"În contextul acestui tablou macabru politic, încercăm să facem artă"
Piesa a fost anunţată de regizor care în acest context şi-a exprimat părerea de rău cu privire la faptul că, probabil, acesta va fi ultimul spectacol pe care-l va pune în scenă. Motivul?
„În contextul acestui tablou macabru politic, încercăm să facem artă, încercăm să facem teatru. Mă bucur foarte mult şi în acelaşi timp sunt foarte trist că e probabil sau mai mult decât probabil, acesta este ultimul spectacol să zicem făcut în Teatrul Mihai Eminescu, înainte de reparaţia să zic aşa generală care se va produce aproape imediat după premierea noului spectacol”, a declarat
Ion Sapdaru, regizorul spectacolului.
Aventurile baronului nu-s minciuni, "este o realitate"
În altă ordine de idei, spectacolul va fi pentru iubitorii de cultură un festin din punct de vedere al selecţiei actorilor, costumelor create de Alina Dincă, a mişcării scenice după coregrafia Vicăi Bucun, dar şi a celorlalte ingrediente artistice.
„Aventurile Baronului Munchhausen nu este o minciună, este o realitate, astăzi avem cred ultima repetiţie în care mai ajustăm o serie de probleme legate de machiaj, costume, joc actoricesc, lumină, scenografie, decor şi ce mai e pe acolo. Aventurile Baronului Munchhausen, povestea o cunoaştem din copilărie”, a mai spus
Ion Sapdaru.
[[banner]]
„Baronul Munchhausen, după ce săvârşeşte câteva escapade spectaculoase pe bătrâna Terra se avântă într-o călătorie mirobolantă pe Lună. Se întoarce de acolo cu impresii şi poveşti care îi pecetluiesc definitiv numele: mincinosul, lăudărosul, trăsnitul, nebunul… Pe scurt, Munchhausen. Ba şi mai mult, doctorii botează o boală psihică cu numele lui. Aşadar, dacă un om visează cu ochii deschişi, vede lumi nevăzute, stă „la un pahar de Xerex cu bătrânul Shakespeare în ceţoasa Londră”, are o întâlnire de gradul O cu Vulcan, în fundul pământului, sădeşte în fruntea unui cerb un frumos pom doldora de cireşe, utilizează ghiuleaua ca mijloc de transport, are un roman de dragoste cu Marea Împărăteasă a Rusiei, face exerciţii filozofice sub îndrumarea lui Socrate – este un om…bolnav? Eu l-aş numi mai curând visător”, arată în avancronica piesei regizorul Ion Sapdaru.
(G.E.)
[[galerie-foto]]
CITEŞTE ŞI:
Consilierul care l-a „înfundat” pe Apetrei pus la zid: Să joace la dânsul în bucătărie