Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO

Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.

”Se întâmplă doar în perioada campaniei, că în rest nu ne întreabă nimeni, de nimic”

 


-    Dle Drancă, când v-am lansat invitația la acest interviu, mi-ați spus că dimineață plecați la... Havârna. Chiar sunt curios, ce face un candidat la președinția CJ, la Havârna?
-    Campanie. Merge și stă de vorbă cu oamenii, transmite mesajul și viziunea noastră, tocmai în ideea să ne cunoască și să înțeleagă ce vrem să facem.

 


-    Și, nu știu, mai sunt acele acțiuni electorale clasice prin săli de școală sau săli de sport, mergeți pur și simplu pe ulițe?
-    Nu, pe ulițe, chiar weekendul acesta am avut apogeul mersului pe jos, am ajuns duminică la 22 de kilometri de mers pe jos, prin comune și cam asta a fost media, 15 – 20 de km pe zi, deci mers efectiv prin sate, bătut la pas, vorbit cu oamenii. Și la târguri, că acolo găsim.

 

 


-    Și nu s-au săturat oamenii? Că eu am impresia că e un fel de concurs dintr-ăsta telefonic, te sună 10 oameni de la 10 firme diferite ca să îți spună până la urmă același lucru.
-    Posibil că este o saturație și mai ales că se întâmplă doar în perioada campaniei, că în rest nu ne întreabă nimeni, de nimic. Însă, noi fiind un partid nou, neavând notorietate, e singura variantă să ajungem și la oamenii aceștia care nu au Facebook, nu au, în fine, acces la informație așa de facil precum cei care își fac campania de exemplu, pe televizor, ca noi.

 


”Aleșii noștri nu prea se deplasează prin județ și nu prea știu situația. Sau o știu și o ignoră”

 


-    Am văzut că aveți un program pentru Botoșani în zece puncte, aș fi vrut să discutăm despre două dintre acestea și unul ar fi „Botoșaniul în mișcare”. Ce înțelegeți prin acest lucru?
-    „Botoșani în mișcare” vorbim despre infrastructura rutieră, în primul rând și pe municipiu, că aici începe să fie o problemă destul de mare, după cum ați văzut de când a început școala, iar Botoșaniul e blocat. Și vorbim de toată rețeaua de drumuri cât și de transportul în comun la nivelul întregului județ. Pentru că e o problemă, la noi în stațiile de autobuz nu sunt trecute orare, programe, să știi când ajunge autobuzul, când pleacă. Nici măcar nu știi dacă ajunge sau nu un autobuz acolo. Deci, toată lumea stă la noroc, ca să zic așa.

 


-    OK, cu mașinile să zicem că ne descurcăm, de aia probabil și avem această aglomerație. Dar cum rezolvăm problema cu străzile, este o problemă pe care o știm cu toții. Dvs. aveți punctul acesta „Botoșaniul în mișcare”, dar cum vedeți rezolvarea acestei probleme?
-    Trebuie văzute în primul rând drumurile care sunt cel mai des folosite și trebuie prioritizat.

 


-    Un studiu de trafic, înțeleg...
-    Binînțeles, bineînțeles. Dar deja se știu, sunt drumuri unde așteaptă să fie asfaltate lumea care face proteste. De exemplu, Mihălășeni – Botoșani prin Dângeni, este drumul acela, au făcut o grămadă de proteste oamenii, un drum foarte folosit pentru că scurtează distanța dintre comunele care sunt pe malul Prutului și Botoșani. Toată lumea ocolește acum, ori prin Ștefănești, ori prin Săveni.

 

 

”Se poate strânge cureaua astfel încât zonele cu interes maxim să poată fi asfaltate”

 

 

-    Deci degeaba s-au făcut protestele până la urmă dacă tot variante ocolitoare se aleg, nu?
-    Aleșii noștri nu prea se deplasează prin județ și nu prea știu situația. Sau o Sau o știu și o ignoră.

 


-    Dar dvs. de ce credeți că nu se asfaltează punctual acel drum?
-    Punctual, probabil că nu au avut interese unii oameni, să spunem.

 


-    Și dvs. cum ați vedea asfaltarea acestui drum, mă gândesc în primul rând la bani, că până la urmă cred că asta este problema. Eu totuși nu cred că un președinte de CJ sau un director de Direcție Județeană de Drumuri și Poduri ar avea fonduri și nu ar asfalta.
-    Într-adevăr, cu fondurile e mai greu. Dar se poate strânge cureaua astfel încât zonele cu interes maxim să poată fi asfaltate. Deci, nu vorbim de mii de km, vorbim de porțiuni mici care leagă chiar comunități importante de oameni.

 

 

”În cel mai rău caz găsești informația pe site, dar îți ia trei zile să o găsești”

 

 


-    Nu vă mai întreb acum de unde să se strângă cureaua că nu vreau să pierdeți voturi. Dar vă întreb despre alt punct din programul dvs. – „Botoșaniul transparent”. În ce constă acest program?
-    Fiecare om să fie informat cu tot ceea ce face administrația locală. Deci, comunicat în permanență cu proiecte, ce subiecte apar pe ordinea de zi la ședința de CJ, ce se votează, cum votează lumea, pentru că până în momentul acesta nimeni nu știe nimic. OK, se mai publică, cel puțin la CJ hotărârile, dar lumea nu este informată cum ar trebui să fie. Și să aibă acces la absolut toate informațiile și într-un format ușor de citit, pentru că, în cel mai rău caz găsești informația pe site, dar îți ia trei zile să o găsești.

 

 

-    Consiliul Județean împlinește șase luni de zile de când nu a mai făcut o ședință publică în sensul adevărat al cuvântului, adică ei au ședințe cumva prin teleconferință, adică nici măcar videoconferință care să fie transmisă pe internet.

-    Astea 6 luni nu cred că diferă cu nimic de ceilalți 3 ani și jumătate în care chiar dacă au făcut ședințe, degeaba le-au făcut. Cât timp în mandatul...

 

 

-    Păi, cum, se mai aprobau investiții de genul: un chioșc pe la care nu știu care spital, un aparat de cafea...
-    Da, în mandatul acesta trecut de acum, să zicem nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințe de...

 

 

ANDREI DRANCA

 

 

”Instituțiile statului atunci când plătesc pentru o lucrare, plătesc de două, trei ori mai mult”

 

 

-    M-am uitat în programul dvs. și afirmați într-un punct că: „Botoșaniul nu este un județ sărac, este un județ cu oameni săraci”. Nu e o contradicție?
-    Nu e o contradicție pentru că avem destule resurse, dar nu sunt investite cum trebuie și nu în interesul cetățenilor. Și automat, nu se investește pentru a îmbunătăți economia. Și de asta, chiar dacă se fac unele investiții în Botoșani, cu banii pe care-i avem, din punctul acesta de vedere avem bani, nu ajută cu nimic populația.

 

 

-    Și spuneți dvs. așa: „Nu avem spitale moderne pentru că se fură, nu avem infrastructură pentru că se fură, nu avem educație de calitate pentru că se fură. Se fură ca în codru în toate domeniile vitale pentru sănătatea județului”.
-    Da, vă dau un exemplu în domeniul meu: cadastru. O intabulare costă vreo 600 – 700 de lei. M-am uitat la ce a aprobat CJ, lucrări similare. Acolo găsim prețuri de 2.000 – 3.000 de lei, pe aceeași lucrare care costă 600 – 700 de lei.

 


-    Și cine va face acele intabulări? Adică dvs. nu aveți acces cu firma dvs.?
-    Problema e cine și le face, pentru că acolo se întoarce comisionul. Dar ideea este că instituțiile statului atunci când plătesc pentru o lucrare, plătesc de două, trei ori mai mult. Nu e general valabil, dar în general e prețul pieței și de aici mulți, mulți bani...

 

 

”O parte din licitații sunt trucate prin crearea unui caiet de sarcini astfel încât doar unii să poată să execute lucrarea”

 


-    Dacă ajungeți președinte acum pe 27 septembrie cum opriți dvs. furtul acesta? Pentru că noi avem instituții care se ocupă cu lucrurile acestea sau ar trebui să se ocupe.
-    Teoretic. În primul rând, de exemplu, dacă vorbim de o licitație, pentru că acum toată lumea dă vina: „noi nu avem nicio treabă”. Chiar zilele trecute într-o comună spunea un primar că el nu are nicio vină că prin SEAP s-au luat lucrările și cei care au luat lucrările, culmea, fiind tot de acolo și prieteni de-ai lui, nu le-au făcut. În momentul în care pui o lucrare, dacă faci un caiet de sarcini corect, atunci or să vină și oameni cu prețurile corecte. Pentru că de aici, la noi, o parte din licitații sunt trucate prin crearea unui caiet de sarcini astfel încât doar unii să poată să execute lucrarea. Și atunci își permit să stabilească ce preț vor ei pentru doar unele firme. Vă dau un exemplu, un caz în domeniul meu, chiar am participat la o licitație, se cerea să aibă firma câștigătoare 20 de mașini, 100 de angajați, pentru o lucrare pe care poți să o faci cu un om și cu o mașină. Evident că eu nu mă încadram.

 

 

-    Adică se întocmesc caietele de sarcini pe calapodul firmei care trebuie să ia lucrarea, nu?
-    Exact. Așa sunt la noi standardele.

 

 

-    Și dvs. ce ați face?
-    Am face niște licitații „pe bune” și am întocmi un caiet de sarcini cu cerințe normale, nu exagerate, ca doar unul să poată să preia contractul.

 


”Voi candida probabil și la parlamentare”

 


-    De ce nu este Andrei Iulian Drancă și pe lista de consilieri județeni de la USR-PLUS?
-    Pentru că am alte planuri și nu vreau să fiu votat și apoi să plec din funcție. Dacă voi câștiga președinția CJ, voi rămâne președinte. Dar consilier nu...

 

 

-    Nu vă interesează...
-    Nu că nu mă interesează, am și alte planuri și atunci nu voiam ca cineva să-mi dea un vot și eu să-l trădez plecând în altă parte.

 

 

-    Cred că sunteți singurul candidat la președinția CJ care nu se află și pe lista de consilieri, cel puțin de la partidele parlamentare.
-    Fix acesta este motivul pentru că nu... adică eu treaba asta cu, să fie primii cinci, cum sunt la celelalte partide și niciunul nu va rămâne consilier acolo, mi se pare o trădare și un furt, pentru că oamenii votează pentru primul sau al cincilea, să zicem, în ideea să-l reprezinte. Ori omul ăla pleacă și de fapt oamenii votează locul 7 sau 8. Care nici nu știi cine e și nici nu știi cum îi va reprezenta.

 

 

-    Și dvs. vreți să plecați la Senat?
-    Voi candida probabil și la parlamentare, depinde dacă voi fi ales de colegii mei.

 

 


-    L-am întrebat și pe colegul dvs., Marcel Gheorghiță, despre acele conturi false legate de USR, nu vreau să mai insist pe acest subiect, doar că dvs. ați fost pus într-o situație cumva ilară din punctul acesta de vedere, când v-ați anunțat candidatura ați avut parte de o felicitare din partea dlui... Drancă.

-    Da, un coleg de-al meu care mă ajută cu pagina de Facebook, din greșeală, la o postare a comentat. Ideea e că, cine administrează mai multe pagini știe că e o greșeală acolo la click, am pățit-o și eu cu altă ocazie.

 

 

ANDREI DRANCA USR

 

 

”Am cerut ca, dacă mă retrag de la CJ, atunci să avem sprijin la o primărie de oraș”

 

 

-    Știu că s-a vehiculat în campania electorală ideea unei alianțe la CJ cu PNL în sensul în care USR să nu mai aibă candidat la CJ și să susțină aspirantul liberalilor. De ce nu s-a concretizat această idee?
-    Noi am avut deschidere în sensul acesta doar că nu am reușit să ajungem la un consens și atunci...

 

 

-    Dar unde s-a rupt filmul?
-    Filmul s-a rupt... na ... am pus în balanță candidatura mea și cu ce am putea să agreăm prin renunțarea mea, să ajungem la o formă de sprijin reciproc. Ei nu au vrut să ne sprijine, cel puțin să ne îndeplinească condițiile noastre, de sprijin reciproc.

 

 

-    Eu de la PNL am aflat că ați fi solicitat ca în orașele, că sunt totuși orașe pe hârtie cel puțin, Flămânzi și Darabani, să fie susținut și de către PNL, candidatul USR.
-    Era ori, ori, am cerut ca, dacă mă retrag de la CJ, atunci să avem sprijin la o primărie de oraș.

 

 

-    Liberalilor le era aproape imposibil să cedeze Flămânziul pentru că acolo Dan Oloeriu a scos peste 50% și la europarlamentare și la prezindențiale iar partea cealaltă, la Darabani, aveau viceprimar care așteaptă de mult timp să fie primar.

-    Discuțiile au fost despre Darabani, Flămânziul a fost așa o chestie pe lateral. Deci, discuția a fost pentru Darabani, nu am reușit să ne înțelegem și suntem aici.

 

 

”Intrăm cu siguranță în CJ”

 

 

-    Cel puțin ca număr de candidați, mă refer la nivelul întregului județ,Alianța USR – PLUS se situează pe locul 5 după PNL, PSD, Pro România și PMP. Intrați în CJ în aceste condiții?
-    Intrăm cu siguranță. Pentru noi tot timpul a contat calitatea și nu cantitatea și mai ales prin statutul nostru nu am primit și nu primim oameni care au mai făcut politică pentru că dacă am fi vrut am fi avut în toate comunele candidați, pentru că oferte au venit. Dar nu primim oameni care au făcut politică deja și atunci de asta e numărul mic.

 

 

-    Aveți un departament de verificare?
-    Bineînțeles,  în USR nu poți deveni membru până când colegii au un interviu cu persoana respectivă. Îi facem un background check ca să zic așa, se mai întâmplă, ne mai scapă, asta e, dar le corectăm.

 

 

-    Înțeleg că acesta este motivul pentru care aveți candidați la primării dOar în 20 și ceva de localități? Ați vrut să alegeți și nu să culegeți?
-    Da. Pe liste nu avem oameni care au mai făcut politică, asta este emblema noastră, ca să zic așa. Noi am considerat atunci când am făcut USR-ul în 2016 că cei care au mai făcut politică în alte partide au avut ocazia să arate ce pot să facă și ce proiecte au.

 

 

”Prin statut nu putem primi oameni care au făcut politică în alte partide”

 

 

-    Nu în Botoșani ce e drept, dar dacă nu mă înșel un parlamentar, Bodea, care a fost la PNL candidează totuși pentru USR.

-    Da, și nu e cam singular, mai sunt prin țară. Prin țară chiar avem alianțe cu PNL-ul, se candidează pe listă comună, noi în USR avem autonomie totală la nivel de județ. Și la nivel local. De exemplu, eu ca președinte de Filială Județeană nu pot impune nimic unei filiale locale. La fel se întâmplă și de la centru. Și fiecare filială județeană și-a stabilit strategia. Noi, prin statut nu putem primi oameni care au făcut politică în alte partide, vorbim de cei care au funcții politice.

 

 

-    Și la Iași cum s-a putut?
-    Dar din 2018, văzând că procesul acesta este destul de greoi, căutând oameni care nu au mai făcut politică, a apărut în regulamentul nostru intern un instrument de derogare. Deci putem deroga până în 20% din membri, pot fi din alte partide. La Botoșani nu am dat nicio derogare.

 

 

-    Asta voiam să vă întreb, care este procentul de derogare la Botoșani? Dvs. aveți chiar și tricouri cu sloganul „Oameni noi pentru Botoșani”, deci sunt 100% oameni noi.
-    Exact. Asta a fost alegerea noastră, ideea asta a fost gândită tocmai pentru niște oameni excepționali, sunt oameni OK în toate partidele și atunci dacă vine dacă vine unul care este extraordinar...

 

 

-    Și care are un singur defect, a fost pe la PSD, nu?
-    Sunt oameni OK în toate partidele, asta e clar, și atunci dacă vine un om excepțional poți da derogare. La noi încă nu a fost cazul, să găsim oameni excepționali.

 

 

-    Astăzi când realizăm interviul suntem pe data de 18 septembrie 2020. Pe 5 ianuarie 2021 unde credeți că veți lucra, la CJ sau în Senatul României?
-    Asta ține de cetățenii județului, ei decid unde voi lucra, dar eu mi-aș dori la CJ bineînțeles, că de asta candidez.

 

 

 

Comandat de UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200251

 

 

 

loading...
Andrei Drancă: Fondurile Europene, viziunea oamenilor noi și neștiința vechilor politicieni
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
Să analizăm puțin ce a spus berbantul (pardon, candidatul) Drancă. La întrebarea ,,De ce nu sunt asfaltate drumurile în județul Botoșani”, pe parcursul interviului desprindem trei variante: a) probabil că nu au fost interese; b) probabil să nu au fost bani; c)se fac licitații trucate. Care-i adevărul, tinere candidat? Sau dumneata încurci borcanele din lipsă de știință? Pentru că, dacă nu au fost bani, lucrările nu s-au executat chiar dacă au fost,, interese”; dacă licitațiile sunt ,,trucate”, atunci trebuia să fie muiți km asfaltați, desigur cu bani mulți. Spune și dumneata, pentru ce să te votez?? Cu asemenea candidați la CJ ne ducem de râpă mai mult ca sigur.
21 septembrie 2020, 18:20
V-ați făcut poze cu Budai și Federovici declarându-va “specialiști” in fata sediului PSD și acum sperați sa fiți votați, hai adio voturi !!!
21 septembrie 2020, 10:56
Apoi la Parlamentare se ghiftuiesc ei bine, fără să facã nimic. Adica da, multe excursii.
21 septembrie 2020, 10:24
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Stimați colegi, vă urez succes în parcursul dv. următor, parcurs politic sau profesional, și acestea fiind zise, ședința de astăzi s-a încheiat”,mesajul Cătălinei Lupașcu în ultima ședință de CL  ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8741 lei
USD
Dolarul SUA
4.1264 lei
CHF
Francul elveţian
4.5376 lei
GBP
Lira sterlină
5.3742 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9420 lei
XAU
Gramul de aur
252.0199 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2422 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3349 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9400 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1311 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1782 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.5 o C
Dorohoi
11.6 o C
Bucecea
11.4 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
11.5 o C
Ştefăneşti
10.2 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.