Peste 25.000 de pelerini stau la coadă pentru a se ruga, marţi, la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj. Unii au înconjurat în coate şi genunchi bisericuţa de lemn din curtea mănăstirii,
Corespondentul Mediafax transmite că pelerini din întreaga ţară au sosit încă de duminică seara la Mănăstirea Nicula pentru a participa la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iar în noaptea de luni spre marţi s-au rugat şi au cântat cântece religioase.
Credincioşii s-au închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria, care a fost scoasă din biserică.
O femeie în vârstă de 70 de ani venită din judeţul Vâlcea, care a stat marţi peste două ore la coadă pentru a se închina la icoană şi a înconjurat în coate şi genunchi bisericuţa din lemn din curtea Mănăstirii Nicula, a spus că a cerut ajutorul Fecioarei Maria pentru a se însănătoşi.
”Am umblat pe la medici dar nu sunt bine deloc, doar rugăciunea către Maica Domnului mă va ajuta. M-am rugat pentru sănătate pentru mine şi pentru familie”, a spus aceasta.
Printre credincioșii remarcați de presa centrală s-a aflat și o botoșăneancă. Pelerina dintr-un sat din Botoşani a declarat că s-a rugat la Icoana Fecioarei Maria tot pentru sănătate, după ce şi-a pierdut speranţa în sistemul medical românesc.
În cursul zilei de luni, jandarmii au distribuit pelerinilor peste 300 de litri de apă pentru a face faţă mai uşor căldurii.
Marţi dimineaţă de la ora 9.00 s-a oficiat o slujba de Liturghie de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, iar la final, pelerinii au primit sarmale şi felii de cozonac pregătite de călugări.
Icoana Maicii Domnului de la Nicula fost pictată în anul 1681 de către preotul ortodox Luca, din comuna Iclod, judeţul Cluj, la cererea şi pe cheltuiala nobilului român Ioan Cupşa din Nicula, care a donat-o, ulterior, bisericii din sat. Icoana a fost pictată pe lemn de tei, are înălţimea de 86 de centimetri, lăţimea de 65 de centimetri, iar grosimea scândurii este de doi centimetri.
Primele atestări ale minunilor săvârşite de icoana Fecioarei Maria datează din februarie 1699, când icoana a început să lăcrimeze timp de trei săptămâni. De-a lungul timpului, reprezentanţii Mănăstirii Nicula au consemnat cazuri de persoane care sufereau de diverse boli şi care s-au vindecat după ce s-au rugat şi au atins icoana.
S-a cerut DEMISIA prefectului la protestul MAI - LIVE
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Un fost procuror-șef originar din Botoșani vrea să revină în meserie
Redacția Botoșăneanul
Jan 15, 2025
Abonează-te pentru a fi la curent cu noutățile