Desi a primit dispozitii clare de la presedintele Consiliului Judetean in vederea renuntarii la o parte dintre salariatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Liviu Radasanu sustine ca ia in calcul si alte variante.
Una dintre acestea ar fi diminuarea fondului de salarii prin renuntarea la plata unor sporuri prevazute in contractul colectiv de munca, masura care ar diminua semnificativ fondul lunar al acestor drepturi salariale.
“
Eu sunt dispus sa renunt la o parte din banii de salariul meu, in prezent primesc in mina aproximativ 28 de milioane de lei, insa nu ar fi capat de lume daca as primi de exemplu 25, sau hai chiar 20 de milioane”, a declarat
Liviu Radasanu, director executiv Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului.
In prezent pentru o singura luna necesarul pentru plata drepturilor salariale este de circa 2,4 milioane de lei, insa fara acordarea sporurilor aferente, aceasta suma este diminuata pina la 1,8 milioane de lei noi.
Deocamdata insa, in decursul zilei de astazi, seful DGASPC a dat o dispozitie prin care o comisie interna formata din cinci membri sa stabileasca pe o perioada de 10 zile lucratoare, numarul salariatilor unde este inregistrat excedent de personal dar si a serviciilor care necesita suplimentare de angajati.
In functie de rezultatele acestei comisii se va stabili daca se va renunta la o parte dintre angajati dar si de unde vor proveni acestia.
“
Va trebui cumva sa purtam negocieri cu sindicatul pe cat atat posibil mai mult pentru diminuarea fondului de salarii decat sa renuntam la o parte dintre angajati, dorim o eventuala renegociere a acestor sporuri pentru ca stim cat este de greu si urmeaza un an de criza financiara cand va fi mai greu, daca cumva se ajunge la disponibilizari, o sa vedem punctual poate totusi nu o sa ramina nimeni sa piarda”, a mai declarat Liviu Radasanu.
Printre altele, Liviu Radasanu a mai declarat ca ar fi de preferat ca salariatii institutiei sa ia in considerare o diminuare a salariilor incepand de la conducere si pina la femeia de servici, tocmai pentru a nu exista disponibilizari.