Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, susține că le-a cerut șefilor de structuri să învețe din greșeli de fiecare dată când a fost cazul, astfel încât să nu mai existe erori în intervenții.
„Zeci de mii de oameni pleacă din sistem. Astăzi, când vorbim, avem acest deficit de 25.000 de oameni”, a mai spus oficialul, duminică, pe B1 TV.
„Am văzut și eu toate aceste imagini, credeți-mă, și vă asigur că ele sunt într-un număr extrem, extrem de mic în raport cu zecile de mii, sutele de mii de intervenții. (…) De fiecare dată când am avut astfel de situații, le-am cerut șefilor de structuri să învețe din aceste greșeli, pentru că nu putem vorbi de o intervenție ca la carte, ca să spun așa, și astfel de erori în intervenții să nu mai vedem.
Din păcate, așa cum spuneți, în opinia publică au ajuns astfel de imagini și, din nefericire, nu ajung sutele de mii de intervenții reușite ale structurilor MAI, pentru că noi vorbim de 125.000 de oameni în Ministerul Afacerilor Interne, 51.000 de polițiști, 27.000 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, 12.500 de polițiști frontieră, 27.000 de jandarmi. Sigur că sunt situații în care lipsa de pregătire, lipsa de reacție… nu vreau să le găsesc nicio scuză, ei trebuie să intervină de fiecare dată impecabil”,
a declarat ministrul, care a vorbit pe B1 TV și despre posibilitatea unei invazii ruse în Ucraina, dar și despre un eventual flux masiv de refugiați.
Baza de selecție, susține Lucian Bode, este una foarte bună.
„Noi, în școlile postliceale, în anul 2021, am avut cele două promoții, peste 5.000 de absolvenți. Baza de selecție la agenți este una destul de bună, peste șase candidați pe un loc. La Academia de Poliție am avut 755 de locuri, aici peste opt candidați pe un loc, olimpici. Baza de selecție este una foarte bună.
Avem un an școlile postliceale, avem trei ani Academia de Poliție. Dacă în 2018 ne-au plecat din sistem 12.500 de angajați și au intrat 5.000 din școlile postliceale, respectiv din Academie, an de an deficitul a crescut, a crescut și a ajuns, iată, la 25.000. Zeci de mii de oameni pleacă din sistem. Astăzi, când vorbim, avem acest deficit de 25.000 de oameni. Nu putem să acoperim doar din școli acest deficit, diferența dintre cei care pleacă, accesează pensia legal, au un drept câștigat, un drept legal, respectiv cei care intră în sistem. În aceste condiții, apelăm la cea de-a doua sursă a noastră de a aduce oameni din sistem, și anume recrutarea din sursă externă”,
a adăugat el, conform b1tv.ro.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
Un botoșănean declarat cea mai obedientă slugă a lui Ceaușescu, dormea la ușa dictatorului
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Apel de la o instituție de stat pentru botoșăneni: Atenție la produsele false „de post”
Redacția Botoșăneanul
Nov 14, 2024
Se pensionează o judecătoare de la Tribunalul Botoșani
Oana Sava
Nov 14, 2024