Și asta întrucât după fuziunea
PDL – PNL, formațiunea politică născută are un Birou Politic Județean format din 130 de persoane, practic toți cei care se aflau în structurile de conducere a celor două partide, dinainte de uniunea.
Și cum convocarea pentru atât de multe persoane era una îngreunată s-a luat decizia înființării unui birou care să conducă marele partid.
”Noul statut este stabilit. Noutatea care apare este că de data asta se introduce în noul statut o formă intermediară de conducere între Biroul Politic Județean și organizații pentru a ușura munca în timpul conducerii dintre congrese. Este greu să se întâlnească Biroul Politic Județean care este format din 133 de oameni, e mai simplu să facem o structură mai fiabilă de până în 30 de oameni care să lucreze efectiv și să supună toate hotărârile biroului județean”, a declarat
Cătălin Flutur, co-președinte PNL Botoșani.
Noua structură ar urma să fie compusă din foști PNL-iști și PDL-iști fiind aplicată o formulă de calcul în funcție de mărimea județului dar și a rezultatelor obținute de cele două partide la primul scrutin electoral de anul trecut.
”Cele două partide vor veni în această structură restrânsă de conducere cu un număr de persoane, trebuiau bineînțeles niște criterii cuantificabile, unul dintre criterii este rezultatul la alegerile europarlamentare care contează vreo 80%”, a mai spus
Cătălin Flutur.
La alegerile prezidențiale PNL a obținut undeva la 20 de puncte procentuale la Botoșani în timp ce PDL în jur de 10%.
(G.E.)
CITEȘTE:
Scântei la PNL, Ţurcanu acuză unii lideri de la municipiu că îi vor capul – LISTA