Licitația pentru noul pod peste râul Suceava s-a desfășurat în data de 31 octombrie.
Potrivit viceprimarului din Suceava, Marian Andronache, faptul că nicio ofertă nu a fost depusă de vreo firmă sau asociere de firme sucevene poate constitui un dezavantaj. Viceprimarul a explicat că, de regulă, când apar probleme la unele lucrări de construcție este preferabil, din experiența celorlalte lucrări derulate până acum, ca antreprenorul să fie de pe plan local. Marian Andronache a precizat că sunt situații când unii antreprenori care nu sunt de pe plan local pot nici să nu răspundă la telefon dacă apare o problemă urgentă care trebuie clarificată.
Potrivit SEAP, au fost depuse două oferte. Prima din partea SC Via pont Invest SRL Iași (având terț susținător firma băcăuană Instal Design), iar a doua din partea asocierii firmelor SC Cornell’s Floor SRL (lider), cu sediul în Roma (județul Botoșani), SC Aria Construct SRL Alba Iulia și SC Comir SRL Botoșani.
Săptămâna trecută, primarul Ion Lungu declara că așteaptă „cu sufletul la gură” să vadă dacă se înscrie vreo firmă/asociere de firme care să realizeze proiectarea podului și apoi lucrările.
„Este o licitație pe care o aștept cu sufletul la gură, să o putem adjudeca astfel încât să o putem bugeta pe bugetul Primăriei în prima fază și să încercăm la PNLD la capitolul poduri”, a spus primarul pentru Obiectiv de Suceava
El a apreciat că ar fi extraordinar dacă s-ar putea adjudeca licitația în acest an. În felul acesta, măcar proiectarea ar putea demara din 2018 și la primăvară ar urma să fie execuția lucrărilor. Lungimea totală a podului va fi de 104,4 metri, lățimea de 11,20 metri, din care partea carosabilă va fi de 7,80 metri, cele două trotuare vor fi de 1.50 metri fiecare, iar lisa parapetului va avea 0,20 metri. Termenul de realizare a investiției este de 16 luni.
La o precedentă ședință de Consiliu Local s-a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultați în baza studiului de fezabilitate și conform căruia valoarea investiției este de circa 1,2 milioane de euro, podul urmând a se realiza într-o secțiune a râului Suceava aflată la 310 m în aval de ecluza existentă și la 65 m aval de confluența râului Suceava cu pârâul Cetății. Amplasamentul este situat în intravilanul municipiului Suceava. Podul (inclusiv rampele de acces) va ocupa o suprafață de 2038 mp aflată în proprietate publică.
DESCARCÃ APLICATIA BOTOSÃNEANUL PENTRU MOBIL:
Șofer prins la plimbare puțin „pilit”: A plecat cu Poliția la spital
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024
Un cunoscut restaurant se închide după 10 ani, va fi înlocuit cu un nou proiect
Redacția Botoșăneanul
Nov 02, 2024