Unitățile din industria agroalimentară controlate desfășoară activități pe domenii de activitate diverse, precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii și produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare și alcoolice precum și unități de depozitare — alimentare, semințe, legume fructe.
Controlul unităților a vizat în principal aspecte privind calitatea spațiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum și cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, controlul dăunătorilor, condițiile de igienă și de funcționare a unității.
Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Botoșani a ocupat locul 10 pe țară în privința cuantumului amenzilor, cu 6.000 de lei. Interesant este că, printre abaterile constatate s-a regăsit și... servitul la pahar.
”Nerespectarea trasabilității, a etichetării, manipulare necorespunzătoare, lipsă apă curentă, servire băuturi la pahar, comercializarea furajelor provenite din import în spații neautorizate și neconforme”, se arată în comunicatul remis de ANSVSA referitor la neregulile constatate la Botoșani..
Suma menționată a sancțiunilor aplicate de
DSVSA Botoșani este similară cu cea de la București.
CITEȘTE ȘI:
Minunea din galantar: Firma din Botoşani care vinde lapte… coca-cola – VIDEO & FOTOGALERIE