O botoșăneancă căreia i s-a ridicat autoturismul care a staționat o perioadă îndelungată pe domeniul public de către fostul operator HSR, a început demersurile pentru recuperarea autoturismului. Mai ales că, mașina sa, a fost predată în urmă cu cinci ani de zile către Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, unde a fost ”găzduită”.
Când a intrat în posesia autovehiculului a constatat că lipseau mai multe piese, inclusiv motorul. O altă sesizare similară a ajuns în atenția conducerii Primăriei Botoșani la finele săptămânii trecute.
”Am primit o adresă vineri prin care un cetățean solicită recuperarea unui autoturism care acum este la DSPSA, care a fost ridicat de către HSR, există un dosar în instanță și dorește recuperarea autoturismului. Este al patrulea caz de acest gen din câte știu eu, în care cetățenii solicită recuperarea mașinilor abandonate și care acum sunt parcate pe domeniul DSPSA”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.
Numai în acest an ar fi înregistrate patru cazuri de acest gen prin care proprietarii mașinilor, care au continuat să achite impozite, doresc recuperarea lor și radierea la Direcția de Taxe și Impozite Locale. Sau o eventuală includere în programul Rabla.
”Sunt reclamații asupra faptului că au dispărut piese de pe mașinile de la DSPSA, mașinile au fost ridicate în condiții bune iar acum sunt inutilizabile și fac obiectul unor litigii. Trebuie să răspundă împreună cu cei de la HSR ce s-a întâmplat cu acele mașini, sunt dosare în instanță”, a mai spus viceprimarul.
Situația este cunoscută de conducerea DSPSA, unde Eugen Țurcanu spune că într-adevăr când HSR și-a încetat activitatea, o parte din mașinile care au fost abandonate au fost predate către direcția pe care o conduce.
”Acele mașini au fost ridicate de HSR și predate către DSPSA în baza unui proces verbal. În momentul când noi le-am luat am semnat niște documente. Trebuie să văd exact despre ce este vorba și să verific acel proces verbal. Era o persoană la noi care se ocupa de toată chestia asta, să confruntăm procesul verbal din 2010 cu ce se întâmplă acum”, arată Eugen Țurcanu.
Directorul DSPSA a mai menționat că ar trebui să verifice concret datele din procesele verbale încheiate și cele din realitate.
”Sunt depozitate în curte, ele sunt închise, în timpul zilei suntem noi, cei care lucrăm acolo iar după amiază este o firmă de pază care păzește acel sediu. Depinde cum s-au ridicat de pe domeniul public, ei au lăsat mașinile de izbeliște. Ele au fost ridicate din 2010 și acum suntem în 2015. Dacă ei au venit după cinci ani, vă dați seama ce grijă au avut de acea mașină și cât și-au bătut capul pentru ea”, a mai spus Eugen Țurcanu.
Cel mai probabil judecătorii vor fi cei care vor decide cum se va acționa în aceste situații.
(G.E.)
Trei jucători propuși de Becali la FC Botoșani, Iftime a ales doar unul
Redacția Botoșăneanul
Jan 12, 2025
Adio, colega de bancă: Elevii vor trebui să se rotească periodic în sălile de curs
Redacția Botoșăneanul
Jan 11, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 11, 2025
Sergiu Bălășcău
Jan 11, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile