Dacă social-democrata Andreea Andrei a participat la concursurile organizate luni de Prefectură pentru ocuparea unor posturi vacante, secretarul executiv al PSD Botoșani s-a retras chiar în ziua în care ar fi trebuit să susțină proba scrisă.
După cum Botoșăneanul a anunțat pe data de 9 august, Alexandra Huțu (foto dreapta) se înscrisese la examenul pentru funcția publică de consilier, clasa I, grad profesional principal, în cadrul Compartimentului Urmărirea Aplicării Actelor cu Caracter Reparatoriu.
Dată fiind importanța funcției politice pe care o deține, a faptului că a activat înainte la cabinetul Doinei Federovici, președintele PSD Botoșani, dar și ținând cont că este în prezent directorul Cancelariei Prefectului, unii lideri politici au prevăzut un aranjament.
Aceasta mai ales că instituțiile publice din Botoșani se confruntă cu un val de angajări de rubedenii PSD-iste după înfrângerea usturătoare suferită la alegerile europarlamentare și perspectiva tot mai apropiată a pierderii guvernării.
Alexandra Huțu și-a explicat gestul printr-un ”Punct de vedere” pe care îl redăm integral mai jos.
Precizăm doar că, foarte ciudat, ceilalți doi contracandidați, Corneliu Cornechi și Gheorghe Sofian, nu s-au prezentat la concurs astfel încât postul nu s-a mai ocupat și trebuie organizat un nou examen.
Urmare informaţiilor apărute în ultima perioadă în spaţiul public, referitoare atât la propria persoană, cât şi la adresa familiei mele, consider că este de datoria mea, în primul rând ca cetăţean, să emit prezentul punct de vedere.
Am luat această decizie după ce informaţiile care au apărut în spaţiul public mi-au adus un prejudiciu de imagine, dar au afectat şi membrii familiei mele.
Astfel, cu referire la înscrierea mea la concursul organizat de Instituția Prefectului-Județul Botoșani pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de consilier, clasa I, grad profesional principal, în cadrul Compartimentului Urmărirea Aplicării Actelor cu Caracter Reparatoriu, fac următoarele precizări:
- Decizia de a mă înscrie îmi aparține și mi-o asum în totalitate.
- Dreptul de a mă înscrie, în conformitate cu cerințele legale necesare ocupării funcției publice de execuție vacante, cu șanse egale, îmi este garantat de lege, la fel ca oricărei alte persoane.
- Pregătirea mea universitară corespunde cu cerințele postului în discuție, fiind atât licențiată, cât și master în Specializarea Administrație Publică.
- Comisia de concurs a decis, în urma analizei documentelor pe care eu le-am depus în etapa de înscriere, că îndeplinesc condițiile de vechime în specialitate, Comisia fiind suverană în evaluarea și stabilirea îndeplinirii acestor condiții.
- M-am înscris la concurs cu bună-credință și bune intenții, asumându-mi concurența și susținerea unui concurs organizat în baza legii.
Prin urmare, consider că toate acuzațiile referitoare la persoana mea ca fiind un candidat favorizat sau impus, sunt nefondate și lipsite de argument.
Cu toate că participarea la acest concurs reprezintă o oportunitate pentru cariera mea profesională, fiind în concordanță cu obiectivul pe care mi l-am stabilit odată cu admiterea la studiile universitare de licență, în anul 2007, anume acela de a lucra în administrația publică, această funcție publică de execuție pe care poate aș fi dobândit-o în urma susținerii concursului, nu este mai presus de demnitatea și integritatea mea și de liniștea familiei mele.
Având în vedere amploarea artificială (nejustificată) a evenimentelor ulterioare înscrierii mele la concurs, ținând cont că modul superficial și tendențios în care au fost prezentate anumite aspecte ale vieții mele personale are un impact negativ atât asupra mea cât și a familiei mele, motivată și de faptul că, deși la acest concurs au fost declarați admiși și alți candidați, s-a transmis în mass-media ideea falsă că acest concurs va fi fraudat, iar ceilalți candidați declarați admiși nu beneficiază de egalitate de șanse, împreună cu familia mea am decis să îmi retrag dosarul de concurs.
Am dovedit pe parcursul tuturor anilor de studii (începând cu admiterea riguroasă la studiile liceale și finalizând ca șef de promoție la studiile de masterat), că sunt cababilă și am determinare să progresez din punct de vedere intelectual și am înțeles că învățarea pe tot parcursul vieții atrage după sine rezultate notabile. Consider că am capacitatea și experiența necesară pentru a participa la orice concurs pentru care îndeplinesc condițiile cerute de lege, iar dovadă îmi sunt diplomele obținute în urma studiilor, dar și celelalte rezultate dobândite de-a lungul timpului, evidențiate în Curriculum Vitae.
Decizia mea este asumată și nu trebuie interpretată în altă manieră decât în cea pe care am prezentat-o anterior.
Alexandra Huțu 19.08.2019
În luna iunie 2007 am absolvit, cu diplomă de bacalaureat, Colegiul Militar Liceal Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava. Pe parcursul studiilor, pe lângă activitățile specifice pe care le presupune școala militară, am participat la diverse competiții sportive, asumându-mi, deci, competiția. Dar mai important am deprins și mi-am construit un sistem de valori care are la bază munca, disciplina, responsabilitatea, respectul și echilibrul.
În luna iulie 2010 am absolvit studiile universitare de licență în specializarea Administrație Publică, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Pe parcursul studiilor am beneficiat de bursă de studii și am participat, extracurricular, la sesiuni și competiții științifice, inclusiv la Olimpiada Națională a Studenților Economiști, obținând și premii.
Am absolvit în iulie 2012 studiile universitare de licență în specializarea drept, la Facultatea de Drept din cadrul Universității Mihail Kogălniceanu din Iași. Pe parcursul studiilor am primit premii pentru merite deosebite și rezultatele obținute la învățătură și am participat, de asemenea, la sesiuni de comunicări științifice studențești, obținând și premii.
Tot în iulie 2012, am absolvit ca șef de promoție, studiile universitare de masterat în specializarea Administrație Publică, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Pe parcursul studiilor am beneficat de bursă de studii și am participat, extracurricular, la sesiuni și competiții științifice, inclusiv la Olimpiada Națională a Studenților Economiști, obținând și premii.
S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu FCSB, prețuri de la 30 la 300 de lei
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
ACUM, la ”Botoșăneanul TV”: Studenta și avocatul de la AUR pentru Camera Deputaților - VIDEO
Sergiu Bălășcău
Nov 18, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Patron din Botoșani amendat cu 30.000 de lei: Bani confiscați de polițiști după control
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024
Burse școlare 2025: Mai mulți bani pentru elevii olimpici de anul viitor
Redacția Botoșăneanul
Nov 18, 2024