Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO

Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.

”Știu, vreau și pot”

 

-    D-le Toma, de ce ați intrat în această cursă pentru Primăria municipiului Botoșani? Fiindcă v-ați cam obișnuit la Consiliul Județean după patru ani de mandat.
-    Mulțumesc pentru întrebare, am mai spus-o și cu altă ocazie. Sunt candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani pentru că știu, vreau și pot. Știu ce am de făcut, nu este ușor, vreau să fac mai mult decât s-a făcut în ultimii 8 sau 16 ani și pot pentru că alături de mine am o echipă de specialiști cu care împreună vom reuși să atingem toate cerințele cetățenilor din zona centrală, dar și din zona de periferie. Sunt un om ca oricare dintre dvs., un om ce trăiește în același oraș, se confruntă cu același probleme ca și dvs., un om ce a primit din familie o educație corespunzătoare, bazată pe principii esențiale precum credința, seriozitatea, puterea cuvântului dat, precum și încrederea în semenii săi. În toată activitatea de până acum, atât în plan familial, cât și profesional, nu am făcut decât lucruri normale, corecte, responsabile, cu raportare permanentă la principiile amintite. Am lucrat cu oamenii și am avut multe realizări profesionale împreună cu acești oameni, colegi în realizarea tuturor activităților desfășurate.

 

 

-    Trebuie să recunosc că înainte de realizarea acestor interviuri încercam să mă uit în programul propus de fiecare candidat și chiar pe pagina lui de Facebook. N-am văzut la dvs. nimic nou pe Facebook de când ați intrat în campania electorală.
-    Vă informez cu această ocazie că oficial de astăzi (4 septembrie – n.r.) sunt în concediu. Mi-am lăsat special toate zilele de concediu pentru a fi în campanie și a nu amesteca deloc politica cu administrația.

 

”Programul meu de candidatură nu este făcut într-un laborator sau de către o firmă de consultanță”

 

-    Formularea aceasta ”oficial sunt în concediu de odihnă” poate părea că și până acum ați fost în concediu, dar neoficial.
-    Nu, nu, nu, până acum am făcut politică și am lucrat la sediul partidului doar după orele de program. Începând de astăzi voi fi prezent la sediul partidului și cu siguranță veți afla mai multe informații importante pentru toți cetățenii municipiului Botoșani.

 

-    Spuneți-mi atunci două lucruri pe care le propuneți dvs. botoșănenilor, mai importante, de anvergură.
-    Nici nu știu pe care să le aleg, cu ce să încep, eu cred că sunt mai mult de două. Comparativ cu alte partide, cu alți candidați, încă din perioada de campanie și chiar înainte de precampanie am ieșit în teren și m-am întâlnit cu foarte mulți cetățeni. Programul meu de candidatură este programul cetățenilor, nu este un program făcut într-un laborator sau de către o firmă de consultanță, este un program făcut împreună cu cetățenii.

 

-    Faceți referire la PSD, PNL?
-    Nu fac referire la nimeni, chiar din capul locului mi-am propus să fac o altfel de campanie, în care să fim pe plus, noi să construim și să nu ne mai raportăm la greșelile altora, să învățăm din greșelile celorlalți candidați, dar eu cred că trebuie să înceteze de acum acest mod de a pune în dificultate primarul dacă există o majoritate de altă culoare sau invers, când primarul este cu majoritate să nu fie ajutat de ceilalți, care permanent au încercat să-l blocheze.   

 

”Am avut medici, dar n-am avut puterea să îi ascultăm”

 

-    Atunci, ca să vă ușurez misiunea, fiindcă spuneați că aveți foarte multe lucruri trecute în program, spuneți-mi care ar fi primul lucru pe care l-ați face în calitate de primar?
-    Toată lumea a vorbit de sănătate și educație. Cred că anul acesta a demonstrat că într-adevăr sunt multe de făcut pe partea de sănătate și educație și cred trebuie modernizate și dotate cu aparatură medicală performantă toate spitalele municipiului Botoșani. S-au făcut lucruri bune cu majorările salariale și într-adevăr cadrele medicale au în sfârșit salarii bune, la nivel de Uniunea Europeană, dar discut foarte mult cu foști colegi cunoscuți în lumea medicală și pe care nu reușim să îi convingem să vină la Botoșani și am întrebat de fiecare dată: ce se întâmplă, de ce nu vor să vină la Botoșani? Și au motivat cu lipsa de echipamente și dotări medicale. Cred că trebuie făcut ceva mai mult ca să avem un act medical european și pe partea de dotări.

 

-    Dar Primăria are subordonate două unități, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperări.
-    Și al treilea care o să urmeze cât de curând să fie dotat. Discutăm la nivel de municipiu și continuăm. O să avem înființarea și dotarea de cabinete de medicină școlară, altele decât cele care sunt. După revoluție nu s-au făcut dotări în aceste cabinete, mai ales de stomatologie, pentru că foarte mulți tineri au probleme cu dantura și nu au cui să se adreseze. Nu toți părinții își permit să își ducă copiii la aceste cabinete care, din păcate, practică tarife un pic pipărate comparativ cu veniturile părinților.

 

-    Cu ce bani faceți dvs. lucrurile acestea? Că așa, ca poezie, sună frumos. Și la dvs. și la alți candidați.  
-    Eu cred că toate proiectele trebuie dezbătute cu toată transparență, prezentate și fiecare consilier local, specialist într-un domeniu... Pentru că asta s-a întâmplat în ultimii opt ani la Consiliul Local Botoșani, am avut medici, dar n-am avut puterea să îi ascultăm. Și în echipa mea și în alte echipe am văzut și medici consilieri locali. Trebuie să ascultăm acei medici, să avem încredere în ceea ce spun, iar economiștii vor găsi soluții financiare ori din bugetul local, ori din proiecte europene.

 

-    Ce medic aveți în echipa dvs.?
-    În echipa de la Consiliul Local este d-na doctor Hrițcu, medic de familie.


”Probleme de funcționare sunt la rețelele vechi, care au fost dintotdeauna ale Primăriei Botoșani”

 

-    Spre deosebire de alți candidați la Primărie, faceți parte din categoria celor care puteați să faceți ceva pentru locuitorii acestui oraș și mă gândesc la ploile care aduc la Botoșani – cele mai puternice – inundații într-o mulțime de intersecții, dar inundații însemnând apă de jumătate de metru. Dvs. ați coordonat sau ați răspuns cumva și de activitatea SC Nova Apaserv SA, ce ați făcut în acest sens?
-    Așa este, pe parte de infrastructură pot să afirm că este primul obiectiv: extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare. Cele existente, cu problemele de care spuneți, aparțin de domeniul public al municipiului Botoșani. Ele sunt date spre operare SC Nova Apaserv SA, dar are obligația să opereze, acestea să funcționeze. Din cauza faptului că acestea sunt foarte vechi, sunt dimensionate la nivelul anilor 70, s-a mărit de atunci foarte mult suprafața carosabilă a municipiului, s-a mărit și suprafața trotuarelor, toată apa pluvială ajunge în aceste rețele și având în vedere că au fost dimensionate la nivelul anilor 70 nu fac față în anumite situații. În situații normale am văzut că funcționează, dar cred că și Primăria trebuie să intervină punctual pentru a rezolva problemele. Sunt trei sau patru zone și cred că prin proiecte întocmite în parteneriat cu SC Nova Apaserv SA un primar poate rezolva aceste probleme. Nova Apaserv a proiectat și executat un număr semnificativ de rețele, dar acelea funcționează pentru că sunt dimensionate la standardele aflate în vigoare la timpurile noastre.

 

-    Sunt patru zone: Pacea la CET, Calea Națională lângă stadion, intersecția de la Hand of Help și intersecția de la Împărat Traian cu Octav Onicescu. Concret, patru ani nu s-a putut face nimic în această privință? Nova Apaserv nu a putut înlocui conductele, rețeaua din acea zonă? Dvs. nu ați putut să le cereți?
-    Singurele venituri pe care le înregistrează operatorul Nova Apaserv sunt din tarife. Aici trebuie administrația publică locală să intervină și pe proiecte mari, în care se face reabilitarea părții carosabile, trebuie înlocuite și aceste rețele care din păcate, așa cum spuneți și dvs., sunt subdimensionate sau nu funcționează în condiții de avarie, când avem căderi abundente de apă.

 

-    Dar cum să facă Primăria investiții într-o rețea și într-o societate care aparține Consiliului Județean?
-    CJ este acționar majoritar, dar asta nu înseamnă că rețele de pe teritoriul municipiului Botoșani aparțin în totalitate Consiliului Județean. La fel și cele de pe teritoriul municipiului Dorohoi, nu aparțin în totalitate Consiliului Județean. CJ-ului îi aparțin cele care în calitate de beneficiar au fost executate în ultima perioadă de către constructori, beneficiar fiind Nova Apaserv, prin accesarea fondurilor europene, dar așa cum știm acele rețele nu au probleme de funcționare. Probleme de funcționare sunt la rețelele vechi, care au fost dintotdeauna ale Primăriei Botoșani și au fost date spre exploatare operatorului unic regional.

 

LIVIU TOMA

 

Există și o soluție legală pe care eu am propus-o spre analiză și dacă voi ajunge primar o cifră consistentă din aceste rețele vor rămâne în patrimoniul Primăriei Botoșani pentru că, atunci când se fac proiecte ample pe o stradă, se intră cu asfalt, cu extindere de rețele de gaz, trebuie să ne întâlnim cu toții la o masă să vedem ce probleme avem și pe apă-canal. Chemăm și specialiștii de acolo, trecând peste bariera politică și găsim cele mai bune soluții încât să nu mai ajungem în soluția să asfaltăm o stradă și după jumătate de an, un an-doi, să vină constructorul care execută lucrări pentru Nova Apaserv și să spargă acea stradă și să execute o înlocuire de doi-trei metri, așa cum s-a întâmplat în zona ANL Cișmea. Acolo, la fel o lucrare care ține de Primăria Botoșani, făcută pentru Primăria Botoșani, decontată de către Primăria Botoșani, imediat ce a ieșit din garanție am fost în situația în are să forțăm un pic nota și să forțăm operatorul să înlocuiască un tronson de conductă de apă.

 

În PSD nu mai existau orizonturi

 

-    De ce ați plecat atât de târziu din PSD, că relațiile erau reci de vreo doi ani între dvs. și partid?
-    Sincer, ca și mulți alți colegi din PSD, m-am așteptat totuși la o schimbare, care din păcate pentru ei, din fericire pentru mine fiindcă nu mai sunt în PSD, nu s-a întâmplat.

 

-    Senzația care se creează știți care este? «A fost bun PSD-ul până la sfârșitul mandatului, dacă plecam mai devreme îmi pierdeam mandatul de vicepreședinte». Și ați așteptat momentul apropierii alegerilor, când nu mai aveați ce pierde, eventual doar câteva săptămâni de mandat, și atunci ați făcut pasul.
-    Mandatul efectiv s-a încheiat undeva în luna iunie. Plecarea a fost prin iulie pentru că am văzut că, într-adevăr, nu mai existau orizonturi și că, în continuare, în PSD atât timp cât nu va exista o reformă, atât timp cât unele persoane nu vor face un pas în spate – cele care au dus în direcție greșită partidul în ultimii patru ani – PSD-ul va fi în continuare în cădere liberă.

 

-    Persoanele acestea la care vă referiți fac parte din organizația Botoșani sau sunt de la nivel central?
-    Având în vedere că am plecat de acolo nu aș vrea să îi judec eu, am să las electoratul să ia o decizie și vom vedea.

 

”Cei care au făcut parte din conducerea Primăriei Botoșani nu pot fi la fel de sinceri ca mine”

 

-    Care este obiectivul dvs. realist pentru aceste alegeri?
-    Așa cum v-am spus, pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani pentru că, discutând cu foarte mulți cetățeni, mi-au spus că, într-adevăr, s-au săturat de piedicile reciproce pe care și le-au pus de-a lungul timpului cele două formațiuni și Pro România este un partid nou care nu are în momentul de față la nivelul județului viceprimari, primari, după acest tur de alegeri va avea.


-    Nu are?
-    În acest moment nu are, nu există primari candidați la Pro România, dar după aceste alegeri de pe 27 septembrie, a doua zi veți vedea că Pro România va avea un număr consistent de primari și viceprimari.

 

-    Sunteți al treilea aspirant la postul de edil șef, toți trei mi-au spus, inclusiv dvs., că vor ieși cu siguranță primar. Vom vedea o mulțime de primari începând cu data de 28 septembrie.
-    Așa este, sunt într-adevăr candidați foarte bine pregătiți, dar am și avantajul că nu am făcut parte din conducerea Primăriei Botoșani. Cei care au făcut parte din conducerea Primăriei Botoșani nu pot fi la fel de sinceri ca mine pentru că eu mă bazez foarte mult pe sinceritatea de care am dat dovadă până acum. La dânșii e un pic mai complicat pentru că probabil și din acest motiv evită să meargă să se întâlnească cu toți cetățenii, pentru că știu foarte bine că, de-a lungul celorlalte cicluri electorale, tot au promis de 16, 12, 8 ani în anumite zone că se vor asfalta străzile, se vor face rețele de gaze naturale. Acum nu știu cât de credibili pot fi venind pentru a treia oară  sau a cincea oară cu aceeași promisiune. Eu promit în schimb, pentru că nu se pot face într-un an-doi, nu se pot asfalta toate străzile și nici într-un caz nu se va putea ajunge ca la periferii să se trăiască la fel ca în zona centrală...

 

”Trebuie să ne petrecem concediile acolo unde lucrurile nu funcționează”

 

-    Acum să nu îmi spuneți că deja aveți nevoie de două mandate.
-    Tocmai asta voiam să spun: dacă în acest mandat nu voi reuși ca promisiunile pe care le fac să le duc la îndeplinire, cu siguranță nu voi veni să cer al doilea mandat.

 

-    Dacă ați ști de câte ori am auzit povestea aceasta...
-    Imaginile și declarațiile rămân salvate. Acum nu știm ce s-a întâmplat cu declarațiile celorlalți candidați. Eu mai promit un lucru, pentru că sunt convins că ceilalți nu sunt dispuși, am avut o discuție în familie și toți membrii familiei au fost de acord ca în perioada următoare de patru ani, concediile mele de odihnă, având în vedere că, undeva codul muncii nu te ajută să renunți de tot la zilele de concediu, eu pot renunța sub o altă formă. Adică nu voi fi la birou, nu voi fi la Primărie, dar voi fi la oraș, între cetățeni, intrând cu ei în dialog, făcând anual o analiză și în același timp, la întoarcerea din concediu să nu ne abatem de la prioritățile cetățenilor.

 

liviu toma pro Romania

 

-    Să nu îmi spuneți că o să vă petreceți concediile prin Piața Centrală, pe la cimitire.
-    Nu neapărat prin Piața Centrală, cred că trebuie să ne petrecem concediile acolo unde lucrurile nu funcționează așa cum trebuie și unde există încă suntem convinși că încă există cetățeni nemulțumiți de administrația centrală.

 

-    Dvs. de obicei în ce perioadă a anului plecați în concediu, ca să știu să vă urmăresc.
-    Anul acesta nu am fost în concediu special pentru a fi cu cetățenii și pentru a ști problemele reale ale cetățenilor.

 

-    Ați intrat de acum până după campanie?
-    Nu, astăzi (4 septembrie 2020 – n.r.), este prima zi de concediu.

 

-    Și când se termină?
-    După alegeri. Am un număr de exact 16 zile libere pentru perioada în care am fost la CJ și toate le-am luat numai pentru campania electorală.

 

”Pe partea de lucrări, de edilitare, să știți că am și ordinea în care trebuie efectuate”

 

-    Îmi creați senzația că dvs. candidați la Primăria Botoșani ca să rămâneți vicepreședinte la Consiliul Județean.
-    Nu știu dacă... Nu, candidez pentru că îmi doresc să ajung primarul municipiului Botoșani și am văzut că există într-adevăr această posibilitate.

 

-    Dar sunteți pe listă și la Consiliul Județean.
-    Într-adevăr, experiența mea din funcția de vicepreședinte ajută echipa de la Pro România, de la județ, pentru tot ce înseamnă perioadă de campanie, dar și pentru a rezolva ulterior, în situația în care se poate întâmpla – fiindcă se pot întâmpla multe și să nu ies primar – să fiu un consilier județean care să ajut echipa de acolo.

 

-    O fac acum pe-a alegătorul: convingeți-mă să vă votez.
-    Așa cum v-am spus, pe partea de lucrări, de edilitare, să știți că am și ordinea în care trebuie efectuate. Lucrările de apă-canal sunt prioritare pe partea de infrastructură, lucrările de gaze, de asfaltare, transportul electric și văd că acum, din păcate, nici un candidat nu mai vorbește de transportul electric, de stațiile de transport în comun care aproape că nu există. Nu mai vorbește nimeni de Teatrul Mihai Eminescu. Eu vă spun că într-o perioadă foarte scurtă de timp am să urgentez foarte mult lucrările și n-am să concep ideea ca într-un mandat de patru ani să nu fie finalizat atât transportul electric, cât și Teatrul Mihai Eminescu.

 

loading...
Liviu Toma și-a stabilit prioritățile pentru dezvoltarea municipiului: Nu vreau să atac pe nimeni
Liviu Toma a venit cu 42 de social-democrați la Pro România: La PSD lucrurile s-au schimbat și echipă înseamnă doar câțiva

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Cătălin Flutur: Nu am am început niciodată un proiect și să nu-l duc la capăt / 2012 – 2016 a fost o perioadă de noaptea minții la Primăria Botoșani - VIDEO
Din 30 de ani trecuți de la revoluție, municipiul Botoșani a fost condus 12 ani de același om. Alți patru ani a fost consilier local și încă patru consilier județean. Ținând cont că în 1996 a dobândit deja primul mandat de ales local, putem spune că este cel mai longeviv om politic la nivel înalt din Botoșani. Dacă își va prelungi longevitatea politică rămâne de văzut pe 27 septembrie. Așadar, seria interviurilor realizate de Botoșăneanul cu pretendenții la funcția de primar continuă astăzi chiar cu ocupantul postului, Cătălin Flutur.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Roxana Țurcanu, ALDE: Nu pot să mă bat cu pumnul în piept că eu sunt cea mai bună pentru că nu sunt - VIDEO
Botoșaniul are 13 candidații la funcția de primar, dintre care numai doi sunt femei. Iar pretendenta ALDE la postul de edil-șef a intrat în cursă după retragerea persoanei nominalizate inițial de partid. Astfel, după un mandat de deputat și după câteva scurte perioade în care a fost consilier județean și directorul cancelariei prefectului, Roxana Țurcanu se află în față celei mai mari provocări din cariera sa politică.
INTERVIU Povestea fabuloasă a savantului botoșănean: Era un om de o curiozitate deosebită. I-am spus că s-a născut într-un secol nepotrivitGALERIE FOTO
A elaborat prima teză de doctorat din lume în domeniul ciberneticii, a fost unul dintre cei 13 membri ai Consiliului Internațional de Cibernetică. Invenții și inovații înregistrate la O.S.I.M., peste 70 de lucrări de specialitate. A lăsat în urmă pagini memorabile de proză, versuri de o sensibilitate surprinzătoare, zeci de tablouri de o neașteptată coloratură, într-o tehnică profesionistă. Coborât din familia care l-a dat Moldovei pe Sfântul Ion Iacob Hozevitul. Prieten din copilărie cu neurochirurgul Leon Dănăilă, apreciat de matematicianul Octav Onicescu.
”VREAU PRIMAR” - INTERVIU Cosmin Andrei – PSD: Botoșănenii așteaptă de la un primar investiții mari, nu să schimbe table de șah în parc, nu să taie buruienile din cimitir VIDEO
Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Astăzi este rândul social-democratului Cosmin Andrei, care candidează pentru prima dată la postul de edil șef după două mandate de viceprimar. Reamintim că, în funcție și de disponibilitatea aspiranților la această funcție, vom încerca să realizăm interviuri cu toți cei care își doresc postul, în ordinea în care vor fi trecuți pe buletinele de vot.
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Gheorghe Ciubotaru, PMP: Am avut viziunea acelui parc Cornișa și l-am scris în programul meu / Autobuzele astea reprezintă o pacosteVIDEO
Deschidem astăzi un ciclu de interviuri cu pretendenții la funcția de primar al municipiului Botoșani. Este un demers în premieră pentru presa scrisă botoșăneană prin care încercăm să oferim un spațiu de expune a ideilor și programelor tuturor celor care își doresc să conducă orașul timp de patru ani. Pe cât posibil, în realizarea interviurilor vom încerca să ținem cont de ordinea candidaților pe buletinele de vot, însă aici depindem și de disponibilitatea la dialog a aspiranților la postul de edil șef.
Marile festivaluri ale micilor orașe: ”România e făcută mai degrabă din Darabaniuri decât din Clujuri” – GALERIE FOTO
De șapte ani, a merge la festival înseamnă și altceva decât muzică pe imaș, grătare sfârâitoare, discursuri în vocale prelungite și în inițiale politice care mai de care mai gălăgioase. De șapte ani, a merge la festival a devenit un loc în care încap deopotrivă întâlnirile cu oameni de poveste și inițiativele curajoase care pun la colț prejudecățile, în care muzica bună atrage turiști din întreaga Moldovă, dar și din Bucovina, Ardeal, Maramureș, în care sportul înseamnă în primul rând pasiune și apoi competiție.
FLASH INTERVIU Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Nu este tragic, dar este îngrijorător
La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Sănătății a vizitat pentru a doua oară Botoșaniul. Dacă în aprilie județul nostru a intrat pe lista lui Nelu Tătaru pentru că ne aflam pe lista celor cu peste 400 de cazuri cu Covid-19, de această dată oficialul guvernamental se afla într-un periplu prin Moldova și a efectuat un control fulger la Spitalul Județean. După acțiunea de la ”Mavromati” a acordat un interviu reporterului Botoșăneanul.
INTERVIU Florin Țurcanu: Codul Penal este atât de ambiguu și încurcat că nu știu cum trebuie să trăiești în România / Poziția mea care era, soțul președintei de partid? - VIDEO
La câțiva ani după ce a declarat că greșeala capitală a vieții sale a fost să intre în politică, fostul președinte al PNL și al Consiliului Județean a reintrat în... politică. Ce l-a făcut să își schimbe radical planurile și ce pregătește pentru a doua jumătatea a anului din postura specială în care se regăsește, aflați într-un interviu despre politică, dar și despre frății, trădări, clasări și... condamnări.
Pr. Petru Chirvase: ”Ar trebui să avem curajul acesta. Iată, noi, toți preoții, vom candida la primăriile din toată țara…” - GALERIE FOTO
Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” Iași și, de mai bine de un deceniu, preot paroh la Biserica ”Sf. Vasile cel Mare” din municipiul Botoșani.
Loading...
Gellu Dorian: ”Eminescu e brand românesc. Că s-a născut la Botoşani, dă şansa oraşului natal să şi-l asume ca brand”
Ce au făcut botoșănenii în 100 de ani pentru Eminescu? Dar în cei 31 pe care îi numărăm de la Revoluție? E de ajuns să privim în jur sau să străbatem la pas orașul, într-o zi de 15 iunie. Concluziile vă aparțin.
INTERVIU Costel Șoptică: Nu îmi este rușine și merg mai departe cu acești oameni / Câțu mi-a trimis un mesaj: ”sper să nu mă mai bați la cap”
Sunt șapte luni de când liberalii au preluat guvernarea în România după destituirea prin moțiune de cenzură a Cabinetului Dăncilă. Comunicatele despre tot felul de realizări curg din partea PNL Botoșani, însă și mai multe sunt cele în care PSD contestă aproape orice măsură de impact anunțată de partidul de guvernământ.
Directorul de la Casa de Pensii, MĂRTURII din iadul COVID: În prima fază simptomele au fost cumva neclare…
Unul dintre botoșănenii care au contactat temutul virus care i-a ținut în case pe oameni două luni de zile, este Ioan Buzilă, unul dintre cei mai experimentați directori de instituție publică de la Botoșani.
Familia Cenușă retrasă în cele două luni de IZOLARE pandemică! INTERVIU cu fata cu voce aur a Botoșanilor: Mulți spun că nimic nu va mai fi ca înainte
Asemenea milioanelor de oameni care au stat izolați în propriile locuințe pentru o îndelungată perioadă și Botoșaniul a fost „paralizat” din punctul de vedere al promenadei. Fiecare familie a încercat să traverseze această perioadă cât mai lin cu putință și cu un factor de stres menținut la nivel cât mai redus.
INTERVIU Monica Adăscăliței, noul director al DSP Botoșani: Sper că putem face ceva să salvăm Spitalul Județean
La câteva ore de la primirea ordinului de ministru în care a fost numită director executiv cu caracter temporarar în fruntea Direcției de Sănătate Publică (DSP), ziua Monicăi Adăscăliței s-a transformat într-un maraton profesional.
Loading...
INTERVIU Academician Leon Dănăilă: ”Am depus un jurământ care trebuie respectat. Da, uneori plătim cu viața, dar asta ne este meseria”
Cunoscut ca Doctorul fără de arginți al zilelor noastre, despre medicul Leon Dănăilă, născut la Darabani, se spune că a efectuat în întreaga viață peste 40.000 de operații pe creier, cele mai multe dintre ele de o complexitate uriașă. 
INTERVIU Amitabh Vardhan, CEO Cine Grande: Iubesc orașul acesta; La Botoșani este cinematograful vieții mele, al carierei mele
Spre sfârșitul anului trecut Cine Globe a lansat cardul de fidelitate prin care o parte a cheltuielilor făcute de botoșăneni la cinema li se înapoiază. A făcut-o în prezența directorului general mondial ”Cine Grand”, Amitabh Vardhan, artizanul construcției multiplexului de la Uvertura Mall, care tocmai a fost inclus în Top 10 CEO de către Industry ERA Magazine. Despre amintitul card, despre investiția de la Botoșani și despre altele citiți în interviul de mai jos.
Povestea fetei care a vrut să zboare cu aripile altcuiva: Alegerea mea este să rămân sinceră și liberă, asta mă scoate din mulțime, din tiparGALERIE FOTO & VIDEO
A fost mereu copilul teribil al folkului românesc. Impresionantă, surprinzătoare, imprevizibilă. Cu o voce matură, purtătoare de tulburătoare mesaje, a călătorit cu chitara în spate, adunând trofee, prieteni, întâmplări.
Legenda Văduvei Negre și romanul incitant al unei botoșănence: Mi-am imaginat cum trebuie să fi fost viața celei după care niciun bărbat nu a mai putut iubi
Între poezie și proză, coboară din când în când în suburbiile sufletului. Cercetează durerea aproapelui, studiază comportamentul deviant al femeii, dar nu o face doar din cărți, ci stând uneori pe marginea prăpastiei. Acolo unde prea puțini îndrăznesc... 
INTERVIU - Olimpica de la Seminar campioană la tir sportiv: Fiecare foc e diferit și se simte altfel
Cum se naște o campioană? Câtă muncă și, mai ales, câtă determinare se află în spatele unui succes? Într-un timp în care tinerii sunt priviți cu neîncredere, descoperim la ei adevărate lecții de viață. Despre ce înseamnă să urmezi visul fără să aștepți ca altcineva să ți-l construiască.
FEMEI PUTERNICE: Afacerea născută din durere, două surori care și-au îngropat câte doi copii au succes cu o făbricuță de produse naturale – GALERIE FOTO
Nicio mamă nu ar trebui să se afle în urma unui sicriu pentru a-și conduce copilul pe ultimul drum. Și nu o dată. Ci de două ori. Astfel de tragedii, inexplicabile și de neînțeles în orânduirea firească a lumii noastre, cu oameni care mor tineri, la doar două decenii de viață, usucă inimile mamelor care își poartă doliul până la apusul vieții lor. Pentru că niciodată viața lor, așa cum o trăiau înainte, nu va mai avea același sens.
Liviu Toma pentru noi este Liviu Dragnea 2
8 septembrie 2020, 16:26
Votez schimbare
8 septembrie 2020, 12:29
La demagogie te pricepi , la treaba nu ! De ce te-a schimbat Portariuc la numai cateva luni de cand te-a numit director la Urbanserv? Te-ai ocupat nunai de intrigi si destabilizari ale unor situatii bune mostenite de la D-l Pricopi, pe care cu un pic de tact puteau fi imbunatatite ! Dar asa de la tine a inceput declinul societatii de la tine si de la dictatorul ala de lider de sindicat care v-a prins pe toti de nas cu mismasurile voastre. Cum ai facut cu Urbanul vei face si cu municipiul? Adica il vei aduce in pragul falimentului ? Ai fost copil de casa a familiei Hunca tot asa vei ramane !
8 septembrie 2020, 10:58
Felicitari votez un om bun si cu caracter care nu face jocuri murdare!
8 septembrie 2020, 10:55
poate scapam pt todeauna de flutur
8 septembrie 2020, 10:47
Asta da tupeu,sa nu faci nimic patru ani și să mai vrei odata... liviule nu te mai votează nimeni,Hunca a avut nevoie de banii tai.
8 septembrie 2020, 09:49
Sondaj
Pe cine votați la Primăria Botoșani?
Gheorghe Ciubotaru - PMP
Cosmin Andrei - PSD
Liviu Toma - Pro România
Roxana Țurcanu - ALDE
Cătălin Flutur - PNL
Corina Dănuță - PPUSL
Marcel Gheorghiță – USR-PLUS
Cătălin Silegeanu - independent
Altul
Declaraţia zilei
„Dacă mai urmează încă un an la fel de secetos, atunci lucrurile se complică foarte mult. Dacă urmează doi ani la fel de secetoşi şi noi suntem la acelaşi nivel al infrastructurii de irigaţie, lucrurile se complică foarte ...
starshiners.ro%20
astratex.ro
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.8582 lei
USD
Dolarul SUA
4.0972 lei
CHF
Francul elveţian
4.5132 lei
GBP
Lira sterlină
5.3220 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.9261 lei
XAU
Gramul de aur
257.4245 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2476 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3490 lei
AUD
Dolarul Australian
2.9944 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.1126 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1821 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6530 lei
Vremea
astăzi
Botosani
o C
Dorohoi
o C
Bucecea
o C
Darabani
o C
Saveni
o C
Ştefăneşti
o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2020 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.