Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO

Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.

Așadar, începem cu Bogdan Dăscălescu, fost vicepreședinte la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor și fost consilier de europarlamentar, candidat ALDE la președinția CJ.

 


”De la început ținta mea a fost Consiliul Județean, de mai bine de un an”

 


-    Dle Dăscălescu am văzut că ați participat acum câteva zile la o emisiune televizată și ați fost prezentat drept președinte al organizației municipale, e în regulă? Ce caută un președinte de organizație municipală să candideze la CJ, de obicei cutuma spune că liderul de la municipiu candidează la Primărie.
-    În primul rând bună ziua. Situația prin care am trecut, știți foarte bine, cu plecarea candidatului nostru de la Primăria Botoșani, această situație ne-a pus în dificultate pentru că el coordona cel puțin organizația municipală. În acel moment, după plecarea dlui am considerat că trebuie să-mi asum organizația municipală ținând cont că până la urmă, eu l-am susținut și l-am recomandat. Și mi-am asumat organizația pentru că este foarte, foarte greu de reconstruit, de regândit în Botoșani această organizație. Am reușit până la urmă să o scoatem la capăt, avem o organizație funcțională și o conduc așa cum pot. Eu sunt până la urmă botoșănean, de fapt și bucecean și botoșănean pentru că locuiesc îm ambele zone și mi-am asumat acest lucru.

 

 

-    De ce nu v-ați asumat și candidatura la Primăria Botoșani atunci?
-    Eu am considerat că de la început ținta mea a fost Consiliul Județean, de mai bine de un an toate proiectele mele se pliază mult mai bine pentru Consiliul Județean, am proiecte care sunt pe municipiu, dar baza este zona rurală. Și eu gândesc undeva foarte mult, pentru dezvoltarea zonei rurale din Botoșani, ceea ce este de fapt cea mai mare problemă, în momentul de față.

 

 


”Cheia este această zonă liberă”

 


-    Ați amintit de dezvoltarea zonei rurale, dvs. v-ați lansat oficial candidatura pe fosta platformă industrială de la Bucecea și ați spus că doriți să înființați acolo un parc industrial. Este o promisiune electorală pe care o aud cred de vreo 20 de ani și care nu a fost făcută. Aveți dvs. cheia magică?
-    În primul rând nu am propus același lucru care a fost propus atâta timp, de 20 de ani cum spuneți dvs. Acolo ținta mea este să creez o zonă industrială care să poată fi apoi aprobată de Guvernul României ca zonă liberă. Cheia este această zonă liberă care va atrage foarte mulți investitori pentru că se oferă foarte multe facilități fiscale, neplata TVA-ului. De fapt, pentru importatori scutirea taxelor vamale pentru cei care aduc marfă din zona extra-europeană și atunci prin aceste lucruri cumulate într-adevăr eu chiar cred că se poate face ceva foarte important acolo. Acest lucru îl consider motorul de dezvoltare a județului Botoșani pentru următorii ani. E un proiect fezabil, deci se poate face într-adevăr cu sprijinul tuturor factorilor politici și aici mă refer la cele două mari partide: PSD și PNL. Voi avea nevoie de susținerea lor pentru acest lucru și eu cred că o să reușesc să-i pun la masă pentru că nu cred, este ilogic, indiferent din ce partid faci parte, se te opui unui proiect care duce la dezvoltarea județului.

 


”Piața volantă am văzut-o funcționând afară, în Olanda, Franța e foarte mult folosit acest tip de comerț”

 


-    S-a dovedit de o mulțime de ori, cel puțin în Consiliul Local Botoșani, că lucrurile logice au fost total ilogice la votul politic. Dar voiam să vă întreb altceva, am văzut în programul dvs. electoral că susțineți înființarea de piețe volante. Unde ați vedea dvs. două locuri din municipiul Botoșani unde ar putea funcționa aceste piețe volante?
-    Cea mai simplă locație este piața auto unde se poate organiza o dată pe săptămână o piață volantă, un loc care este nefolosit în timpul săptămânii și mai există, la nivelul municipiului mai există zone, dar aici depinde foarte mult de Primărie.

 

 

-    Dvs. candidați la CJ...
-    Exact, eu piața volantă am văzut-o funcționând afară, în Olanda, Franța e foarte mult folosit acest tip de comerț. În piața volantă, ce trebuie să înțeleagă cetățenii? Nu discutăm despre samsari, deci nu discutăm de comercianți. Discutăm de un sprijin acordat de CJ direct fermierului, deci un om care are producție în spate, are solarii, are fermă, vaci, oi, procesare de lapte, indiferent.

 

 

-    Și cei din Piața Centrală vin toți cu certificate de producători, oficial nu avem niciun samsar nici acolo.
-    Bun, dar știți mai bine ca mine ce fel de marfă e acolo. E foarte multă marfă pe tarabă care de fapt vine din Turcia sau din alte locuri. Ideea este să găsesc 10 – 15 fermieri pe diferite domenii, inclusiv producători de pâine, lapte, ouă, carne, producție din Botoșani. Să le ofer acele autovehicule pentru că piața volantă se bazează pe achiziția unor mici magazine mobile, autovehicule exact cum sunt cele de la fast-food care se plimbă dintr-o zonă în alta. Iar aceste autovehicule se mută în fiecare zi în altă zonă. Poate să acopere orașul Botoșani, Dorohoiul, deci partea urbană din Botoșani să zicem și inclusiv să meargă în zona Sucevei sau Iașului.

 


-    Autovehiculele cine să le cumpere, CJ?
-    Se poate accesa proiect european pentru achiziția acelor autovehicule.

 

 

-    Pe ce axă, pe ce program?
-    Dacă nu mă înșel este pe dezvoltare, pe POR. Nu, pe POS dacă nu mă înșel, să nu mă fac de rușine acum că nu mai rețin exact. Este axa de dezvoltare pentru zona rurală.

 

 

”Avem foarte mulți copii din zonele rurale care nu au reușit să ajungă până în Botoșani, până la 10 – 12 ani”

 

 

-    Tot în programul dvs. am văzut că vă doriți reabilitarea taberei Agafton și preluarea ei de către CJ. Sună frumos așa, mai ales că acolo chiar este un loc superb, natural, mai puțin ceea ce există în momentul de față. Cum vedeți reabilitarea acestei tabere? Să spunem că reușiți să o transferați.
-    Dacă reușesc să o transfer în primul rând aș organiza un concurs pentru proiectare. Nu aș merge pe varianta normală, CJ poate să organizeze un concurs pentru depunere de proiecte, în primul rând aș vrea niște proiecte gândite de tineri pentru că până la urmă tabăra se va adresa tineretului cel mai mult. După care, la fel ne vom baza pe atragerea unor fonduri europene pentru refacerea ei. Eu acolo aș vedea lucrurile puțin în alt stil. Tabăra să se adreseze în general pentru copiii din Botoșani, numaidecât la nivel național, nu m-ar interesa treaba asta. Pentru că, din păcate, avem foarte mulți copii din zonele rurale, Darabani, Rădăuți Prut sau alte zone care nu au reușit să ajungă până în Botoșani, până la 10 – 12 ani . Foarte, foarte greu ajung să viziteze orașul Botoșani, ca să nu mai vorbesc de alte locuri. Deci ar fi o componentă socială în acest proiect. Și în afară de această latură socială aș vedea o tabără în care copiii să învețe lucruri practice. Eu aș vrea foarte mult să imit acele tabere din SUA, acele tabere de cercetași, toată lumea le-a văzut prin filme, cu diferite ocazii. În general le vezi prin diferite reportaje sau în filme. Un loc unde poți să dezvolți abilitățile copiilor, inclusiv orientare în teren...

 

bodan dascalescu

 

-    Am înțeles. Și finanțată de către cine această tabără?
-    Asta la fel, pe axele noi de finanțare vor exista cu siguranță fonduri pentru așa ceva.

 


-    Da, dar proiectele sunt pentru jumătate din an, pentru un an, eu știu maxim doi ani, după ce se termină acest proiect cum se finanțează o astfel de tabără?
-    E autofinanțare în mare parte...

 

 

-    Înseamnă că ar trebui să luați bani de la acei copii care au probleme sociale.
-    Nu, există o componentă socială și o componentă de tabără efectiv plătită.

 

 

”Fată cățeaua în curte, au zece pui, își opresc unul, restul îi pun în sac și îi aduc la zona de gunoi urbană”

 

 

-    Spre deosebire de alți candidați, dvs. ați deținut deja una, chiar două funcții destul de importante în aparatul de stat, ați fost vicepreședinte la ANSVSA. Spuneți-mi un lucru important pe care l-ați făcut acolo.
-    Eliminarea unor taxe aiurea, un lucru foarte important pentru fermieri am făcut acolo pentru că se încerca la un moment dat obligarea la plată a fermierilor, a abatoarelor, a celor care lucrează în agricultură, la plata unor taxe pentru laboratoarele aparținând DSV-ului. M-am opus foarte mult la acest lucru pentru că nu făcea decât să pună o povară în plus pe micii fermieri în special și chiar am reușit să blochez acel proiect. Un altul de care m-am ocupat a fost pe zona asta cu câinii vagabonzi și...

 


-    Ce ați făcut cu câinii vagabonzi?
-    Am făcut atunci un plan, am lucrat împreună cu mai mulți colegi la un plan în trepte, urmărind în primul rând identificarea, microciparea și până la urmă am stabilit o direcție clară că, ceea ce trebuie să urmărim noi este că nu trebuie să îndepărtăm efectul. Partea proastă este că avem foarte mulți câini. Am încercat să conving lumea că noi trebuie să mergem la cauză, trebuie să vedem, într-adevăr, există foarte mulți câini pe lângă stână, în diferite gospodării care nu sunt identificați. De fapt, problema câinilor vagabonzi vine tot din zona rurală pentru că sunt foarte multe persoane, fată cățeaua în curte, au zece pui, își opresc unul, restul îi pun în sac și îi aduc la zona de gunoi urbană. Deci, așa se procedează.

 


-    Dar câini vagabonzi avem în continuare, dincolo de inițiativa dvs.
-    Da, bun, nu am stat foarte mult acolo, dar cel puțin pe partea de microcipare am reușit atunci să pornesc proiectul acesta. În momentul de față sunt tot mai mulți microcipați pentru că identificarea câinelui este principala piesă la a rezolva această problemă.

 

 

”În primul rând votează omul, nu votează partidul”

 

 

-    Și din postura de consilier de europarlamentar ne puteți spune un lucru?
-    Bun, acolo am lucrat mai mult pe consiliere. Deci, consilierea pentru europarlamentari și acolo au fost destul de mult sfaturi.

 


-    Deci ați fost mai mult un sfătuitor, nu?
-    Da, bine acolo este muncă de consiliere, pentru că mai toți europarlamentarii sunt oameni politici, sunt oameni care activează mai puțin în zona privată sau din zona asta de business, treaba mea fiind că, având experiență în zona de agribusiness în privat, am știut cam care vor fi reacțiile la anumite măsuri care se cereau de la Bruxelles. Una din chestii era partea de subvenționare care va veni în următoarea perioadă, în care se discută tot mai mult și mai intens la Bruxelles de plafonarea subvențiilor și de felul în care se va face această plafonare.

 

 

-    Dl. Judele ce mai face, este pe lista dvs. de conslieri, dar nu l-am văzut la nicio acțiune electorală din campanie, până acum.
-    Este foarte ocupat, el în momentul de față este 100% în privat, asfaltează prin județul Constanța din câte știu, are foarte multe contracte acolo, lucrează destul de mult. Da, e pe lista de consilieri, dar într-adevăr timpul nu prea i-a permis să participe la acțiuni.

 

 

-    Am văzut un mesaj de-al dvs. zilele trecute de genul: „dragi botoșăneni, votați pe cine doriți”. Mărturisesc că mi-ați amintit de Spirache Necșulescu din celebra piesă de teatru.
-    Votul este foarte important. Din punctul meu de vedere s-a început o campanie destul de agresivă din partea PSD sau pe PNL, pe acel așa numit vot util: ”nu da votul la un partid mic pentru că-l pierzi, îl dai aiurea, nu vor reuși să intre undeva să facă ceva, dați-ni-l nouă pentru că noi suntem aici de 30 de ani și știm noi ce să facem cu votul vostru”. Eu am încercat să contracarez acest lucru și să explic oamenilor că, da, e un partid mic, în primul rând votează omul, nu votează partidul. În momentul de față, la alegerile astea locale votezi în primul rând persoana care reprezintă partidul. Și am încercat să explic la oameni că da, eu cu un bagaj de voturi în spate, cu susținerea populației, pot ajunge undeva unde pot influența destul de mult partea politică din Botoșani sau ceea ce se va întâmpla în Botoșani. Și aș vrea să aibă încredere că, chiar îmi doresc să o fac, exact cum am declarat nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică. În momentul de față îmi doresc să fac politică să pot să fac schimbări, asta îmi doresc de fapt.

 

 

bogdan dascalescu alde botosani

 

 

”E posibil dacă nu ies președinte, să mă duc, să accept de fapt o nominalizare la o funcție de vicepreședinte”

 


-    Ați vorbit de partide mari și de partide mici, dvs. vă gândiți la funcția de președinte sau la cea de vicepreședinte la CJ?
-    În primul rând mă gândesc la președinte dar, în același timp sunt un om pragmatic, tocmai am spus că vin din mediul privat și știți foarte bine că în privat totul se calculează și se pune la punct. Am făcut tot felul de calcule, nu știu exact în ce poziție mă aflu acum, dacă voi aduna suficiente voturi să pot contribui la majoritatea din CJ și pot influența ceva în CJ, da, e posibil dacă nu ies președinte, să mă duc, să accept de fapt o nominalizare la o funcție de vicepreședinte.

 

 

-    Și dacă nu va fi nici vicepreședinte?
-    Am suficiente de făcut și da, exact cum discutam înainte, am proiectele private care stau acum undeva în așteptare.

 

loading...
Fost vice ANSVSA, ex-directoare și o surpriză de proporții de la PSD, candidați ALDE la CJ – LISTA & GALERIE FOTO
FAZA ZILEI: ALDE merge singură la locale cu slogan inedit: Fără proști în funcții publice

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
Loading...
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
foarte bun, DL Radu, f bun, om valoros profesional, ca si administrator public a miscat lucrurile binisor, la CJ, la apa , la drumuri, etc. meserias, cum se spune in fotbal.
19 septembrie 2020, 14:33
D-le Dascalescu, daca o sa tratati botosanenii, cum va tratati angajatii ,mai bine, NUUUU
19 septembrie 2020, 12:44
,,Și eu gândesc undeva foarte mult, pentru dezvoltarea zonei rurale din Botoșani” - spune candidatul Dăscălescu, însă prin parcurgerea ,,textelor gândirii lui” nu rezultă acest lucru. In plus, dacă nu ai făcut politică și ai alte preocupări, atunci de ce mai candidezi ? Așa, de amorul artei nepolitice? In plus, CJ-ul nu prea are nici o atribuție legală pentru ,,dezvoltarea zonei rurale”, cu excepția modernizării drumurilor județene. Hai să fim serioși !
19 septembrie 2020, 08:24
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Suntem pe amplasament, am trasat măsuri operatorului de depozit să blindeze evacuarea de levigat din rețeaua de pluvială. Nu știm de când deversează, dar având în vedere că a ajuns la acumularea Sulițoaia, cred că de câ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.8738 lei
USD
Dolarul SUA
4.1289 lei
CHF
Francul elveţian
4.5467 lei
GBP
Lira sterlină
5.3552 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9112 lei
XAU
Gramul de aur
253.0441 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2436 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3353 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9072 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1337 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1790 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6549 lei
Vremea
astăzi
Botosani
12.2 o C
Dorohoi
12.6 o C
Bucecea
10.7 o C
Darabani
14.4 o C
Saveni
12.3 o C
Ştefăneşti
11.3 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.