Reprezentanţii Primăriei anunţă persoanele beneficiare, în cadrul Planului European de Ajutoare alimentare care nu au ridicat încă produsele, că mai pot face acest lucru până la finele lunii în curs. Nu au venit să îşi ia alimentele acordate gratuit de Uniunea Europeană în jur de 1.800 de botoşăneni cu o situaţie materială precară.
Paradoxal, deşi beneficiarii acestor produse alimentare se încadrează în categorii sociale defavorizate mare parte dintre ei nu vin să-şi ridice ajutoarele comunitare, situaţie care se repetă de la an la an de la demararea acestui program. Acţiunea de distribuire a acestor alimente continuă, potrivit şefilor din Primărie până la data de 28 februarie 2013. Până în acest moment şi-au ridicat pachetele aproape
6.100 de botoşăneni din totalul de aproximativ
8.000 aflaţi pe listele beneficiarilor.
Oamenii au beneficiat de mălai, paste făinoase, biscuiţi, orez, fasole, mazăre, zahăr şi bulion. Doar într-o primă tranşă unii mai ”norocoşi” au primit făină de grâu, iar ulterior şefii din Consiliul Judeţean au anunţat că acest produs a fost sistat. Situaţia este valabilă şi în cazul uleiului unde Botoşani nu a primit nici măcar un singur litru. În 2013 numărul botoşănenilor care şi-au ridicat ajutoarele europene faţă de anii anteriori a fost mult mai ridicat. Motivul?
„Anul acesta au fost produsele mai diversificate şi astfel mai atractive şi din acest motiv am avut mai multe persoane”, a explicat
Mihai Durleşteanu, şef serviciu în cadrul Serviciul Public Local de Asistenţă Socială (SPLAS).
Beneficiază de alimente de la UE botoşănenii titulari de venit minim garantat, şomerii indemnizabili, pensionarii a căror pensii se află sub 400 de lei pe lună precum şi persoanele cu handicap grav şi accentuat. Pachetele alimentare neridicate de săracii oraşului mai sunt distribuite până la finele lunii la Incubatorul de Afaceri al Primăriei de pe strada Calea Naţională, la ieşirea din oraş spre Iaşi. După finalizarea acţiunii alimentele se vor distribui în judeţ către comunele care le-au epuizat.
CITEŞTE:
4.000 de botoşăneni riscă să piardă zahărul şi făina