Șase tipuri de astfel de manuale digitate au fost editate de editurile care au câștigat licitația organizată de
Ministerul Educației Naționale (MEN) și care sunt și la dispoziția elevilor de la Botoșani. Este vorba despre Comunicare în limba română clasa a II-a, Matematică și explorarea mediului clasa I și clasa a II-a dar și Limba engleza - clasa I și clasa a II-a, Comunicare în limba maternă maghiară clasa I și Comunicare în limba română pentru minorități clasa I.
”
Până în luna decembrie toate manualele pentru clasa I și a II-a au fost distribuite. Într-adevăr a fost și forma digitală prin CD. Dar această formă digitală poate fi accesată de orice persoană de pe site-ul instituției de oricine, acasă de părinți, de elevi, de cadre didactice. În afară de acea formă salvată pe CD este și varianta accesării online. Această variantă este foarte bună pentru că, cadrul didactic poate accesa și alt manual de la altă editură, pe care poate nu l-a comandat”, a declarat inspectorul școlar general de la Botoșani.
Fenomenul, potrivit conducerii
Inspectoratului Școlar Județean pare să fi ajuns și în școlile de la sate unde, spune
Mihaela Huncă, elevii s-ar împărți câte doi la un singur calculator.
”În toate unitățile de învățământ există calculatoare, inclusiv în mediul rural, școlile au fost dotate, toate. Nu sunt dotate acum recent dar au cel puțin pentru o grupă, aceste calculatoare. Eu m-am interesat la unitățile de învățământ, folosesc într-adevăr în anumite unități din mediul rural câte doi copii la un calculator, lucru care nu este foarte grav. Forma de CD este pentru cei care au conectare la internet”, a mai spus
Mihaela Huncă.
(G.E.)
CITEȘTE:
Suntem în urmă cu zece ani: tabletele în școli, un vis frumos