Până la începerea efectivă a procedurilor de licitație, rampa de deșeuri va fi predată în administrare unei societăți din subordinea CJ, respectiv către EcoSal.
”A fost perioada de remedieri, o preluăm noi în conservare și suntem în perioada în care ar trebui să terminăm cu tot ce înseamnă platforme. Sunt vreo 1.300 de platforme în tot județul unde se depozitează selectiv deșeurile. Aici era o chestie că fiecare din consiliile locale trebuia să dea hotărâre pentru amplasare, erau niște chestiuni de hârtie”, a declarat
Gheorghe Sorescu, vicepreședintele CJ.
Îndeplinește condițiile de înscriere la licitație și EcoSal însă pentru a putea îndeplini condițiile și a se califica, conducerea CJ este de părere că ar trebui să se asocieze cu un alt operator.
”Scoatem la licitație și lucrul acesta ni-l dorim cât mai repede. EcoSal cu siguranță poate participa dar cred că trebuie să se gândească la o asociere. El are culmea categorie de gradul I și va prelua în prima fază conservarea, până la organizarea licitației. Dar aici sumele vor fi foarte mici pentru că, cel puțin cum mă gândesc eu va fi nevoie de trei, patru paznici”, a adăugat
Sorescu.
De asemenea, reprezentanții CJ se gândesc să predea cele cinci stații de transfer administrațiilor publice locale care să le preia într-o formă de administrare. Depozitul de la Stăuceni a fost finalizat în toamna anului trecut.
(G.E.)
CITEȘTE:
Război şi pe gunoi! Urban Serv se bagă peste EcoSal la noua rampă de gunoi