Veste bună pentru o parte din salariaţii de la stat.
Un proiect de Hotărâre de Guvern pus în dezbatere de Ministerul Transporturilor dă posibilitatea majorării salariilor angajaților care lucrează în minister. Actul normativ include Ministerul Transporturilor pe lista instituțiilor care gestionează fonduri europene și ai căror angajați beneficiază de majorarea salariului de bază/a soldei de funcție/salariului de funcție/indemnizației de încadrare cu până la 35%. Actul normativ nu precizează câți angajați ai ministerului ar urma să beneficieze de această creștere salarială.
"Hotărârea Guvernului nr. 29/2018 pentru stabilirea criteriilor pe baza cărora se aplică majorarea prevăzută la art. 17 alin. (1) şi (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice face referire la structuri care au atribuții privind gestionarea asistenței financiare nerambursabile europene în principal din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Ministerul Fondurilor Europene şi de către Ministerul Finanţelor Publice. În aceeași situație se află însă și Ministerului Transporturilor. (…) Ministerul Transporturilor, contribuie la implementarea proiectelor din domeniul transporturilor finanţate din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene în perioada de programare 2014-2020 și are sub autoritate majoritatea beneficiarilor Programului Operațional Infrastructura Mare (POIM) din domeniul transporturilor", se arată în Nota de Fundamentare care însoțește actul normativ.
Parcă pentru a se asigura că proiectul are șanse de reușită, în același document, Ministerul Transporturilor avertizează că "neadoptarea acestui act normativ va conduce implicit la un procent de absorbție mai mic".
Salariul sau indemnizația de bază în Ministerul Transporturilor pentru funcționarii publici și personalul contractual variază între 2.663 lei și 11.232 lei. Aceștia beneficiază și de un spor de condiții vătămătoare de 15%, conform România tv.
Practic, Ministerul Transporturilor cere să fie recunoscute ca activități suport pentru gestionarea fondurilor europene și cele pentru eliberarea de autorizații de construcție și master planning. Prin proiect de act normativ se cere și introducerea Coordonatorului național (general și sectorial – transport, energie, telecomunicații) pentru Mecanismul pentru Interconectarea Europei – entitate ce deţine responsabilitatea coordonării gestionării proiectelor finanţate prin Connecting Europe Facility pentru perioada 2014-2020 – pe lista structurilor ai căror angajați beneficiază de majorarea de 35%.
Prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility – CEF) România are alocată o sumă de aproximativ 1,234 miliarde euro pentru investiții în infrastructura de transport, potrivit Ministerului Fondurilor Europene.
Cu ce bani se vor acoperi creșterile salariale? Cu fonduri europene.
"Sumele suplimentare nu produc modificări ale bugetului și vor fi suportate din Titlul 58 și vor fi rambursate de la Comisia Europeană", scrie în Nota de Fundamentare care însoțește actul normativ.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
ACUM: Prima reacție a liberalilor după pierderea primului tur – LIVE
Gabriela Erdic
Nov 25, 2024
PSD Botoșani le mulțumește botoșănenilor pentru participarea la vot și pentru încrederea acordată
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
ÎN ACEASTĂ SEARĂ: Clădirea Primăriei Botoșani va fi iluminată în culoarea portocalie
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
CE a scris presa rusă despre victoria lui Călin Georgescu în turul I al alegerilor prezidențiale
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024
Adolescenți prinși de jandarmi după ce au furat trei geci dintr-un club din Botoșani
Redacția Botoșăneanul
Nov 25, 2024