Un șofer și-a găsit, dimineață, ștergătoarele ridicate la mașină, dar și un bilețel prin care este muștruluit pentru că a parcat pe un loc rezervat.
În replică, șoferul spune că locul era marcat doar pe un copac, astfel că s-a socotit îndreptățit să parcheze fără nicio grijă.
Mai mult, păgubitul spune că, pentru a rezerva un loc de parcare, există și o serie de obligații pe care cetățeanul nemulțumit, în acest caz, nu le-a respectat.
”În această dimineață am găsit mașina cu ștergătoarele ridicate și cu prezentul bilețel. Într-adevar, nu am plătit un loc de parcare împreună, dar nici la achiziționarea mașinii nu ați contribuit. Ca urmare, atasez obligatiile scrise ale unui posesor de autoturism cu loc de parcare plătit. Că altă dată mi-este că vă rezervați toată pădurea”, a scris pe Grupul Radar Botoșani (Oficial) șoferul din Botoșani.
El a atașat și imaginile cu bilețelul găsit:
”Este a doua oră când îmi blocați locul de parcare și nici nu aveți bunul simț să lăsați un număr de contact! Nu împărțim plata parcării din câte știu! Data viitoare nu vă mai las eu bilet, vă va lăsa direct Poliția amendă!!!”
Părerile celorlalți șoferi sunt acum împărțite. Unii spun că șoferul care a parcat pe un loc rezervat ar fi trebuit să lase numărul de telefon, alții că ridicarea ștergătoarelor nu este o măsură civilizată.
”Dacă e loc rezervat și există placuță spune mulțumesc și altă dată lasă un număr de telefon! Așa e de bun simț! Dacă chema Locala mai puneai pe grup?”, l-a atenționat un membru al grupului.
Reacția șoferului a venit imediat: ”Am postat exact în ideea în care locul nu este marcat deloc. Doar pe copac”.
Potrivit legislației în vigoare, chiar dacă sunt deranjați de faptul că o persoană și-a parcat mașina în dreptul curții lor sau pe locul închiriat de ei de la primărie, cei tentați să-și verse nervii pe mașina altuia ar trebui să știe că un asemenea gest le poate aduce, pe lângă amenzi, și pedepse cu închisoarea.
Astfel, chiar dacă nu-i fac mașinii decât “o mică zgârietură” cu cheia sau îi îndoaie ori rupe vreun ștergător de parbriz, potrivit legislației penale, aceste persoane săvârșesc infracțiunea de distrugere și pot fi pedepsite inclusiv cu închisoarea de până la doi ani.
Mai exact, după cum stabilește Codul penal în vigoare, „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun aparținând altuia (...) se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.
(Foto: Radar Botoșani Oficial)
Prietenul lui Portariuc este noul președinte al PSD
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Comunicat de presă: Digitalizarea firmei Anca Farm
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
A demisionat și Nicolae Ciucă: Am învățat lecția
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024