Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO

Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.

”Se întâmplă doar în perioada campaniei, că în rest nu ne întreabă nimeni, de nimic”

 


-    Dle Drancă, când v-am lansat invitația la acest interviu, mi-ați spus că dimineață plecați la... Havârna. Chiar sunt curios, ce face un candidat la președinția CJ, la Havârna?
-    Campanie. Merge și stă de vorbă cu oamenii, transmite mesajul și viziunea noastră, tocmai în ideea să ne cunoască și să înțeleagă ce vrem să facem.

 


-    Și, nu știu, mai sunt acele acțiuni electorale clasice prin săli de școală sau săli de sport, mergeți pur și simplu pe ulițe?
-    Nu, pe ulițe, chiar weekendul acesta am avut apogeul mersului pe jos, am ajuns duminică la 22 de kilometri de mers pe jos, prin comune și cam asta a fost media, 15 – 20 de km pe zi, deci mers efectiv prin sate, bătut la pas, vorbit cu oamenii. Și la târguri, că acolo găsim.

 

 


-    Și nu s-au săturat oamenii? Că eu am impresia că e un fel de concurs dintr-ăsta telefonic, te sună 10 oameni de la 10 firme diferite ca să îți spună până la urmă același lucru.
-    Posibil că este o saturație și mai ales că se întâmplă doar în perioada campaniei, că în rest nu ne întreabă nimeni, de nimic. Însă, noi fiind un partid nou, neavând notorietate, e singura variantă să ajungem și la oamenii aceștia care nu au Facebook, nu au, în fine, acces la informație așa de facil precum cei care își fac campania de exemplu, pe televizor, ca noi.

 


”Aleșii noștri nu prea se deplasează prin județ și nu prea știu situația. Sau o știu și o ignoră”

 


-    Am văzut că aveți un program pentru Botoșani în zece puncte, aș fi vrut să discutăm despre două dintre acestea și unul ar fi „Botoșaniul în mișcare”. Ce înțelegeți prin acest lucru?
-    „Botoșani în mișcare” vorbim despre infrastructura rutieră, în primul rând și pe municipiu, că aici începe să fie o problemă destul de mare, după cum ați văzut de când a început școala, iar Botoșaniul e blocat. Și vorbim de toată rețeaua de drumuri cât și de transportul în comun la nivelul întregului județ. Pentru că e o problemă, la noi în stațiile de autobuz nu sunt trecute orare, programe, să știi când ajunge autobuzul, când pleacă. Nici măcar nu știi dacă ajunge sau nu un autobuz acolo. Deci, toată lumea stă la noroc, ca să zic așa.

 


-    OK, cu mașinile să zicem că ne descurcăm, de aia probabil și avem această aglomerație. Dar cum rezolvăm problema cu străzile, este o problemă pe care o știm cu toții. Dvs. aveți punctul acesta „Botoșaniul în mișcare”, dar cum vedeți rezolvarea acestei probleme?
-    Trebuie văzute în primul rând drumurile care sunt cel mai des folosite și trebuie prioritizat.

 


-    Un studiu de trafic, înțeleg...
-    Binînțeles, bineînțeles. Dar deja se știu, sunt drumuri unde așteaptă să fie asfaltate lumea care face proteste. De exemplu, Mihălășeni – Botoșani prin Dângeni, este drumul acela, au făcut o grămadă de proteste oamenii, un drum foarte folosit pentru că scurtează distanța dintre comunele care sunt pe malul Prutului și Botoșani. Toată lumea ocolește acum, ori prin Ștefănești, ori prin Săveni.

 

 

”Se poate strânge cureaua astfel încât zonele cu interes maxim să poată fi asfaltate”

 

 

-    Deci degeaba s-au făcut protestele până la urmă dacă tot variante ocolitoare se aleg, nu?
-    Aleșii noștri nu prea se deplasează prin județ și nu prea știu situația. Sau o Sau o știu și o ignoră.

 


-    Dar dvs. de ce credeți că nu se asfaltează punctual acel drum?
-    Punctual, probabil că nu au avut interese unii oameni, să spunem.

 


-    Și dvs. cum ați vedea asfaltarea acestui drum, mă gândesc în primul rând la bani, că până la urmă cred că asta este problema. Eu totuși nu cred că un președinte de CJ sau un director de Direcție Județeană de Drumuri și Poduri ar avea fonduri și nu ar asfalta.
-    Într-adevăr, cu fondurile e mai greu. Dar se poate strânge cureaua astfel încât zonele cu interes maxim să poată fi asfaltate. Deci, nu vorbim de mii de km, vorbim de porțiuni mici care leagă chiar comunități importante de oameni.

 

 

”În cel mai rău caz găsești informația pe site, dar îți ia trei zile să o găsești”

 

 


-    Nu vă mai întreb acum de unde să se strângă cureaua că nu vreau să pierdeți voturi. Dar vă întreb despre alt punct din programul dvs. – „Botoșaniul transparent”. În ce constă acest program?
-    Fiecare om să fie informat cu tot ceea ce face administrația locală. Deci, comunicat în permanență cu proiecte, ce subiecte apar pe ordinea de zi la ședința de CJ, ce se votează, cum votează lumea, pentru că până în momentul acesta nimeni nu știe nimic. OK, se mai publică, cel puțin la CJ hotărârile, dar lumea nu este informată cum ar trebui să fie. Și să aibă acces la absolut toate informațiile și într-un format ușor de citit, pentru că, în cel mai rău caz găsești informația pe site, dar îți ia trei zile să o găsești.

 

 

-    Consiliul Județean împlinește șase luni de zile de când nu a mai făcut o ședință publică în sensul adevărat al cuvântului, adică ei au ședințe cumva prin teleconferință, adică nici măcar videoconferință care să fie transmisă pe internet.

-    Astea 6 luni nu cred că diferă cu nimic de ceilalți 3 ani și jumătate în care chiar dacă au făcut ședințe, degeaba le-au făcut. Cât timp în mandatul...

 

 

-    Păi, cum, se mai aprobau investiții de genul: un chioșc pe la care nu știu care spital, un aparat de cafea...
-    Da, în mandatul acesta trecut de acum, să zicem nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințe de...

 

 

ANDREI DRANCA

 

 

”Instituțiile statului atunci când plătesc pentru o lucrare, plătesc de două, trei ori mai mult”

 

 

-    M-am uitat în programul dvs. și afirmați într-un punct că: „Botoșaniul nu este un județ sărac, este un județ cu oameni săraci”. Nu e o contradicție?
-    Nu e o contradicție pentru că avem destule resurse, dar nu sunt investite cum trebuie și nu în interesul cetățenilor. Și automat, nu se investește pentru a îmbunătăți economia. Și de asta, chiar dacă se fac unele investiții în Botoșani, cu banii pe care-i avem, din punctul acesta de vedere avem bani, nu ajută cu nimic populația.

 

 

-    Și spuneți dvs. așa: „Nu avem spitale moderne pentru că se fură, nu avem infrastructură pentru că se fură, nu avem educație de calitate pentru că se fură. Se fură ca în codru în toate domeniile vitale pentru sănătatea județului”.
-    Da, vă dau un exemplu în domeniul meu: cadastru. O intabulare costă vreo 600 – 700 de lei. M-am uitat la ce a aprobat CJ, lucrări similare. Acolo găsim prețuri de 2.000 – 3.000 de lei, pe aceeași lucrare care costă 600 – 700 de lei.

 


-    Și cine va face acele intabulări? Adică dvs. nu aveți acces cu firma dvs.?
-    Problema e cine și le face, pentru că acolo se întoarce comisionul. Dar ideea este că instituțiile statului atunci când plătesc pentru o lucrare, plătesc de două, trei ori mai mult. Nu e general valabil, dar în general e prețul pieței și de aici mulți, mulți bani...

 

 

”O parte din licitații sunt trucate prin crearea unui caiet de sarcini astfel încât doar unii să poată să execute lucrarea”

 


-    Dacă ajungeți președinte acum pe 27 septembrie cum opriți dvs. furtul acesta? Pentru că noi avem instituții care se ocupă cu lucrurile acestea sau ar trebui să se ocupe.
-    Teoretic. În primul rând, de exemplu, dacă vorbim de o licitație, pentru că acum toată lumea dă vina: „noi nu avem nicio treabă”. Chiar zilele trecute într-o comună spunea un primar că el nu are nicio vină că prin SEAP s-au luat lucrările și cei care au luat lucrările, culmea, fiind tot de acolo și prieteni de-ai lui, nu le-au făcut. În momentul în care pui o lucrare, dacă faci un caiet de sarcini corect, atunci or să vină și oameni cu prețurile corecte. Pentru că de aici, la noi, o parte din licitații sunt trucate prin crearea unui caiet de sarcini astfel încât doar unii să poată să execute lucrarea. Și atunci își permit să stabilească ce preț vor ei pentru doar unele firme. Vă dau un exemplu, un caz în domeniul meu, chiar am participat la o licitație, se cerea să aibă firma câștigătoare 20 de mașini, 100 de angajați, pentru o lucrare pe care poți să o faci cu un om și cu o mașină. Evident că eu nu mă încadram.

 

 

-    Adică se întocmesc caietele de sarcini pe calapodul firmei care trebuie să ia lucrarea, nu?
-    Exact. Așa sunt la noi standardele.

 

 

-    Și dvs. ce ați face?
-    Am face niște licitații „pe bune” și am întocmi un caiet de sarcini cu cerințe normale, nu exagerate, ca doar unul să poată să preia contractul.

 


”Voi candida probabil și la parlamentare”

 


-    De ce nu este Andrei Iulian Drancă și pe lista de consilieri județeni de la USR-PLUS?
-    Pentru că am alte planuri și nu vreau să fiu votat și apoi să plec din funcție. Dacă voi câștiga președinția CJ, voi rămâne președinte. Dar consilier nu...

 

 

-    Nu vă interesează...
-    Nu că nu mă interesează, am și alte planuri și atunci nu voiam ca cineva să-mi dea un vot și eu să-l trădez plecând în altă parte.

 

 

-    Cred că sunteți singurul candidat la președinția CJ care nu se află și pe lista de consilieri, cel puțin de la partidele parlamentare.
-    Fix acesta este motivul pentru că nu... adică eu treaba asta cu, să fie primii cinci, cum sunt la celelalte partide și niciunul nu va rămâne consilier acolo, mi se pare o trădare și un furt, pentru că oamenii votează pentru primul sau al cincilea, să zicem, în ideea să-l reprezinte. Ori omul ăla pleacă și de fapt oamenii votează locul 7 sau 8. Care nici nu știi cine e și nici nu știi cum îi va reprezenta.

 

 

-    Și dvs. vreți să plecați la Senat?
-    Voi candida probabil și la parlamentare, depinde dacă voi fi ales de colegii mei.

 

 


-    L-am întrebat și pe colegul dvs., Marcel Gheorghiță, despre acele conturi false legate de USR, nu vreau să mai insist pe acest subiect, doar că dvs. ați fost pus într-o situație cumva ilară din punctul acesta de vedere, când v-ați anunțat candidatura ați avut parte de o felicitare din partea dlui... Drancă.

-    Da, un coleg de-al meu care mă ajută cu pagina de Facebook, din greșeală, la o postare a comentat. Ideea e că, cine administrează mai multe pagini știe că e o greșeală acolo la click, am pățit-o și eu cu altă ocazie.

 

 

ANDREI DRANCA USR

 

 

”Am cerut ca, dacă mă retrag de la CJ, atunci să avem sprijin la o primărie de oraș”

 

 

-    Știu că s-a vehiculat în campania electorală ideea unei alianțe la CJ cu PNL în sensul în care USR să nu mai aibă candidat la CJ și să susțină aspirantul liberalilor. De ce nu s-a concretizat această idee?
-    Noi am avut deschidere în sensul acesta doar că nu am reușit să ajungem la un consens și atunci...

 

 

-    Dar unde s-a rupt filmul?
-    Filmul s-a rupt... na ... am pus în balanță candidatura mea și cu ce am putea să agreăm prin renunțarea mea, să ajungem la o formă de sprijin reciproc. Ei nu au vrut să ne sprijine, cel puțin să ne îndeplinească condițiile noastre, de sprijin reciproc.

 

 

-    Eu de la PNL am aflat că ați fi solicitat ca în orașele, că sunt totuși orașe pe hârtie cel puțin, Flămânzi și Darabani, să fie susținut și de către PNL, candidatul USR.
-    Era ori, ori, am cerut ca, dacă mă retrag de la CJ, atunci să avem sprijin la o primărie de oraș.

 

 

-    Liberalilor le era aproape imposibil să cedeze Flămânziul pentru că acolo Dan Oloeriu a scos peste 50% și la europarlamentare și la prezindențiale iar partea cealaltă, la Darabani, aveau viceprimar care așteaptă de mult timp să fie primar.

-    Discuțiile au fost despre Darabani, Flămânziul a fost așa o chestie pe lateral. Deci, discuția a fost pentru Darabani, nu am reușit să ne înțelegem și suntem aici.

 

 

”Intrăm cu siguranță în CJ”

 

 

-    Cel puțin ca număr de candidați, mă refer la nivelul întregului județ,Alianța USR – PLUS se situează pe locul 5 după PNL, PSD, Pro România și PMP. Intrați în CJ în aceste condiții?
-    Intrăm cu siguranță. Pentru noi tot timpul a contat calitatea și nu cantitatea și mai ales prin statutul nostru nu am primit și nu primim oameni care au mai făcut politică pentru că dacă am fi vrut am fi avut în toate comunele candidați, pentru că oferte au venit. Dar nu primim oameni care au făcut politică deja și atunci de asta e numărul mic.

 

 

-    Aveți un departament de verificare?
-    Bineînțeles,  în USR nu poți deveni membru până când colegii au un interviu cu persoana respectivă. Îi facem un background check ca să zic așa, se mai întâmplă, ne mai scapă, asta e, dar le corectăm.

 

 

-    Înțeleg că acesta este motivul pentru care aveți candidați la primării dOar în 20 și ceva de localități? Ați vrut să alegeți și nu să culegeți?
-    Da. Pe liste nu avem oameni care au mai făcut politică, asta este emblema noastră, ca să zic așa. Noi am considerat atunci când am făcut USR-ul în 2016 că cei care au mai făcut politică în alte partide au avut ocazia să arate ce pot să facă și ce proiecte au.

 

 

”Prin statut nu putem primi oameni care au făcut politică în alte partide”

 

 

-    Nu în Botoșani ce e drept, dar dacă nu mă înșel un parlamentar, Bodea, care a fost la PNL candidează totuși pentru USR.

-    Da, și nu e cam singular, mai sunt prin țară. Prin țară chiar avem alianțe cu PNL-ul, se candidează pe listă comună, noi în USR avem autonomie totală la nivel de județ. Și la nivel local. De exemplu, eu ca președinte de Filială Județeană nu pot impune nimic unei filiale locale. La fel se întâmplă și de la centru. Și fiecare filială județeană și-a stabilit strategia. Noi, prin statut nu putem primi oameni care au făcut politică în alte partide, vorbim de cei care au funcții politice.

 

 

-    Și la Iași cum s-a putut?
-    Dar din 2018, văzând că procesul acesta este destul de greoi, căutând oameni care nu au mai făcut politică, a apărut în regulamentul nostru intern un instrument de derogare. Deci putem deroga până în 20% din membri, pot fi din alte partide. La Botoșani nu am dat nicio derogare.

 

 

-    Asta voiam să vă întreb, care este procentul de derogare la Botoșani? Dvs. aveți chiar și tricouri cu sloganul „Oameni noi pentru Botoșani”, deci sunt 100% oameni noi.
-    Exact. Asta a fost alegerea noastră, ideea asta a fost gândită tocmai pentru niște oameni excepționali, sunt oameni OK în toate partidele și atunci dacă vine dacă vine unul care este extraordinar...

 

 

-    Și care are un singur defect, a fost pe la PSD, nu?
-    Sunt oameni OK în toate partidele, asta e clar, și atunci dacă vine un om excepțional poți da derogare. La noi încă nu a fost cazul, să găsim oameni excepționali.

 

 

-    Astăzi când realizăm interviul suntem pe data de 18 septembrie 2020. Pe 5 ianuarie 2021 unde credeți că veți lucra, la CJ sau în Senatul României?
-    Asta ține de cetățenii județului, ei decid unde voi lucra, dar eu mi-aș dori la CJ bineînțeles, că de asta candidez.

 

 

 

Comandat de UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200251

 

 

 

loading...
Andrei Drancă: Fondurile Europene, viziunea oamenilor noi și neștiința vechilor politicieni
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Maria Cristina Nicolau: Cea mai frumoasă femeie este cea naturală, să fii tu și să nu pari altceva decât ești – GALERIE FOTO
Cântă de aproape 20 de ani și o face cu îndrăzneală, cu încredere și cu o forță artistică ieșită din comun, o forță care a impresionat juriile, fie că vorbim despre competițiile adolescenței, fie că ne amintim de scena de la X Factor.
”Mama” lui Mircea Bravo s-a născut la Botoșani, actrița din spatele unui personaj care a cucerit milioane de români: E o formă de umor de mare bun simț - GALERIE FOTO&VIDEO
”Am văzut și am lucrat cu mari talente. Dar așa ceva n-am mai întâlnit. E talent în stare brută", spunea despre ea unul dintre cei mai mari regizori români.
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
Loading...
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
Loading...
INTERVIU Magda Oleniuc, președinte PLUS Botoșani: Este clar că în ultimii 30 de ani parlamentarii județului nostru au eșuat în modul lor de a face politică „tradițională”
După ce la scrutinul din 27 septembrie s-a tras linia deasupra sa, deoarece a ocupa locul 3 pe lista USR-PLUS, iar alianța a intrat cu doi membri în Consiliul Local, lidera Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate a intrat în competiția internă a alianței pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare.
Fostul jurnalist care a călătorit în Siberia și a trăit 40 de zile doar cu apă: Pentru a fi fericit nu ai nevoie de lux; ai nevoie de înțelegere cu cei dragi GALERIE FOTO
A fost 10 ani reporter la ProTV, a activat și în presa scrisă. Drumuri și cărări care îl îndepărtau tot mai mult de ceea ce căuta: Calea, Adevărul și Viața. O poveste de viață impresionantă, care trece și prin ograda bunicilor din Coțușca, județul Botoșani.
INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
Să analizăm puțin ce a spus berbantul (pardon, candidatul) Drancă. La întrebarea ,,De ce nu sunt asfaltate drumurile în județul Botoșani”, pe parcursul interviului desprindem trei variante: a) probabil că nu au fost interese; b) probabil să nu au fost bani; c)se fac licitații trucate. Care-i adevărul, tinere candidat? Sau dumneata încurci borcanele din lipsă de știință? Pentru că, dacă nu au fost bani, lucrările nu s-au executat chiar dacă au fost,, interese”; dacă licitațiile sunt ,,trucate”, atunci trebuia să fie muiți km asfaltați, desigur cu bani mulți. Spune și dumneata, pentru ce să te votez?? Cu asemenea candidați la CJ ne ducem de râpă mai mult ca sigur.
21 septembrie 2020, 18:20
V-ați făcut poze cu Budai și Federovici declarându-va “specialiști” in fata sediului PSD și acum sperați sa fiți votați, hai adio voturi !!!
21 septembrie 2020, 10:56
Apoi la Parlamentare se ghiftuiesc ei bine, fără să facã nimic. Adica da, multe excursii.
21 septembrie 2020, 10:24
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Trebuie impuse anumite restricții persoanelor privind participarea la evenimente culturale, sportive, private în funcție de imunizarea sau neimunizarea cu vaccinul anti Covid?
Da
Nu
Nu știu
Declaraţia zilei
„Am fost învăţat de mic în familie: când am posibilitatea să ajut pe cineva, să ajut. Dacă nu pot să ajut, să nu încurc, să îmi văd de ale mele. Chiar şi părintele Arsenie Papacioc spunea vorba asta: Dacă nu poţi să ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
acum 2 zile
EUR
Euro
4.9250 lei
USD
Dolarul SUA
4.1340 lei
CHF
Francul elveţian
4.4992 lei
GBP
Lira sterlină
5.7441 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7521 lei
XAU
Gramul de aur
238.2808 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2321 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3889 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1162 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3425 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6623 lei
Vremea
astăzi
Botosani
21.2 o C
Dorohoi
21.2 o C
Bucecea
20.5 o C
Darabani
20.5 o C
Saveni
21.6 o C
Ştefăneşti
23.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.