Proiectul de investiții avea nevoie de un plan urbanistic zonal (PUZ) pentru a-și urma cursul firesc pe partea de documentație. Magazinul Lidl cu cele două blocuri cu spații locative aferente, bat pasul pe loc, după ce nu au primit voturile necesare în Consiliul Local.
Aceste amplasamente sunt propuse a fi construite pe strada Independenței, în zona Centrului Istoric, pe locul în care a funcționat Rapsodia Conf, fabrica de confecții unde Mihai Tincu este unul dintre acționari.
La votarea PUZ-ului, 11 consilieri locali au votat cu DA, alți 9 s-au abținut iar 2 au votat împotrivă. Mihai Tincu s-a retras de la vot.
Voturi cu Da: Vicol Daniela, Ioan Brînzei, Călin Bosovici, Roșu Daniela, Gabriel Tănasă, Diaconu Silvia, Andreea Buiuc, Cosmin Andrei, Laurențiu Maftei, Marian Murariu, Chiru Vasile (PSD)
Voturi cu Nu: Andrei Amos, Cătălin Boboc (PNL)
Abțineri: Maricel Maxim, Marius Oroșanu, Cătălina Lupașcu, Mihai Ștefan, Paul Octav, Eugen Țurcanu, Daniel Botezatu, Gabriel Alecsandru, Iulian Blaga (PNL)
De altfel și comisia de urbanism a dat aviz nefavorabil, viceprimarul Marian Murariu explică de ce:
”În comisia de urbanism sunt cinci membri, eu sunt președinte, dna Roșu Daniela este secretar, a intrat în urma demisiei dlui Ady Petrușcă. Domnii Mihai Tincu, Cătălin Boboc și Gabriel Alecsandru sunt membri. Ieri când s-a întrunit comisia de urbanism d-na Roșu nu a participat, dl Tincu nu a votat pentru că este acționar la societatea aceasta. Și au mai rămas trei consilieri care au votat, dl Boboc și dl Alecsandru s-au abținut, iar eu am fost singurul care am votat. Și atunci rezultatul a fost cu aviz nefavorabil”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani
Partea de documentație a fost atacată printr-o adresă și de Manuela Zarug, acționar la fabrica din imediata vecinătate care s-a opus acestei investiții, chiar cu riscul se pare, de a-și supăra colegul de partid.
Manuela Zarug a arătat că nu a fost respectată procedura pentru consultarea publicului, mai ales în perioada de pandemie, autorizarea construcției unui asemenea obiectiv poate să contravină normativelor care vizează patrimoniul arheologic și nu în ultimul rând că nu ar fi fost obținute toate avizele necesare.
„Din discuțiile purtate cu dl arhitect șef documentația este în regulă, s-a primit aviz favorabil de la Ministerul Culturii, s-a făcut studiu de însorire, se respectă toate distanțele față de clădirile învecinate, s-au respectat toți parametrii tehnici solicitați prin intermediul certificatului de urbanism și toate avizele. În ceea ce privește partea de consultare a publicului, nu știu dacă s-a respectat pentru că nu mai am atribuțiile de 3 săptămâni”,
Marian Murariu, viceprimarul municipiului Botoșani
Proiectul de hotărâre poate fi repus pe ordinea de zi pentru a intra din nou în dezbaterile plenului, în urma unei solicitări scrise a investitorului, către primarul Cătălin Flutur. Ca să poată fi aprobat, proiectul are nevoie de 12 voturi pentru.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
ACUM: Prima reacție a liberalilor după pierderea primului tur – LIVE
Gabriela Erdic
Nov 25, 2024
PSD Botoșani le mulțumește botoșănenilor pentru participarea la vot și pentru încrederea acordată
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
ÎN ACEASTĂ SEARĂ: Clădirea Primăriei Botoșani va fi iluminată în culoarea portocalie
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
CE a scris presa rusă despre victoria lui Călin Georgescu în turul I al alegerilor prezidențiale
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Adolescenți prinși de jandarmi după ce au furat trei geci dintr-un club din Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024