În lumina ultimelor evenimente din municipiul Botoșani, societatea Urban Serv care are în activitățile de coordonare și salubrizarea sau deszăpezirea, se află la un pas mic de a-și pierde principalul obiect de activitate.
Contractul a fost scos la licitație în 2007, ulterior societatea primind prin încredințare directă acest serviciu.
În 2019, Primăria vrea licitație, pe considerentul că procedura de „încredințare directă” este la limita legii. O eventuală licitație și preluarea de către un privat a acestor servicii, ar însemna pentru Urban Serv concedierea a peste 100 de oameni.
Decizia va fi luată însă de consilierii locali.
„Ținând cont că din 1998, de când este înființată această societate, Primăria municipiului Botoșani a primit din partea Urban Serv peste 100 de miliarde de lei care reprezintă redevențele pe care le avem și profitul de la această societate. Cu ajutorul anumitei fracții din cadrul Primăriei și anume partea de PSD, anul trecut am reușit, după 20 de ani, să ne dea o sumă de 10 miliarde pentru achiziția a două utilaje pe partea de gunoi”,
Cristian Sadovei, lider sindical Urban Serv
În cazul în care va fi organizată licitație, iar în caietul de sarcini va exista condiționalitatea ca participanții să dețină utilaje Euro 5 sau Euro 6, Urban Serv pierde licitația. Ori, în cazul în care Primăria ar fi returnat pentru investiții sumele primite de-a lungul anilor, nu s-ar fi ajuns la această situație, susțin sindicaliștii.
„Am făcut ședință cu toți membrii de sindicat, raportați pe această activitate, peste 110 membri și angajați. Ei vor rămâne fără loc de muncă. Sigur Urban Serv nu va putea participa pentru că nu are dotarea necesară. Noi vom organiza un miting în fața CL, vom face procedurile legale pentru obținerea autorizației”,
Cristian Sadovei, lider sindical Urban Serv
Toți cei care vor participa la miting vor veni cu partenerii de viață, copii, vecini sau alte rude din familie. Lor ar urma să li se alăture bugetari, membri de sindicat în Cartel Alfa, în semn de solidaritate.
„Nu dorim ca acești muncitori să fie vânduți ca sclavi către operatori economici privați. Deja cunoaștem că în cadrul Primăriei au fost anumite intervenții din partea unor privați ca această activitate să fie scoasă la licitație. Știți foarte bine ce greu am putut câștiga partea de gunoi, în momentul în care a venit privatul care și acum gestionează groapa de gunoi”,
Cristian Sadovei, lider sindical Urban Serv
Sindicalistul a mai arătat că problemele cauzate de „privatul care poate fi greu de controlat” de la rampa de gunoi sunt binecunoscute.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
A fost cutremur în România: Orașele unde s-a simțit
Redacția Botoșăneanul
Jan 18, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 18, 2025
Valeriu Iftime a dezvăluit care a fost cea mai mare extravaganță a sa din postura de om bogat
Redacția Botoșăneanul
Jan 18, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile