Numărătorile paralele efectuate de democrat-liberali au scos la iveală un număr însemnat de botoşăneni care au votat pe listele suplimentare. În principiu, pe acestea îşi exercită dreptul constituţional cei din alte localităţi.
Cu sprijinul reprezentanţilor pe care i-au avut în secţii PDL-iştii au contabilizat situaţiile din ceva peste jumătate de la acestea şi le-au ieşit că numai aici circa 20.000 de oameni au votat pe listele suplimentare. Extrapolând ar însemna că la nivelul întregului judeţ circa 40.000 de oameni ar fi votat în acest mod. Aceasta în condiţiile în care prezenţa a fost de 198.180 persoane. Liderii PDL Botoşani susţin că acest lucru a fost posibil, printre altele, din cauza acceptării cererilor de trimitere a urnei mobile peste ora limită stabilită de Biroul Electoral Central şi fără a se proba dacă solicitanţii chiar erau netransportabili.
„Este hotărâre clară a BEC-ului. Ei au primit cereri de urnă mobilă şi la 10, şi la 14. Cei din spitale trebuiau să depună cerere în preziua alegerilor”, ne-a declarat
Cătălin Flutur.
CITEŞTE ŞI:
Trei dosare penale şi la Botoşani după referendum
Acesta s-a deplasat personal în judeţ pe 29 iulie şi susţine că a întâlnit nenumărate situaţii de turism electoral care era acoperit cu transportarea unor oameni la nunţi, botezuri sau la... piaţă. Oficial nu există nici o situaţie cu numărul de persoane care au votat pe listele suplimentare deoarece s-a eliminat obligativitatea reflectării separate a acestora în procesele-verbale.
„Nu ni s-a dat voie să facem copii”, a mai spus
Cătălin Flutur despre centralizatoarele cu prezenţa din secţii, astfel încât situaţia a fost întocmită pe baza datelor strânse de reprezentanţii PDL din secţiile de votare.
CITEŞTE ŞI:
Botoşani a lovit la urna mobilă – locul 3 pe ţară