Probleme cu pânza freatică
Mai exact, ţinta o reprezintă terminarea investiţiei până la nivelul zero. Până vineri, la doi stâlpi acest lucru fusese deja realizat, iar la singurul din interiorul arenei, cel dinspre vila lui Gheorghe Dănilă, se turna beton, fundaţia la fiecare stâlp fiind de 15 metri. Cele mai probleme s-au întâmpinat la pilonul dintre tribuna cu copertina şi peluza dinspre bulevardul Mihai Eminescu şi asta din cauza pânzii freatice care tot inunda fundaţia. Tot în acea zonă s-a construit deja postul TRAFO şi s-a amenajat spaţiul pentru generator.
Etapa următoare se va derula în luna august şi presupune montarea efectivă a stâlpilor.
„Astăzi am ajuns să facem graficele la zi, la oră. Atunci o să trebuiască să facem graficele la jumătate de oră, la zece minute, pe oameni. Va fi un mastodont, o macara de 250 de tone, cu un braţ de 65 de metri”, ne-a declarat
Ionică Aioanei, şeful de şantier de la Elsaco, firmă care execută în subantrepriză lucrările.
Stâlpii vin pe cinci bucăţi
Înălţimea instalaţiei va fi de 45 de metri şi fiecare pilon de la nocturnă va fi împărţit în cinci segmente. Panourilor propriu-zise de nocturnă li se vor monta becurile la sol, astfel încât, atunci când vor fi ridicate, să nu mai trebuiască să se lucreze la înălţime.
Obiectivul celor de la Elsaco este ca
FC Botoşani să joace din luna august în
nocturnă. Până atunci însă va debuta duminică în noul sezon, în Liga 1, când va întâlni pe
Stadionul Municipal pe Gaz Metan Mediaş, meci care se va disputa de la ora 17:00.
(S.B.)
VEZI ŞI:
E sută la sută! FC Botoşani debutează acasă şi fără nocturnă
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
Asistenţă de gală: Hagi, Piţurcă, Lucescu jr. şi alţii la Viitorul – Botoşani – GALERIE FOTO