La nici o lună de la preluarea mandatului de lider al Sindicatului Impact, Nicolae Macovei deja s-a declarat nemulţumit de atitudinea conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pe care o acuză de lipsă de colaborare. Mai mult, liderul sindical susţine că, directorul instituţiei ar fi interpretat greşit modul de calcul al legii unice de salarizare şi intenţionează să îi cheme pe angajaţi pentru a semna dispoziţii dfe plată pentru reîncadrarea salariilor şi implicit diminuarea acestora.
„Avem anumite informaţii că de astăzi conducerea DGASPC va chema angajaţii pentru a semna de luare la cunoştinţă dispoziţiile de reîncadrare şi stabilirea noilor salarii. Se pare că modalitatea de interpretare şi calcul a noilor salarii a fost făcută greşit ingorîndu-se prevederile legii 330 şi ordonanţa 1 cu privire la menţinerea salariului brut la nivelul lunii decembrie 2009, nelovit de ordonanţa de urgenţă cu zilele fără plată. Se pare că nu vor să ţină cont de acele sume compensatorii care sunt cumulate din sporurile care nu sunt incluse în salariul de bază”, a afirmat Nicolae Macovei, lider Sindicatul Impact.
Nicolae Macovei a mai afirmat că deja i-a informat pe angajaţii Direcţiei despre intenţia conducerii DGASPC pe care îi sfătuieşte să nu semneze dispoziţiile de plată pentru reîncadrarea salariilor. Mai mult, sindicalistul susţine că, în cazul în care atitudinea conducerii DGASPC va continua în acelaşi fel ca şi pînă acum, va cere sprijinul prefectului Cristian Roman.”Noi atragem atenţia pe această cale că există riscul să facă o mare greşeală care va afecta atît imaginea instituţiei cît şi fluturaşii salariaţilor. În cazul în care se va continua aşa şi nu vom fi consultaţi în luarea deciziilor de la nivelul instituţiei şi nu vom sta la masa discuţiilor, vom cere sprijinul prefectului Cristian Roman”, a concluzionat Nicolae Macovei.
De cealaltă parte însă şeful DGASPC susţine că modalitatea de calcul a salariilor este una legală, iar procentul acordat angajaţilor în sume compensatorii va fi de doar 15% şi nu 30% întrucît o parte dintre aceste sporuri nu sunt considerate legale. În urma aplicării legii unice de salarizare, un asistent maternal de exemplu va pierde în medie circa 200 de lei întrucît nu va mai beneficia de sporul de fidelitate şi cel de muncă nenormată. Totodată, un funcţionar public pe post de expert asistent, va avea salariul diminuat în medie cu circa 300-400 de lei întrucît şi în acest caz vor fi eliminate o serie de sporuri care nu sunt considerate legale."Ideea este că se dă tot ce se poate da, dar după litera legii, deci eu nu pot calcula un salariu cu un spor care nu este unul legal, din partea mea eu le-aş da tot salariul pe care îl vor, dat este legea care mă împiedică să fac acest lucru", a declarat Liviu Rădăşanu, director executiv DGASPC.
Marius Budăi susține că i-a mai descoperit o calitate lui Ciolacu - VIDEO care este
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
Ora 21:00 - S-au închis secțiile de vot: CÂȚI botoșăneni s-au prezentat la urne
Diana Arici
Nov 24, 2024
Zâmbete amare la PNL, Valeriu Iftime și candidații la Parlament lipsesc de la sediu - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 24, 2024
Aplauze intense în sediul PSD, Doina Federovici vrea victoria și pe județul Botoșani – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024