Interviuri
”VREAU PRIMAR” – INTERVIU Liviu Toma, Pro România: Pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani - VIDEO

Prezența lui Liviu Toma pe lista de candidați la Primăria Botoșani a Partidului Pro România a fost una dintre surprizele politice din vara abia încheiată. Și aceasta nu neapărat datorită plecării sale din PSD, formațiune cu care avea relații glaciale de vreo doi ani, ci prin prisma faptului că formațiunea condusă de Mihaela Huncă pregătise inițial o altă persoană. Botoșăneanul continuă seria interviurilor cu pretendenții la funcția de primar cu al treilea aspirant de pe buletinele de vot, actual vicepreședinte al Consiliului Județean.

”Știu, vreau și pot”

 

-    D-le Toma, de ce ați intrat în această cursă pentru Primăria municipiului Botoșani? Fiindcă v-ați cam obișnuit la Consiliul Județean după patru ani de mandat.
-    Mulțumesc pentru întrebare, am mai spus-o și cu altă ocazie. Sunt candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani pentru că știu, vreau și pot. Știu ce am de făcut, nu este ușor, vreau să fac mai mult decât s-a făcut în ultimii 8 sau 16 ani și pot pentru că alături de mine am o echipă de specialiști cu care împreună vom reuși să atingem toate cerințele cetățenilor din zona centrală, dar și din zona de periferie. Sunt un om ca oricare dintre dvs., un om ce trăiește în același oraș, se confruntă cu același probleme ca și dvs., un om ce a primit din familie o educație corespunzătoare, bazată pe principii esențiale precum credința, seriozitatea, puterea cuvântului dat, precum și încrederea în semenii săi. În toată activitatea de până acum, atât în plan familial, cât și profesional, nu am făcut decât lucruri normale, corecte, responsabile, cu raportare permanentă la principiile amintite. Am lucrat cu oamenii și am avut multe realizări profesionale împreună cu acești oameni, colegi în realizarea tuturor activităților desfășurate.

 

 

-    Trebuie să recunosc că înainte de realizarea acestor interviuri încercam să mă uit în programul propus de fiecare candidat și chiar pe pagina lui de Facebook. N-am văzut la dvs. nimic nou pe Facebook de când ați intrat în campania electorală.
-    Vă informez cu această ocazie că oficial de astăzi (4 septembrie – n.r.) sunt în concediu. Mi-am lăsat special toate zilele de concediu pentru a fi în campanie și a nu amesteca deloc politica cu administrația.

 

”Programul meu de candidatură nu este făcut într-un laborator sau de către o firmă de consultanță”

 

-    Formularea aceasta ”oficial sunt în concediu de odihnă” poate părea că și până acum ați fost în concediu, dar neoficial.
-    Nu, nu, nu, până acum am făcut politică și am lucrat la sediul partidului doar după orele de program. Începând de astăzi voi fi prezent la sediul partidului și cu siguranță veți afla mai multe informații importante pentru toți cetățenii municipiului Botoșani.

 

-    Spuneți-mi atunci două lucruri pe care le propuneți dvs. botoșănenilor, mai importante, de anvergură.
-    Nici nu știu pe care să le aleg, cu ce să încep, eu cred că sunt mai mult de două. Comparativ cu alte partide, cu alți candidați, încă din perioada de campanie și chiar înainte de precampanie am ieșit în teren și m-am întâlnit cu foarte mulți cetățeni. Programul meu de candidatură este programul cetățenilor, nu este un program făcut într-un laborator sau de către o firmă de consultanță, este un program făcut împreună cu cetățenii.

 

-    Faceți referire la PSD, PNL?
-    Nu fac referire la nimeni, chiar din capul locului mi-am propus să fac o altfel de campanie, în care să fim pe plus, noi să construim și să nu ne mai raportăm la greșelile altora, să învățăm din greșelile celorlalți candidați, dar eu cred că trebuie să înceteze de acum acest mod de a pune în dificultate primarul dacă există o majoritate de altă culoare sau invers, când primarul este cu majoritate să nu fie ajutat de ceilalți, care permanent au încercat să-l blocheze.   

 

”Am avut medici, dar n-am avut puterea să îi ascultăm”

 

-    Atunci, ca să vă ușurez misiunea, fiindcă spuneați că aveți foarte multe lucruri trecute în program, spuneți-mi care ar fi primul lucru pe care l-ați face în calitate de primar?
-    Toată lumea a vorbit de sănătate și educație. Cred că anul acesta a demonstrat că într-adevăr sunt multe de făcut pe partea de sănătate și educație și cred trebuie modernizate și dotate cu aparatură medicală performantă toate spitalele municipiului Botoșani. S-au făcut lucruri bune cu majorările salariale și într-adevăr cadrele medicale au în sfârșit salarii bune, la nivel de Uniunea Europeană, dar discut foarte mult cu foști colegi cunoscuți în lumea medicală și pe care nu reușim să îi convingem să vină la Botoșani și am întrebat de fiecare dată: ce se întâmplă, de ce nu vor să vină la Botoșani? Și au motivat cu lipsa de echipamente și dotări medicale. Cred că trebuie făcut ceva mai mult ca să avem un act medical european și pe partea de dotări.

 

-    Dar Primăria are subordonate două unități, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperări.
-    Și al treilea care o să urmeze cât de curând să fie dotat. Discutăm la nivel de municipiu și continuăm. O să avem înființarea și dotarea de cabinete de medicină școlară, altele decât cele care sunt. După revoluție nu s-au făcut dotări în aceste cabinete, mai ales de stomatologie, pentru că foarte mulți tineri au probleme cu dantura și nu au cui să se adreseze. Nu toți părinții își permit să își ducă copiii la aceste cabinete care, din păcate, practică tarife un pic pipărate comparativ cu veniturile părinților.

 

-    Cu ce bani faceți dvs. lucrurile acestea? Că așa, ca poezie, sună frumos. Și la dvs. și la alți candidați.  
-    Eu cred că toate proiectele trebuie dezbătute cu toată transparență, prezentate și fiecare consilier local, specialist într-un domeniu... Pentru că asta s-a întâmplat în ultimii opt ani la Consiliul Local Botoșani, am avut medici, dar n-am avut puterea să îi ascultăm. Și în echipa mea și în alte echipe am văzut și medici consilieri locali. Trebuie să ascultăm acei medici, să avem încredere în ceea ce spun, iar economiștii vor găsi soluții financiare ori din bugetul local, ori din proiecte europene.

 

-    Ce medic aveți în echipa dvs.?
-    În echipa de la Consiliul Local este d-na doctor Hrițcu, medic de familie.


”Probleme de funcționare sunt la rețelele vechi, care au fost dintotdeauna ale Primăriei Botoșani”

 

-    Spre deosebire de alți candidați la Primărie, faceți parte din categoria celor care puteați să faceți ceva pentru locuitorii acestui oraș și mă gândesc la ploile care aduc la Botoșani – cele mai puternice – inundații într-o mulțime de intersecții, dar inundații însemnând apă de jumătate de metru. Dvs. ați coordonat sau ați răspuns cumva și de activitatea SC Nova Apaserv SA, ce ați făcut în acest sens?
-    Așa este, pe parte de infrastructură pot să afirm că este primul obiectiv: extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și canalizare. Cele existente, cu problemele de care spuneți, aparțin de domeniul public al municipiului Botoșani. Ele sunt date spre operare SC Nova Apaserv SA, dar are obligația să opereze, acestea să funcționeze. Din cauza faptului că acestea sunt foarte vechi, sunt dimensionate la nivelul anilor 70, s-a mărit de atunci foarte mult suprafața carosabilă a municipiului, s-a mărit și suprafața trotuarelor, toată apa pluvială ajunge în aceste rețele și având în vedere că au fost dimensionate la nivelul anilor 70 nu fac față în anumite situații. În situații normale am văzut că funcționează, dar cred că și Primăria trebuie să intervină punctual pentru a rezolva problemele. Sunt trei sau patru zone și cred că prin proiecte întocmite în parteneriat cu SC Nova Apaserv SA un primar poate rezolva aceste probleme. Nova Apaserv a proiectat și executat un număr semnificativ de rețele, dar acelea funcționează pentru că sunt dimensionate la standardele aflate în vigoare la timpurile noastre.

 

-    Sunt patru zone: Pacea la CET, Calea Națională lângă stadion, intersecția de la Hand of Help și intersecția de la Împărat Traian cu Octav Onicescu. Concret, patru ani nu s-a putut face nimic în această privință? Nova Apaserv nu a putut înlocui conductele, rețeaua din acea zonă? Dvs. nu ați putut să le cereți?
-    Singurele venituri pe care le înregistrează operatorul Nova Apaserv sunt din tarife. Aici trebuie administrația publică locală să intervină și pe proiecte mari, în care se face reabilitarea părții carosabile, trebuie înlocuite și aceste rețele care din păcate, așa cum spuneți și dvs., sunt subdimensionate sau nu funcționează în condiții de avarie, când avem căderi abundente de apă.

 

-    Dar cum să facă Primăria investiții într-o rețea și într-o societate care aparține Consiliului Județean?
-    CJ este acționar majoritar, dar asta nu înseamnă că rețele de pe teritoriul municipiului Botoșani aparțin în totalitate Consiliului Județean. La fel și cele de pe teritoriul municipiului Dorohoi, nu aparțin în totalitate Consiliului Județean. CJ-ului îi aparțin cele care în calitate de beneficiar au fost executate în ultima perioadă de către constructori, beneficiar fiind Nova Apaserv, prin accesarea fondurilor europene, dar așa cum știm acele rețele nu au probleme de funcționare. Probleme de funcționare sunt la rețelele vechi, care au fost dintotdeauna ale Primăriei Botoșani și au fost date spre exploatare operatorului unic regional.

 

LIVIU TOMA

 

Există și o soluție legală pe care eu am propus-o spre analiză și dacă voi ajunge primar o cifră consistentă din aceste rețele vor rămâne în patrimoniul Primăriei Botoșani pentru că, atunci când se fac proiecte ample pe o stradă, se intră cu asfalt, cu extindere de rețele de gaz, trebuie să ne întâlnim cu toții la o masă să vedem ce probleme avem și pe apă-canal. Chemăm și specialiștii de acolo, trecând peste bariera politică și găsim cele mai bune soluții încât să nu mai ajungem în soluția să asfaltăm o stradă și după jumătate de an, un an-doi, să vină constructorul care execută lucrări pentru Nova Apaserv și să spargă acea stradă și să execute o înlocuire de doi-trei metri, așa cum s-a întâmplat în zona ANL Cișmea. Acolo, la fel o lucrare care ține de Primăria Botoșani, făcută pentru Primăria Botoșani, decontată de către Primăria Botoșani, imediat ce a ieșit din garanție am fost în situația în are să forțăm un pic nota și să forțăm operatorul să înlocuiască un tronson de conductă de apă.

 

În PSD nu mai existau orizonturi

 

-    De ce ați plecat atât de târziu din PSD, că relațiile erau reci de vreo doi ani între dvs. și partid?
-    Sincer, ca și mulți alți colegi din PSD, m-am așteptat totuși la o schimbare, care din păcate pentru ei, din fericire pentru mine fiindcă nu mai sunt în PSD, nu s-a întâmplat.

 

-    Senzația care se creează știți care este? «A fost bun PSD-ul până la sfârșitul mandatului, dacă plecam mai devreme îmi pierdeam mandatul de vicepreședinte». Și ați așteptat momentul apropierii alegerilor, când nu mai aveați ce pierde, eventual doar câteva săptămâni de mandat, și atunci ați făcut pasul.
-    Mandatul efectiv s-a încheiat undeva în luna iunie. Plecarea a fost prin iulie pentru că am văzut că, într-adevăr, nu mai existau orizonturi și că, în continuare, în PSD atât timp cât nu va exista o reformă, atât timp cât unele persoane nu vor face un pas în spate – cele care au dus în direcție greșită partidul în ultimii patru ani – PSD-ul va fi în continuare în cădere liberă.

 

-    Persoanele acestea la care vă referiți fac parte din organizația Botoșani sau sunt de la nivel central?
-    Având în vedere că am plecat de acolo nu aș vrea să îi judec eu, am să las electoratul să ia o decizie și vom vedea.

 

”Cei care au făcut parte din conducerea Primăriei Botoșani nu pot fi la fel de sinceri ca mine”

 

-    Care este obiectivul dvs. realist pentru aceste alegeri?
-    Așa cum v-am spus, pentru că știu, vreau și pot, am convingerea că voi fi primarul municipiului Botoșani pentru că, discutând cu foarte mulți cetățeni, mi-au spus că, într-adevăr, s-au săturat de piedicile reciproce pe care și le-au pus de-a lungul timpului cele două formațiuni și Pro România este un partid nou care nu are în momentul de față la nivelul județului viceprimari, primari, după acest tur de alegeri va avea.


-    Nu are?
-    În acest moment nu are, nu există primari candidați la Pro România, dar după aceste alegeri de pe 27 septembrie, a doua zi veți vedea că Pro România va avea un număr consistent de primari și viceprimari.

 

-    Sunteți al treilea aspirant la postul de edil șef, toți trei mi-au spus, inclusiv dvs., că vor ieși cu siguranță primar. Vom vedea o mulțime de primari începând cu data de 28 septembrie.
-    Așa este, sunt într-adevăr candidați foarte bine pregătiți, dar am și avantajul că nu am făcut parte din conducerea Primăriei Botoșani. Cei care au făcut parte din conducerea Primăriei Botoșani nu pot fi la fel de sinceri ca mine pentru că eu mă bazez foarte mult pe sinceritatea de care am dat dovadă până acum. La dânșii e un pic mai complicat pentru că probabil și din acest motiv evită să meargă să se întâlnească cu toți cetățenii, pentru că știu foarte bine că, de-a lungul celorlalte cicluri electorale, tot au promis de 16, 12, 8 ani în anumite zone că se vor asfalta străzile, se vor face rețele de gaze naturale. Acum nu știu cât de credibili pot fi venind pentru a treia oară  sau a cincea oară cu aceeași promisiune. Eu promit în schimb, pentru că nu se pot face într-un an-doi, nu se pot asfalta toate străzile și nici într-un caz nu se va putea ajunge ca la periferii să se trăiască la fel ca în zona centrală...

 

”Trebuie să ne petrecem concediile acolo unde lucrurile nu funcționează”

 

-    Acum să nu îmi spuneți că deja aveți nevoie de două mandate.
-    Tocmai asta voiam să spun: dacă în acest mandat nu voi reuși ca promisiunile pe care le fac să le duc la îndeplinire, cu siguranță nu voi veni să cer al doilea mandat.

 

-    Dacă ați ști de câte ori am auzit povestea aceasta...
-    Imaginile și declarațiile rămân salvate. Acum nu știm ce s-a întâmplat cu declarațiile celorlalți candidați. Eu mai promit un lucru, pentru că sunt convins că ceilalți nu sunt dispuși, am avut o discuție în familie și toți membrii familiei au fost de acord ca în perioada următoare de patru ani, concediile mele de odihnă, având în vedere că, undeva codul muncii nu te ajută să renunți de tot la zilele de concediu, eu pot renunța sub o altă formă. Adică nu voi fi la birou, nu voi fi la Primărie, dar voi fi la oraș, între cetățeni, intrând cu ei în dialog, făcând anual o analiză și în același timp, la întoarcerea din concediu să nu ne abatem de la prioritățile cetățenilor.

 

liviu toma pro Romania

 

-    Să nu îmi spuneți că o să vă petreceți concediile prin Piața Centrală, pe la cimitire.
-    Nu neapărat prin Piața Centrală, cred că trebuie să ne petrecem concediile acolo unde lucrurile nu funcționează așa cum trebuie și unde există încă suntem convinși că încă există cetățeni nemulțumiți de administrația centrală.

 

-    Dvs. de obicei în ce perioadă a anului plecați în concediu, ca să știu să vă urmăresc.
-    Anul acesta nu am fost în concediu special pentru a fi cu cetățenii și pentru a ști problemele reale ale cetățenilor.

 

-    Ați intrat de acum până după campanie?
-    Nu, astăzi (4 septembrie 2020 – n.r.), este prima zi de concediu.

 

-    Și când se termină?
-    După alegeri. Am un număr de exact 16 zile libere pentru perioada în care am fost la CJ și toate le-am luat numai pentru campania electorală.

 

”Pe partea de lucrări, de edilitare, să știți că am și ordinea în care trebuie efectuate”

 

-    Îmi creați senzația că dvs. candidați la Primăria Botoșani ca să rămâneți vicepreședinte la Consiliul Județean.
-    Nu știu dacă... Nu, candidez pentru că îmi doresc să ajung primarul municipiului Botoșani și am văzut că există într-adevăr această posibilitate.

 

-    Dar sunteți pe listă și la Consiliul Județean.
-    Într-adevăr, experiența mea din funcția de vicepreședinte ajută echipa de la Pro România, de la județ, pentru tot ce înseamnă perioadă de campanie, dar și pentru a rezolva ulterior, în situația în care se poate întâmpla – fiindcă se pot întâmpla multe și să nu ies primar – să fiu un consilier județean care să ajut echipa de acolo.

 

-    O fac acum pe-a alegătorul: convingeți-mă să vă votez.
-    Așa cum v-am spus, pe partea de lucrări, de edilitare, să știți că am și ordinea în care trebuie efectuate. Lucrările de apă-canal sunt prioritare pe partea de infrastructură, lucrările de gaze, de asfaltare, transportul electric și văd că acum, din păcate, nici un candidat nu mai vorbește de transportul electric, de stațiile de transport în comun care aproape că nu există. Nu mai vorbește nimeni de Teatrul Mihai Eminescu. Eu vă spun că într-o perioadă foarte scurtă de timp am să urgentez foarte mult lucrările și n-am să concep ideea ca într-un mandat de patru ani să nu fie finalizat atât transportul electric, cât și Teatrul Mihai Eminescu.

 

 

 

Comandat de PARTIDUL PRO ROMÂNIA – ORG. JUD. BOTOȘANI, Realizat de SC Savin Consulting Press SRL, Cod unic de identificare mandatar financiar 21200010

 

 

 

loading...
Liviu Toma și-a stabilit prioritățile pentru dezvoltarea municipiului: Nu vreau să atac pe nimeni
Liviu Toma a venit cu 42 de social-democrați la Pro România: La PSD lucrurile s-au schimbat și echipă înseamnă doar câțiva

 

DESCARCĂ APLICAȚIA BOTOȘĂNEANUL PENTRU MOBIL

download from google play download from apple store
Claudia Țilia, tânăra care (ne) vede cu ochii minții: Pe străzile din Botoșani, șoferii nu sunt familiarizați să dea prioritate bastonului alb
Claudia Țilia este nevăzătoare, însă a dezvoltat un altfel de văz. Curajul și determinarea, dar mai ales firea artistică au făcut-o să înțeleagă viața mai repede și poate mai dur decât noi, cei care nu mai știm să acordăm vederii frumusețea pe care o merită.
Olimpicul din Botoșani care nu a dat Bac-ul, dar va studia la Paris: Nu diplomele sunt trebuințele necesare, ci anii de muncă asiduă, de studiu, de învățare
La 19 ani, are o viziune asupra vieții și a lumii pe care și-o asumă cu înțelegerea celui care știe că viitorul aparține îndrăzneților.
Vocea parlamentarului: Alexandra Huțu, deputat la 32 de ani între (ne)secrete și ascensiune fulminantă în carieră: Trebuie să fac anumite compromisuri / La momentul acela efectiv îmi tremurau mâinile VIDEO
Botoșăneanul începe un ciclu de interviuri despre activitatea parlamentarilor botoșăneni. Știm că foarte mulți dintre dvs. vă întrebați, și pe bună dreptate, ”ce fac senatorii și deputații pe care i-am trimis la București”.
Radu Ciobănașu: Ca artist, la Londra m-am simțit foarte protejat, respectat, mi s-au creat toate condițiile pentru ca eu să pot face performanțăFOTO&VIDEO
În luna iunie, Radu Ciobănașu s-a aflat în Londra, pe platourile de filmare ale unui celebru serial de televiziune, ”The Power”, realizat după cartea cu același nume a autoarei Naomi Alderman. Prilej de taifas și de mărturisiri. Despre film și teatru în pandemie, despre artă ca terapie și descătușare sufletească, povești cu Improvisneyland, dar și despre România care pulsează în inima Londrei.  
INTERVIU Cosmin Andrei la 8 luni de mandat - Evaluarea corectă o facem după 4 ani / Am o problemă și o frustrare cu... - VIDEO
Municipiul Botoșani are parte de un primar tânăr și determinat să facă lucruri notabile pentru comunitate. Sau, cel puțin, asta ne-a promis Cosmin Andrei în campania electorală, una total atipică, predominată de încrâncenare politică pe fondul unei crize sanitare fără precedent.
CULISELE negocierilor viceprimarului pentru care un singur vot a făcut diferența: Am plecat din PSD pe ușa din față / A fost o înțelegere pentru funcții VIDEO
Alegerile locale din 27 septembrie 2020 vor rămâne în memoria colectivă a electoratului botoșănean prin mai multe premiere, primarul fiind ales la o diferență de 16 voturi față de principalul competitor și ”politicieni de meserie” devansați de persoane abia intrate în poltitică. Dar mai avem și un consilier local intrat în plen grație unui singur alegător din municipiu. Și propulsat viceprimar într-un plan gândit pe termen lung și eșuat la scurt timp după negocierile de culise.
Raluca Curelariu, consilierul USR cu loc important la masa negocierilor: Nu avem o majoritate clară în CL și sunt încântată de acest aspect / Nu trebuie să îi transmit eu lui Andrei că nu votez într-un fel FOTO&VIDEO
Uniunea Salvați România – Filiala Județeană Botoșani a obținut pentru prima dată în istoria județului două locuri la masa dezbaterilor, în Consiliul Local Botoșani, forul care practic adoptă hotărâri cu impact pentru municipiul reședință de județ.
Diana, frumoasa botoșăneancă cu gropițe, care s-a hotărât să fie actriță: M-am aruncat în marea asta și m-am rugat să iasă ceva GALERIE FOTO
Diana Rotaru este o tânără de 23 de ani care a plecat prin țară și ai cărei părinți încă se întreabă când le-a crescut fata.
Mircea CARP, martor al unei fabuloase istorii: Tot orașul era într-o mare agitație, temutul și faimosul Coroiu dispăruse fără urmă cu o noapte în urmă
Povești din Botoșanii de odinioară cu fostul director de la Europa Liberă.
Loading...
Claudia ȚILIA: Dacă societatea ne stigmatizează, e pentru că alții înaintea noastră au întărit această atitudine prin felul în care s-au comportat
Supranumele care i se potrivește ar fi acela de învingătoare. A studiat Psihologia, iar în prezent urmează un master la Psihologie Judiciară, dar în paralel este și studentă la Filosofie. A scris o carte care va deveni, de bună seamă, un instrument pentru literatura de specialitate. Pentru că, înainte de a ne preda lecții, Claudia Țilia ni se oferă drept exemplu.
Prof.univ.dr. Corneliu IAȚU: Familia Pillat a fost ca o aură pentru Miorcani / Tatăl meu a fost primul salvator miner cu atestat din județul Botoșani
Vă oferim astăzi o călătorie. Prin viața unui om, prin locuri de aproape și de departe. Vă oferim, de asemenea, o perspectivă nouă asupra unui Botoșani care mai poate încă exploata uriașele bogății, de la pământ și apă, până la trecutul atât de prețios. Nu în ultimul rând, aducem prin acest interviu un omagiu poetului Ion Pillat, de la a cărui naștere se împlinesc astăzi, 31 martie, 130 de ani.
Monica PILLAT: Norocul meu a fost să mă nasc într-o familie ale cărei doamne mi-au devenit modele de nobleţe sufletească, dar şi de imaginaţie creatoare
Destinul familiei Pillat se identifică, din multe puncte de vedere, cu istoria dureroasă a ultimului veac românesc, dar se înscrie și într-o jertfelnicie creștină care, trebuie să recunoaștem, cu greu mai poate fi înțeleasă în zilele noastre.
Maria Cristina Nicolau: Cea mai frumoasă femeie este cea naturală, să fii tu și să nu pari altceva decât ești – GALERIE FOTO
Cântă de aproape 20 de ani și o face cu îndrăzneală, cu încredere și cu o forță artistică ieșită din comun, o forță care a impresionat juriile, fie că vorbim despre competițiile adolescenței, fie că ne amintim de scena de la X Factor.
”Mama” lui Mircea Bravo s-a născut la Botoșani, actrița din spatele unui personaj care a cucerit milioane de români: E o formă de umor de mare bun simț - GALERIE FOTO&VIDEO
”Am văzut și am lucrat cu mari talente. Dar așa ceva n-am mai întâlnit. E talent în stare brută", spunea despre ea unul dintre cei mai mari regizori români.
Loading...
LIVIU ȘOPTELEA - 55: Îngerii suntem noi. Eu pentru tine, tu pentru altul - GALERIE FOTO
Astăzi, 24 ianuarie, pictorul Liviu Șoptelea împlinește 55 de ani. O vârstă a maturității artistice, a trăirilor asumate și chiar exteriorizate în culoare și în formă de îngeri. Îngeri din era covidiană.
Gellu DORIAN: Manageri improvizaţi au împins Botoşanii, din punct de vedere cultural, pe ultimul loc din ţară
Ziua Culturii Naționale este ”o improvizaţie cu iz facil”, spune Gellu Dorian, ”o tinichea de aur fals la numele poetului”, scriitorul vorbind totodată și despre datoria pe care botoșănenii o au față de Mihai Eminescu, o datorie pe care urmașii Poetului nu doar că o ignoră, dar o și marginalizează sau minimalizează.
”Crimă la Grădina Botanică” sau cum a devenit un uriaș savant botoșănean personaj într-un roman polițist: Îmi place ca din orice experiență să învăț lucruri noi
Cine și-ar fi imaginat vreodată că un botanist născut în Botoșani, cu o biografie de excepție, ar putea deveni personajul unui roman polițist, și chiar acel personaj în jurul căruia se țes intrigi și care oferă, în final, și mobilul unei crime.
INTERVIU: Daniel, tânărul care a făcut mii de copii fericiți, singur în viața reală: Nu mă așteaptă nimeni acasă / Am luat legătura cu un psihoterapeut, la prima cădere
Notorietatea pe care a dobândit-o tânărul Daniel Câșlariu, care conduce Asociația Grup Civic Botoșani, este una de trecut în manuale. Într-un timp extrem de scurt tânărul voluntar a reușit să deschidă multe uși, de la demnitari la oameni de afaceri, magistrați, directori de instituții sau primari.
Microbiologul Vania Atudorei: Nu moare nimeni de Covid, ci moare de complicațiile pe care acest virus le dă / La Botoșani, atmosfera este mult mai tensionată decât în Canada
Consideră pandemia de coronavirus o ”tragedie internațională”, însă mai periculoase decât COVID-19, spune microbiologul Vania Atudorei, sunt ”psihoza și paranoia”.
FLASH INTERVIU Deputatul AUR de 78 de ani: Am fost consilier al ministrului / Ce ministru? / Nu mai țin minte
După zeci de ani de politică, la vârsta la care mulți se îngrijesc de creșterea nepoților, Lucian Feodorov a reușit pentru prima dată în viață să ajungă parlamentar. A făcut-o pe lista Partidului Alianței pentru Unirea Românilor, formațiune în care a ajuns de puțină vreme, după ce a trecut de-a lungul timpului prin alte șase partide.
Liviu Toma pentru noi este Liviu Dragnea 2
8 septembrie 2020, 16:26
Votez schimbare
8 septembrie 2020, 12:29
La demagogie te pricepi , la treaba nu ! De ce te-a schimbat Portariuc la numai cateva luni de cand te-a numit director la Urbanserv? Te-ai ocupat nunai de intrigi si destabilizari ale unor situatii bune mostenite de la D-l Pricopi, pe care cu un pic de tact puteau fi imbunatatite ! Dar asa de la tine a inceput declinul societatii de la tine si de la dictatorul ala de lider de sindicat care v-a prins pe toti de nas cu mismasurile voastre. Cum ai facut cu Urbanul vei face si cu municipiul? Adica il vei aduce in pragul falimentului ? Ai fost copil de casa a familiei Hunca tot asa vei ramane !
8 septembrie 2020, 10:58
Felicitari votez un om bun si cu caracter care nu face jocuri murdare!
8 septembrie 2020, 10:55
poate scapam pt todeauna de flutur
8 septembrie 2020, 10:47
Asta da tupeu,sa nu faci nimic patru ani și să mai vrei odata... liviule nu te mai votează nimeni,Hunca a avut nevoie de banii tai.
8 septembrie 2020, 09:49
melimeloparis.ro%20
astratex.ro
starshiners.ro%20
Sondaj
Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale. Dacă ar fi astăzi din nou alegeri, pe cine ați vota?
Cosmin Andrei
Cătălin Flutur
Marcel Gheorghiță
Cătălin Silegeanu
Liviu Toma
Altul
Declaraţia zilei
„Am discutat și cu președintele Camerei de Comerț. Singura problemă la Spitalul de Boli Paliative este punctul termic și el cu asta se ocupă. Ar fi de acord să grăbească realizarea acelui punct termic ca să putem da drumul pâ ...
starshiners.ro%20
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9470 lei
USD
Dolarul SUA
4.2484 lei
CHF
Francul elveţian
4.6231 lei
GBP
Lira sterlină
5.8624 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.7240 lei
XAU
Gramul de aur
244.1620 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2451 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3638 lei
AUD
Dolarul Australian
3.1804 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4441 lei
CZK
Coroana Cehească
0.1931 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6649 lei
Vremea
astăzi
Botosani
15.6 o C
Dorohoi
14.3 o C
Bucecea
15.0 o C
Darabani
13.6 o C
Saveni
15.1 o C
Ştefăneşti
8.6 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2021 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.