Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO

După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

”Colegii, în urma unor discuții extrem de aplecate, au hotărât că sunt cea mai bună opțiune pentru a candida la președinția CJ”

 

 

-    D-na senator, înainte de a discuta despre programul dvs. de candidat la președinția Consiliului Județean, voiam să vă întreb cum ați intrat în această cursă pentru că inițial nu ați participat la competiția internă din partid, nu v-ați depus candidatura în partid, pentru obținerea nominalizării.
-    Așa este, eu am spus în momentul în care colegii s-au înscris în această competiție internă că îmi doresc să îmi duc mandatul de senator până la capăt, însă colegii, în urma unor discuții extrem de aplecate, au hotărât ca să spun așa, că sunt cea mai bună opțiune pentru a candida la președinția CJ. Iar eu, în calitate de lider, un lider responsabil, spun eu, mi-am asumat această candidatură.

 

 

-    Deci a fost mai mult dorința dvs. sau dorința colegilor ori s-au întâlnit pe undeva pe la jumătatea drumului?
-    S-au întâlnit la jumătatea drumului în urma unei analize venită și din județ și din zona domnilor primari și din zona colegilor parlamentari.

 

 


”În fiecare localitate a județului avem nevoie de condiții de trai „la sat, ca la oraș”.

 

 

-    M-am uitat în programul dvs. pe care-l propuneți botoșănenilor și am să încerc să citesc chiar cuvânt cu cuvânt: „obiectivul principal este ca în 4 ani să aducem condiții de trai la sat, ca la oraș”. Este un obiectiv mai mult decât îndrăzneț, trai la oraș ar însemna electricitate peste tot, gaze, apă, canalizare. Cum îl faceți?
-    Este un program pentru județul Botoșani, pentru 4 ani de zile, nu pentru un an, este un plan de dezvoltare și am venit în această campanie electorală și de precampanie, cu discuții extrem de aplecate în fiecare zonă a județului. Am spus foarte clar, venim cu puterea exemplului, venim cu faptele pe care le-am făcut până în acest moment în fiecare localitate și implementarea programelor noastre, având succes indiferent de zona primarilor, indiferent că erau primari de la PSD sau de la PNL, acest model de bună practică din acest mandat, vreau să-l continui și în perioada următoare. Categoric avem nevoie de investiții la nivelul modernizării infrastructurii rutiere, avem nevoie de continuarea investițiilor în ceea ce privește aducțiunea de apă și canalizare la nivelul județului și bineînțeles că avem nevoie în continuare de modernizarea școlilor, a grădinițelor, a zonelor, să spunem sanitare din județ. Da, în fiecare localitate a județului avem nevoie de condiții de trai „la sat, ca la oraș”.

 


-    Dar ați făcut o estimare a investițiilor? Cred că suma este colosală, ca să aducem ruralul la nivelul orașului?
-    Bine, în cei 4 ani de mandat, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu fiecare candidat, noi am ales candidații noștri cu foarte mare atenție la nivelul fiecărei localități și fiecare primar și-a propus obiective așa cum a fost și în 2016. Iar experiența ne spune, dacă acele obiective propuse în 2016, astăzi sunt realizate cred că în proporție de 80 – 90%, iar celelalte sunt în curs de finalizare, așa putem să ne atingem și obiectivul generos pe care ni-l propunem la nivel de județ. De fapt, 2020 – 2024 va fi un parteneriat extrem de riguros între echipa de profesioniști de la CJ – parlamentari – fiecare primar din județul Botoșani.

 

 

”Luăm modelul de bună practică din București și-l aducem aici, la nivelul județului Botoșani”

 

 

-    Am văzut, aveți un program „Pachetul Firea pentru Botoșani” cu prevederi de la ”Ghiozdanul școlarului din Botoșani” până la ”Persoanele cu dizabilități au o șansă la viață”. Nu pot să nu întreb, ce treabă are Firea cu Botoșaniul?
-    Are, pentru că luăm modelul de bună practică din București și-l aducem aici, la nivelul județului Botoșani. Garanția implementării cu succes a acestor programe o reprezintă numărul foarte mare de bucureșteni care au primit acest sprijin din partea Primăriei Generale. Și sunt peste 150.000 de bucureșteni care au accesat aceste programe, eu am discutat cu d-na primar general care mi-a pus la dispoziție proiectele de hotărâre, am selectat ce se pliază pe zona Consiliului Județean, pentru că nu toate proiectele implementate în București se pliază la nivelul CJ, o parte vor fi implementate la nivelul Primăriei municipiului Botoșani. Iar în județ, acolo unde se va impune, vom face parteneriate între CJ și primarii localităților.

 

 

doina federovici

 

 

Da, sunt proiecte care aduc plus valoare locuitorilor, avem nevoie de programe sociale pentru categoriile vulnerabile, avem nevoie de sprijin financiar pentru mămicile care nasc copii. Da, mi-am propus ca din fonduri județene și bineînțeles europene să sprijinim educația, inclusiv prin oferirea acestui ghiozdan cu rechizite școlare la începerea fiecărui an școlar. Și de această dată am discutat și cu președinți de consilii județene din țară care au implementat aceste programe, mi-au pus la dispoziție hotărârile implementate în acest moment, hotătâri care ulterior au fost verificate de Curtea de Conturi și sumele care au fost direcționate către aceste programe, au fost corecte. Așadar locuitorii din Botoșani vor avea câteva soluții, bune spun eu, care vin în sprijinul lor.

 

 

-    Poate duce bugetul CJ asemenea cheltuieli, ați făcut un calcul? Că bugetul Bucureștiului este incomparabil.
-    Repet, dacă nu vom fructifica la maximum fondurile județene, fondurile guvernamentale cu cele europene, categoric județul nu poate suplini această sumă. Dar, să nu uităm că intrăm în noul exercițiu financiar european 2021 – 2027, vom fructifica fiecare axă de finanțare astfel încât proiectele și programele pe care le-am propus să devină realitate. Nu întâmplător la nivelul CJ eu am venit cu cea mai bună echipă de specialiști care vor lucra pentru județul Botoșani. Iar pe zona fondurilor europene îl am alături pe dl Cristi Nistor, este managerul GAL-ului Valea Bașeului de Sus, de la Săveni, un specialist în fonduri europene. În altă ordine de idei, pe toate domeniile de activitate, sănătate, învățământ, infrastructură, administrație, avem oameni foarte bine pregătiți care vor face față cu succes acestei provocări.

 

 

-    Gabriela Firea a trimis inclusiv pensionari în Grecia, în concediu. La Botoșani aveți? Nu am văzut, într-adevăr, în acest program...
-    Am spus adineauri că din programele implementate de d-na primar general Gabriela Firea, am selectat acele programe, acele proiecte care se pliază la nivelul unui Consiliu Județean. Pentru că Primăria poate implementa un gen de proiecte, Consiliul Județean cu totul și totul alte proiecte.

 

 

”Ce am preluat noi în 2016, doar dacă ne raportăm la drumurile județene, am găsit o linie trasă pe harta județului”

 

 

-    Credeți că ultimii 4 ani la CJ au fost 4 ani de regres, de stagnare sau de progres?
-    Au fost 4 ani cu foarte multă muncă, au fost 4 ani aș putea spune și cu piedici și dacă ar fi să mă raportez la perioada următoare, toată activitatea CJ și a unităților subordonate va avea o revigorare, o revitalizare, dacă îmi permiteți. Sunt extrem de determinată ca împreună cu specialiștii care sunt în acest moment în aceste instituții subordonate, să stăm coerent la masă și fiecare funcționar public, fiecare angajat, să înțeleagă că, ceea ce este în fișa postului trebuie dus la îndeplinire, în timpul real, nu cu întârzieri, nu cu scuze, nu cu acel clasic „nu se poate”. Trebuie găsite soluțiile.

 

 

-    Vi se reproșează de către unii dintre contracandidații dvs. faptul că nu vă asumați cei 4 ani de conducere ai dlui Macaleți la CJ. Până la urmă el a făcut totuși parte din PSD, chiar dacă relația cu dvs. și cu alți lideri ai partidului nu a fost una dintre cele mai fructuoase.
-    Depinde ce se înțelege prin acest „nu îmi asum”. Nu, echipa social democrată de la nivelul județului Botoșani, indiferent că vorbim de primari, de președintele CJ, de cei doi vicepreședinți, astăzi într-adevăr doar unul, de echipa de parlamentari, a lucrat doar pentru locuitorii din județul Botoșani. Doar pentru dezvoltarea comunităților locale. Dacă au fost carențe de implementare a unor proiecte la nivelul județului, nu au ținut în mod deosebit de conducerea executivă a județului. Gândiți-vă că, CJ în 2008 – 2012 a fost condus de PDL. 2012 – 2016 PNL și 2016 – 2020 PSD. Ca să fim corecți prin prisma funcției de președinte. Ce am preluat noi în 2016, doar dacă ne raportăm la drumurile județene, am găsit o linie trasă pe harta județului. Am găsit proiecte aflate într-un stadiu incipient.

 

 

-    Ei spuneau că v-au lăsat la cheie drumul strategic.
-    Știu, știu ce au spus și atunci vorbim de o echipă de proiect și nu vorbim de o echipă oarecare, echipa de proiect a lucrat aproape 2 ani de zile să pună la punct proiectul și să facă acest proiect viabil, astfel încât finanțarea să nu fie pierdută.

 


”Liberalii se laudă cu proiectele PSD Botoșani, se laudă că au un proiect cu 100 de soluții. Dacă îi întâlniți, vă rog să-i întrebați, care este soluția 32, soluția 91, soluția 56? Veți constata cu stupoare că nu vor ști”

 

 

-    Lucrările încă nu au început și acesta cred că ar trebui să fie un punct important pentru fiecare candidat la președinția CJ.
-    Categoric eu mi-am propus să ducem mai departe proiectele care sunt în derulare la acest moment și sunt suficiente la nivelul județului, proiecte care din diverse motive au stagnat. Iată că zilele acestea, în sfârșit, s-a terminat contestația pe drumul județean Coțușca – Ghireni, știți foarte bine, acel tronson de drum a fost câștigat, firma a intrat în insolvență, a fost re-licitat ulterior, s-au contestat firmele între ele și a fost dat în sfârșit ordinul de reîncepere a lucrărilor. Iată că și pe tronsonul de drum județean Dimăcheni – Corlăteni, acea porțiune de drum de 2,5 km, în sfârșit s-au terminat contestațiile. La începutul lunii noiembrie vor fi stabiliți câștigătorii pentru cele cinci tronsoane de drum care fac parte din drumul strategic, cei 106 km. Aceste obiective de investiții trebuie să continue, trebuie să fie finalizate. Și, pe de altă parte avem proiecte noi pe care ni le dorim să le implementăm la nivelul județului și pun o întrebare simplă colegilor din PNL: de ce nu ne spun în ce stadiu se află cele 6 proiecte depuse de CJ la Compania Națională de Investiții (CNI) pentru modernizarea a șase tronsoane de drum județean care traversează localitățile din zonă? Am fost în această campanie în toate localitățile județului, m-am întâlnit cu mii de oameni. Cred că sunt singurul candidat care am reușit să ajung în fiecare localitate și sincer vă spun, au fost localități unde m-am întâlnit cu oamenii și de două sau trei ori. Liberalii în acest moment se laudă cu proiectele echipei PSD Botoșani, am înțeles, se laudă, au un proiect cu 100 de soluții. Dacă îi întâlniți, vă rog să-i întrebați, care este soluția 32, soluția 91, soluția 56. Veți constata cu stupoare că nu vor ști pentru că acel material de campanie a fost scris doar de echipa de consultanți dintr-un birou și nu vor ști ce să răspundă.

 

 

-    Dvs. câte soluții aveți?
-    Cert este că acestea sunt 7 proiecte depuse la nivelul CNI, aceste proiecte ar fi trebuit în acest moment să fie măcar pe lista de sinteză. Cert este că sunt aproape 3 luni de zile de când sunt depuse și ele zac acolo într-un sertar. Deci dacă dlor blochează în acest moment proiectele de investiții mature depuse, care au nevoie de finanțare în perioada următoare, mă întreb: cum vor dori dlor să dezvolte județul, cum vor dori dlor să răspundă nevoilor reale ale botoșănenilor?

 

 

”Solicit dlor care sunt astăzi la guvernare să deblocheze aceste proiecte și să nu pună piedici în viitoarea activitate a Consiliului Județean”

 

 

-    Dar totuși PSD a fost trei ani la guvernare. nu s-au putut depune mai din timp acele proiecte să se obțină finanțare în perioada în care aveați guvernarea?
-    Nu, pentru că tocmai v-am explicat, în 2016 am găsit o linie trasă pe harta drumurilor județene, s-au modernizat două tronsoane de drum județean, mă refer la Manoleasa – Zahoreni – Borolea, este un drum finanțat prin PNDL II, sunt 10 km acolo, sunt finalizate lucrările pe drumul județean care face legătura între Cristinești și Ibănești. Sunt celelalte patru tronsoane de drum la care se lucrează în acest moment. Vorbim de modernizare, nu de turnare de covoare asfaltice. Dacă ar fi să ne raportăm la covoarele asfaltice care s-au turnat pe drumurile județene, vorbim de 215 km, pe diverse porțiuni de drum județean. Am încercat în fiecare zonă, și în nord și în sud și în est și în vest, acolo unde s-a reușit ca indicatorii tehnico-economici, ca toate procedurile să fie finalizate, acolo s-a investit și lucrările sunt finalizate. Revin la cele 7 proiecte, solicit dlor care sunt astăzi la guvernare să deblocheze aceste proiecte și să nu pună piedici în viitoarea activitate a Consiliului Județean. Și dacă-mi permiteți să vă mai dau un simplu exemplu: am fost în comuna Brăești, în satul Dolina. PNDL II a fost pentru toți primarii din județul Botoșani, inclusiv pentru primarul liberal din comuna Brăești...

 

 

-    A fost și pe la PSD...
-    În ultimii opt ani, nu. Am constatat cu stupoare că a fost finalizat drumul și ce să vedeți? Surpriză! Dl primar a uitat să treacă în proiect rigolele din fața porților cetățenilor. Vă rog să mergeți în satul Dolina și să vedeți 10 km. de drum comunal asfaltat, rigolă pe o bucată de șanț, iar în fața porții oamenii nu au cum să intre și să iasă din curte. Și ceea ce este mai interesant, dacă mai mergeți o porțiune de drum veți constata că acolo unde stau liberalii s-a putut să se facă pod la poartă. Sunt lucruri reale...

 


-    Asta este o poveste pe care o auzim și chiar vedem într-o mulțime de localități drumuri făcute până în poarta notabilităților locale.
-    Am văzut săptămâna trecută cu ochii mei, este strigător la cer să asfaltezi atâția km de drum comunal și să uiți să pui în proiect rigola, tocmai unde? În fața porții omului.

 

 

”Dl Cătălin Flutur am văzut ce declarații face în ultima perioadă, este foarte disperat, Cosmin Andrei va câștiga Primăria municipiului Botoșani”.

 

 

-    Dl Cătălin Flutur spunea într-un interviu acordat ziarului Botoșăneanul în urmă cu vreo două săptămâni că simte uneori că USL-ul trăiește la Botoșani și făcea referire directă la dvs. și la senatorul Șoptică.
-    Dl Cătălin Flutur am văzut ce declarații face în ultima perioadă, este foarte disperat, Cosmin Andrei va câștiga Primăria municipiului Botoșani și vom avea și majoritate în viitorul Consiliu Local. Am văzut că în permanență clamează faptul că a fost împiedicat în cei 4 ani, de echipa de consilieri locali, uitând faptul că peste 1.400 de hotărâri de Consiliu Local au fost votate în majoritate de echipa social-democrată, iar cele 1.400 de hotărâri de CL privesc dezvoltarea municipiului. Dlui uită să le spună botoșănenilor că a stat 4 ani de zile închis în birou, nu a ieșit niciodată să discute cu oamenii, nu are niciun proiect finalizat și mai mult decât atât, sunt ferm convinsă că botoșănenii îl vor sancționa la vot. Revenind la întrebarea dvs., total fals. Imaginați-vă că domnia sa este disperat, dacă are probleme interne în PNL să și le rezolve acolo și să nu încerce să arunce această anatemă către PSD.

 

 

doina federovici psd

 

 

-    Mai aveam o întrebare, peste trei săptămâni unde vă vedeți muncind pentru botoșăneni?
-    Categoric la CJ, pentru că și în precampanie și în campanie m-am întâlnit cu mii de botoșăneni, am discutat cu ei, am preluat toate problemele, am venit cu modelul de bună practică. Nu întâmplător le-am arătat tuturor botoșănenilor ce a făcut PSD la guvernare în acest mandat și ceea ce este cel mai important, le arătăm botoșănenilor ce facem în următorul mandat. Este o diferență clară îmtre noi și ceilalți contracandidați, soluțiile noastre sunt clare, sunt zece măsuri pe care eu mi le-am propus la nivelul județului, extrem de bine definite, pornind de la sănătate, educație, infrastructură, partea de utilități.

 

 

-    Fiecare cu numărul lui, nu? Dv. zece, alții o sută, nu?
-    Zece măsuri clare, concise, cu programe pentru fiecare comunitate în parte. Nu vorbim de himere, nu vorbim de 100 de soluții la nivelul județului Botoșani. Liberalii, în momentul în care au venit la guvernare anul trecut, în noiembrie, de anul trecut din noiembrie și până astăzi nu au adus niciun proiect la nivelul județului. Să-mi arate mie PNL că are...

 

 

”Dl Șoptică și dl Orban au încercat să cumpere primarii din județul Botoșani aruncându-le sume la rectificarea bugetară”

 

 

-    Am ajuns pe locurile 2 – 5 la rectificări bugetare, la alocări de fonduri, astea sunt totuși cifre reale.
-    Da și am văzut cum săptămâna trecută dl Șoptică și dl Orban au încercat să cumpere primarii din județul Botoșani aruncându-le sume la rectificarea bugetară, aruncând sume mult înalte către primarii liberali și bineînțeles nu au exclus nici zona social-democrată, crezând că în acele zone vor cumpăra primarii. Vreau să vă mai spun altceva. Așteaptă toți copiii din județul Botoșani și cadrele didactice și părinții, așteaptă tabletele școlare. Să-mi explice mie dl Șoptică și dl Orban și dl Flutur, bineînțeles, de ce copiii astăzi nu au tablete și de ce au găsit bani în buget să achiziționeze tablete pentru alegerile locale. Erau tablete și anul trecut, la alegerile prezidențiale, nu mai sunt bune? 230.000 de tablete cumpărate acum, în stare de pandemie pentru alegerile locale iar pentru cei 250.000 de copii cărora le-au promis tablete din luna aprilie, nici până în acest moment nu au reușit.

 

 

-    Dar copiii au început să meargă la școală efectiv, alegerile fără tablete nu prea mai pot avea loc, în condițiile actuale.
-    Am văzut mesajele domniilor lor, înțelegem că după alegeri se întrerupe școala. Și mă întreb, în ce direcție se îndreaptă educația copiilor noștri? Sunt mamă și am o fetiță în clasa a VIII-a, va avea primul examen major din viața sa și...

 

 

-    Să nu spuneți că nu are tabletă!
-    Și mă întreb cum se va desfășura acest an școlar, cum vor performa copiii noștri pentru că în acest moment la școală copiii nu au măscuțe, nu sunt dezinfectanți, toată această zonă este descoperită. Cum au bani, mai puțin pentru educație, mai puțin pentru dezvoltarea comunităților locale? Au împrumutat sume uriașe în ultimele 10 luni, aceste sume de bani nu le regăsim absolut nicăieri. dar nici nu vin în fața oamenilor onest să le spună: aici sunt banii împrumutați, aici i-am direcționat.

 

 

”Să găsească soluții și pentru majorarea pensiilor și pentru salarii și pentru alocații”

 


-    S-a împrumutat și pe vremea guvernării PSD.
-    Categoric, orice stat european se împrumută, orice stat din lumea asta se împrumută, dar când faci comparabilitatea cât a împrumutat PSD-ul în trei ani și jumătate versus dublu cât au împrumutat ei în zece luni.

 

 

   Dar ei au prins o criză cu care mapamondul nu s-a mai confruntat în ultima sută de ani.
-    Nu a spus nimeni că nu este criză. Așa cum noi, de exemplu anul trecut am găsit sumele necesare în buget să dublăm alocațiile pe acel amendament, așa era de exemplu și de datoria lor, să adune specialiștii la masă, să ia modelul de bună practică de la PSD și să găsească soluții și pentru majorarea pensiilor și pentru salarii și pentru alocații și pentru nevoile reale nu doar ale botoșănenilor, ci ale tuturor cetățenilor din România.

 

 

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de Direct Research SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200019.

 

 

 

loading...
Pachetul social „GABRIELA FIREA” pentru protejarea sănătății familiilor și copiilor a fost lansat la Botoșani de candidații PSD Doina Federovici și Cosmin Andrei
Doina Federovici: Persoanele vârstnice și botoșănenii cu dizabilități vor beneficia de sprijinul necondiționat al Consiliului Județean în mandatul meu

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Loading...
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Maria Cristina Nicolau: Cea mai frumoasă femeie este cea naturală, să fii tu și să nu pari altceva decât ești – GALERIE FOTO
Cântă de aproape 20 de ani și o face cu îndrăzneală, cu încredere și cu o forță artistică ieșită din comun, o forță care a impresionat juriile, fie că vorbim despre competițiile adolescenței, fie că ne amintim de scena de la X Factor.
”Mama” lui Mircea Bravo s-a născut la Botoșani, actrița din spatele unui personaj care a cucerit milioane de români: E o formă de umor de mare bun simț - GALERIE FOTO&VIDEO
”Am văzut și am lucrat cu mari talente. Dar așa ceva n-am mai întâlnit. E talent în stare brută", spunea despre ea unul dintre cei mai mari regizori români.
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Loading...
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
Sa ne fereasca Dumnezeu si sa ne apere de aceasta femeie falsa la C.J Botosani
25 septembrie 2020, 14:56
Doamne, fereste-ne si ne pazeste pe noi, nu ne pedepsi pana-n sfarsit! Scoate-ne Doamne din robia PSD!
25 septembrie 2020, 14:48
Aceasta duamna este disperata. Fara functie politica, fara partid este ce? Studii? Profesie? CV? Stie cineva? Functionar la stat de cand se stie, habar nu are sa vorbeasca bine romaneste(auzi, discutie aplecata..)nu stie nimic din ce ar trebui sa stie un aspirant la o astfel de functie, dar o doreste. Pentru palmares(oricum nu stie ce e aia). Dar am descoperit dragi botosaneni ce o recomanda: BROSA.
25 septembrie 2020, 13:30
Nu știu cum mai are curajul sa vorbească după ce la slugarit pe puscariasul Dragnea, pe Viorica ,pe obositul Ciolacu și pe toți slugarnicii care ii garantează funcțiile pentru care a alergat toată viața. PSD-ul și-a ales o varianta proasta rău pentru aceste alegeri.
25 septembrie 2020, 13:04
ati uitat distinsule de ...vinde-mi berea neamule, da-mi cărnița mult îmi place și bagă tomberonul in salvare...
25 septembrie 2020, 12:32
Super specialiști și-a ales: mecanici, șoferi, agricultori, textiliști, suflători in sticla... după chipul și asemănarea ei de menajera.
25 septembrie 2020, 11:44
Ma minunez, citind asemenea inepții dar, nu ar trebui, știu foarte bine ca postacii de serviciu își fac treaba, trebuie sa își câștige sumele promise. Am o singura întrebare pentru acești indivizi care comentează : Dați exemplu un singur lucru pe care l-a făcut dl. candidat Soptica în 8 ani de naveta la București, în calitate de parlamentar, pentru acest județ? Sper ca ati înțeles, un singur exemplu...
25 septembrie 2020, 11:25
tot nu am inteles cine candideaza la primaria Botosani ? Firea sau Federovici ?
25 septembrie 2020, 09:30
Merg la vot pentru a scapa de camarila PSD-ista care a umplut judetul de neamuri cu fini si cumatri pusi pe functii bine platite din bani publici.
25 septembrie 2020, 09:24
Rămâne sa aleg între doi profesori: profesorul de fizica Soptica sau profesorul de matematica Hunca.
25 septembrie 2020, 09:20
fara Viorici, Olgute, Ciolaci, Doinite, fara cei care umblau sa modifice legile justitiei sa-si scape infractorul de puscarie !!!
25 septembrie 2020, 09:18
Tantea asta vrea sa ne aduca pachetul fiirea-sarma,adica fara caldura si fara apa calda,ca in Capitala.Multumim.
25 septembrie 2020, 09:13
Doar imita ce zic alții, face poze și cam atât... zero barat! Conform pregătirii.
25 septembrie 2020, 08:49
Duduia asta e in alt film. Va continua sa facă ce a făcut Macaleti, adică nimic. Asta e trecutul si viitorul Botoșaniului:0 Asta va fi cu PSD la conducere si cu aceasta cucoana in fruntea CJ. Nu cred ca asta vor botoșănenii.
25 septembrie 2020, 08:38
jalnică faptură...ngîî, ngîî...nu știu nimic, dar vreau voturi...
25 septembrie 2020, 08:31
Dacă ieșim cu toții la vot putem scapa definitiv de epoca Dragnea Dancila Doinita .
25 septembrie 2020, 08:25
,,Discuții aplecate”...))) pe bune, cât de aplecate? Cât te aplecai tu în fața pușcăriașului? Ai măcar 4 clase? Doamne, ferește-ne!
25 septembrie 2020, 07:40
Asta-i neagra peste tot.
25 septembrie 2020, 07:32
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Cine are dreptate în conflictul PNL - USR-PLUS?
PNL
USR-PLUS
Nici PNL, nici USR-PLUS
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Niciodată când sunt supărat nu m-am gândit să mă las când eram supărat. Când o duc foarte, foarte bine zic că acum o dau. Pentru că s-ar putea să o ia cineva. FC Botoşani nu are nicio datorie. Din afară am avut cu cineva ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
astăzi
EUR
Euro
4.9490 lei
USD
Dolarul SUA
4.2218 lei
CHF
Francul elveţian
4.5640 lei
GBP
Lira sterlină
5.7704 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.8391 lei
XAU
Gramul de aur
240.3568 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2383 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3938 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0732 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3310 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1953 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6655 lei
Vremea
astăzi
Botosani
10.5 o C
Dorohoi
10.6 o C
Bucecea
9.7 o C
Darabani
10.1 o C
Saveni
11.0 o C
Ştefăneşti
9.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.