În urma unor analize ce au fost efectuate la Secția de Obstretică și Ginecologie a reieșit că de la începutul acestui an, câteva zeci de mame au contactat o bacterie ce se instalează în tractul gastro intestinal.
Potrivit spuselor reprezentanților Spitalului Județean Mavromati, această infecție nu a fost luată din Maternitate.
”În urma analizelor efectuate la mame înainte de naștere sau imediat după, s-au identificat un număr de 32 de cazuri de mame purtătoare de streptococ beta hemolitic, în trimestrul I al anului 2017, reprezentând 5% din numărul total de mame care au născut la Maternitate”,
Ștefan Bercea, purtător de cuvânt Spitalul Județean
Anul trecut au fost identificate 53 de cazuri, adică 2% din totalul mamelor care au născut la Maternitate, care aveau acest streptococ.
”Nu s-au identificat cazuri de streptococ fără legătură epidemiologică de la mamă. Adică, toți copiii pe care i-am identificat cu streptococ în Maternitate au provenit de la mame infectate sau colonizate cu streptococ beta hemolitic de tip B. În cadrul spitalului nu am identificat prezența streptococului beta hemolitic la nou născuți, fără a fi prezent la mamă”,
Ștefan Bercea, purtător de cuvânt Spitalul Județean
Streptococul de grup B este intalnit la o proportie de 10-15% dintre adultii sanatosi. Acesta este localizat de obicei in vagin, intestin sau in zona rectala. Majoritatea femeilor care sunt purtatoare ale acestei bacterii nu au nici un simptom. Important este ca, in anumite situatii, infectia se poate declansa atat la mama cat si la copilul nou-nascut.
Valeriu Iftime a explicat ce înseamnă un președinte extremist pentru România – VIDEO
Gabriela Erdic
Nov 26, 2024
Început de decembrie cu ploi și temperaturi mai mici decât cele normale: PROGNOZA actualizată
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Cum să obții bani urgent: soluții rapide și eficiente
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Cadouri din străinătate: Cum să trimiți colete rapid și sigur din Spania sau Italia în România
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024