Deşi departe de mediul familial, copiii instituţionalizaţi, dar şi adulţii aflaţi în centrele din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului, au avut parte de bucate alese pe masă în toate cele trei zile de Crăciun. Meniul va fi la fel de bogat şi în noaptea dintre ani sau în prima zi a lui 2011.
Astfel, mesele festive au avut în meniu atît hrană rece cît şi gătită şi au fost bogate încît să mulţumescă chiar şi pe cel mai pretenţios gurmand. „
Masa festivă este compusă din colaci, muşchi, cabanos, kaizer, pastramă, caşcaval, măsline, roşii, portocale, banane, cozonac, suc şi la adulţi şi cîte o cafea”, a declarat
Marius Budăi, şef serviciu aprovizionare DGASPC. Faţă de zilele normale, pentru un singur beneficiar suma alocată pentru masa festivă de sărbători nu a trecut prea mult faţă de tariful minim stabilit în acest sens. „
Valoarea în prima zi ce Crăciun a mesei pentru un singur beneficiar a fost de 14,54 de lei, în a doua zi 11,92 de lei pe beneficiar, în timp ce în a treia zi a fost de 10,71 de lei pentru fiecare în persoană. Estimarea pentru 31 decembrie va fi în jur de 10 sau 11 lei pentru un singur beneficiar iar în prima zi din an cînd masa este din nou încărcată este în jur 14 sau 15 lei pentru un singur beneficiar”, a mai spus
Marius Budăi. În centrele din subordinea DGASPC sunt găzduiţi circa 350 de bătrîni şi 550 de copii.