Datele statistice relevă faptul că luna trecută, pe teritoriul judeţului Botoşani s-au produs 21 de incendii, cel mai mic număr de evenimente cu foc înregistrat în ultimii cinci ani, în luna mai. O analiză privind situaţia incendiilor pe localităţi arată că în 66 de unităţi administrativ-teritoriale din cele 78 existente la nivelul judeţului Botoşani nu s-a produs nici un incendiu, luna trecută.
Scăderea numărului de incendii se datorează şi campaniilor de informare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă derulate de
Inspecţia de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, "
F.O.C. - Flăcările Omoară Copii", "R.I.S.C. - Renunţă! Improvizaţiile Sunt Catastrofale" şi "Vreau să fiu voluntar".
Familiile cu mulți copii învățate cum să se protejeze de foc
Luna trecută, pompierii au derulat mai multe activităţi de informare preventivă în școli, în locuri cu afluenţă de persoane şi la operatori economici. Având în vedere faptul că cele mai multe incendii cu urmări grave se produc în mediul rural, în special în gospodăriile şi casele persoanelor de vârsta a treia, care locuiesc singure şi cu probleme de sănătate, familiilor cu mulţi copii sau ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, inspectorii de prevenire, în colaborare cu
membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă, i-au învăţat cum să-şi protejeze de foc viaţa şi bunurile chiar la ei acasă. Metoda de transmitere a măsurilor de prevenire din casă în casă s-a dovedit a fi una dintre cele mai eficiente forme ca informaţiile să ajungă în familii, pe lângă acţiunile derulate în şcoli.
I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei judeţului să respecte, în continuare, atât acasă, cât şi la locul de muncă, normele generale de prevenire a situaţiilor de urgenţă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti şi bunuri materiale.
CITEȘTE:
Botoșănenii au ascultat sfaturile primite de la pompieri de sărbători