Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut un anunț de ultimă oră! Meteorologii au specificat dacă vom avea sau nu zăpezi și viscol în această iarnă. Iată cum va fi vremea în țara noastră în iarna 2022-2023!
În urmă cu câteva zile, meteorologii AccuWeather au anunțat care sunt zonele din Europa care pot avea condiții severe în iarna 2022-2023. Ei bine, acum Administrația Națională de Meteorologie a precizat dacă vom avea în România o iarnă cu zăpezi și viscol sau dacă vom avea o iarnă blândă.
Experții de la AccuWeather au spus că întregul context meteorologic din iarna aceasta va fi influențat de fenomenul de „La Niña”, adică un fenomen oceanic și atmosferic care este omologul rece.
Cu toate acestea, în ceea ce privește România, meteorologii au anunțat că vom avea o iarnă cu precipitații însemnate cantitativ. De altfel, în această iarnă vom avea temperaturi mai scăzute în centru, nord, nord-vest și nord-est. Pe de altă parte, ar putea fi o iarnă blândă în sud și sud-est.
Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au explicat aceste date ale AccuWeather. Potrivit Florinelei Georgescu, directoarea din cadrul instituției ANM, românii ar trebui să înțeleagă că dacă aceste date care anunță un excedent de precipitații pe durata iernii se confirmă, se poate vorbi de un strat foarte consistent de zăpadă sau de precipitații abundente sub formă de ploaie.
„Aceste semnale sunt oarecum îngrijorătoare. Trebuie să fim atenți pentru că știm ce înseamnă inundațiile iarna. Precipitații, excedente în toată această parte înseamnă o activitate ciclonică mai intensă în Marea Mediterană. Acest lucru noi îl privim în România cu mare atenție dacă nu se combină cu pătrunderile reci dinspre Câmpia Rusă, pentru că atunci avem semnalul unui viscol”,
spune meteorologul la Antena 3 CNN.
Cu toate acestea spuse mai sus, meteorologul Florinela Georgescu declară că este îngrijorată de acest semnal de excedent. Această iarnă va depinde de care va fi acumularea excedentului.
„Pentru noi da, îngrijorător este acest semnal de excedent. Depinde cum anume se va acumula acel excedent, dacă va fi prin precipitații mai bogate, dar așezat așa de-a lungul întregii ierni și atunci nu ar fi o mare problemă. Sau dacă vor fi episoade cu precipitații mai abundente, episoade mai scurte”,
mai mai adăugat specialista.
În același timp, directoarea din cadrul instituției ANM precizează că o prognoza mai edificatoare pentru iarna 2022-2023 o vom afla doar spre a doua jumătate a lunii noiembrie.
Vești bune pentru părinți și copii: S-au virat banii pentru alocații
Redacția Botoșăneanul
Feb 06, 2025
Lovitură de teatru la Spitalul Județean: Corneliu Prepeliță poate reveni pe post
Oana Sava
Feb 06, 2025
Expoziția cu dinozauri NU se mai deschide astăzi la Botoșani
Oana Sava
Feb 06, 2025
Controale rutiere pe DE 58: Amenzi și certificate retrase pentru șoferii indisciplinați
Redacția Botoșăneanul
Feb 06, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile