Miercuri, 9 octombrie 2019, la Prefectura Botoșani s-a întrunit grupul de lucru mixt care s-a concentrat pe problemele ce sunt înregistrate în comunitățile de etnie romă.
În cadrul acestei structuri, mai multe instituții au planuri și strategii pentru a-i ajuta pe cetățenii romi atât să își găsească un loc de muncă dar și să se educe sau să aibă acces la serviciile medicale.
Semiramida Bălan, consilier în cadrul Instituției Prefectului a prezentat un raport al activității grupului pe ultimele luni.
Și a arătat că Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani intervine printr-o rețea formată din 98 de asistenți medicali și 18 mediatori sanitari romi. Potrivit acesteia, s-au făcut progrese în ceea ce privește vaccinarea copiilor.
Totodată s-a adus în discuție numărul mare de persoane în vârstă care suferă de diferite afecţiuni şi nu pot beneficia de servicii medicale pentru că nu au asigurări.
Deși lucrurile tind să meargă din ce în ce mai bine, Semiramida Bălan a punctat și faptul că mai există medici de familie care refuză să înscrie minoritarii.
Care este motivul oficial?
„Medicii nu înscriu părinții romi, copiii, nici măcar nou-născuți sub pretextul că nu au locuri pe listele de pacienți”,
Semiramida Bălan, consilier Instituția Prefectului.
Ea a precizat că la nivel județean este nevoie de dezvoltarea și profesionalizarea rețelei de mediatori sanitari.
DESCARCĂ APLICATIA BOTOSĂNEANUL PENTRU MOBIL:
2,7 milioane de euro pentru dezvoltarea liceelor cu profil agricol din județ
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Femeie AMENDATĂ de polițiștii locali după ce și-a scos masa în stradă
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Inspectorii de muncă, în controale pe la firmele din Botoșani în cadrul unei campanii
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 13, 2024