În România, jocurile video vor deveni materie opțională pentru liceeni. În cadrul acesteia se vor studia elemente multidisciplinare, precum design grafic sau inginerie de sunet, ce îi vor ajuta pe elevi după încheierea studiilor.
Jocurile video vor deveni materie opțională pentru liceeni, fiind predată timp de un an școlar, având repartizată o oră pe săptămână. Este decizia Ministerului Educației, ce vrea să ofere această oportunitate tinerilor, indiferent de profilul pe care îl urmează. Orele disciplinei se vor desfășura într-un laborator de informatică.
„Disciplina are în vedere inițierea elevilor în toate etapele de dezvoltare a jocurilor, de la proiectare până la publicare, utilizând limbajul de specialitate. Ea permite implicarea elevilor în activități similare cu ale profesioniștilor din domeniu, realizate pe grupe, elevii asumându-și rolurile specifice dintr-o echipă de dezvoltare a unui joc și conștientizând valoarea muncii în echipă.”, se arată în ordinul ministerului.
De asemenea, în nota de fundamentare a ordinului se arată și că materia se impune datorită noilor schimbări de pe piața muncii, producția și dezvoltarea jocurilor video fiind o componentă importantă în țara noastră.
Astfel, se impune nevoia de alfabetizare tehnologică pentru ca tinerii să valorifice aceste cunoștințe în viața de zi cu zi.
„În România, dar și în alte țări, industria de dezvoltare a jocurilor ocupă un rol important pe piața muncii, iar programa școlară a disciplinei ‘Dezvoltarea jocurilor video’ răspunde nevoilor de alfabetizare digitală din perspectiva noilor cerințe socioprofesionale, printr-un curriculum relevant, vizând formarea unui set de competențe digitale pe care absolvenții învățământului liceal să le poată valorifica în viața activă. De asemenea, disciplina valorifică creativitatea și curiozitatea elevilor, oferindu-le șansa de a dobândi experiență inițială pentru un domeniu extrem de atractiv în rândul tinerilor.”, se mai precizează în ordin.
Materia va include competențe multidisciplinare, precum noțiuni de matematică și științe, inginerie de sunet, design grafic, narațiune sau management de proiect.
În proiectul ministerului se arată chiar programa materiei de-a lungul anului școlar, astfel ne poate releva ce vor studia tinerii în cadrul acestor cursuri: „Introducere în teoria jocurilor”, „Proiectarea jocului (game design)”, „Instrumente digitale pentru dezvoltarea jocurilor”, „Elemente de bază ale programării orientate pe obiective și pe evenimente”, „Grafică și secvențe audio pentru o aplicație de tip joc video”, „Aplicație de tip joc video”, „Testare, depanare și optimizare a aplicației”, „Distribuire și publicare”.
(Foto: depositphotos)
ACCIDENT rutier în a doua zi de Crăciun, femeie captivă într-o mașină
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
SGR se extinde, noi materiale vor putea fi date spre reciclare și NU mai ajung la ghenă
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
Cheflii prinși băuți la volan, Moș Crăciun le-a luat permisul
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
Alimentele care dispar din magazinele din România în 2025
Redacția Botoșăneanul
Dec 26, 2024
Noi angajări la Spitalul Județean, se caută o persoană cunoscătoare la bani
Gabriela Erdic
Dec 26, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile