Cele mai multe dintre gospodine preferă să gătească mâncăruri total diferite față de cele pe care le-au preparat deja de Crăciun.
De aceea, peștele sau curcanul sunt o opțiune în locul cărnii de porc.
”Nu trebuie să lipsească peștele, așa este tradiția la noi, un somon, un butter fish. Ca fel principal, știți tot românul este mâncător de porc, dar să facem un duet de curcan, care merge bine la americani.”
Bogdan Câmpanu, bucătar
La trecerea dintre ani, băutura favorită rămâne șampania, dar nici vinul nu se lasă mai prejos. Acesta se numără printre lichidele alcoolice preferate de botoșăneni și români în general.
Având în vedere că noaptea dintre ani este un moment unic, special, așa ar trebui să fie și desertul serii.
”De obicei se fac prăjiturile acelea de casă, de mama, nucușoarele făcute cu aluatul acela fraged, cornulețele cu nucă, cozonacul, chiar foarte bun, care în casă e un deliciu”
Ne-a mai spus Bogdan Câmpanu, bucătar
În orice caz, orice am pune pe masă de sărbători, botoșănenii sunt gurmanzi și cel mai probabil, nici un fel de mâncare nu va rămâne neatins.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL:
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
„Rățușca cea urâtă" din nou pe scena Teatrului „Vasilache"
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Studenți de la Suceava, în vizită la Penitenciarul Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024
Doina Federovici: Împreună ducem tradițiile populare mai departe
Redacția Botoșăneanul
Nov 26, 2024