Grupul liberal din cadrul USL vrea să înainteze o propunere către Consiliul Local prin care unităţile de învăţământ să poată păstra sumele obţinute din închirierea sălilor de sport şi mai mult decât atât să aibă posibilitatea să poată închiria şi alte spaţii din incinta unităţilor educaţionale.
Iniţiativa a pornit în urma unor întâlniri a inspectorului şcolar general adjunct cu o parte dintre directorii de şcoli şi în urma căreia să fie modificată metodologia de închiriere a spaţiilor disponibile din unităţile de învăţământ.
„Având în vedere că această metodologie prevede ca 50% din suma pe care o primesc şcolile din închirierea spaţiilor să meargă către CL, considerăm că această metodologie trebuie îmbunătăţită, considerăm că şcolilor trebuie să le rămână toată suma sau aproape toată suma astfel încât să încurajăm conducerea unităţilor de învăţământ să facă resurse extrabugetare pe care le-ar putea utiliza în ceea ce priveşte întreţinerea spaţiilor şcolare”, a declarat
Cătălina Lupaşcu.
Mai mult decât atât, inspectorul şcolar general adjunct susţine că în anii anteriori deşi şcolile au direcţionat spre Primărie 50% din veniturile provenite din chirii aceşti bani nu au mai revenit în conturile şcolilor. O altă modificare a metodologiei ar fi închirierea şi a altor spaţii pe perioada week-end-urilor.
„Să poată închiria pe lângă sălile de sport cum se întâmplă la ora actuală chiar şi cantinele chiar şi sălile de clasă sau sălile mai mari pe care le au în vederea desfăşurării unor activităţi de către ONG-uri care au proiecte pe care le desfăşoară în municipiul Botoşani sau alţi agenţi economici şi aici mă refer la conferinţe sau prezentări”, a mai spus
liberala. Nu în ultimul rând se doreşte ca în metodologia nouă să fie inclusă şi o măsură privitoare la înfiinţarea unui registru care să evidenţieze numărul închirierilor şi sumele colectate.
CITEŞTE:
Control la săli de sport, Ghiorghiţă: Nu se joacă pe o sticlă de rachiu dată la paznic