(P) Sistemele Philips Ambilight reprezintă una dintre cele mai mari adăugiri la televizoarele moderne. Cu aceste posibilități de iluminare simultană, televizoarele inteligente proiectează lumini care se sincronizează cu ceea ce se transmite pe ecran. În cele ce urmează, vom analiza mai îndeaproape acest sistem inovator.
Sistemul Ambilight este o sursă de lumină indirectă care este plasată în spatele ecranului TV. Luminile sunt conectate la dispozitiv, iar algoritmul încorporat le face să emită culori sincronizate cu acțiunea care are loc pe ecran. Acestea sunt de obicei lumini cu LED, care sunt cele mai comune sisteme de iluminat. Încetul cu încetul, acest algoritm evoluează și se îmbunătățește, deoarece primele modele au avut probleme în identificarea culorilor acțiunii. După ce am explicat cum funcționează, este timpul să vorbim despre avantajele acestui sistem.
În primul rând, există o îmbunătățire clară a protecției vizuale. S-a demonstrat că o lumină slabă, venind din spatele dispozitivului de emisie și însoțită de culori, previne oboseala ochilor. Pe termen lung, beneficiile unui sistem Ambilight ar trebui să se facă simțite, iar noi am putea petrece mai mult timp vizionând seriale și filme. Deși nu trebuie să uităm că nu trebuie să folosim excesiv televizorul, trebuie să ne plasăm la o anumită distanță și să realizăm alte tipuri de sarcini.
Al doilea punct se concentrează mai mult pe calitatea vizionării. Utilizarea acestui sistem ajută la o mai bună percepție a pixelilor negri de pe televizoare, în special pe timp de noapte. Acest tip de iluminare ar trebui să fie folosit numai în perioadele cu lumină slabă, deoarece nu numai că va ajuta la crearea atmosferei din cameră, dar vă va ajuta și să vedeți mai bine imaginea. Lumina, care vine din spatele televizorului, nu cade pe imagine, ceea ce este adesea o problemă cu lămpile din cameră.
Știm că nu toată lumea are posibilitatea de a cumpăra televizoare cu sisteme Ambilight încorporate. Din acest motiv, vom vorbi despre alternativele care există pe piață, care pot face aceeași treabă sau cel puțin una similară.
Alternativa pe care o vom prezenta este opțiunea Lightberry. Acest sistem a fost creat ca o imitație a inovației Philips și, de-a lungul lunilor, și-a îmbunătățit eficiența. Acesta este un pachet care vine cu un set de lumini LED și un velcro pe care îl atașăm la partea din spate a televizorului. Ulterior, cu ajutorul unui conector central, care poate fi un Raspberry Pi, vor fi trimise comenzile pentru a face ca luminile să se schimbe. La început, acest lucru se putea face doar cu un computer, care era conectat la televizor printr-un conector HDMI. În realitate, PC-ul era cel care transmitea, așa că nu a fost foarte eficient. În prezent, există dispozitive care acționează ca intermediari, fără a fi nevoie de un laptop conectat tot timpul. Raspberry Pi este un exemplu clar, deși va trebui să fie configurat.
Opțiunea Lightberry este cea mai bună dacă nu doriți să cumpărați un televizor cu sistem Ambilight.
Merită să cumpărați un televizor Philips cu Ambilight? Răspunsul va depinde de o serie de factori, cum ar fi suma de bani pe care o aveți la dispoziție și modul în care intenționați să utilizați dispozitivul. Dacă aveți de gând să vizionați doar filme și seriale pe televizor, ați putea fi interesat să cumpărați un dispozitiv mai modest. Este un tip de sistem care este de obicei încorporat în modelele scumpe, cu cele mai recente progrese în ceea ce privește aspectele vizuale și sonore. Scopul mărcii este de a obține o plăcere totală a locuinței, transformând camerele de zi în mici săli de cinema.
În mod clar, acest tip de iluminat încorporat este o dezvoltare unică. Are o serie de avantaje legate de calitatea imaginii și de sănătatea vizuală care sunt extrem de remarcabile. Pentru toți cei care au posibilitatea de a achiziționa sistemul Ambilight, îl recomandăm. Dacă nu sunteți dispus să cheltuiți atât de mulți bani pe un televizor, nu trebuie să vă faceți griji, pentru că există sisteme ieftine și eficiente care imită formatul.
Cutremur în ziua votului: Sfaturile pompierilor botoșăneni
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
Aproape 3.000 de botoșăneni au votat deja la prima oră a dimineții
Redacția Botoșăneanul
Nov 24, 2024
ASTĂZI: România își votează președintele! Sute de mii de botoșăneni așteptați la urne
Gabriela Erdic
Nov 24, 2024
MAI: Zeci de semnalări privind continuarea propagandei electorale în Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024
Biroul Electoral Central a publicat buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale 2024 – turul I
Redacția Botoșăneanul
Nov 23, 2024