Societatea botoşăneană cu profil de plasare a forţei de muncă în străinătate pare să fie de neoprit în activitatea desfăşurată, în ciuda sancţiunilor aplicate de inspectorii muncii în decursul anului precedent.
Mai mult, la nivel local, practic Trioimpres este singura societate de profil care îşi continuă activitatea, în condiţiile în care mai sunt alte două cu acelaşi obiectiv care sunt active, iar altele 21 doar înregistrate în baya de date a Inspectoratului Teritorial de Muncă.
Trioimpres a făcut obiectul unui scandal în decursul anului precedent cînd a fost acuzată de un grup de botoşăneni cu care ar fi încheiat contracte de muncă în spălătorii pentru Anglia, care nu s-au mai concretizat, oamenii fiind înşelaţi de patronul străin şi întorcîndu-se în ţară fără nici un ban.
Astfel, firma a fost sancţionată de nici mai mult nici mai puţin de trei ori în 2009, două sancţiuni fiind pentru nerespectarea prevederilor legale privind încheierea de contracte ferme de locuri de muncă, respectiv o amendă pentru nerespectarea măsurilor dispuse în procesele verbale de control anterioare.
Valoarea totală a sancţiunilor s-a ridicat la suma de 18.000 de lei.
Amenzile nu au descurajat însă agentul economic care pare să fi rămas pe piaţă şi care a transmis o ofertă Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă în vederea angajării unui referent resurse umane.
În cursul anului 2009, în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă au fost înregistrate 24 de firme cu obiect principal de activitate-selecţia şi plasarea forţei de muncă în străinătate.
Dintre acestea trei figurează ca active, respectiv SC Samador Cedar SRL, SC GKJ Work Force SRL şi Trioimpres, singura care activează.