Interviuri
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO

Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.

”Botoșani este un județ frumos și foarte ofertant, numai că din păcate, cei care au fost până acum și vorbim de partidele mari, nu au folosit acest lucru”

 

 

-    D-na deputat, în primul rând voiam să vă întreb cum ați ajuns să candidați la funcția de președinte al CJ? Și vă întreb asta pentru că, acum vreo două luni, când a fost vicepreședintele național al Pro România la Botoșani, Adrian Țuțuianu, a spus că și dlui în județul pe care-l păstorește a intrat în această competiție electorală pentru locale. A fost o linie directoare de la centru sau opțiunea dvs.?
-    Nu, nu a fost o linie directoare, a fost opțiunea mea și a echipei Pro România Botoșani. De altfel, noi ne-am consultat cu echipa la nivel de județ și pentru celelalte candidaturi. Eu cred că este și un semn de respect și prețuire pentru botoșăneni. Pentru că vreau să-mi pun experiența și tot ce am făcut până acum la dispoziția botoșănenilor. Eu cred că a venit momentul să facem ceva pentru județul Botoșani. Ne plângem că județul Botoșani  este marginalizat, că nu avem drumuri, că nu avem instituții de cultură, că nu știm să profităm de ceea ce avem. Vreau să vă spun că județul Botoșani este un județ frumos și foarte ofertant, numai că din păcate, cei care au fost până acum și vorbim de partidele mari, că au fost cei de la PNL, că au fost cei de la PSD, nu au folosit acest lucru. Și atunci noi, echipa de la Pro România am spus că facem o altfel de politică. Și această altfel de politică înseamnă de fapt o politică plecând de la nevoile cetățenilor, de la problemele cetățenilor și de ce are nevoie județul Botoșani.

 


-    Ați spus dvs. în programul electoral că Pro Botoșani este pro-dezvoltare, pro-sănătate, pro-educație și pro digitalizarea administrației. Sunt patru domenii, chiar cinci aș putea spune, dar dacă este să le aprofundăm cred că nu ar ajunge patru ani de zile de rezolvat problemele în aceste domenii.
-    Eu aș vrea să vă spun așa: Mai întâi, programul nostru, noi l-am făcut, așa cum am spus, din a rezolva problemele județului și nevoile cetățenilor. Noi nu am inventariat problemele cetățenilor, ale botoșănenilor, în perioada de campanie. De doi ani de zile, de când a fost înființat Pro România, am avut departamente pe toate domeniile. De fapt „Pro Botoșani, pro-dezvoltare” se numește programul nostru pe care-l oferim alegătorilor, dar nu numai ca să ne aleagă. Pentru că, să zicem că nu vom ieși. Vom merge și vom oferi acest program de dezvoltare al județului Botoșani. Are mai multe subcapitole, primul este sănătatea. Pentru că e pro-sănătate, de ce? Sănătatea este foarte importantă, știm foarte bine și atunci ne dorim ca toți botoșănenii să aibă acces la servicii medicale de calitate. Instituțiile medicale să fie moderne și să răspundă nevoilor botoșănenilor. Deci, orice om în primul rând își dorește să fie sănătos. Apoi am pus capitolul pro-educație, este foarte importantă educația, la ce ții mai mult decât la copiii tăi? La copiii comunității, la copiii din județul Botoșani. Pentru că avem niște copii minunați, numai că noi trebuie să le oferim o educație de calitate ca să performeze și nu doar pentru a performa, ci ca să dezvolte și această zonă. Pentru că pot contribui foarte mult și atunci ele se leagă educația cu sănătatea. Totodată, al treilea capitol este intitulat pro cultură. Așa cum am mai spus, județul nostru este foarte ofertant. Ne uităm, sunt județe care au acolo niște ruine și dezvoltă un turism electoral, dezvoltă economia județului.

 

 

”Din poze, noi am putea să facem un drum de la Târgu Frumos la Botoșani. Și poze semnând contracte sau poze cu declarații în care încep lucrările”

 

 

-    Spunea unul dintre contracandidații dvs. că suntem un județ bogat cu oameni săraci.
-    Cred că a venit timpul să avem conducători care au capacitatea să unească toate forțele din toate domeniile, din toate partidele, să dezvolte județul. O să spuneți că este o lozincă. Nu, se poate! Doar trebuie să știi management și doar trebuie să-ți pese de acest județ și de locuitorii lui. Astea sunt elementele, deci nu trebuie lucruri și formule sofisticate să le aplici. Nu-ți trebuie formulă de la București ca s-o aduci aici, să o implementezi. Nu trebuie să ai acea aroganță de câștigător și de partid mare ca să poți implementa un proiect sau altul. Și aici exemplele pot vină din foarte multe domenii. Numai dacă ne gândim la acel drum național, eu aș putea să-i spun „al rușinii” în care toată lumea și-a făcut poze. Din poze, noi am putea să facem un drum de la Târgu Frumos la Botoșani. Și poze semnând contracte sau poze cu declarații în care încep lucrările. Nu, nu se face aici. Dar dacă putem spune că Bucureștiul ne-a uitat în ceea ce privește anumite drumuri naționale, atunci în ceea ce privește drumurile județene este chiar obligația noastră, a celor de aici. Fie ei dintr-o parte sau din cealaltă. Cred că ați văzut drumurile din sudul județului...


 
-    Vai de mine...
-    Sunt impracticabile și m-am întrebat de multe ori și am stat de vorbă cu oamenii de acolo. Cu ce au greșit acei oameni să fie astfel tratați? De aceea trebuie deblocate toate proiectele de investiții, pentru că ele sunt blocate la momentul actual și trebuie să se găsească soluții imediate de rezolvare. Nimeni nu poate spune că din a doua zi toate lucrurile se dezvoltă. Dar ele pot să intre pe un făgaș normal. Cum se poate în alte județe, așa se poate și la noi.

 

 

mihaela hunca

 

 

”Își negociază fel de fel de funcții pe la București stagnând proiectele de dezvoltare ale județului care așteaptă de mulți ani”

 

 

-    În ultimii 4 ani de zile pare că Botoșani a stagnat și aici este o întreagă discuție, că a fost vinovat președintele CJ sau că a fost vinovat partidul care-l susține că nu l-a ajutat sau din contră chiar i-a pus și niște „tălpi” ca să o spun într-un limbaj mai puțin academic. Unde este adevărul?
-    Nu vorbim de ultimii 4 ani, chiar mai mulți ani. Haideți să dăm mai în urmă, că dacă stau și mă gândesc numai la Teatrul Mihai Eminescu care este emblemă a județului...

 

 

-    Dar eu vorbeam de Consiliul Județean că acolo candidați dvs.
-    Eu vreau să spun și despre partea cealaltă, cum s-a folosit cultura? Cum a dezvoltat economia în jurul acestuia? Câte drumuri s-au făcut? Nu, vina aparține tuturor celor care au fost până acum. Iar în ceea ce privește războaiele interne de la partidele mari, normal că trag în jos, că exact cum ați spus, neacademic, își pun piedică unii celorlalți. Și atunci noi ne așteptăm ca județul nostru să se dezvolte. Sau mai nou, își negociază fel de fel de funcții pe la București stagnând proiectele de dezvoltare ale județului care așteaptă de mulți ani.

 


-    Adică s-a vândut județul sau investițiile din județ s-au vândut pentru unele funcții?
-    Nu știu dacă este o vânzare sau o acceptare a unor funcții, a unor avantaje personale în detrimentul unor proiecte pentru că altfel eu nu-mi explic cum partidele mari nu au putut interveni în rezolvarea problemelor județului. Să știți că oamenii din județ nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare. Sau să facem o stație de lansare de rachete. Sau să facem autostradă în județul Botoșani. Nu. Oamenii vor lucruri normale și simple, vor să circule în siguranță și civilizat pe drumurile din județul Botoșani, vor să aibă un învățământ de calitate în care să fie condiții normale de învățare, vor să aibă servicii de calitate și să aibă facilitate la serviciile medicale, vor să aibă utilitățile necesare. Mă gândesc la apă curentă, la canalizare, la gaz. Deci nu vor lucruri nemaipomenite, ci lucruri firești și normale care se pot realiza.

 

 

Plecarea din PSD: ”Am ajuns chiar până la audiență la președintele de atunci (...). Mi s-au propus funcții și le-am spus că nu au înțeles nimic”

 

 

-    Dvs. ați vorbit de partidele mari care deseori dau dovadă de aroganță, dar până acum doi ani dvs. ați făcut parte dintr-un asemenea partid și acesta este un reproș pe care vi-l aduc alți contracandați. Că nu vă asumați ceea ce ați făcut sau a trebuit să faceți în PSD o bună perioadă de vreme.

-    Cei care au citit ce am făcut în perioada... Să știți că eu am fost o voce chiar în cadrul partidului, atunci când au fost anumite nereguli sau deraieri de la ceea ce am promis. Atunci am luat atitudine, am văzut că nu se întâmpla nimic. Dacă luam atitudine, dacă aduceam aminte la un anumit proiect, pentru că era un proiect foarte frumos, în care, dacă se punea în aplicare, atunci botoșănenii o duceau mai bine. Cred că atunci am plecat, când am văzut că e o deraiere de la calea pe care o promisesem alegătorilor. Eu nu pot să promit ceva și apoi să mă duc la alegători să le promit din nou, pentru că ultima perioadă erau promisiuni deșarte. Mie nu-mi place să mi se facă promisiuni deșarte și știți cum se spune: „ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Deci am încercat atât în interiorul partidului să spun ceea ce trebuie și am spus în interiorul partidului. Am ajuns chiar până la audiență la președintele de atunci.

 

 

-    La Liviu Dragnea?
-    Da. În care mi s-au propus funcții și le-am spus că nu au înțeles nimic. Eu nu am nevoie de funcții.

 

 

-    Dar dvs. chiar ați fost în cărți la un moment dat pentru postul de ministru al educației, presa centrală a vehiculat această informație.
-    Presa centrală a vehiculat probabil având în vedere activitatea de dinainte și ca inspector școlar general și ca parlamentar pentru că sunt în comisia de învățământ, tineret și sport în care am avut o activitate destul de bogată. Am legi care îmi poartă semnătura.

 


”Am undeva la 100 de inițiative legislative (...). Sunt legi care îmi poartă semnătura”

 


-    OK, aici voiam să vă opriți o clipă fiindcă spre deosebire de alți candidați dvs. aveți deja un mandat aproape plin de demnitate publică și puteți spune dacă ați făcut sau nu ceva. Ne puteți da exemplu de un proiect de lege inițiat de deputatul Mihaela Huncă care s-a și aprobat și care a și devenit lege și care are impact în România, care contează?
-    Mă jigniți dacă spuneți numai un proiect. Deci am undeva la 100 de inițiative legislative, unele sunt în cooperare cu alți colegi parlamentari. Dar sunt legi care îmi poartă semnătura cum ar fi premierea elevilor olimpici de către consiliile județene. Înființarea centrelor de excelență. Dar am și pe domeniul violenței domestice, înăsprirea pedepselor pentru cei care încalcă ordinul de restricție în cazul violenței domestice. Am legi în ceea ce privește corectarea unor salarizări și chiar pe perioada de pandemie mi s-au aprobat în regim de urgență inițiative legislative cum ar fi: salarizarea celor care lucrează în laboratoarele spitalelor, farmaciile spitalelor, dar și kinetoterapeuților, fizioterapeuților.

 

 

mihaela hunca pro romania

 

 

Legile sunt din toate domeniile dar, într-adevăr, recunosc, cele mai multe sunt din domeniul de educație pentru că aici consider că am expertiza necesară. Dar, în schimb, fiind manager începând de la școală, Inspectorat Școlar, Casa Corpului Didactic, atunci am putut să am și o viziune de ansamblu a întregului județ și cunoscând sistemul de învățământ, am putut să intervin destul de mult. Ca să nu mai spun că am și amendamente și inițiative foarte bune, dar din păcate, deciziile politice în general ale partidelor mari, le-au blocat. Cum ar fi: înființarea de cabinete de medicină școlară în toate unitățile de învățământ cu personalitate juridică, am făcut amendamente în doi ani de zile la proiectul legii de buget prin care propuneam să se realizeze și să se doteze cabinetele psihopedagogice în unitățile de învățământ și să crească numărul profesorilor consilieri și a logopezilor. Sunt foarte multe, e o paletă largă de legi, deci, eu am plecat la București să muncesc nu să mă plimb.

 

 

”În niciun caz nu vom face opoziție doar de dragul opoziției”

 


-    Și acum vreți să reveniți la Botoșani, probabil tot ca să munciți. Altceva voiam să vă întreb. Acum câteva zile, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că ar fi perfectat un acord cu președintele Pro România, Victor Ponta, de creare a unor alianțe pentru consiliile județene și consiliile locale, după alegerile locale de duminică. Vom avea alianță Pro România – PSD la Botoșani?
-    Foarte bine ați spus, de creare a unor alianțe. Pentru că există la nivel național câteva alianțe înainte de alegerile din 27 septembrie, vor exista și după aceea cu predilecție în acele județe. Noi nu avem ceva impus de la București asupra faptului că trebuie să facem o alianță post-electorală, numai cu anumite părți. Nu. Noi așa cum am spus electoratului nostru, ați văzut, am intrat singuri în alegerile locale. Cu candidați proprii, cu candidați foarte buni, profesioniști, specialiști, cu experiență în domeniile lor și în administrația publică. Și așa cum am promis electoratului, noi vom face majorități sau vom susține proiecte doar în interesul comunității. În niciun caz nu vom face opoziție doar de dragul opoziției. Vedem ce s-a întâmplat la municipiul Botoșani. Nu este corect. După ce ești ales în funcția de consilier, că este județean, că este local, în funcție de viceprimar, de vicepreședinte, după aceea trebuie să fii la dispoziția cetățeanului. Adică să lucrezi în interesul cetățeanului. De fapt, asta este altfel de politică. Asta propunem noi, nevoile cetățenilor să fie în principala atenție a aleșilor locali.

 

 

-    Care va fi viața deputatului Mihaela Huncă în cazul în care nu reușește să câștige alegerile pentru președinția CJ?
-    Viața va continua, pentru că proiectul nostru politic, vă dați seama, în primul rând, noi cei de la Pro România avem o calitate: suntem curajoși. Eu am plecat dintr-un partid care era la guvernare și care avea toată puterea și am avut curajul și nu pot să vă spun câte presiuni am avut. În momentul când ai principii și când știi exact ce vrei să construiești, atunci mergi mai departe. Viața merge mai departe, nu va fi un eșec, pentru că eu nu voi considera un eșec nici dacă nu câștig președinte la Consiliul Județean. Pentru că Partidul Pro România pleacă acum de la zero, își creează rădăcinile, rădăcinile fiind consilierii locali, consilierii județeni, viceprimarii, vicepreședintele la CJ. Sperăm să avem asta, de ce nu și președinte? Dacă nu voi fi președinte la CJ, eu voi continua să muncesc în acest proiect care nu este proiect de azi pe mâine...

 


-    Posibil și din postura de vicepreședinte la CJ să munciți?
-    Nu m-am gândit, nu este printre obiectivele mele. Dar eu cred că dacă nu voi fi președinte la CJ aș putea să-mi continui o parte dintre proiectele legislative pe care le-am început. E și asta o variantă. Deci, proiectul Pro România este la început, este un proiect pe termen lung. Nu pe termen scurt. Noi din 2024 încolo o să vorbim de Pro România, un partid puternic. Cel puțin așa ne pregătim să fie.

 

 

Comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – ORG. JUD. BOTOȘANI, realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200010

 

 

loading...
Mihaela Huncă, candidat Pro România la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani: Pro România este un partid pro business, care susține antreprenorii și pledează pentru un mediu stabil și propice dezvoltării
Un candidat la CJ vrea să-i ajute pe sărmanii județului – INVESTIȚIILE propuse

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Maria Cristina Nicolau: Cea mai frumoasă femeie este cea naturală, să fii tu și să nu pari altceva decât ești – GALERIE FOTO
Cântă de aproape 20 de ani și o face cu îndrăzneală, cu încredere și cu o forță artistică ieșită din comun, o forță care a impresionat juriile, fie că vorbim despre competițiile adolescenței, fie că ne amintim de scena de la X Factor.
”Mama” lui Mircea Bravo s-a născut la Botoșani, actrița din spatele unui personaj care a cucerit milioane de români: E o formă de umor de mare bun simț - GALERIE FOTO&VIDEO
”Am văzut și am lucrat cu mari talente. Dar așa ceva n-am mai întâlnit. E talent în stare brută", spunea despre ea unul dintre cei mai mari regizori români.
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
Loading...
INTERVIU Cătălin Silegeanu: ”Nu pot să zic că de pe 7 decembrie voi fi deputat”, dar... ”dinozaurii care sunt momentan pe fotolii, trebuie să dispară” VIDEO & GALERIE FOTO
Într-un an total ciudat pentru Botoșani, ca de altfel pentru România și întreaga lume, oamenii din nord-estul Moldovei au avut parte de un candidat cel puțin atipic... Care până anul trecut nu exista în lumea politică și care în 2020 este probabil autorul celor mai multe comunicate, postări pe rețelele de socializare și al celor mai directe și violente atacuri la liderii partidelor de calibru.
INTERVIU Raluca Rogojină, despre Foametea din Moldova și Botoșani: Să-ți sacrifici copilul nou-născut, să-l fierbi și să-l oferi hrană celorlalți 5 ca să rămână în viață...FOTO&VIDEO
Mâncau câteva boabe de grâu pe zi. Apoi s-au mulțumit și cu câteva frunze de iarbă uneori fiartă, alteori mărunțită între dinții tot mai sfărâmicioși. Pe măsură ce lunile treceau, în castroanele sărmanilor ajungeau și vrăbii, șobolani, șoareci, pisici și câini. În timpul Marii Foamete, dincolo de Prut, oamenii și-au mâncat propriii copii, alții au dezgropat cadavrele din cimitire și au mai supraviețuit astfel câteva ore, zile, luni.
INTERVIU Magda Oleniuc, președinte PLUS Botoșani: Este clar că în ultimii 30 de ani parlamentarii județului nostru au eșuat în modul lor de a face politică „tradițională”
După ce la scrutinul din 27 septembrie s-a tras linia deasupra sa, deoarece a ocupa locul 3 pe lista USR-PLUS, iar alianța a intrat cu doi membri în Consiliul Local, lidera Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate a intrat în competiția internă a alianței pentru desemnarea candidaților la alegerile parlamentare.
Fostul jurnalist care a călătorit în Siberia și a trăit 40 de zile doar cu apă: Pentru a fi fericit nu ai nevoie de lux; ai nevoie de înțelegere cu cei dragi GALERIE FOTO
A fost 10 ani reporter la ProTV, a activat și în presa scrisă. Drumuri și cărări care îl îndepărtau tot mai mult de ceea ce căuta: Calea, Adevărul și Viața. O poveste de viață impresionantă, care trece și prin ograda bunicilor din Coțușca, județul Botoșani.
INTERVIU Valeriu Iftime: Dacă nu faci politică, nu trebuie să fii mort și să fii mut / Sunt speriat de ce se poate întâmpla în Botoșani - VIDEO
Botoșani a avut parte în această campanie electorală de un lucru fără precedent în toate alegerile locale de după revoluție. Unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri, cu o notorietate care a depășit de mult granițele județului, a sprijinit public câțiva candidați de la alegerile locale. Ba cu unii a participat chiar și la emisiuni televizate.
Loading...
INTERVIU Magda Oleniuc, candidat USR-PLUS la Consiliul Local: Nu vreau să fac politică second-hand / Avem nevoie de un PUG vizionar
Alegerile de duminică, 27 septembrie, reprezintă primul test local și pentru Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS. Formațiunea condusă la nivel central de fostul prim-ministru Dacian Cioloș nu a intrat singură în bătălia electorală, ci în alianță cu USR. La Botoșani, lidera județeană a PLUS candidează la Consiliul Local, ocupând locul 3 pe lista pentru municipiu.       
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO
O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
Dacă promite că va pune țiganii(ăia pe care i-a adus Flutur în oraș) la muncă, o votez!
24 septembrie 2020, 19:57
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
Sondaj
Ce vaccin anti Covid preferați?
Pfizer/BioNTech
Moderna
AstraZeneca
Johnson & Johnson
Sputnik V
Altul
Declaraţia zilei
„Interesant este și aspectul că aceste procese s-au finalizat în anul 2019 iar acțiunea pentru dosarul acesta de executare au fost amânate, din diverse motive, nu vă pot răspunde, ar trebui să răspundă lichidatorul de ce au ...
starshiners.ro%20
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9259 lei
USD
Dolarul SUA
4.0492 lei
CHF
Francul elveţian
4.4955 lei
GBP
Lira sterlină
5.7056 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7243 lei
XAU
Gramul de aur
239.1391 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2293 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3753 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1884 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.3424 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1921 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6624 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.8 o C
Dorohoi
11.9 o C
Bucecea
11.8 o C
Darabani
12.2 o C
Saveni
12.1 o C
Ştefăneşti
8.7 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.