Zona va fi nivelată și apoi se vor face propuneri și dezbatere publică pentru sistematizarea și amenajarea acelui loc.
Primăria Municipiului Dorohoi informează că a obținut toate documentele pentru a demola câteva clădiri vechi din centrul orașului.
Este vorba de câteva clădiri situate pe strada Dimitrie Pompeiu care erau dezafectate și erau un pericol pentru cei care treceau prin zonă, informează Dorohoinews.
„S-au îndeplinit condițiile necesare și s-a început demolarea clădirilor care prezentau un pericol. Zona va fi adusă într-o formă prietenoasă cu mediul și cu cetățenii până se va aproba un plan urbanistic în condițiile în care se vor face propuneri de dezvoltare a zonei centrale și se va organiza o dezbatere publică pentru a hotărî ce vom face exact în acea zonă”, a declarat pentru sursa citată Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.
Demolarea clădirilor a atras critici din partea dorohoienilor, unii dintre ei plecați departe de casă, care și-au manifestat regretul că, odată cu acțiunea Primăriei, dispare și o parte importantă a istoriei orașului.
”Cu mai multa bunăvoință și investiție se putea păstra și spori valoarea istorică a orașului. Cred că un bun arhitect ar fi putut păstra un colț de istorie încorporând trecutul în prezent spre aducere aminte”, este de părere Valentin Rotariu.
”Un oraș fără istorie... Un oraș fără trecut. Dorohoienii au rămas cu ceea ce merită: urâtele blocuri comuniste (în centru și cam peste tot). Felicitări Primăriei, pentru această reușită!. Dorohoianul de azi e, mai curând, 'omul nou', fără memorie, fără identitate, creat de comunism, țăranul devenit peste noapte muncitor și apoi șomer, care s-a adaptat (prea bine!) vieții de azi pe mâine a vremurilor josnice de după '89...”, a scris și Ciprian Voloc.
”În Italia se cheltuiesc miliarde de euro pentru restaurarea centrelor istorice, iar la noi buldozerele le știu… S-a dus naibii și ultima fărâmă din Dorohoiul de altădată, ultima mărturie a trecerii evreilor prin acest oraș, evrei care în urmă cu multă vreme aduseseră această mică așezare la rangul de nod comercial în Nordul Moldovei, încât toți cei care făceau tranzacții pe vremea aceea îl numeau "Regat"....Acum se numește "Uitat”, a scris și Tiberiu Doka.
(Sursă foto: Facebook/Marius Petrescu)
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Prietenul lui Portariuc este noul președinte al PSD
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024