuceanu, o premieră am putea spune în politica botoșăneană și chiar românească, pentru că rar se întâmplă ca un parlamentar să renunțe la mandat prin demisie. Ați aflat până la urmă care a fost motivul acestei renunțări la calitatea de parlamentar, când toată lumea vizează să ajungă în Parlamentul României?

 

„Am fost un pic speriată de noua funcție”

 

Alexandra Huțu: Sigur, eu am purtat discuții cu colegul meu Costel Pătrăuceanu, am înțeles că este o chestiune personală, nu a vrut să intre în detalii, am observat că a dat unele declarații în presă și motivul doar dlui poate să-l justifice. Eu personal am privitor-o cu oarecare teamă pentru că după luna de la alegeri, un coleg își dă demisia și mai mult decât atât, urma să fiu eu cea care să depună jurământul în Parlament. Am fost un pic speriată de noua funcție pe care urma să o ocup. În ce-l privește pe colegul meu, acceptăm și am acceptat decizia dlui, este o decizie personală. Avem o relație foarte bună, colaborăm în continuare. Costel Pătrăuceanu este în continuare vicepreședinte al PSD la nivel județean și nu aș putea să spun că e o enigmă. Nu cred că sunt în spate niște interese ascunse, mai mult decât atât și dv ați spus că oricine accede pe o poziție de acest gen, își dorește să rămână acolo.

 

 

Și nu a fost cumva o negociere de culise pentru a vă face dv. loc în Parlament?

 

 

Alexandra Huțu: Nu, nu a fost cazul de așa ceva.

 

 

Cum a fost primul contact cu Parlamentul, cu Camera Deputaților, cu activitatea de acolo?

 

 

Alexandra Huțu: Prima și prima dată am intrat în sala de plen în ziua în care a trebuit să depun jurământul și vreau să vă spun că am avut niște emoții colosale înțelegând că jurământul de credință față de țară și popor nu trebuie să se rezume doar la a citi un articol dintr-o lege. Ci că acesta reprezintă mai mult decât o expresie, o citire, o lectură efectivă a unor cuvinte. Și îmi amintesc așa ca prin vis cum eram în fața tuturor viitorilor mei colegi la momentul acela și că efectiv îmi tremurau mâinile la momentul depunerii jurământului. Ulterior mi-am făcut o cruce așa cum ne facem noi ortodocșii și am spus un „Doamne ajută” pentru că e o luptă grea și trebuie să te adaptezi continuu la viața aceasta politică și mai ales în Parlament unde abia te adaptezi la o situație și apare alta

 

 

Ați depus jurământul undeva la începutul lunii februarie 2021 și în aproape 4 luni de activitate am văzut că ați avut 13 luări de cuvânt, din care 6 declarații au fost politice. Vă apare numele pe 5 propuneri de inițiative legislative, ați avut 19 interpelări și 3 moțiuni. Printre inițiativele legislative unde sunt semnatar am văzut ceva cu executarea unor lucrări de construcții și o altă modificare legislativă care mie cel puțin mi se pare interesantă este referitoare la achizițiile publice din România unde anumite investiții sunt blocate de contestații care sunt depuse de constructori, de termene foarte largi prin care se pot pierde fondurile europene. Ce anume intenționați să aduceți nou aici?

 

 

Alexandra Huțu: Ce ne dorim noi să schimbăm, deși PSD în mandatul anterior 2016 – 2020 a mai modificat legea achizițiilor publice și a introdus acea garanție în cuantum mai mare pentru contestatari tocmai ca să descurajeze contestațiile făcute cu rea intenție... Acum ne dorim într-adevăr să mai scurtăm din termene pentru că rămân investiții blocate din cauza acestor lucruri. Cum de altfel se întâmplă și la nivelul județului nostru, din nefericire, cu acele investiții foarte importante în infrastructura rutieră unde contestatarii uneori fac contestații doar de dragul de a face o contestație, și încercăm să limităm aceste manifestări ale constructorilor de rea credință.

 

„Liberalii și le asumă fără a fi sinceri”

 

Aveți un proiect major pentru Botoșani prin care să vă uniți toți parlamentarii de Botoșani și să susțineți acea investiție care ar fi benefică județului?

 

 

Alexandra Huțu: Noi am încercat inclusiv la construcția bugetului de stat să avem un dialog și să susținem investițiilor majore. Nu doar continuarea celor două drumuri naționale pe care liberalii acum și le asumă în integralitate deși au fost deblocate de colegii noștri parlamentari din mandatul trecut. Nu am primit susținerea acestora, mai mult decât atât, s-a văzut în sala de plen o atitudine să-i spunem ușor sfidătoare în momentul în care noi, toți colegii parlamentari PSD din Botoșani am citit amendamentele pentru investițiile majore ca și cum barajul, Acumularea Vf. Cîmpului ar fi o nimica toată. Ca și cum drumurile județene nu ar conta, decât cele două drumuri naționale pe care, din păcate, liberalii și le asumă fără a fi sinceri 100%, că nimeni nu se supără că le continuă, din contră, ne bucurăm...

 

 

Dar, de ce contează pentru politicieni, de exemplu, cui îi este atribuită o anumită investiție, liberalilor sau social-democraților? Pentru că până la urmă alegătorii nu fac distincția. Alegătorul apreciază de exemplu faptul că s-a modernizat Botoșani – Suceava. Sau că se va face drumul Botoșani – Tg. Frumos. Dar nu știu dacă rămâne în memoria colectivă a alegătorilor de la Botoșani că PSD sau PNL a făcut acest drum...

 

 

De ce contează pentru politicieni cine și cum se laudă cu o anume investiție? Alexandra Huțu răspunde la această întrebare în materialul video de mai jos, de la minutul 11:56

 

Tânăra deputat mai dezvăluie și de ce crede că Doina Federovici este unul dintre cei mai remarcabili politicieni ai României.

Și răspunde la întrebările:

De care investiție majoră își leagă Doina Federovici numele?”

În cariera sa profesională a activat vreodată în mediul privat sau doar la stat?

Unde ar fi fost astăzi Alexandra Huțu dacă mama sa nu era primar PSD?

 

Urmăriți interviul integral pe canalul de YouTube ”TV Botoșăneanul”https://www.youtube.com/watch?v=Svrvg5DWyQk

 

loading...
Cea mai tânără femeie parlamentar de la Botoșani a depus azi jurământul – GALERIE FOTO
Fosta ”cancelară” a prefectului și-a găsit deja de lucru: Mulți vor fi invidioși

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL:

download from google play download from apple store
INTERVIU Andreea Cujbă, designerul vestimentar de la Botoșani care ne menține în tendințe: Ce purtăm în seara de Revelion? Care este culoarea anului 2022? Ce aruncăm din dulap?GALERIE FOTO
Este tânără, frumoasă și elegantă. Este un etalon vestimentar pentru multe dintre doamnele și domnișoarele din Botoșani care țin la imaginea lor. Andreea Cujbă este creatorul de modă botoșănean cu o ascensiune rapidă în ultimii cinci ani.
INTERVIU Oana Pușcașu: Botoșani este un oraș magnific, cu valori în domeniul artelor, cu oameni pe care îi iubesc - VIDEO concert de Crăciun Cheia Sol
La 35 de ani, Oana Pușcașu își păstrează proaspătă copilăria, construind în Botoșani o poveste care împletește inocența cu talentul, disciplina cu performanța.
INTERVIU Simona Radiș: Mai este nevoie de un aur olimpic pentru a deveni cunoscută la nivelul pe care mi-l doresc VIDEO
În luna iulie a acestui an botoșăneanca Simona Radiș a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste zile sportiva cu care întreg județul se mândrește se află în cantonament, se pregătește din greu pentru a triumfa din nou.
FLASH INTERVIU Botoșăneanca Raluca Olaru, în fața elevilor de la Liceul Sportiv: Mă gândesc că o să câștig și atât  - FOTOGALERIE
Cu multă ambiție, Raluca Olaru a reușit să câștige trei medalii de aur la Campionatele Mondiale de haltere din luna mai.
Povestea fascinantă a dirijorului Victor Dumănescu: Fiu de preot, născut în refugiu, căsătorit cu o botoșăneancă și îndrăgostit iremediabil de muzică
Vineri, 17 decembrie, sub bagheta dirijorului Victor Dumănescu, pe scena Filarmonicii ”George Enescu” din Botoșani se va cânta Rachmaninov. Iar melomanii vor avea parte și de o primă audiție a unei lucrări excepționale.
Octavian Lup: Publicul este interesat de ceea ce se ascunde în spatele sunetelor, să vadă ce are omul acela în inimă atunci când cântă - FOTO&VIDEO
De-a lungul anilor a revenit constant pe scena de la Botoșani. A cântat alături de orchestra Filarmonicii ”George Enescu”, sub bagheta celor mai cunoscuți dirijori români: Tiberiu Oprea, Cristian Oroșanu, Petronius Negrescu, Bogdan Chiroșcă, Ilarion Ionescu-Galați, Matei Pop.
Constantin Iftime: Eu nu vreau un memorial al victimelor, un loc în care să mă duc cu lumânări / Vreau să se spună: Hai la muzeul acela trăsnit de la Botoșani FOTO&VIDEO
La Botoșani se va deschide primul muzeu al comunismului din România. Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC) ar trebui să devină o instituție de cunoaștere a istoriei recente, un obiectiv turistic important în zona de Nord-Est a României și, nu în ultimul rând, un segment important din viața socială a orașului Botoșani. Și asta întrucât, printre anexele muzeului ar exista și un spațiu adecvat petrecerii timpului liber al tinerilor.
Raul Chiș: Dacă ar fi trăit Ceaikovski pe vremurile noastre, ar fi dat în judecată Filarmonica / Noi trebuie să dezvoltăm societatea, nu să o îndobitocimFOTO
Despre ce înseamnă să conduci orchestra într-un oraș care încă mai plătește tribut unui provincialism ce se complace în gloria înaintașilor. Despre act artistic de la intenție la atenție, despre oameni și muzică, public și mari artiști. Într-un interviu cu un tânăr de 38 de ani care pare să aducă Filarmonicii ”George Enescu” Botoșani exact ceea ce începuse să îi lipsească cel mai mult: prospețimea, curajul, strălucirea.
Ada Lupu: Rolul din serialul ”Vlad” mi-a adus multă bucurie / Nu joc nimic în viață, e o prejudecată oribilă că actorii sunt buni mincinoși
Are carismă, prospețime, dar și un aer ușor desuet care o duce, într-un fel fermecător și incitant, către un ludic neprelucrat, autentic și simplu. Ada Lupu este o apariție care stârnește privirea, indiferent că o vezi pe scenă sau pe aleile vreunui oraș tomnatic.
Loading...
INTERVIU în MIȘCARE: Urban Serv a scăpat de atâția oameni încât a rămas cu birouri libere și vrea să-și deschidă incubator de afaceri - VIDEO & GALERIE FOTO
Societatea comercială Urban Serv este condusă în ultimul an de către un director tânăr care preferă să lucreze mai degrabă în garaj alături de oameni, decât să semneze hârtii la birou. De cele mai multe ori, actele sfârșesc a fi semnate pe capote de mașini.Înainte de actualul director, un alt tânăr a început o campanie de eficientizare a personalului și s-a ajuns în situația în care compania are mai multe birouri decât... salariați.
FLASH INTERVIU cu fostul luptător de la ”Acțiuni Speciale” numit director la compania de transport public a orașului: M-am izbit de anumite mentalități obtuzeVIDEO
Patru până la șase luni este deocamdată mandatul maxim al lui Andrei Turcoman, din postura de director interimar al SC Eltrans SA. Un tânăr de 35 de ani care vine în companie cu un suflu nou și cu dorința de a îmbunătăți serviciile oferite botoșănenilor. Cel puțin declarativ.
FLASH INTERVIU Radu Grigoraș: La alegerile următoare vom avea o proporție de minimum 50% pe locuri eligibile pentru tineri
Schimbarea survenită în urma Biroului Politic Județean (BPJ) al Partidului Național Liberal în ceea ce-l privește pe liderul tinerilor nu este numaidecât una de persoane. Se dorește a fi o schimbare și de viziune, atitudine, mentalitate, dar și o (re)ascultare a vocilor tinere din partid.
Între Covid și (can)Cer, ultimul INTERVIU cu Gelu Tofan, cu moartea pe umeri: Omul care plănuia o mare sărbătoare, scotocea arhive și lucra la cartea neamului său
Entuziast, neobosit, încrezător. Așa era, la finalul lunii mai, omul de afaceri Gelu Tofan. Trecuse printr-o formă dură de Covid, dar nu știa atunci că trupul îi fusese invadat de un dușman și mai crunt: cancerul. Avea să afle în august. Iar în octombrie s-a stins. Discret, fără zarvă, așa cum i-a fost viața din ultimii ani, ani petrecuți mai mult în aerul sătucului natal.
INTERVIU Liviu Ștefan, director Nova Apaserv: Nu vom scăpa foarte repede de avarii, practic nu avem cum / Situația este mult, mult mai complicată decât pare din afară
Apa curge paradoxal la SC Nova Apaserv SA. O companie aflată luni la rând aproape de intrarea în faliment reprezintă în continuare un fel de perlă a coroanei pentru mediul politic botoșănean, partidele încercând să își bage prin tot felul de metode oameni în funcțiile de conducere.
Loading...
Diana Turcu, de la fetița cu trompetă la violonista îndrăgostită de Enescu: Sufletul rămâne întotdeauna acolo unde te-ai născut / Suntem sclavii muzicii, de aceea avem degetele rupte, chinuite, diforme…
Botoșani, Iași, Weimar, Zürich. Fiica unui artist trompetist și a unei soliste talentate. Îndrăgostită de Enescu și de perfecțiunea lui Heifetz, cu al cărui elev și-a perfecționat tehnica mâinii stângi.
INTERVIU Răzvan Rotaru, dezvăluiri din postura de lider de partid: Sunt câțiva primari care deja ne-au căutat / Era supărarea asta, asta-mi spusese Doina în partid, că dacă facem acum stadionul câștigă Flutur PrimăriaGALERIE FOTO 
Pe 19 septembrie 2021 se naște oficial Alianța pentru Patrie (APP), un nou partid în România asumat public de Codrin Ștefănescu, dar condus de facto de Liviu Dragnea. Ambii plecați din PSD. Pe 11 octombrie 2021, botoșăneanul Răzvan Rotaru anunța pe Facebook că pune umărul la înființarea APP Botoșani, alături de Tamara Ciofu și Costică Macaleți. Toți trei plecați din PSD. 
Urmașul lui Grigore Antipa, academicianul din Ungurenii Botoșanilor: Astăzi ”ne-am democratizat”, iar dascălul trebuie să fie foarte atent, să nu ajungă să i se ”interzică” intrarea la ore
S-a născut pe 21 septembrie 1940, într-un sat cu oameni destoinici, demni și harnici. Este membru al Academiei Române și conduce Institutul de Biologie al celui mai înalt for academic. A fost, vreme de un sfert de secol, directorul celui mai mare muzeu de științe naturale din țară, care poartă și numele savantului Grigore Antipa.
Ștefan Teișanu: Diferența dintre discursul iubitor de cultură și realitate e uriașă / Faptul că Botoșaniul nu are nicio strategie culturală este de neînțeles
De opt ani, în România se vorbește despre Nord. De opt ani, sfârșitul verii adună în Nord turiști din toate zările. Concerte, conferințe, ateliere, ciclism, tenis, teatru, filme, tur ghidat, campanii de răsunet național, istorii și perspective, lansări de carte și recuperări culturale…
Botoșănean de 23 de ani, ofițer în Forțele Navale Române! A absolvit Academia șef de promoție, unul dintre cei mai tineri ingineri în electromecanică navală, din România – VIDEO
Un tânăr care strălucește la propriu. Primul contact înseamnă o strângere fermă de mână, o privire pătrunzătoare din care răzbate inteligența și un șuvoi de energie pozitivă.
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Dintre cei tineri pusi pe functii nu iese in evidenta nimeni cu nimic. Puteti sa ne dati un exemplu de initiativa cu impact pentru comunitate la originea careia se afla unul dintre acesti tineri? Cred ca PSD are cea mai slaba reprezentare la Bucuresti din toate timpurile. Pacat, erau si oameni mai capabili dar pentru ei nu s-a gasit loc.
22 iulie 2021, 17:05
Mi se pare un om ok și muncitor . Trebuie să înțelegem că mandatul ei se desfășoară în opoziție, deci greu. Problema PSD din Botoșani, o constituie faptul că a pus toți lipitorii de afișe în funcții mari ,care cer experienta ( Magdalena ,șofer de tir pus adm la municipiu,Beilic prin toate CA din instituții ,Deleanu sef la apă etc. Pentru dezvoltarea județului ar trebui să pună oameni cu experiență
22 iulie 2021, 16:52
Aceasta duduie se poate compara cu dr Ciofu ? Vai mama lor de psd-isti ce fraieri sunt ca promovează asemenea valori :-( ! Bravo FA DOINO !!!
22 iulie 2021, 16:11
Nu cred că-i un exemplu de urmat. Ce-a realizat ,notabil, în cariera ei profesională înainte ca Doina s-o facă deputat? Nimic. Doar fata mamei care a știut s-o orienteze și uite că le-a ieșit.Dacă ne uităm la ea cu atenție, o și copiază pe Doina în tot ce face. V-ați face și ne-ați face un mare serviciu dacă ați înceta s-o tot promovați
22 iulie 2021, 15:28
Asemenea articole nu trebuie sa apara in Botosaneanul din moment ce toata lumea stie cum s-a lansat in politica onorabila doamna.Rusinica!
22 iulie 2021, 11:21
Daca o asemenea vietate a trimis judetul nostru in Parlament, nu ar mai trebui sa se mai mire cineva ca suntem ultimii din tara. Criteriul principal e acela de a nu depasi cumva IQ-ul menajerei.
22 iulie 2021, 09:45
Un exemplu de om și politician la categoria AȘA NU !!! România a ajuns pe mâna oportuniștilor și fripturistilor care fără politica sunt muritori de foame.
22 iulie 2021, 08:37
Cu mamica de la Varfu Campului care face multe.....si cu Doinita langa poto face cariera asa cum au facut si fac toti parlamentarii.Sa ne lase cu aburerile.....
22 iulie 2021, 08:23
Sondaj
Ați beneficiat de primă cu ocazia sărbătorilor de iarnă
Da
Nu
Nu lucrez
Declaraţia zilei
„Întrebi precum prietenii mei, care doar asta-mi zic: «Ia spune, cum sunt fetele, ni le arăți și nouă?!» Eu am o logodnică, ea are grijă de copiii noștri. Avem doi băieți, unul de 11 ani, care joacă deja la Anderlecht, și ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9447 lei
USD
Dolarul SUA
4.3575 lei
CHF
Francul elveţian
4.7586 lei
GBP
Lira sterlină
5.9367 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8052 lei
XAU
Gramul de aur
254.8024 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2407 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3868 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1424 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4926 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2037 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6644 lei
Vremea
astăzi
Botosani
-0.1 o C
Dorohoi
0.6 o C
Bucecea
-0.8 o C
Darabani
-1.0 o C
Saveni
0.5 o C
Ştefăneşti
-4.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2022 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.