Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a explicat care sunt modificările grilelor salariale din învăţământ şi cum vor fi aplicate acestea.
Solicitările reprezentanților sistemului de învățământ cu privire la majorările salariale au fost ascultate, susțin guvernanții, astfel încât la data de 1 iunie 2023 au fost stabilite noi măsuri privind salarizarea personalului din sistemul național de învățământ de stat.
Prin acest act normativ, au fost acordate majorări salariale de 1.000 lei brut/lună personalului didactic și didactic auxiliar, respectiv de 400 de lei brut/lună pentru personalul nedidactic.
De asemenea, s-a convenit asupra faptului că, în noua lege a salarizării, salariul mediu brut al debutantului sau a asistentului universitar urmează să fie stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023. Intrarea în plată a noii grile de salarizare va fi realizată etapizat, pentru o perioadă de trei ani, după cum urmează:
În acest cadru, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dispus ministrului Muncii, Marius Budăi, inițiatorul OUG 53/2023, să continue implementarea angajamentelor asumate în acest format, definitivând grilele bazate pe aceste repere prin dialog cu reprezentanții din sistemul educației.
Așa cum și-au asumat liderii Coaliției, ministerul Muncii va finaliza legea nouă a salarizării până la 1 septembrie 2023.
Guvernul va trimite legea în Parlament pentru a intra în vigoare din 1 ianuarie 2024.
Amnistia fiscală: CINE sunt cei care vor scăpa de o parte din datoriile la stat
Redacția Botoșăneanul
Sep 10, 2024
CUM se va aplica regula ”fără telefon” la școală, Ligia Deca: Se poate ajunge la exmatriculare
Redacția Botoșăneanul
Sep 10, 2024
ACUM: Deputatul Șoptică, un nou început la final de mandat – VIDEO
Sergiu Bălășcău
Sep 10, 2024
Redacția Botoșăneanul
Sep 10, 2024
Sfântul Cuvios Onufrie cinstit la Mănăstirea Sihăstria Voronei
Redacția Botoșăneanul
Sep 10, 2024
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile