Naţional
5 metode prin care poți contribui la un mediu mai curat

(P) Un mediu curat presupune pentru noi, oamenii, dar și pentru toate viețuitoarele din jur, un loc mai sănătos de trăit. Poluarea are un impact major în ceea ce privește calitatea vieții și sănătatea oamenilor, așadar, dacă ne dorim o calitate mai bună a vieții, este nevoie să contribuim la menținerea unui mediu mai curat și mai puțin poluat. În continuare, îți prezentăm 5 metode prin care poți face asta.

1. Înlocuiește pungile din plastic

 

În locul pungilor din plastic, folosește saci menajeri biodegradabili atunci când duci gunoiul. Aceștia sunt realizați din amidon de porumb și uleiuri vegetale, fiind compostabili. Sunt o soluție ecologică și la îndemâna oricui pentru colectarea resturilor alimentare și a deșeurilor vegetale. Renunță la pungile și la sacii din plastic și alege o variantă mai sănătoasă pentru mediul înconjurător, întrucât, datorită faptului că sunt compostabili, sacii biodegradabili reprezintă îngrășământ pentru sol.

 

2. Reciclează

 

Reciclarea poate fi la îndemâna oricui și este un proces prin care deșeurile sunt transformate în materie primă secundară și, mai apoi, în noi produse destinate consumului și utilizării acestora. Așadar, principiul e simplu: nimic nu se pierde în natură, totul se reface și se transformă. Printre materialele și obiectele care pot fi reciclate, se regăsesc: hainele, sticlele, ambalajele, electronicele, bateriile, anvelopele, uleiul folosit, hârtia, cartonul etc.

 

Atunci când alegi să reciclezi, contribui la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, conservi resursele naturale ale Pământului, reduci depunerea deșeurilor de la spațiile destinate aruncării gunoiului, ceea ce duce la un aer mai sănătos și mai puțin poluat.

 

3. Evită să te deplasezi prea des cu mașina

 

Încearcă să folosești mijloace alternative de transport în locul mașinii. Așadar, dacă nu trebuie să te deplasezi în afara orașului sau nu ai cumpărături de făcut, alege să mergi cu mijloacele de transport comun, cu o trotinetă electrică sau cu bicicleta. Astfel, contribui la un aer mai puțin poluat, dar și la diminuarea traficului.

 

În cazul în care alegi să te deplasezi cu bicicleta sau cu trotineta electrică, nu uita să fii la fel de responsabil în trafic ca atunci când conduci mașina și să folosești cască și genunchiere.

 

4. Utilizează mai puțină energie electrică și alege becuri economice

 

Asigură-te că stingi lumina atunci când nu este necesar să o folosești, de exemplu, atunci când este încă zi sau în momentele în care nu te afli în camera în care este aprins becul. Alege să folosești becuri economice în locul celor clasice, întrucât s-a dovedit că becurile fluorescente folosesc doar două treimi din energia necesară lor. O altă alternativă pot fi și becurile cu LED, consumul acestora fiind până la de zece ori mai mic în comparație cu clasicele becuri cu bulb.

 

De asemenea, ai grijă și la consumul pasiv. Scoate din priză toate dispozitivele pe care nu le folosești în momentul respectiv, cum ar fi laptopurile, încărcătoarele de telefon, cuptorul cu microunde și nu numai.

 

Nu uita că acum poți să alegi să cumperi electrocasnice eficiente energetic, cu un consum redus de energie electrică.

 

5. Plantează copaci

 

Defrișările și lipsa copacilor sunt una dintre problemele majore în România. Alege să plantezi un copac fie într-o curte, fie în fața blocului, indiferent că te afli în mediul rural sau urban. Copacii reprezintă o sursă de oxigen și contribuie la absorbția dioxidului de carbon din natură, care este toxic pentru mediul înconjurător.

 

Așadar, fă alegeri conștiente pentru tine și pentru mediul în care trăiești. Dacă îți dorești un mediu sănătos și curat, atunci încearcă să contribui la asta prin intermediul unor măsuri și metode valabile pe termen lung. Reciclează, plantează, evită să folosești plasticul și caută metode alternative, fii un consumator responsabil de energie electrică (dar și de alte resurse ale Pământului) și oferă-ți șansa unei vieți sănătoase alegând să trăiești într-un mediu mai sănătos și, implicit, mai curat.

 

Sursa foto: unsplash.com

 

Urmărește-ne și pe Google News

Tragedie înfiorătoare: Un bărbat a murit strivit de un utilaj la un abator
Un bărbat de 48 de ani, care lucra la o fabrică de prelucrare a cărnii, a murit după ce a rămas blocat într-un utilaj.
Un urs a pus oamenii pe jar după ce a ajuns în localitatea care îi poartă numele
Când avertismentele RO-Alert au fost trimise către populație, ursul se afla în apropierea localității Ursoaia.
Medicii au încremenit: CEZARIANĂ făcută acasă de soț și soacră, cu ustensile de pe internet
Când au ajuns salvatorii, ea fusese tăiată pe abdomen și copilul scos.
Scumpirile continuă, românii suferă: Mulți dintre ei sunt nevoiți să își ia un al doilea loc de muncă
Pentru a putea face față cheltuielilor din ce în ce mai mari, românii apelează la un al doilea serviciu.
TRAGEDIE aproape de noi: O femeie de 42 de ani a murit în timpul nașterii, după ce și-a căutat moașă pe Internet
La 42 de ani și-a găsit sfârșitul pentru că a decis să nască acasă.
Cum trebuie tratați muncitorii străini
(P) Numărul muncitorilor asiatici în România a crescut simțitor și am ajuns să-i găsim în tot felul de activități. În restaurante, în fabrici, la ferme, pe șantiere, chiar și în rândul livratorilor de pe platformele cunoscute la noi. Peste 200 000 de avize de muncă pentru muncitori non-comunitari au fost emise de reprezentații statului român în ultimii 10 ani, până la sfârșitul anului trecut.
REVOLTĂTOR! A zdrobit capul unei femei cu o toporișcă și i-a dat foc după ce a violat-o, pentru că a avut o... rătăcire
După ce și-a torturat și ucis vecina cu sâng rece, vrea ca pedeapsa să se îndrepte către minimul prevăzut de lege, conform solicitării făcute de avocatul acestuia.
Decizie de la judecători: 2.500 de euro pentru un viol cu o fetiță
Condamnat pentru comiterea infracțiunii de întreținere a unui act sexual cu minor în formă continuată,  a formuat o contestație în anulare, în speranța pedeapsa îi va fi mai mică.
ALERTĂ la vecini, râu poluat cu ape de mină – FOTOGALERIE
S-au luat deja primele măsuri. 
CHIN pentru o tânără de 21 de ani: Deși insista că este virgină, burta i-a crescut ca la o sarcină de 9 luni
O tânără a ajuns la spital crezând că este însărcinată. Fata a decis să meargă singură să caute sprijin de specialitate știind că nu a avut contact sexual niciodată.
Un elev în vârstă de șapte ani i-a furat arma tatălui și a dus-o la școală
Copilul a dus arma la școală pentru a se juca cu colegii săi de clasă. 
CE mai fură unii: Un hoț ”profesionist” a fost prins cu…Moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur
Sunt două anchete pornite de Poliția Capitalei în Ilfov și Călărași într-un dosar de furt calificat. Un bărbat ar fi sustras moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Capela Sfântă Elisabeta Cotroceni.
Șase persoane au ajuns la Urgențe din cauza unei ciorbe preparată 'cu multă dragoste' și... insecticid
După ce au luat masa, membrii unei familii au fost nevoiți să meargă la spital.
CINE este moldoveanca ce va reprezenta România la un campionat mondial de dezbateri, în Vietnam
La Campionatul Mondial de Dezbateri, va intra în ring pentru a se duela în ”lupta cuvintelor” moldoveanca Oana Ilinca Panaite.
Comunicat: Premierul Nicolae Ciucă a vizitat compania Termoplast, unul dintre cei mai importanți producători de tâmplărie PVC și aluminiu din România - GALERIE FOTO
Compania Termoplast, din localitatea Roman, a fost construită pe valorile unui business de familie, iar în prezent are o cifră de afaceri de aproape de 20 milioane de euro. Aproximativ 70 la sută din producție este exportată în Europa de Vest, purtând eticheta „Fabricat în România”.
REVOLTĂTOR! Unde s-a ajuns? Spitalul din zona noastră unde pacienții mor pentru că nu există... antibiotic
Împart aceeași pastilă după operații, iar viața le este pusă în pericol secundă de secundă. Cum le-a devenit călău spitalul unde s-au dus să se trateze?
O doctoriță a murit în timpul gărzii pe care o făcea la un spital din Iași
Este doliu în lumea medicală din zona Moldovei. Asistentul universitar doctor Carmina Schaas s-a stins din viață, în urma unui infarct în timp ce era de gardă și îngrijea pacienții.
În sfârșit, se întâmplă: Legumicultori săltați de polițiști pentru că foloseau substanțe ilegale pentru coacerea roșiilor
Vedem pe tarabele din Botoşani roșii mari, frumoase. De Buzău, de Galați sau din alte locuri cunoscute ca tradiționale în cultivarea legumelor. Însă nu ne gândim ce se ascunde dincolo de culoarea aparent sănătoasă a roșiilor.
Preoții care oficiază înmormântări în alte parohii vor fi amendați
Un preot nu are voie să oficieze slujbe de înmormântare decât la biserica unde este paroh. În caz contrar, acesta riscă amenzi.
ȘOC la vecini: Șef din Poliție REȚINUT după ce a violat o fetiță sub amenințarea cuțitului
Șeful Serviciului Poliția Călare a fost reținut pentru viol și agresiune sexuală.Ieri, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au făcut două percheziții, iar mai apoi l-au condus pe Tiberiu Cebotaru la audieri.
astratex.ro
Sondaj
Este îndreptățită greva cadrelor didactice?
Da
Nu
Nu știu / nu mă interesează
Declaraţia zilei
„Am avut o durere că nu a fost lângă mine pentru că eu am suferit niște pierderi fizice și emoționale. Și el nu a înțeles pierderea mea fizică. Dar l-am iertat și i-am iertat pe toți din viața mea. Pentru că dacă nu ier ...
fashiondays.ro
Curs valutar
ieri
EUR
Euro
4.9640 lei
USD
Dolarul SUA
4.6302 lei
CHF
Francul elveţian
5.1284 lei
GBP
Lira sterlină
5.7480 lei
JPY
100 de yeni japonezi
3.3014 lei
XAU
Gramul de aur
290.1652 lei
MDL
Leul Moldovenesc
0.2599 lei
HUF
100 de Florinţi Maghiari
1.3397 lei
AUD
Dolarul Australian
3.0306 lei
CAD
Dolarul Canadian
3.4104 lei
CZK
Coroana Cehească
0.2096 lei
DKK
Coroana Daneză
0.6665 lei
Vremea
astăzi
Botosani
16.4 o C
Dorohoi
16.2 o C
Bucecea
17.0 o C
Darabani
15.7 o C
Saveni
16.6 o C
Ştefăneşti
18.0 o C
Horoscop
astăzi
app traffic statistics
© Copyright 2009 - 2023 Botoşăneanul. Toate drepturile rezervate.