„Vă rog să faceţi verificări şcoală cu şcoală, daţi avertismente şi, acolo unde vedeţi că nu se înţelege, aplicaţi şi sancţiuni”, a fost principala solicitare adresată de prefectul judeţului şefilor principalelor instituţii responsabile de siguranţa elevilor botoşăneni. Convocaţi de prefectul Costică Macaleţi, aceştia au participat astăzi la o întrevedere desfăşurată la Inspectoratul Şcolar Judeţean.
Problemele aduse în discuţie de către aceştia arată că în unităţile de învăţământ din judeţ este loc pentru o mai bună şi mai atentă organizare din partea directorilor şi a profesorilor. Astfel, poliţiştii, pompierii şi jandarmii au arătat că s-au aplicat de la începutul anului câteva zeci de avertismente şi sancţiuni pentru diverse încălcări ale prevederilor legale, făcându-se sesizări pentru 11 posibile infracţiuni, majoritatea în incintele liceelor botoşănene.
Pentru că s-au prezentat şi o serie de aspecte îngrijorătoare, prefectul Costică Macaleţi a solicitat conducerii ISJ să informeze şi să verifice ca în toate şcolile să fie deschisă o a doua ieşire din unitatea de învăţământ şi să nu fie blocate, sau chiar anulate, căile de evacuare în caz de incendiu sau seism. Totodată patrulelor li s-a cerut să intensifice verificările în barurile deschise în apropierea şcolilor, pentru că sunt încă numeroase cazuri de minori ce petrec orele de curs în aceste locaţii.
[[banner]]
„Trebuie responsabilizaţi profesorii şi domnii diriginţi pentru că ei sunt cheia tuturor acestor probleme. Îi rog să facă mai multă consiliere cu elevii, să se apropie mai mult de ei, să le cunoască mai bine problemele, astfel încât să se preîntâmpine situaţiile nedorite”, a declarat
prefectul.
În urma discuţiilor de astăzi s-a stabilit şi ca toate instituţiile de faţă să se implice în organizarea unor acţiuni menite să marcheze Ziua Naţională fără Tutun, stabilită de Guvern în 2002 pentru luna noiembrie a fiecărui an.
CITEȘTE:
Probleme de siguranţă în şcoli - în unele se intră pe unde se iese
[[galerie-foto]]