Şcoala cu clasele I-VIII nr. 12 a găzduit miercuri conferinţa de deschidere a proiectului „Magia cunoaşterii, cunoaşterea magiei comunicării”, realizat cu sprijinul Fundaţiei Centrul Educaţia 2000+, în cadrul proiectului „Parteneriat pentru educaţie! Granturi pentru şcoli în dificultate”, finanţat de Fundaţia Soros România, prin Programul Fondul de Urgenţă.
Scopul proiectului este creşterea calităţii educaţiei oferite elevilor prin intermediul unor activităţi extraşcolare şi extracurriculare. Grupul ţintă este format din 45 de elevi din clasele IV-VII, care au părinţii şomeri sau plecaţi în străinătate, sunt beneficiari ai venitului minim garantat sau prezintă cerinţe educative speciale.
În cadrul activităţilor, elevii vor învăţa să utilizeze aparatură foto şi video, vor dobândi competenţe de editare şi tehnoredactare a unui document, vor învăţa să facă prezentări şi vor realiza un site web. De asemenea, în cadrul proiectului va fi înfiinţat cercul de jurnalism „Talente în devenire” care va realiza o revistă a şcolii şi se vor realiza două excursii. „Fiecare activitate va fi un prilej de a-i pune pe copii în situaţia de a relaţiona, punându-se accent pe comunicarea deschisă, asumarea de roluri şi ducerea lor la îndeplinire cu responsabilitate”, a declarat prof. Maria Bodaş, director al Şcolii nr. 12 şi membru al echipei de proiect.
Întâlnirea de miercuri a prilejuit şi realizarea primului atelier de jurnalism, cu participarea copiilor din grupul ţintă, a Centrului Europe Direct şi a Asociaţiei B-Right Media.
În cadrul programului „Parteneriat pentru educaţie” au fost depuse 750 de cereri de finanţare la nivel naţional, iar proiectul câştigat de Şcoala 12 face parte din cele 100 care au fost aprobate pentru finanţare.