Serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul sanitar veterinar Prahova în pasta de mici cu carne de pasăre nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică. Cel puţin asta susţine preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Vladimir Mănăstireanu, informează Mediafax.
ANSVSA a finalizat alerta declanşată în 30 mai privind suspiciunea contaminării produsului "mici cu carne de pasăre Delicia" cu Salmonella spp. Analizele realizate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică au arătat că serotipurile depistate nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea publică. "
Cantitatea de produs reţinută oficial de către inspectorii sanitar-veterinari până la sosirea buletinului de confirmare emis de Laboratorul Naţional de Referinţă va fi returnată la producător unde va fi supusă unui tratament termic, sub supraveghere sanitar-veterinară, care să garanteze distrugerea Salmonellei", a declarat
preşedintele ANSVSA. Vladimir Mănăstireanu a spus că pasta de mici poate fi folosită la produse preparate termic la temperaturi de peste 60 de grade.
O cantitate de 20 de kilograme de pastă de mici „Delicia” respectiv 20 de caserole a fost retrasă şi din magazinul
Kaufland de la Botoşani de către inspectorii din cadrul
Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
CITEŞTE:
Mici cu suspiciune de salmonella retraşi din Kaufland de autorităţi