Nici mai mult, nici mai puțin de opt medici au fost reclamați în 2013 de botoșănenii care s-au simțit prejudiciați în urma unui act medical. Astfel, pacienții nemulțumiți au depus plângeri pentru a li se face dreptate, iar dosarele sunt la această dată în lucru, susține președintele Colegiului Medicilor.
Pentru a fi valabile, reclamațiile trebuie făcute sub forma unei adrese scrise care să conţină toate datele personale, prejudiciul şi o scurtă descriere. Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Botoşani, Doru Culicenu, plângerile sunt analizate de două comisii, respectiv de una deontologică și de alta disciplinară.
”Plângerea se înregistrează, noi întrunim biroul executiv, ulterior plângerea este analizată și dacă sunt elemente care conduc spre a lua decizia de a fi trimisă mai departe la Comisia Deontologică se trimite, dacă nu se respinge. Dosarul este definitivat, sigilat, ștampilat și trimis la Comisia de Disciplină”, a spus
Doru Culiceanu, președintele Colegiului Medicilor.
De asemenea, acesta a mai precizat că verdictul dat de comisie poate fi favorabil sau nu pentru cel care face reclamația, sau pentru medic. Ba chiar mai mult, comisia poate admite și sancțiuni cum ar fi, mustrare, întreruperea dreptului de practică pe perioadă determinată. Până la această dată președintele Colegiului susține că nu au fost cazuri în care medicii să fie sancționați.
În cazul în care reclamantul nu este mulţumit de decizia hotărâtă de comisie o poate contesta la nivelul celei superioare de la Bucureşti. Printre domeniile medicale în care s-au înregistrat reclamații în 2013 s-au regăsit domenii medicale precum Pediatrie și Chirurgie.
(A.D.)
[[banner]]
CITEȘTE:
Cinci operaţii chirugicale reclamate la Colegiul Medicilor