Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Silegeanu, independent: Teama mea este că o să ajungem să avem același primar, aceleași partide în CL și iar o să se certe pentru lucruri minore VIDEO

O candidatură ieșită din tipare, ca mesaj, limbaj și atacuri extrem de dure la adresa principalilor competitori, probabil că nu putea veni decât din partea unui botoșănean care nu este angajat al statului și care nici nu face afaceri cu statul. Astăzi, protagonistul seriei de interviuri ”Vreau primar” este Cătălin Silegeanu, care a fost exclus din PSD înainte probabil de a se obișnui cu această calitate. Candidează ca independent atât la Primăria Botoșani, cât și la Consiliul Local.

”Am acuzat faptul că a existat o înțelegere ascunsă între cei de la PSD și PNL”

 


-    Îl avem astăzi invitat pe Cătălin Silegeanu, poate cel mai noncoformist dintre candidații la Primărie, dar înainte de a discuta despre candidatura dvs. voiam să clarificăm un lucru. Până la urmă din PSD ați plecat sau ați fost dat afară?
-    Bună ziua, dle Sergiu Bălășcău, bună ziua și celor care vor urmări acest interviu. Ca să vă răspund la întrebare, am fost exclus din PSD, deci am fost dat afară. Cu un simplu mesaj seara, în jur de ora 12:30, după o postare pe pagina personală de Facebook.

 

 

-    Și ce ați postat atunci, ce a fost atât de supărător?
-    A fost foarte supărător faptul că am acuzat în mod direct liderii PSD de un blat făcut cu cei de la PNL în ceea ce privește municipiul Botoșani și CJ. Mai clar, am acuzat faptul că a existat o înțelegere ascunsă între cei de la PSD și PNL, în speță municipiul Botoșani să rămână dlui primar Cătălin Mugurel Flutur, actualul primar din partea PNL-ului, iar CJ să fie câștigat de președintele PSD, d-na Doina.

 

 

-    Cum s-ar putea face în concret așa ceva?
-    Vă zic eu, este foarte simplu. Să pui un candidat care nu este pe măsura celuilalt. Aici fac referire directă la dl Cosmin Andrei care prin experiența sa în opt ani de zile nu a realizat nimic și cu siguranță nu îl poate învinge pe Cătălin Mugurel Flutur.

 

 

-    Și atunci ați fi vrut să candidați dvs. din partea PSD?

-    Nu s-a pus niciodată problema la a candida eu, decizia am luat-o în momentul în care am fost exclus. Mă rog, la două sau trei zile după.

 

 

 

”Nu îmi este frică, nu mi-a fost frică, indiferent de rezultatul de pe data de 27 septembrie”

 

 

-    Deci este o candidatură așa, la nervi, o ambiție?
-    Este o candidatură nu neapărat la nervi, pur și simplu este o candidatură... știți cum e? În momentul în care te uiți peste o listă de candidați, în momentul în care trebuie să susții un anumit candidat, dar nu ai niciun cuvânt de spus, nu poți să vii cu nicio idee, iar partidul practic îți limitează orice idee personală și îți impune să nu vii cu nimic, concret, idei, planuri ș.a.m.d, atunci îmi dau seama cât de ușor pot fi manipulați și controlați oamenii care ajung la putere. În speță, primarul sau președintele CJ. Adică, el trebuie să plătească un tribut partidului. Când sună partidul și zice faci asta, tu trebuie să faci.

 

 

-    Ați avut unele atacuri, aș îndrăzni să spun chiar la limita decenței la adresa celor doi principali candidați la Primărie, principali prin prisma partidelor pe care le reprezintă, PNL și PSD. Nu vă temeți de consecințe?
-    Eu nu am de ce să mă tem de consecințe, am o afacere legală, tot timpul a fost legală, nu am afaceri cu statul, iar ceea ce am criticat a fost, dacă ne referim la cei de la PNL, măsurile Guvernului luate pentru perioada stării de urgență și perioada de alertă, în calitate de vicepreședinte al Patronatelor Române. Iar PSD-ul l-am criticat prin prisma candidatului pe care l-a pus la Primărie și a faptului că a fost atât la guvernare cât și la președinția CJ și vedeți și dvs. ce s-a realizat și ce nu. În județ mai nimic, vorbim într-una de drumul Tg. Frumos –Botoșani care nici acum nu este gata, avem în anul 2020, acuși 2021 WC-uri în curți, la grădinițe și școli în județ. Și mai văd lideri ai PSD-ului care se laudă că au finalizat o grădiniță, dar se plâng că nu au internet în comună. În condițiile în care pe perioada pandemiei, copiii au trebuit să învețe online. Asta am criticat și mă repet, nu îmi este frică, nu mi-a fost frică, indiferent de rezultatul de pe data de 27 septembrie, eu voi continua să fiu o voce foarte puternică împotriva celor două partide. Dacă se apucă într-adevăr de treabă și fac tot ceea ce au promis, atunci o să-i laud. Dar până acum nu pot decât să-i critic sau să am atacuri, cum ați spus dvs., la limita decenței.

 

 

”Vă dau un exemplu la Cornișa, unde este un management defectuos, toată lumea știe acest lucru”

 

 

-    Care este planul dvs. pentru Botoșani că probleme am văzut că ați scos la iveală o mulțime. Cum le rezolvați? Sau cum le-ați rezolva?
-    Toate aceste probleme care au fost scoase la suprafață, sunt probleme pe care noi cetățenii care locuim le știm deja. Eu nu înțeleg de ce alți candidați, viceprimari în funcție, primari în funcție, foști deputați, le scot în presă, că merg pe anumite străzi, că avem străzi pietruite, neasfaltate, nu avem iluminat public. Toate aceste lucruri ar trebui să le știm, că suntem cetățeni ai acestui oraș. Ca soluții în primul rând, cred că ar trebui formată o echipă nouă la Primărie, formată din oameni competenți, pe anumite domenii, nu oameni angajați pe pile. Oameni care din punct de vedere profesional știu să facă ceva. Vă dau un exemplu la Cornișa, unde este un management defectuos, toată lumea știe acest lucru. Mai nou, am primit informații de la cetățeni și mi se pare o aberație, că ei, iau prețul unui bilet în funcție de înălțime pentru un copil, nu în funcție de vârstă. Nu știu dacă știați acest aspect.

 

 

-    Nu, acum aflu, dar oricum la cine conduce DSPSA-ul, nu mă mai miră nimic.
-    Nici pe mine. Așa că soluțiile încep cu formarea unei echipe noi, cu oameni cu experiență, oameni care vor ști ce au de făcut.

 

 

”Cu șase echipe fac toate aceste lucrări în doi ani de zile”

 

 

-    Haideți să discutăm mai concret.
-    Întrebați-mă concret.

 

 

-    Concret, noi avem vreo 60 de km de drumuri neasfaltate...
-    59,1 mai clar.

 

 

-    Sunteți foarte bine informat. Cum asfaltăm străzile astea? Ne trebuie zeci de milioane de euro ca să asfaltăm aceste străzi și bani nu sunt pentru așa ceva.
-    Dacă îmi permiteți mai clar, din socotelile pe care le-am făcut, ne-ar trebui pentru canalizare, apă și asfalt, 19,6 milioane de euro. În medie, pot să vă arăt, metrul pătrat de asfalt costă 185,02 lei, începând cu fundația de la zero. Am luat în considerare și am făcut o schiță la un drum cu 6 metri lățim,e avem 6.000 de metri pătrați, adică un preț pe kilometru, undeva la 1,1 milioane de lei. Prețul pentru canalizare este în medie de 250 - 300 de lei pe metru liniar, iar apa 130 – 160, acum depinde de adâncime și tipul de sol pe care-l refacem.

 

 

-    De unde ați luat prețurile acestea?
-    Toate aceste prețuri le am de la firme specializate. Pe lângă asta vreau să critic la limita decenței pe dl Cosmin Andrei care a menționat într-o emisiune televizată, la întrebarea în cât timp s-ar asfalta cei 60 de km, dlui a spus în 4 ani. Eu vă zic că în doi ani de zile, cu tot cu proiect, aprobare și implementare. Și vreau să vă spun de ce. În momentul în care ai gata proiectul, aprobarea lui durează între două și trei luni de zile. Aceste informații le am direct de la București, de la Fonduri Europene. Noi suntem eligibili fiind zonă defavorizată, pentru că totul merge către eligibilitate. Un alt aspect, având 60 de km și am pus la pachet canalizarea, apă și asfalt, am discutat cu firme specializate, nu firme de casă, firme mari, specializate. Mi-au zis, cu șase echipe fac toate aceste lucrări în doi ani de zile.

 

 

catalin silegeanu

 

 

”De ce firme în Cluj, Oradea sau Timișoara reușesc să implementeze proiecte într-un timp atât de scurt?”

 

 

-    Poate nu este vorba de lucrarea propriu zisă, ci este în primul rând vorba despre licitații. Acolo ne încurcăm foarte mult, sunt contestații, iar contestații la CNSC, apoi se ajunge pe la Curtea de Apel Suceava. Procedurile de atribuire a unei lucrări sunt foarte greoaie și birocratice.
-    Atât timp cât ajungi într-o funcție în care practic cât de cât controlezi oamenii din subordinea ta și aparatul și atât timp cât te duci și te implici personal în acest întreg aparat cred că un pic putem forța lucrurile să meargă.

 

 

-    Dar, dar nu poți forța un agent economic să nu depună o contestație sau să deschidă un proces în înstanță. Ca și cum pe dvs. v-ar suna un primar: dle Silegeanu, cu Hidroplasto nu care cumva să-mi depui plângere la licitația cutare.
-    Dvs. aveți dreptate, dar cred că, dacă caietul de sarcini se face transparent și atât de bine pus la punct încât să nu existe din punct de vedere legal contestații, eu zic că putem trece peste această etapă. De ce firme în Cluj, Oradea sau Timișoara reușesc să implementeze proiecte într-un timp atât de scurt? Și vă dau un exemplu. În 2011, în Cluj s-a reabilitat întreaga infrastructură pentru tramvaie. Au avut 25,7 km a câte două tronsoane, unul de 11,7 respectiv 14 km. Au reabilitat cu 28 de milioane de euro. În cât timp credeți dvs.? În trei ani de zile, cu tot cu implementare, deci atât a durat proiectul. Iar la noi la Botoșani, avem undeva la 21,2 conform planului de mobilitate urbană și cică îl implementăm în 5 ani de zile.

 

 

”Primarul, viceprimarii nu și-au dat interesul încât să se intereseze foarte mult de modernizarea acestui stadion”

 

 

-    Dar haideți că dacă tot ați amintit de Cluj. Clujul nu are unul, ci două stadioane care pot găzdui meciuri internaționale de rangul cel mai ridicat.  Are Cluj Arena și Dr. Costică Rădulescu, Botoșaniul nu are niciunul și am văzut că sunteți preocupat de această problemă. Stadionul cum îl facem? Că ne-ați lămurit cu drumurile.

-    Stadionul este momentan pe lista de așteptare pentru a primi fonduri de la Compania Națională de Investiții.

 

 

-    Este de vreo 4 ani pe lista de așteptare.
-    Este de vreo 4 ani, dar din punctul meu de vedere cred că reprezentanții instituțiilor locale, primarul, viceprimarii nu și-au dat interesul încât să se intereseze foarte mult de modernizarea acestui stadion. Dacă CNI întârzie și tot întârzie de 4 ani de zile, din punctul meu de vedere ar trebui găsită o altă sursă de finanțare. Fonduri europene, Guvernul României...

 

 

-    Toată lumea spune de fonduri europene. Dar pe fonduri europene trebuie să fie eligibilă investiția respectivă și din câte știu eu, în România nu s-a făcut niciun stadion pe fonduri europene. Trebuie să găsești un program.  Este POCU, este POR, este POCA... Sunt o mulțime de linii de finanțare, dar din câte știu eu, pe niciuna nu se poate face un stadion.
-    Tocmai de asta, am zis și mă repet. Este nevoie de o echipă de profesioniști care știe să atragă fonduri europene, care să poată să aducă în Botoșani orice tip de fond european, pentru orice tip de proiect de care avem noi nevoie.

 

 

catalin silegeanu interviu

 

 

”Orice datorie pe care această firmă le-a avut către persoane juridice, s-au achitat”

 

 

-    Se spune că nu poți privi spre viitor dacă nu te-ai împăcat cu trecutul. Au fost oarece acuzații și personale și profesionale la adresa dvs., atât în campania electorală cât și în precampanie. Cum le răspundeți acestor oameni?
-    Singurele acuzații care au fost, în campanie și precampanie, au fost personale. Niciodată nu am fost atacat profesional mai mult sau mai puțin. Dar cred că cel mai corect ar fi să mă întrebați dvs. direct la care dintre atacuri vă referiți. Dacă vă referiți cu privire la situația financiară a firmei sau dacă...

 

 

-    Da, s-a vehiculat ideea că aveți o mulțime de procese și de datorii. Sau că ați avut la un moment dat.
-    Vreau să vă zic că firma Hidroplasto a luat naștere în 2005, cu fonduri proprii, mergând de la zero. În business-ul pe care-l conduc eu, avem de-a face cu transportatori, cu producători de materie primă, oameni care nu știu să facă direfența între PVC și LDPE, care toate fac parte din categoria maselor plastice. În momentul în care cineva îți trimite alt tip de material, este normal că-l refuzi și el merge în instanță. Este dreptul fiecăruia de a merge în instanță în momentul în care ceva nu-i convine. Au fost momente mai bune sau mai puțin bune pentru că noi tot timpul am lucrat și am investit din profitul propriu. Nu am lucrat cu băncile, dar orice datorie pe care această firmă le-a avut către persoane juridice, s-au achitat. Tot ceea ce a apărut în presă a fost din perioada 2011 – 2013. Aceea cred că a fost o perioadă puțin mai dificilă pentru că atunci am făcut cele mai multe investiții. Achiziții de terenuri, clădiri, ceea ce vedeți aici. Dar toate s-au achitat. Cred că a fost o întârziere de 6, 7 luni de zile. Nu am vrut să apelez la bănci, nu am apelat niciodată la bănci și nici acum. Dar din punct de vedere financiar, la ora actuală, stăm foarte bine, avem rezerve făcute de foarte mult timp, așa că oamenii nu au știut de ce să se mai lege.

 

 

-    Mai aveam o întrebare vizavi de acest subiect. Ați depus o declarație de avere în calitate de candidat la Primărie și CL, iar unul dintre contracandidații dvs. v-a acuzat direct sau indirect de faptul că vă ascundeți averea pe firmă. Spunea respectivul că, „sunt oameni care vor să vină la Primărie ca să se plimbe cu mașina”.
-    Da, cred că aceasta este o afirmație. Știu de la cine a venit. Nimeni nu-și ascunde averea, la mine e transparent, am terenuri, bani în cont, rezerve făcute, dividendele mi le-am luat. Faptul că în loc de un BMW, o mașină personală din 2001, conduc un Porsche... Acea mașină este luată pe firmă, într-un sistem leasing la care am plătit 70% avans, rămânându-mi 30%. Majoritatea nu știu la ce se referă, averi, averi personale. Am 36 de ani...

 


”Am strâns cam tot ce am nevoie pe plan personal”

 


-    Mulți înainte!
-    Mulțumesc, la fel. Am strâns cam tot ce am nevoie pe plan personal. Este normal ca pe firmă să ai majoritatea, firma, terenuri și ce ați văzut și dvs., bunuri în valoare de 1,5 milioane de euro la ora actuală. Nimeni nu-și ascunde nimic, eu sunt un om transparent. Chiar nu vreau să ascund ceva, mai ales că dacă aș fi avut de ascuns ceva nu cred că mă apucam să critic în termeni duri cele două mari partide care, din informațiile de pe piață, aceleași întrebări le zic: dle, nu vă este frică că la un moment dat o să trebuiască să plătiți polițe? Dacă aveam ceva de ascuns poate făceam ce fac și alții: se abțineau în a face declarații și acuze. Dar eu din câte vedeți nu mă abțin. Ceea ce văd, ceea nu mi se pare în neregulă, ies cu ele în presă. Părerile mele personale mi le asum și tot timpul mi le-am asumat. Fac un altfel de politică, zic lucrurilor pe nume, iar politica pe care o fac eu este în binele cetățeanului și a bunăstării acestui oraș.

 

 

-    În binele cetățenilor și a bunăstării acestui oraș, care este prima inițiativă, primul proiect de hotărâre de Consiliu Local pe care l-ați promova?
-    Cred că primul proiect de hotărâre în CL ar fi să începem odată cu toate proiectele menționate de ceilalți. Eu unul aș face în felul următor și nu pot să-l duc în stadiu de proiect până nu cumulez toate proiectele promise în campanie electorală de diverși candidați. Pentru că toată lumea vine acum cu tot felul de idei. Cred că din punctul meu de vedere, principalii candidați care s-au înscris pentru lupta la Primărie vor ajunge unii dintre ei consilieri sau viceprimari. Prin una sau alta, le-a promis cineva. Eu unul aș lua toate proiectele lor, le-aș sintetiza...

 

 

-    Dar unele s-ar putea să fie proaste sau irealizabile...
-    Eu știu că s-ar putea să fie proaste sau irealizabile dar aș lua cele mai realizabile. Și atunci aș merge cu ele în CL și aș spune: haideți să ne apucăm de treabă. Dar teama mea cea mai mare, că știți și dvs., este că o să ajungem să avem același primar, o să ajungem să avem aceleași partide cu majoritate în CL, o să ajungă iar să se certe între ei pentru lucruri minore.

 

 

”Omul dacă este orb, el nu vede că nu s-a nimic în ultimii patru ani”

 

 

-    Cum ar fi un bust al unui fost lider de partid și prim ministru al României. O întrebare mai aveam: care va mai fi viața lui Cătălin Silegeanu în cazul unui eșec la alegerile de duminică?
-    Dl Sergiu Bălășcău, eu nu văd ca un eșec, eu văd ca o provocare, eu am vrut să fiu o alternativă și o opțiune pentru botoșăneni. Să fiu altceva. Vedeți și dvs. că mă implic în fiecare zi, că vă bombardez cu comunicate de presă, că încerc să țin pasul cu niște partide care au o întreagă echipă în spatele lor. Da? Eu vedeți că nu am o echipă întreagă, am vrut să-mi fac campania dorind mai mult de a responsabiliza omul și a se duce la vot cu mintea. Nu pe promisiuni electorale. Pentru că omul dacă este orb, el nu vede că nu s-a nimic în ultimii patru ani. Că celălalt candidat nu a făcut nimic în ultimii opt ani de zile. Acesta este punctul meu de vedere. În cazul unui „eșec”...  eu sunt vicepreședinte al Patronatului, membru Rotary, om de afaceri. Acea voce de la care veți primi în continuare comunicate numai că la sfârșit nu veți mai găsi „candidat independent la Primăria Botoșani”, nu veți găsi candidat la CL sau consilier local. Veți găsi om de afaceri, vicepreședinte al patronatelor. Dar vreau să vă zic că nu o să mă abțin nicio secundă din postura pe care o am eu în a nu critica, a nu încerca în continuare să-i împing pe eventualii câștigători la Primărie și CL de a face ceva pentru acest oraș. Mai mult decât atât, după această experiență o să fiu un om mai notoriu decât am fost. Din punctul meu de vedere cred că o să fie câțiva oameni cu nume sonore care vor ține cont de anumite păreri și eu voi fi mulțumit dacă măcar o parte din proiectele pe care le-am propus eu pentru Botoșani și din comunicatele pe care le-am transmis eu și tot ceea ce am spus eu, ar putea să fie puse în practică.

 

 

-    Independența asta cât mai durează?
-    Dle Sergiu Bălășcău nu m-am gândit încă cât mai durează această independență pentru că nu mi-am găsit locul într-un partid care să mă accepte așa cum sunt eu. Să ne înțelegem, eu sunt independent din punct de vedere financiar, nu am contracte cu statul, nu am avut contracte cu statul. Sunt independent din punct de vedere al gândirii, eu sunt un om care gândesc, analizez și găsesc soluții. Eu sunt un om care am o viziune pe termen lung, sunt un om care mă țin de cuvânt în momentul în care promit ceva. A avea un astfel de om într-un partid este periculos și vreau să vă zic de ce: trăiești tot timpul cu frica că el a venit să-ți ia locul, că poate exista cineva mai bun ca tine. Și nu în ultimul rând, gândirea mea și comunicatele pe care le trimit și dacă ai într-un partid niște comunicate mai bune decât anumiți lideri de partid atunci ceilalți vor vedea în tine că ești mai bun, iar liderul de partid va face tot posibilul să se îndepărteze.

 

 

loading...
Cătălin Silegeanu: O să încerce să vă sperie să nu veniți la vot - VIDEO
Independentul Silegeanu a făcut un film despre politicienii penibili din oraș: Patru ani de zile lenevesc prin birouriVIDEO

 

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google playdownload from apple store
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Doina Federovici, PSD: Zece măsuri clare cu programe pentru fiecare comunitate, nu himere, nu 100 de soluții / Șoptică și Orban au încercat să cumpere primariiVIDEO
După mai bine de 20 de ani de politică, în care a urcat încet dar sigur în ierarhia partidului până la funcțiile de președinte județean și vicepreședinte național, Doina Federovici se află probabil în cel mai important punct al carierei. Fost consilier județean și pentru jumătate de an chiar vicepreședinte al Consiliului Județean, senator al României timp de opt ani, candidează în 2020 pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Mihaela Huncă, Pro România: Oamenii nu vor lucruri spectaculoase, nu vor să facem aeroport la Santa Mare sau să facem o stație de lansare de racheteVIDEO
Alegerile locale din acest an ar trebui să fie pentru Mihaela Huncă încununarea a doi ani de muncă la Pro România. Pe de altă parte, după un mandat de consilier local și altul de deputat, fostul inspector școlar general se află și în fața primului vot uninominal din cariera politică. După modelul implementat în mai multe filiale Pro România și la Botoșani coordonatorul organizației a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Costel Șoptică, candidat PNL: Nu gândim minuscul, conceptul este unul pentru toți cetățenii județului / Nu vorbim despre d-na Federovici cum ar fi vreo fecioară - VIDEO
Cursa pentru președinția Consiliului Județean este deja una a... președinților. A celor de partid, mai exact, fiindcă principalele forțe politice din Botoșani au intrat în bătălia alegerilor locale cu liderii organizațiilor județene. După un mandat de deputat și altul de senator, Costel Șoptică se află poate în fața celei mai mari provocări a carierei sale politice: președinția CJ.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Constantin Rotaru, PPU-sl: Oamenii nu vor să li se promită că li se dă, vor să nu li se ia nici măcar ce au - VIDEO
Una dintre figurile absolut noi aduse la rampă de anul electoral 2020 este dată de Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl). Constantin Rotaru se află la prima experiență politică și a intrat direct în cea mai dificilă bătălie, cea pentru președinția Consiliului Județean. Ce l-a determinat să se implice într-un domeniu în care până de curând a fost doar spectator, aflați din interviul de astăzi.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Andrei Drancă, USR-PLUS: În mandatul acesta trecut de acum nu au făcut absolut nimic. Niciun proiect la CJ, doar ședințeVIDEO
Uniunea Salvați România se află în Botoșani la prima bătălie electorală pentru alegerile locale. Și a aruncat în luptă ce are mai bun: președintele organizației județene candidează la Consiliul Județean, iar liderul de la municipiu a intrat în cursa pentru Primăria Botoșani. Și nu o fac singuri, ci în alianță cu Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate, adică PLUS, formațiunea condusă la nivel central de Dacian Cioloș, fost prim-ministru al guvernului tehnocrat.
INTERVIU Cezar Vizitiu, candidat PMP la Consiliul Local Botoșani: Eu am decis să propun colegilor candidatura dlui Ciubotaru pentru funcția de primar
În rândul partidelor parlamentare, anul electoral 2020 a adus foarte puține figuri noi. Una dintre acestea o întâlnim la Partidul Mișcarea Populară, în persoana lui Cezar Vizitiu. Antreprenorul de 35 de ani a fost multă vreme vehiculat chiar de către liderul județean al PMP drept candidat la Primăria Botoșani. Până la urmă însă, Cezar Vizitiu, președintele organizației municipale PMP Botoșani, candidează pentru un mandat de consilier local, secondându-l pe Gheorghe Ciubotaru.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Corneliu Popescu, PMP: Vom avea cel puțin un viceprimar și un vicepreședinte la CJ - VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la președinția Consiliului Județean cu aspirantul Partidului Mișcarea Populară la importanta funcție din administrația publică locală. După mandate de senator și chiar de consilier județean, Corneliu Popescu a intrat în cursa pentru șefia CJ și o face pentru prima dată din partea unei formațiuni politice, Partidul Mișcarea Populară.
”VREAU PREȘEDINTE” – INTERVIU Bogdan Dăscălescu, ALDE: Nu sunt politician de profesie și nu trăiesc din politică - VIDEO
Ziarul Botoșăneanul deschide astăzi seria interviurilor cu pretendenții la funcția de președinte al Consiliului Județean. Dorința noastră a fost să publicăm discuțiile cu aspiranții la acest post în ordinea rezultată după tragerea la sorți efectuată de Biroul Electoral Județean pentru înscrierea candidaților pe buletinele de vot, numai că programul acestora, cu foarte multe deplasări în teritoriu, ne-a determinat să realizăm interviurile în ordinea disponibilității liderilor politici intrați în cursă pentru șefia CJ.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Marcel Gheorghiță USR–PLUS: Ni se dau bani aproape degeaba. Noi nu vrem să-i luăm - VIDEO
Candidatul Alianței USR – PLUS la funcția de primar al municipiului Botoșani face parte din categoria pretendenților surpriză. Și aceasta nu neapărat prin prisma postului deținut în conducerea Uniunii Salvați România, care îl îndreptățea la o asemenea candidatură, ci a faptului că inițial un alt membru de partid fusese nominalizat să intre în cursă. Cum a ajuns până la urmă Marcel Gheorghiță aspirant oficial USR – PLUS la Primărie și planurile sale pentru Botoșani, le puteți afla din acest interviu.
Loading...
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Corina Dănuță – PPU-sl: Trăim în secolul 21, dar încă vorbim și promitem canalizări și drumuri asfaltate, toalete în școlile din mediul rural
Una dintre surprizele competiției electorale din acest an o reprezintă intrarea în cursa pentru funcția de primar a Corinei Dănuță, om de afaceri care timp de trei decenii trecute de la revoluție a stat departe de politică. Iar surpriza este una dublată de faptul că pasul spre această lume l-a făcut într-o formațiune nouă, Partidul Puterii Umaniste – social-liberal (PPU-sl), care practic nu a existat la Botoșani până în 2020.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO
Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.
Loading...
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Tu ăsta care scrii cuvânt, pauză, virgulă, pauză....știiiiim cineeeee ești
23 septembrie 2020, 15:57
Ar fi extraordinar sa deveniți primarul nostru . Aveți voturile familiei mele garantat . Sa vedem aceleași personaje care doar se rotesc pe funcție , doar pentru beneficii și salarii uriase , noi botoșănenii ne-am cam plictisit . E nevoie de altă abordare a situației actuale din oraș și din județ . Oamenii din Botoșani plătesc taxe , impozite , amenzi , penalități, etc , doar ca să tina un aparat administrativ prea populat și prea scump plătit și care de fapt face mult prea puțin , sau aproape nimic pentru cetățenii orașului și a județului . Nu va cunosc personal dar , va doresc mult succes la alegeri !
23 septembrie 2020, 15:46
Nu am înțeles ce ați căutat la PSD ? sa va faceți fotografii cu Viorica de Botosani ? ori cu cumetrii dânsei.
23 septembrie 2020, 13:18
astratex.ro
Sondaj
Credeți că o vom duce mai bine după alegerile din 27 septembrie?
Da
Nu
Va fi la fel
Declaraţia zilei
„Stimați colegi, vă urez succes în parcursul dv. următor, parcurs politic sau profesional, și acestea fiind zise, ședința de astăzi s-a încheiat”,mesajul Cătălinei Lupașcu în ultima ședință de CL  ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8741 lei
USD
Dolarul SUA
4.1264 lei
CHF
Francul elveţian
4.5376 lei
GBP
Lira sterlină
5.3742 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9420 lei
XAU
Gramul de aur
252.0199 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2422 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3349 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9400 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1311 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1782 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6551 lei
Vremea
astăzi
Botosani
11.1 o C
Dorohoi
11.1 o C
Bucecea
11.1 o C
Darabani
11.1 o C
Saveni
11.1 o C
Ştefăneşti
9.9 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.